Γεια σας παιδιά,
Σχετικά με το θέμα, ηθελα να πω ότι η σύγκριση με τους άλλους, το τι θα πουν οι άλλοι για τη ζωή μας, τι έκαναν, τι δεν κάναμε κλπ, δεν είναι παρά ένα μεγάλο εμπόδιο που βάζουμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας για να μην χαιρόμαστε τη ζωή τη δική μας τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ που δε συγκρίνεται με κανενός άλλου στον κόσμο.
Σχετικά με το πώς κάνει κάποιος φιλους, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από το πώς ορίζει κανείς τη φιλία και το τι θέλει, από τη φάση της ζωής που βρίσκεται, από το αν έχει εσωστρεφή ή εξωστρεφή χαρακτήρα κλπ.
Για κάποιον πχ 1 η 2 φίλους να έχει και βγαίνει αραιά για καφέ, μπορεί να είναι αρκετό και να μπορεί να περνάει και μόνος του καλά. Γιατί να τα βάλουμε τα πράγματα σε συγκρίσιμα κουτάκια...
Δεν ξέρω, εγώ νομίζω χρειάζεται να διαγράφουμε τη δική μας πορεία με τα βήματα που κάθε φορά μπορούμε, με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό μας. Μια ψυχολογική υποστηριξη ενίοτε βοηθάει αν υπάρχουν έντονα στοιχεία κοινωνική φοβίας, αλλά είναι κυρίως το ποσό αποφασίζεις προσωπικά να κάνεις κάποια βήματα παραπέρα και να ρισκάρεις φυσικά, στο δρόμο σου θα συναντήσεις διάφορους ανθρώπους, καλοπροαίρετους και μη, δε θα γίνεις φίλος με όλους.
Και έχω καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι ναι μεν οι δραστηριότητες, χόμπι κλπ αυξάνουν λίγο τις πιθανότητες να γνωρίσεις κόσμο και πιθανούς νέους φίλους, βασικό ρόλο όμως παίζει το ποσό ανοιχτός/η είσαι να δοκιμάσεις μια νέα γνωριμία, ασχέτως που μπορεί να έχεις συναντήσει ένα άτομο. Έχω κάνει λίγους καλούς φίλους και από το διαδίκτυο, πάντα με μια έξτρα προσοχή βέβαια, γνωρίζεις κάποιον συνομιλωντας σιγά σιγά και σε βάθος χρόνου μπορεί να προχωρήσει η φιλία και στην έξω ζωή.

Γενικά πάντως όσο πιο καλά αισθάνεσαι με τον εαυτό σου, τον αληθινό εαυτό σου με τα καλά του και τα στραβά του όχι έναν καμουφλαρισμένο..., οσο γεμίζεις τη μέρα σου δημιουργικά και αποβάλλεις τις μίζερες σκέψεις, τόσο
πιο πιθανό είναι να σε προσεγγίζουν και οι άλλοι γιατί θα θέλουν την παρέα σου, θα εκτιμούν αυτό που είσαι, ούτε θα τους νοιάζει πόσους άλλους φίλους έχεις, τι δουλειές έκανες και γενικα όλο το βιογραφικό σου