Results 1 to 15 of 174
Thread: Καθρέφτες
-
30-04-2009, 22:55 #1
Καθρέφτες
Γύρω μας υπάρχουν διάφοροι καθρέφτες.Αν επιλέγαμε κατα λάθος να έχουμε σπίτι μας έναν μαγικό καθρέφτη που μας δείχνει άσχημους και βλέπαμε κάθε μέρα εκεί τον εαυτό μας θα μπερδευόμασταν ίσως για χρόνια ανάμεσα στην αλήθεια κ το ψέμα καθώς άλλη εικόνα του εαυτού μας θα είχαμε σε εξωτερικούς του σπιτιού καθρέφτες.Μπορεί πάλι να συνηθίζαμε τόσο την εικόνα που για να νιώσουμε την υπόστασή μας να προτιμούσαμε να μας κοιτάμε από στους μαγικούς καθρέφτες.Το κακό στην ιστορία είναι όταν δεν ξέρουμε ποιος απ'τους καθρέφτες είναι μαγικός ποιος καθρεφτίζει εμάς κ ποιος μας ξεγελά.
Πως πιστεύετε πως ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε?μέσα απ'τους καθρέφτες ή μέσα απ'τη ζωή μας την ίδια?
Μερικές φορές δε φερόμαστε όπως νομίζουμε πως είμαστε(όπως μας δείχνουν οι καθρέφτες) οπότε κ η ζωή μας ρέει ανάλογα?
- 30-04-2009, 23:03 #2
Άρσι....Έλεος! Φόρουμ ψυχολογίας είναι. Αν θες οπωσδήποτε να μιλήσεις γιατί δεν φτιάχνεις ένα μσν?
30-04-2009, 23:07 #3
θεοφανια,
δεν νομιζω πως σε υποχρεωνει καποιος να απαντησεις
και ακομη θεωρω πως το πως βλεπουμε τον εαυτο μας
που θιγει η αρση
ταιριζει πολυ ξεκαθαρα σε αυτο το φορουμ
30-04-2009, 23:10 #4
Originally posted by Θεοφανία
Άρσι....Έλεος! Φόρουμ ψυχολογίας είναι. Αν θες οπωσδήποτε να μιλήσεις γιατί δεν φτιάχνεις ένα μσν?
30-04-2009, 23:11 #5
Παιδιά, έχω βαρεθεί να προβάλει ο καθένας κενές αμπελοφιλοσοφίες προκειμένου να πιάσει κουβέντα.
Εσείς το βλέπετε αλλιως, εγώ το βλέπω έτσι.
Είναι άποψη μου και απλά την εκθέτω.....
30-04-2009, 23:13 #6
Ναι ακριβώς επειδή είναι φορουμ ψυχολογίας το βρήκα καλό θέμα...σε αντίθεση δηλαδή με άλλα θέματα που έχω δει κατα καιρούς, π.χ. \"η γειτόνισσα με bugeρεύει\", \"ο κίτσος με παράτησε για 18η φορά\", δεν είναι και πολύ κοντά στην ψυχολογία αυτα ε?
Γι\'αυτό και αυτό το φορουμ φυσικά δεν είναι φορουμ ψυχολογίας σε καμιά περίπτωση το όνομα είναι εντελώς λάθος. Είναι φορουμ δυσκολιών και προβλημάτων.
30-04-2009, 23:19 #7
Παιδιά, έχω βαρεθεί να προβάλει ο καθένας κενές αμπελοφιλοσοφίες προκειμένου να πιάσει κουβέντα.
Εσείς το βλέπετε αλλιως, εγώ το βλέπω έτσι.
Είναι άποψη μου και απλά την εκθέτω.....
Να μιλήσω έχω,να φιλοσοφήσω σε θέματα του εαυτού μου αυτή τη στιγμή δεν έχω.
30-04-2009, 23:19 #8
Δεν καταλαβαινω, πώς ΔΕΝ κολλαει το θεμα της Arsi ΕΙΔΙΚΑ σε ενα φορουμ ψυχολογιας....!!!!
Εδω ολοκληρος Λακαν εχει αναπτυξει κ απο οσο γνωριζω μεχρι το τελος της ζωης του, τη θεωρια του Σταδιου του Καθρεφτη......
Καταλαβαινω να μας ενοχλει ενα θεμα που προσβαλει καποιον με οποιοδηποτε τροπο, αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ΠΩΣ ενοχλει ενα θεμα που ειναι διαφορετικο απο το συνηθισμενο, και εναν ιδιαιτερο ίσως διαφορετικο λογο....Πραγματικα δεν καταλαβαινω....! κ εκπλησσομαι!
Εγω παντως χαιρομαι με καθε θεμα που φαινεται να εχει τοση εσωτερικοτητα κ προβληματισμο...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 23:19 #9
κενες αμπελοφιλοσοφιες
ειναι καπως βαρυς χαρακτηρισμος
και θα ελεγα και καπως επικριτικος
εαν δεν σου αρεσει να διαβαζεις αυτο για το οποιο
προβληματιζεται ο καθενας απλα μην πας το χερακι σου στο κουμπακι που κανει το κλικ
και ανοιγει το θεμα
το να προσβαλλεις ομως
καποιον λεγοντας πως αυτα που γραφει ειναι κενες αμπελοφιλοσοφιες
ειναι κατι διαφορετικο...
κατι που δεν βοηθα κανεναν στο κατω κατω
αλλα μονο ασχημα συναισθηματα δημιουργει.
τωρα εαν εσυ χαιρεσαι να προσβαλεις
τι να πω
συνεχισε....
30-04-2009, 23:20 #10
Originally posted by PETRAN
Ναι ακριβώς επειδή είναι φορουμ ψυχολογίας το βρήκα καλό θέμα...σε αντίθεση δηλαδή με άλλα θέματα που έχω δει κατα καιρούς, π.χ. \"η γειτόνισσα με bugeρεύει\", \"ο κίτσος με παράτησε για 18η φορά\", δεν είναι και πολύ κοντά στην ψυχολογία αυτα ε?
Γι\'αυτό και αυτό το φορουμ φυσικά δεν είναι φορουμ ψυχολογίας σε καμιά περίπτωση το όνομα είναι εντελώς λάθος. Είναι φορουμ δυσκολιών και προβλημάτων.
Συμφωνώ απόλυτα. Έχω δει τον τελευταίο καιρό θέματα του στυλ, \"πέρασε ένα κουνούπι και ταράχτηκα\". Νομίζω πως τους τελευταίους μήνες έχει χάσει εντελώς το νόημα το φόρουμ που κάποτε αγαπήσαμε.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έχουν φύγει πολύ αξιόλογα άτομα από εδώ.
Επί του προκειμένου, είπα τη γνώμη μου γιατί υπάρχουν μέλη που κάθε μέρα ανοίγουν και ένα θέμα που όπως εγώ πιστεύω το κάνουν για να περάσουν κάπως το χρόνο τους, παρά γιατί έχουν να πουν κάτι....
30-04-2009, 23:28 #11
Γνώμη σου Θεοφανία,ότι θέλω απλά να περάσω το χρόνο μου κ είναι λάθος.
Επι ευκαιρίας μιας κ είμαστε σε φόρουμ ψυχολογίας που λέει κ η Θεοφανία,αυτή τη στιγμή η Θεοφανία είναι ένας μαγικός καθρέφτης για μένα γιατί δεν καθρεφτίζει καθόλου την πραγματικότητά μου.Παρόλα αυτά η ψευτιά της δε με κάνει να την απορίψω κατευθείαν αλλά να νιώσω άσχημα συναισθήματα.
30-04-2009, 23:35 #12
Άρσι....εσένα σου απάντησα στο υ2υ που μου έστειλες...
Σοφία, εγώ εκπλήσομαι που δεν σέβεσαι την άποψη μου, ακόμη και αν πιστεύεις πως είναι λάθος.
Όσο για τους υπόλοιπους, ξαναλέω....δημοκρατία έχουμε και εγώ το βλέπω έτσι. Κάντε μου μήνυση.
Από πότε δεν μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας, εδώ μέσα?
30-04-2009, 23:36 #13
Η Arsi ειναι ενα μελος με απο οτι βλεπω 746 μηνυματα. Απο την σταθερη σχετικα παρουσια μου σ αυτο το φορου, εχω δει να ανοιγει θεματα σπανιως...Σε ολα εχω βρει κατι κοινο: διαθεση για μια καταγραφη μιας πιο εσωτερικης αληθειας της, κατι σαν ημερολογιο...Μαλιστα σε καποια αισθανθηκα οτι δεν εχω δικαιωμα να ακουμπησω πολυ, τοσο ευθραυστα μου φανηκαν τα λογια αυτα...
Βρισκω τουλάχιστον ατυχη την επιθεση και στο συγκεκριμενο θεμα που το βρισκω ξεχωριστο κ διαφορετικο, κ στο προσωπο της Αrsi επισης.
Εχοντας μια παρουσια εδω περιπου τρια χρονια κ εχοντας διαβασει θεματα για ποδοφιλους, προσωπικες λεπτομερειες, ανευ ουσιας, κουτσομπολια, υποθεσεις αγαπημενων σηριαλ, αλληλοβρισιδια, ειρωνιες, ακομα κ ΑΠΕΙΛΕΣ ακομα κ να βγαινουν στη φορα δημοσια u2u, βρισκω παραλογο κ αποριας αξιο πώς ΤΕΤΟΙΟ θεμα πεφτει στην πυρρα!
Σε οτι αφορα για αξιολογα μελη που εχουν φυγει, δεν απορω γιατι ο καθενας δεν εχει την ιδια αναγκη να συνομιλει μεσα απο δω. Παντως σιγουρα πολλα απο τα αξιολογα μελη που εφυγαν θα προβληματιζονταν στο συγκεκριμενο θεμα, παρα θα το χλευαζαν. Κ ευτυχως το forum ανατροφοδοτειται κ με αλλα νεοτερα αξιολογα...
Πριν βγαλουμε τοσο ευκολα το συμπερασμα για το ποιος θελει να κανει chat, ας δουμε το πώς μιλαει κ συμπεριφερεται στα αλλα μελη κ μετα ας το πεταξουμε κ σαν \"κατηγορια\".
Κ στην τελικη μακαρι τα chat να εχουν παντα χωρο για την αναπτυξη τετοιων θεματων. Αλλωστε η συμμετοχη ειναι απολυτως προαιρετικη!!!!!!!!!!! ΕΥΤΥΧΩΣπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 23:40 #14
Θεοφανία συμφωνώ ότι σε κάποιες φάσεις το φόρουμ χάνει τον πιο βαθύ του χαρακτήρα.
Αν και νομίζω πως τα παιδιά που εκφράζονται στο στυλ αυτό βρίσκονται καθ\'οδόν, μέσα και από εδώ, να τα βρουν με τον εαυτό τους. Η φάση αυτή υπάρχει για να περάσει, για να έρθει η επόμενη, η πιο ουσιαστική στη ζωή του καθένα.
Η Άρσι αντιθέτως πιστεύω ότι προάγει το βαθύ χαρακτήρα του φόρουμ και το συγκεκριμένο θέμα το βρίσκω εξαιρετικά εύστοχο και βαθυστόχαστο.
Θεοφανία μου δικαίωμά σου να έχεις τη γνώμη σου, άλλωστε δημοκρατία έχουμε και πρέπει να έχουμε. Δημοκρατία σημαινει όμως να μην παραβιάζουμε και την ελευθερία του άλλου. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεις τη γνώμη σου ειναι σαν να θελει να καταπνίξει κάτι με το οποίο απλά δε συμφωνείς... Δηλαδή εκεί που ενίσταμαι δεν είναι η γνώμη σου (με την οποία δε συμφωνώ αλλά εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα άλλωστε \"Διαφωνω με ο,τι λες, αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες\" ) αλλά ενισταμαι στον τρόπο με τον οποίο το εκφράζεις.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
30-04-2009, 23:41 #15
Άρσι....εσένα σου απάντησα στο υ2υ που μου έστειλες...
Σοφία, εγώ εκπλήσομαι που δεν σέβεσαι την άποψη μου, ακόμη και αν πιστεύεις πως είναι λάθος.
Όσο για τους υπόλοιπους, ξαναλέω....δημοκρατία έχουμε και εγώ το βλέπω έτσι. Κάντε μου μήνυση.
Από πότε δεν μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας, εδώ μέσα?
μυνηση οχι
μυνημα που να εκφραζει και τη δικη μου αποψη ναι
με τιμη,
ο υπολοιπος
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....