Γαμος και μελαγχολια - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 57 of 57
    Banned
    Μα γιατί ο γάμος να διαταράξει μια σχέση αν πράγματι πηγαίνει καλά? Συμφωνώ βέβαια ότι δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στην ικανοποίηση από τη σχέση καθεαυτή. Αλλά τα σόγια μπαίνουν στη ζωή τους μόνο όταν το ζευγάρι αφήνει παραθυράκια για να μπουν. Έτσι κι αλλιώς οι γκρίνιες και οι απαιτήσεις από τα σόγια υπάρχουν είτε είσαι παντρεμένος είτε όχι.
    Όσο για το \'έδεσα το γάιδαρο μου\', είναι λίγο αστείο να πιστεύει κανείς ότι πραγματικά ισχύει. Η απόφαση για δέσμευση (δλδ θέλουμε να είμαστε μαζί) προηγείται της όποιας κοινωνικής/νομικής επικύρωσης αποφασίσει το ζευγάρι ότι για χ λόγους θέλει να υπάρχει.

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Μα γιατί ο γάμος να διαταράξει μια σχέση αν πράγματι πηγαίνει καλά?
    Εδω ειναι το θεμα. Μηπως δεν πηγαινει καλα και απλα μερικοι παντρευονται μηπως και φτιαξουν οι καταστασεις ενω συγχρονως καποιοι αλλοι δεν παντρευονται γιατι δεν εμπιστευονται τον συντροφο τους; (Νομικες, οικονομικες ευθυνες κτλ)
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    μπορει να μην εμπιστευονται κ τον εαυτο τους. να εχουν ενα θεμα με τις ευθυνες....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    Σοφία, αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω :) Ότι μπορεί να μην εμπιστεύονται τον εαυτό τους...

Κατά τ\' άλλα, πολλοί που παντρεύονται μπορεί όντως να έχουν μεγάλες προσδοκίες.

Senior Member
    :)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    Originally posted by panikoula
    Originally posted by krino
    Originally posted by Nat

Ο γάμος μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πρακτικά θέματα, όπως π.χ. στεγαστικό δάνειο.

η αγορα σπιτιου ειναι εντελως ασυμφορη.
    Επιπλεον η χρηματοδοτηση απο το κρατος ειναι για γελια.

Πρακτικο θεμα ισως να ειναι το επιδομα γαμου, που νομιζω ειναι κατω η κοντα στα 50 ευρω.
    Θα πρεπει να κανεις γαμο ομως με συνολικα εξοδα με λιγα μολις ευρω αλλιως αμα ειναι να σου παει 2 και 3 χιλιαδες ποιος ο λογος?

Krino εσυ πρεπει να περνεις λογικα επιδομα μαλακιας.

οχι δεν μου δινουν τιποτα....

;)

Senior Member
    Originally posted by panikoula

Πρακτικο θεμα ισως να ειναι το επιδομα γαμου, που νομιζω ειναι κατω η κοντα στα 50 ευρω.
    Θα πρεπει να κανεις γαμο ομως με συνολικα εξοδα με λιγα μολις ευρω αλλιως αμα ειναι να σου παει 2 και 3 χιλιαδες ποιος ο λογος?

Krino εσυ πρεπει να περνεις λογικα επιδομα μαλακιας.

οχι δεν μου δινουν τιποτα....

;) [/quote]

panikoula + krino μην αρχισετε παλι τα ιδια! Ελεος
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member
    Γιατί Μαρίνα ο γάμος συνοδεύεται συνήθως από παιδιά που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες του ζευγαριού.

Banned
    Ναι δεν διαφωνώ ότι αλλάζουν πολλά με τον ερχομό ενός παιδιού. Πιστεύεις όμως ότι ο καθοριστικός παράγοντας για τις δυσκολίες στη σχέση είναι το παιδί? Μήπως απλά εντείνονται προϋπάρχοντα προβλήματα ή άλυτα θέματα? Έπειτα υπάρχουν πολλά παντρεμένα ζευγάρια που έχουν προβλήματα πολύ πριν τα παιδιά ή και χωρίς παιδιά.

Senior Member
    Originally posted by dreamer
    Γιατί Μαρίνα ο γάμος συνοδεύεται συνήθως από παιδιά που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες του ζευγαριού.
    Τα παιδια, οι γονεις, τα σογια τελος παντων, ερχονται να τονισουν ή να υπογραμμισουν τα ηδη υπάρχοντα κ αλυτα προβληματα.

Ειναι αληθεια πώς εχω ακουσει πολλες φορες, να υποστηριζουν και τα 2 μελη ενος ζευγαριου πώς το παιδι θα μας δεσει περισσοτερο, θα φτιαξει τη σχεση κλπ. Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο, χωρις καποια βαση που προυπάρχει στο ζευγαρι.

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by dreamer
    Τα παιδια, οι γονεις, τα σογια τελος παντων, ερχονται να τονισουν ή να υπογραμμισουν τα ηδη υπάρχοντα κ αλυτα προβληματα.

Ειναι αληθεια πώς εχω ακουσει πολλες φορες, να υποστηριζουν και τα 2 μελη ενος ζευγαριου πώς το παιδι θα μας δεσει περισσοτερο, θα φτιαξει τη σχεση κλπ. Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο, χωρις καποια βαση που προυπάρχει στο ζευγαρι.
    Νομίζω οτι το παιδί δεν πρέπει να έρχεται για να καλύψει τα κένα της σχέσης, αλλά η ίδια η σχέση πρέπει απο μόνη της να είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να καλύπτει τα κενά και τις ανάγκες του παιδιού.
    Και φυσικά, το ζευγάρι, απο αυτό το δούναι, δέχεται ένα λαβείν, μια ικανοποίηση, μια πλήρωση.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    Σας εχει συμβει να μελαγχολειτε οταν βλεπετε, φιλους ή αγνωστους να παντρευονται; Και δεν αναφερομαι μονο σε οσους το βλεπουν καθαρα ηλικιακα, οτι δηλαδη εφτασαν σε ηλικια γαμου και τωρα τι κανω, αλλα στο οτι θελουν να νιωσουν μια σταθεροτητα στην σχεση τους.
    Νομίζω οτι το κυριότερο συναίσθημα για μένα, είναι αυτό της χαρμολύπης.
    Γλυκιά μελαγχολία, επειδή ο γάμος ως κοινωνικό και ηλικιακό ορόσημο, γνωστών μου, μου \"θυμίζει\" οτι τα χρόνια περνούν, οτι ήρθαμε στην ώρα εκείνη που στα παιδικάτα μας φάνταζε με ώρα μυθική και εξαιρετικά μακρινή.
    Μελαγχολία, για κάτι που τελειώνει, την μοναχική ζωή, με τις λιγότερες δεσμέυσεις, την νεότητα, την ανεμελιά,

χαρά για το μελλούμενο να έρθει, την συντροφικότητα ( δεδομένου οτι εννούμε τους γάμους που βασίζονται σε ουσιαστική δεσμευση), τα παιδιά, την μετάβαση σε ένα νέο στάδιο ύπαρξης.

Αυτά είναι κάποια συναισθήματα που μου έρχονται.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234