Results 1 to 10 of 10
Thread: Ζηλειαααα!!!
-
18-04-2009, 02:46 #1
Ζηλειαααα!!!
Καλημερα σας, ειμαι καινουρια στη "παρεα" κ θα ηθελα κ εγω να μοιραστω ενα προβλημα μου μαζι σας!
Τα εχω με ενα παιδι εδω κ 1 χρονο κ ειμαστε πολυ καλα ,ειναι μεγαλη αγαπη ,πιστευω κ απο τις δυο μεριες, μου φερεται πολυ καλα κ πιστευω το ιδιο κ εγω!Εχω αλλαξει πολυ σαν ανθρωπος απο τοτε που τον γνωρισα κ απ οτι καταλαβαινω κ αυτος εχει βαλει αλλες προτεραιοτητες στη ζωη του!Για μενα ειναι οτι καλυτερο κ δεν θελω να τον χασω κ το ιδιο μου λεει κ αυτος.Το προβλημα ειναι οι εχω γινει πολυ ζηλιαρα.Γενικα ειχα καποιες σχεσεις (φυσιολογικα ποτε περιεργα πραγματα)κ ενταξει ημουν καπως ζηλιαρα κ ειμαι γενικα λιγο αλλα νορμαλ!Τωρα ομως δε ξερω τι μου εχει συμβει ...με εχει παρει πολυ απο κατω ζηλευω πααρα πολυ κ κυριως τον τελευταιο καιρο χωρις ομως να μου εχει δωσει καποιο δικαιωμα εκεινος,απλα επειδη ειναι πολυ ωραιος ξερω πως καποιες ενδιαφερονται γι αυτον κ γενικα βλεπω καμια φορα να τον κοιτανε κ με πιανει τρελα!Αυτος δε κανει κατι αλλα καμια φορα λογω του οτι δουλευε σε καφετερια επρεπε να ειναι χαμογελαστος κ τετοια κ ισως εκεινες το επαιρναν αλλιως!(κ γιατι ρε παιδια ασχολουνται με το δικο μου αγορι αφου βλεπουν οτι τα εχουμε?θα τους αρεσε καποια να τους το κανει αυτο?εγω ποτε δε κανω τετοια πραγματα κ να πω πως δινει δικαιωμα φυσικα δε θα εφταιγαν αυτες αλλα τωρα?)Ξαναλεω πως ειμαι σιγουρη οτι εκεινος δε κανει κατι γι αυτο κ προσπαθουσα να μη του τα πω κ τα κραταγα μεσα μου αλλα τωρα τελευταια δε μπορω εχω νευρα κλαιω χωρις λογο κ ειμαι θλιμενη πολυ κ καμια φορα ξεσπαω πανω του ...κ παλι οταν δε μιλαω η ατμοσφαιρα ειναι καπως επειδη εγω απλα δεν ειμαι καλα...δε ξερω τι να κανω νιωθω συνεχεια οτι ειμαι ασχημη κ μερικες φορες σκεφτομαι τι μπορει να μου βρηκε ενω τοσες τον θελουν.Επισης να πω οτι δεν εχει κανενα ιδιαιτερα παρελθον με γυναικες δηλαδη δε δικαιολογειται καπως η τοση ζηλια μου...ενω το καταλαβαινω ομως αυτο δε μπορω να το σταματησω!Ισα ισα που οταν βλεπω οτι δεν ασχολειται μαζι μου μονο νομιζω οτι με ξεχναει κ ας γινεται αυτο πχ για μια ωρα...τι να κανω?
Να παω σε ψυχολογο ??????
- 18-04-2009, 11:35 #2
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τη χαμένη αυτοπεποίθηση σου. Για να είναι μαζί σου, σίγουρα κάποια πράγματα έχει αγαπήσει πάνω σου. Το ότι τον κοιτάνε άλλες δεν σημαίνει τίποτα απ τη στιγμή που εκείνος σου δείχνει πως σ αγαπάει και απ ότι λες τα πάτε μια χαρά.
Δυστυχως, η ζήλια, όπως και όλα τα παρελκόμενα της, (νεύρα, ξεσπάω πάνω του, γκρίνια κλπ), είναι η καλύτερη μέθοδος για να τον διώξεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Τη μια θα σε καταλάβει, την άλλη θα κολακευτεί, την άλλη θα εξασφαλιστεί, την άλλη θα εκνευριστεί, ώσπου θα του σπάσουν τα νεύρα και εχετε γεια βρυσούλες.....
18-04-2009, 15:49 #3
Συγγνώμη για το ευφυολόγημα, αλλά \"κουτσοί - στραβοί στον Αϊ Παντελεήμονα \" είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω...
Τι να πας να δεις στο ψυχολόγο κοπέλα μου ?
Το γιατί ζηλεύεις ? Εντάξει, είναι ωραίο το παλληκάρι και νομίζεις πως όλες θέλουν να σου τον πάρουν. Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία...
Και εσύ η ίδια λες πως ο άνθρωπος δεν έχει παρελθόν \"κυνηγού\", γιατί λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά ?
Συμφωνώ με τη Θεοφανία..Αν συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι με το τρόπο που συμπεριφέρεσαι αναίτια, το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να σ\' εγκαταλείψει, κι αν θέλεις και τη γνώμη μου, δεν πρόκειται κανείς να του δώσει άδικο..
Σύνελθε απλά....
Chill out που λένε και στο χωριό μου...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
18-04-2009, 18:12 #4
θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες
εχω να σου προτεινω, για να αποσπασεις το μυαλο σου απο την ζηλεια, που μονο κακο θα κανει στην σχεση σου, να ασχοληθεις λιγο με τον εαυτο σου...
τοσο εμφανισιακα (οπου απ οτι καταλαβα νοιωθεις οτι υπολοιπεσαι του φιλου σου) οσο και στο περιεχομενο......
πηγαινε κανενα γυμναστηριο, ασχολησου λιγο με μαλλια,νυχια ψωνια, διαβασε κανενα βιβλιαρακι, πηγαινε σε καμια εκθεση,σπουδασε κατι, παρακολουθησε κανενα σεμιναριο,,δεν κανει κακο...
οσο πιο ενδιαφερουσα εισαι και οσο λιγοτερο κρεμασμενη απο πανω του κι απο τις αλλες που τον κοιτανε, τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να κρατησεις το ενδιαφερον οχι μονο του φιλου,αλλα και οποιουδηποτε στο μελλον..
και ενα σχολιακι για το παραπονο σου γιατι ασχολουνται με τον δικο σου ενω εσυ δεν ασχολεισαιποτε με \"πιασμενους\"...
κανεις δεν ειναι κανενος γλυκια μου....ιδιοκτησια επανω σε ανθρωπους δεν εχουμεαπο τον καιρο της δουλειας και μετα...ο καθενας μονος του δεσμευεται απεναντι στον ανθρωπο τουκαι κανεις δεν εχει την υποχρεωση να μη του τον \"πειραζει\"...μονο το γεγονος οτι μπορει να ειμαστε ποθητοι και ενδιαφεροντες για τους συντροφους μας μπορει να τους κρατησει κοντα μας κι οχι ιδιοκτησιακα δικαιωματα ....(αν εισασταν παντρεμενοι τι θα εκανες δλδ? θα τον εδενες με λουρι?)
18-04-2009, 22:21 #5
δύσκολος δαίμονας η ζήλεια...
ανυπόφορο μαρτύριο..
κι όπως και όλα τα άλλα στη ζωή μας, δεν μπορεί να το καταλάβει όποιος δεν υποφέρει από αυτό...
20-04-2009, 03:52 #6
Η αληθεια ειναι οτι δεν ασχολουμαι πολυ με τον εαυτο μου αλλα μη νομιζετε οτι τον παραμελω πολυ!Ειμαι παντα \"οκ\" μεσα στο σπιτι οταν ειμαστε μαζι απο θεμα εμφανισης κ δε γινομαι ποτε βαρετη.Επισης παντα δειχνω στο φιλο μου ενδιαφερον κ αγαπη οπως βεβαια κ ο ιδιος.Οντως χρειαζομαι κατι βεβαια να κανω για μενα κ μονο οπως ενα γυμναστηριο πχ κ θα το επιδιωξω απο τωρα κιολας!Οσο για τα λουρια που ειπε ο φιλος παραπανω κ για τις θεωριες περι ιδιοκτησιας συγνωμη αλλα ποτε δε του εβαλα λουρι κ προσπαθω οσο γινεται να ξεπερασω τη ζηλεια μου γι αυτο το λογο εγραψα εδω κ το προβλημα μου !Ο φιλος μου απο μονος του λεει οτι μ αγαπει πολυ κ δε θελει καμια αλλη(προς το παρον φυσικα) κ ποτε δε μου εχει διεξει οτι πιεστηκε για να ειναι μαζι μου .Ενταξει ισως καποιες φορες να τασακωθουμε αλλα σπανια... δεν ειναι κανεις κανενος απλα οταν υπαρχουν καποια συναισθηματα πολυ βαθια σε μια σχεση οπως στη δικη μας φτανεις σε ενα σημειο που εισαι ολοκληρωτικα δωσμενος στον ανθρωπο σου αλλα οχι σε βαθμο που να στερεισαι τη χαρα απο τη δικη σου ζωη!Δε ξερω αν καταλαβατε τι εννοω.....δηλαδη εισαι τα παντα για εκεινον κ ειναι τα παντα για σενα χωρις ομως αυτο να ειναι αποτελεσμα πιεσης καποιων καταστασεων (οπως συνεχωμενων τσακωμων πχ για να βγαινει ο ενας συνεχεια μονο με τον αλλον).Αυτο σημαινει οτι εκεινος απο μονος του ειναι αφιερωμενος σε μενα κ κανι τα παντα για να ειμαστ καλα εγω το εκτιμω αυτο κ κανω τις αναλογες προσπαθειες....Δε του ειπα ποτε \"ξερεις θελω να εισαι κολλημενος πανω μου κ να μην αφηνεις τις αλλες να σε κοιτανε\" απλα στεναχωριεμαι οταν οι αλλες κανουν πως δεν υπαρχω μονο κ μονο για να μας δουν χωρισμενους η τσακωμενους ακομα κ αν εκεινες ξερω οτι αν τα ειχαν μαζι του δε θα ηταν τοσο δεμενες με εκεινον(κατα τη γνωμη μου ) ευχαρθστω για τη βοηθεια παντως κ περιμενω κ αλλα νεα σας!
07-05-2009, 00:10 #7
aloha my girl! kaneis den mporei na se katalavei....ektos apo mena!!! :P nai einai alhtheia h zhleia trwei thn psuxh mou lege h mama mou otan hmuna mikrh k mou to leei k twra...andimetwpizw k egw polu sovaro provlima me thn zhlia...omws kserw giati.ama sto parelthon se exoune plhgwsei kai den sevastikan ta sunaisthimata sou...an se exoun prodwsei...tote einai apoluta dikaiologhmeno na zhleveis!Giati fovasai.einai toso kako?!fovasai na meineis monh sou kai fovasai na xaseis oti polutimotero exeis apo kapoia allh...mhn niwtheis toses enoxes!kala kaneis k exeis ta matakia sou anoixta apla prospathise na mhn to deixneis se auton kai na to meiwseis oso pio pl mporeis....mhn to skeftesai.einai dikos sou esena dialexe k thelei na einai mazi sou...kai oxi oi ales den katalvainun.zoume se ena kosmo pou oloi diekdikume ta panda esu omws to kerdises.Niwse kala gia auto.egw prospathw polu na toi meiwsw kai to kserw den einai eukolo omws tha kanei kalo prwta se sena k meta sthn sxesh sou....
07-05-2009, 12:39 #8
Καταρχίν θα πρέπει να καταλάβεις κάτι. Ολες οι γυναίκες είμαστε ανταγωνιστικές εκ φύσεως. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχει σημασία αν δίπλα σου είναι κάποιος κούκλος ή κάποιος μέτριος από τη στιγμή που είναι με άλλη πάντα θα υπάρχουν γυναίκες που θα προσπαθήσουν να τον διεκδικήσουν. Αν ήταν ελεύθερος μπορεί να μην του δίναν καν σημασία. Ετσι είμαστε. Είναι μια προσπάθεια επιβεβαίωσης μας ότι μετράμε κ μπορούμε να έχουμε αυτόν που έχει κάποια άλλη. Πολλές φορές συνηδητά κ άλλες όχι. Αυτό δεν αλλάζει πιστεψέ με. Εσύ πρέπει να αλλάξεις. Να το πάρεις απόφαση κ να δεχτείς τα πράγματα όπως είναι. Να είσαι σίγουρι πως υπάρχουν στιγμές που κ εσένα σε κοιτάζουν άλλη γιατί είσαι με κάποιον κ ίσως κ εκείνος να νοιώθει το ίδιο με σένα αλλά να μη στο δείχνει. Ξεπέρασέ το δεν κάνει νκαλό στη σχέση σας κ σύγουρα κάποια στιγμή θα κουραστεί κ θα φύγει.
Εσύ δεν δουλεύεις κάπου? Δεν έχεις φίλες συναδέρφους να βγείς μαζί τους? Θα σου κάνει καλό!
Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο.
07-05-2009, 13:28 #9
Σίγουρα το να διεκδικώ τον σύντροφο κάποιας άλλης, το να με ελκύει περισσότερο αυτό, δείχνει μια κάποια ανάγκη για επιβεβαίωση, μια ανασφάλεια.
Απο την άλλη, αγαπητή φίλη, εσύ πώς εξηγείς την ζήλια σου?
Το έχεις ξανανιώσει μεσα σε σχέση και πώς το διαχειρίστηκες?
Σε έχουν ζηλέψει?
Εχεις μήπως νιώσει να σε απορρίπτουν απο μικρή ηλικία και άρα ίσως να είσαι ανασφαλής στο θέμα αυτό?
Ποιά ήταν η θέση της ζήλιας στο οικογενειακό σας περιβάλλον?
Με όλα αυτά, δεν θέλω να πω οτι το αίσθημα της ζήλιας είναι κάτι παθολογικό.
Απλά πιστεύω, οτι είναι κάτι που μποροεί ο καθένας να επιλύσει, μόνος με τον εαυτό του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-05-2009, 01:10 #10
Originally posted by TC
δύσκολος δαίμονας η ζήλεια...
ανυπόφορο μαρτύριο..
κι όπως και όλα τα άλλα στη ζωή μας, δεν μπορεί να το καταλάβει όποιος δεν υποφέρει από αυτό...
οντως ειναι ανυποφορο..για τον <πασχοντα>και για τους γυρω του....Dum spiro spero (?)
Για ΓΑΔ, κατάθλιψη και λοιπά υπάρχει επιδότηση, σύνταξη ή...
20-06-2025, 22:06 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή