Results 46 to 57 of 57
Thread: Γαμος και μελαγχολια
-
12-05-2009, 14:38 #46
Μα γιατί ο γάμος να διαταράξει μια σχέση αν πράγματι πηγαίνει καλά? Συμφωνώ βέβαια ότι δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στην ικανοποίηση από τη σχέση καθεαυτή. Αλλά τα σόγια μπαίνουν στη ζωή τους μόνο όταν το ζευγάρι αφήνει παραθυράκια για να μπουν. Έτσι κι αλλιώς οι γκρίνιες και οι απαιτήσεις από τα σόγια υπάρχουν είτε είσαι παντρεμένος είτε όχι.
Όσο για το \'έδεσα το γάιδαρο μου\', είναι λίγο αστείο να πιστεύει κανείς ότι πραγματικά ισχύει. Η απόφαση για δέσμευση (δλδ θέλουμε να είμαστε μαζί) προηγείται της όποιας κοινωνικής/νομικής επικύρωσης αποφασίσει το ζευγάρι ότι για χ λόγους θέλει να υπάρχει.
- 12-05-2009, 14:44 #47
Originally posted by marina38
Μα γιατί ο γάμος να διαταράξει μια σχέση αν πράγματι πηγαίνει καλά?Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
12-05-2009, 14:56 #48
μπορει να μην εμπιστευονται κ τον εαυτο τους. να εχουν ενα θεμα με τις ευθυνες....
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-05-2009, 15:03 #49
Σοφία, αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω :) Ότι μπορεί να μην εμπιστεύονται τον εαυτό τους...
Κατά τ\' άλλα, πολλοί που παντρεύονται μπορεί όντως να έχουν μεγάλες προσδοκίες.
12-05-2009, 15:06 #50
:)
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-05-2009, 15:20 #51
Originally posted by panikoula
Originally posted by krino
Originally posted by Nat
Ο γάμος μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πρακτικά θέματα, όπως π.χ. στεγαστικό δάνειο.
η αγορα σπιτιου ειναι εντελως ασυμφορη.
Επιπλεον η χρηματοδοτηση απο το κρατος ειναι για γελια.
Πρακτικο θεμα ισως να ειναι το επιδομα γαμου, που νομιζω ειναι κατω η κοντα στα 50 ευρω.
Θα πρεπει να κανεις γαμο ομως με συνολικα εξοδα με λιγα μολις ευρω αλλιως αμα ειναι να σου παει 2 και 3 χιλιαδες ποιος ο λογος?
Krino εσυ πρεπει να περνεις λογικα επιδομα μαλακιας.
οχι δεν μου δινουν τιποτα....
;)
12-05-2009, 16:11 #52
Originally posted by panikoula
Πρακτικο θεμα ισως να ειναι το επιδομα γαμου, που νομιζω ειναι κατω η κοντα στα 50 ευρω.
Θα πρεπει να κανεις γαμο ομως με συνολικα εξοδα με λιγα μολις ευρω αλλιως αμα ειναι να σου παει 2 και 3 χιλιαδες ποιος ο λογος?
Krino εσυ πρεπει να περνεις λογικα επιδομα μαλακιας.
οχι δεν μου δινουν τιποτα....
;) [/quote]
panikoula + krino μην αρχισετε παλι τα ιδια! ΕλεοςΜα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
13-05-2009, 15:19 #53
Μα γιατί ο γάμος να διαταράξει μια σχέση αν πράγματι πηγαίνει καλά?
13-05-2009, 16:55 #54
Ναι δεν διαφωνώ ότι αλλάζουν πολλά με τον ερχομό ενός παιδιού. Πιστεύεις όμως ότι ο καθοριστικός παράγοντας για τις δυσκολίες στη σχέση είναι το παιδί? Μήπως απλά εντείνονται προϋπάρχοντα προβλήματα ή άλυτα θέματα? Έπειτα υπάρχουν πολλά παντρεμένα ζευγάρια που έχουν προβλήματα πολύ πριν τα παιδιά ή και χωρίς παιδιά.
13-05-2009, 21:26 #55
Originally posted by dreamer
Ειναι αληθεια πώς εχω ακουσει πολλες φορες, να υποστηριζουν και τα 2 μελη ενος ζευγαριου πώς το παιδι θα μας δεσει περισσοτερο, θα φτιαξει τη σχεση κλπ. Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο, χωρις καποια βαση που προυπάρχει στο ζευγαρι.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
13-05-2009, 22:48 #56
Originally posted by Sofia
Originally posted by dreamer
Ειναι αληθεια πώς εχω ακουσει πολλες φορες, να υποστηριζουν και τα 2 μελη ενος ζευγαριου πώς το παιδι θα μας δεσει περισσοτερο, θα φτιαξει τη σχεση κλπ. Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο, χωρις καποια βαση που προυπάρχει στο ζευγαρι.
Και φυσικά, το ζευγάρι, απο αυτό το δούναι, δέχεται ένα λαβείν, μια ικανοποίηση, μια πλήρωση.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
13-05-2009, 22:54 #57
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Σας εχει συμβει να μελαγχολειτε οταν βλεπετε, φιλους ή αγνωστους να παντρευονται; Και δεν αναφερομαι μονο σε οσους το βλεπουν καθαρα ηλικιακα, οτι δηλαδη εφτασαν σε ηλικια γαμου και τωρα τι κανω, αλλα στο οτι θελουν να νιωσουν μια σταθεροτητα στην σχεση τους.
Γλυκιά μελαγχολία, επειδή ο γάμος ως κοινωνικό και ηλικιακό ορόσημο, γνωστών μου, μου \"θυμίζει\" οτι τα χρόνια περνούν, οτι ήρθαμε στην ώρα εκείνη που στα παιδικάτα μας φάνταζε με ώρα μυθική και εξαιρετικά μακρινή.
Μελαγχολία, για κάτι που τελειώνει, την μοναχική ζωή, με τις λιγότερες δεσμέυσεις, την νεότητα, την ανεμελιά,
χαρά για το μελλούμενο να έρθει, την συντροφικότητα ( δεδομένου οτι εννούμε τους γάμους που βασίζονται σε ουσιαστική δεσμευση), τα παιδιά, την μετάβαση σε ένα νέο στάδιο ύπαρξης.
Αυτά είναι κάποια συναισθήματα που μου έρχονται.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια