Μισοφωνια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    αθηνα
    Posts
    16,721
    καλε τι ειναι αυτο που εχεις παθει ? με κουφανες ....

  2. #17
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    9
    Είναι ότι χειρότερο! Εγώ το Έχω πολλά χρόνια… με διάφορους ήχους αλλά αυτό που με τρελαίνει πιο πολύ από όλα είναι το να σέρνει κάποιος τα παπούτσια του η τις παντόφλες του . Το κάνει ο άντρας μ. Υπάρχουν φορές που τον παρακαλάω να πάψει τις μετακινήσεις εντός σπιτιού για να μην τον ακούω, ενδέχεται να κοιμάμαι κ να ξυπνήσω. Και στον δρόμο όταν άγνωστοι περπατούν γύρω κ σέρνουν πόδια, τους αφήνω να προπορευτούν για να πάψω να τους ακούω!!!!!

  3. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    1
    Βάση προσωπικής εμπειρίας, το πρόβλημα στις συγκεκριμένες περιπτωσεις είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις προσοχή σε οτιδήποτε άλλο, μόλις πιάσεις κάποιον από αυτούς τους ήχους. Είναι σα να εστιάζεις λεπτομερώς με το αυτί σου στο ίδιο πραγμα που σε τρελαίνει να ακούς. Όταν είναι αφόρητο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φύγεις από τον χώρο.

  4. #19
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    14
    Θα προτείνω κάτι που δεν ξέρω αν βοηθά, αλλά είναι μια ιδέα που μου ήρθε. Θα τη βάλετε να ακούσει την αγαπημένη της μουσική, τα τραγούδια που της αρέσουν περισσότερο. Πρώτα αυτό. Κάθε μέρα για κάποια λεπτά. Έπειτα από καμιά βδομάδα θα βάλετε πάλι την αγαπημένη της μουσική και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα παίζει χαμηλά ένα κομμάτι με ήχους φύσης. Πάλι για κάποιες μέρες. Στη συνέχεια την τρίτη βδομάδα θα ακούσει μόνο μια φορά για περίπου πέντε λεπτά το αγαπημένο της κομμάτι αυτή τη φορά μαζί με μουσική που κάνει θορύβους, όπως πχ να χρησιμοποιούν ντραμς. Η παράλληλη μουσική της δεύτερης και της τρίτης εβδομάδας θα είναι πάντα πιο χαμηλά από την βασική μουσική, που είναι το αγαπημένο της κομμάτι. Αν τα πάει καλά στα πέντε λεπτά της τρίτης εβδομάδας, ας κάνει εναλλαγές μεταξύ αγαπημένης μουσικής (σκέτης) και με συνδυασμό είτε ήχων φύσης είτε κάποιας μουσικής με άλλους ήχους, ντραμς, ραπ, κλπ. Στη συνέχεια θα ακούσει μουσική με ήχους βροχής, χωρίς αυτή τη φορά το αγαπημένο κομμάτι. Αν τα πάει καλά, θα δοκιμάσετε πλέον και χωρίς μουσική, πχ να κάνετε απαλούς ήχους με τα δάχτυλα. Και κάπως έτσι θα συνηθίζει.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. ΙΨΔ-κατάθλιψη-μισοφωνία
    By lloullou00 in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 46
    Last Post: 30-12-2019, 20:46
  2. Μισοφωνια
    By davidh in forum Διπολική διαταραχή
    Replies: 5
    Last Post: 23-08-2016, 19:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •