Γαμος και μελαγχολια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 57
    Senior Member
    εγω ειμαι κατα του πολιτικου γαμου αλλα κ του θρησκευτικου κ γενικα με ολη αυτη την ιστορια τραπεζομα τους συγγενεις κ χαζα..δεν τα μπορω καθολου.
    προτειμω να παντρευτω σε ενα ξωκλησι να παρω την ευλογια του θεου κ να ναι κ ανεξοδα:cool:

Senior Member
    Νιωθω πώς οταν ακουω για την μελαγχολια αυτη, ειναι σαν να προκειται για καποιο παραπονο που εχουμε οι ιδιοι απο τον εαυτο μας. Σαν να ακουγεται απο πισω \"εγω ακομα δεν τα καταφερα\"....

Πολλες φορες ο γαμος ειναι αυτοσκοπος, να γινει δλδ για να γινει: να γινει επειδη μας πρηζουν οι γονεις, να γινει επειδη πατησα τα 30, να γινει επειδη πρεπει, να γινει για να συμμαζευτει καποιος απο τους δυο. Για μενα ολοι αυτοι, ειναι οι λαθος λογοι. Αλλα αν στους αλλους αρκουν, εμενα προσωπικα μου περισσευουν...

Νομιζω πώς αν εφταναν ολοι πιο συνειδητα σε μια σχεση (και οχι απλα στην εκκλησια), τοτε θα ηταν ολα καλυτερα. Οταν εμπλεκονται κ ανθρωποι που δεν το επελεξαν (πχ παιδια) τοτε νομιζω πώς καλο θα ηταν να ειμασταν πολυ πιο προσεκτικοι.

Οπως κ να χει, για μενα δεν εχει να κανει με τον γαμο. Εχει να κανει με τη σχεση. Ευκολο ειναι να παντρευτεις, δυσκολο ειναι να εχεις μια ωραια σχεση που καλυπτει κ τους δυο. Ειτε μεσα σε γαμο, ειτε εξω απο αυτον.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Αφου η σχεση θα ειναι τοσο ωραια τοτε γιατι να μην πας και στον γαμο; Μηπως κατι σε φοβιζει; Ποιο ειναι το προβλημα;
    Για μενα σημαινει οτι ειμαι ξεκαθαρος με την σχεση μου, την εμπιστευομαι απολυτα και δεν φοβιζει απολυτως τιποτα στο να δεσμευτω και τυπικα μαζι της. Αν δεν το κανω προφανως θα υπαρχει κατι που με προβληματιζει
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Οπως κ να χει, για μενα δεν εχει να κανει με τον γαμο. Εχει να κανει με τη σχεση. Ευκολο ειναι να παντρευτεις, δυσκολο ειναι να εχεις μια ωραια σχεση που καλυπτει κ τους δυο. Ειτε μεσα σε γαμο, ειτε εξω απο αυτον.
    Συμφωνώ με την άποψη σου Σοφία και την παραθέτω χωρίς επιπρόσθετα σχόλια.

Senior Member
    Αλλοι θεωρουν τον γαμο απαραιτητο, αλλοι οχι. Με την ιδια λογικη γιατι να παω ντε και καλα στον γαμο?

Δεν βλεπω γιατι ολοι πρεπει να εχουν την ιδια αποψη για κατι. Ειτε ειναι γαμος, θεος, πολιτικη κλπ....

Παντως, εγω το προβλημα το βλεπω στις σχεσεις. Ο γαμος απλα καθρεφτιζει τα προβληματα. Δεν με ενοχλει σαν θεσμος, καθολου. Η νοοτροπια που τον συνοδευει με ενοχλει.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Συνήθως φτάνουν στον γάμο όσοι παύουν να αναζητούν.

Θυμήθηκα μια ιστορία (δεν θυμάμαι την πηγή). Ένα παιδάκι ρωτάει την όμορφη καθηγήτρια του μέσα στην τάξη γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ. Η δασκάλα του απαντάει με μια παρομοίωση. Του είπε πως βρέθηκε σε έναν κήπο και της δόθηκε η επιλογή να πάρει μαζί της όποιο λουλούδι, μόνο ένα, που να της αρέσει περισσότερο με την προϋπόθεση όμως να μην γυρνάει ποτέ πίσω καθ όλη την διαδρομή της μέσα στον κήπο. Η δασκάλα άρχισε να περπατάει μέσα στον κήπο και είδε το πρώτο λουλούδι που της άρεσε. Δεν το πήρε μαζί της καθώς σκέφτηκε οτι μπορεί να βρεί ένα ακόμα πιο όμορφο λουλούδι. Τελικά έφτασε στο τέλος του κήπου και δεν είχε πάρει μαζί της κανένα λουλούδι. :(

Senior Member
    εγω θυμηθηκα με την διηγηση αυτη τον μικρο πριγκηπα:)

vince, δεν μπορω να ξερω πώς το βλεπει ο καθενας. Παντως αν χρειαζομαι εναν θεσμο να μου θυμιζει πώς εχω παψει να αναζητω....σωθηκαμε. Εκτος αν κανεις αντιλαμβανεται τη δεσμευση μονο εντος γαμου. Παντως αν ηταν ετσι, δεν θα υπήρχαν κ εξωσυζηγικες σχεσεις.

Senior Member
    εγω θυμηθηκα με την διηγηση αυτη τον μικρο πριγκηπα:)
    Καλά τι flashback ήταν αυτό..το διάβαζα το βιβλίο όταν ήμουν μικρός...

vince, δεν μπορω να ξερω πώς το βλεπει ο καθενας. Παντως αν χρειαζομαι εναν θεσμο να μου θυμιζει πώς εχω παψει να αναζητω....σωθηκαμε. Εκτος αν κανεις αντιλαμβανεται τη δεσμευση μονο εντος γαμου. Παντως αν ηταν ετσι, δεν θα υπήρχαν κ εξωσυζηγικες σχεσεις.
    Έτσι είναι...και λένε πως οι απιστίες είναι συχνό φαινόμενο στους παντρεμένους....

Άλλη παροιμία πιο παλιά αλλά πάντα επίκαιρη...Το φίδι, η Εύα και ο Αδάμ..

Είναι να μην βρει η Εύα το φίδι ή ο Αδάμ την Εύα γιατί μάλλον δεν θα μείνει κανένα μήλο στο τέλος...

Θα έλεγα πως με τη πάροδο του χρόνου ένας άνθρωπος αλλάζει με βάση τον εαυτό του και τις καταστάσεις που τον περιβάλλουν...

Senior Member
    Νιωθω πώς οταν ακουω για την μελαγχολια αυτη, ειναι σαν να προκειται για καποιο παραπονο που εχουμε οι ιδιοι απο τον εαυτο μας. Σαν να ακουγεται απο πισω \"εγω ακομα δεν τα καταφερα\"....
    νσι νομιζω εκει βρισκεται το <προβλημα >
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by vince
    .

Θυμήθηκα μια ιστορία (δεν θυμάμαι την πηγή). Ένα παιδάκι ρωτάει την όμορφη καθηγήτρια του μέσα στην τάξη γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ. Η δασκάλα του απαντάει με μια παρομοίωση. Του είπε πως βρέθηκε σε έναν κήπο και της δόθηκε η επιλογή να πάρει μαζί της όποιο λουλούδι, μόνο ένα, που να της αρέσει περισσότερο με την προϋπόθεση όμως να μην γυρνάει ποτέ πίσω καθ όλη την διαδρομή της μέσα στον κήπο. Η δασκάλα άρχισε να περπατάει μέσα στον κήπο και είδε το πρώτο λουλούδι που της άρεσε. Δεν το πήρε μαζί της καθώς σκέφτηκε οτι μπορεί να βρεί ένα ακόμα πιο όμορφο λουλούδι. Τελικά έφτασε στο τέλος του κήπου και δεν είχε πάρει μαζί της κανένα λουλούδι. :(
    πολυ ωραια ιστορια αυτη ..
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    Αφου η σχεση θα ειναι τοσο ωραια τοτε γιατι να μην πας και στον γαμο; Μηπως κατι σε φοβιζει; Ποιο ειναι το προβλημα;
    Για μενα σημαινει οτι ειμαι ξεκαθαρος με την σχεση μου, την εμπιστευομαι απολυτα και δεν φοβιζει απολυτως τιποτα στο να δεσμευτω και τυπικα μαζι της. Αν δεν το κανω προφανως θα υπαρχει κατι που με προβληματιζει
    η απαντηση βρισκεται στον νομο του Μερφυ :
    \"αν κατι δειχνει να δουλευει καλα, ΜΗ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ!!!!!!\"

χαριτολογωντας μεν, αλλα λιγο εως πολυ εχει αληθεια στο θεμα μας...μια σχεση λειτουργει καλα, περνας καλα, εισαι απολυτα ικανοποιημενος...αρα δεν υπαρχουν κενα...ποιο ειναι το κενο που ερχεται να καλυψει ο γαμος δλδ?
    κι αν η ικανοποιηση ειναι απολυτη, τι παραπανω θα προσφερει ο γαμος?
    αντιθετα, την στιγμη που βρισκεσαι (σε ιδανικη περιπτωση) σε μια τελεια ισορροπια, ο γαμος μπορει να την διαταραξει σοβαρα...
    λιγο οι νεες κοινωνικες συν8θηκες για το ζευγαρι οταν τα σογια μπαινουν για τα καλα στην ζωη τους, λιγο η αισθηση (θες δε θες) οτι \"τον δεσαμε τον γαιδαρο μας\" , δεν θελει πολυ ν αρχισει να μπαζει νερα η βαρκα...
    μπορει να το λεμε ολοι ,αλλα ειναι πολυ δυσκολο σε μια σταθερη μακροχρονια σχεση να συνεχιζεις να διεκδικεις και να κερδιζεις τον συντροφο σου μονιμως...ποσο μαλλον μετα τον γαμο..

Member
    Originally posted by Remedy
    μια σχεση λειτουργει καλα, περνας καλα, εισαι απολυτα ικανοποιημενος...αρα δεν υπαρχουν κενα...ποιο ειναι το κενο που ερχεται να καλυψει ο γαμος δλδ?
    κι αν η ικανοποιηση ειναι απολυτη, τι παραπανω θα προσφερει ο γαμος?
    αντιθετα, την στιγμη που βρισκεσαι (σε ιδανικη περιπτωση) σε μια τελεια ισορροπια, ο γαμος μπορει να την διαταραξει σοβαρα...
    Ο γάμος μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πρακτικά θέματα, όπως π.χ. στεγαστικό δάνειο. Πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι μπορεί να διαταράξει μια σχέση που δείχνει να πηγαίνει καλά για καιρό.

Senior Member
    Originally posted by Nat
    Πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι μπορεί να διαταράξει μια σχέση που δείχνει να πηγαίνει καλά για καιρό.
    ναι, που δειχνει

Banned
    Originally posted by Nat

Ο γάμος μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πρακτικά θέματα, όπως π.χ. στεγαστικό δάνειο.

η αγορα σπιτιου ειναι εντελως ασυμφορη.
    Επιπλεον η χρηματοδοτηση απο το κρατος ειναι για γελια.

Πρακτικο θεμα ισως να ειναι το επιδομα γαμου, που νομιζω ειναι κατω η κοντα στα 50 ευρω.
    Θα πρεπει να κανεις γαμο ομως με συνολικα εξοδα με λιγα μολις ευρω αλλιως αμα ειναι να σου παει 2 και 3 χιλιαδες ποιος ο λογος?

Banned
    Originally posted by krino
    Originally posted by Nat

Ο γάμος μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πρακτικά θέματα, όπως π.χ. στεγαστικό δάνειο.

η αγορα σπιτιου ειναι εντελως ασυμφορη.
    Επιπλεον η χρηματοδοτηση απο το κρατος ειναι για γελια.

Πρακτικο θεμα ισως να ειναι το επιδομα γαμου, που νομιζω ειναι κατω η κοντα στα 50 ευρω.
    Θα πρεπει να κανεις γαμο ομως με συνολικα εξοδα με λιγα μολις ευρω αλλιως αμα ειναι να σου παει 2 και 3 χιλιαδες ποιος ο λογος?

Krino εσυ πρεπει να περνεις λογικα επιδομα μαλακιας.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast