ο ανθρωπος μπορει να κανει το μεγαλυτερο καλο και το μεγαλυτερο κακο - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 64
    Originally posted by nickath
    θελεις να πεις κάτι... φοβάσαι κάτι? πες της το.. συζητήστε το... έτσι πιστεύω έτσι είναι τα πράγματα ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις ...σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης...

γιαυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο χαρακτήρας κάνει τους ανθρώπους και όχι η ηλικία...
    αυτο ειναι και μια διαπιστωση δικη μου
    δικαιολογω τις στασεις μας βαζοντας μεσα τα παντα απτην αρχη μεχρι το τελος
    αλλα αυτες τις τελευταιες μερες αυτοι που θα επρεπε να συζητανε ειναι εγω και αυτος οποια κι αν ηταν η καταληξη

Originally posted by Sofia
    Originally posted by aenaon

οπως και ναχει δεν θα ξανακανω τα ιδια λαθη
    απλα ειναι νωρις να μην λυπαμαι και να ειμαι απολυτως καλα και ολες τις ωρες
    στο ευχομαι ειλικρινα....:) να εισαι καλα!

οπως κ φυσικα εχουμε το δικαιωμα να ειμαστε και λυπημενοι, εκτος απο χαρουμενοι...αναρωτιεμαι οταν δεν ειμαστε καλα, εχουμε ενοχες.οταν ειμαστε καλα δεν εχουμε...γιατι?

ισως γιατι οι ενοχες μας βγαινουν στα ασχημα
    ισως γιατι οταν ειμαστε καλα τις εχουμε ξεπερασει η ξεχασει

αν ειμασταν απτους ανθρωπους που δεν σκεφτομαστε πολυ ή ειμασταν πιο χαρουμενοι ως ανθρωποι να μην ειχαμε τη αναγκη να γραφουμε εδω μεσα
    ποσο ευκολα αλλαζει κανεις τον εαυτο του απο απαισιοδοξο και καταθλιπτικο σε εναν ανθρωπο δυναμικο με αισιοδοξια

Senior Member
    οι αλλαγες γινονται τοσο ευκολα ομως, ποσο αληθινες ειναι? ποσο αληθινη ειναι η αισιοδοξια που αλλαζει τοσο ευκολα σε απαισιοδοξια?

ισως γιατι το να ειμαστε καλα, συνεχως, μας δημιουργει ενα εξτρα αγχος. \"πρεπει\" να ειμαι καλα...ολοι αυτο μας ελεγαν κ λενε...το \"πως\" κ υπο ποιες συνθηκες ομως? ειναι παραλογο να λες ή να ζητας επιτακτικα απο εναν ανθρωπο να ειναι καλα, τη στιγμη που βλεπεις πώς περναει ασχημα...προφανως κ εχει λογους να ειναι ετσι.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by nickath

το πιο σοβαρό όμως είναι ότι αυτός ήξερε ότι αφού είχε χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι της γιατι δεν της ξεκαθάριζε την θέση του?
    γιατι την άφηνε να πιστεύει σε μία δεύτερη ευκαιρία?
    γιατί δεν της έλεγε τι πραγματικά ένιωθε... ?
    (αυτός ήταν ικανός να το έπαιζε και διπλό ταμπλό....δεν ξέρω καλύτερα να μην λέω πράγματα που μπορεί να μην ισχύουν)

στην θέση του δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα.. πάντως το μόνο που ξέρω είναι ότι επειδή έχω ήδη σχέση με μια μεγαλύτερη μου αν και μικρότερος σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα το έβαζα στα πόδια για παρηγοριά απο ανωριμότητα...
    θελεις να πεις κάτι... φοβάσαι κάτι? πες της το.. συζητήστε το... έτσι πιστεύω έτσι είναι τα πράγματα ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις ...σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης...

γιαυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο χαρακτήρας κάνεις τους ανθρώπους και όχι η ηλικία...
    συμφωνω μαζι σου πώς η ηλικια δεν δινει στιγμα ωριμοτητας.

ομως μ αυτο που δεν συμφωνω ειναι με τον τροπο που θετεις τα ερωτηματα σου. Κι αυτο γιατι εδω μιλαμε με την aenaon...δεν εχουμε τον φιλο της. οποτε πώς να βασιστω στο τί εκανε αυτος? δεν τον εχω διαδικτυακα απεναντι μου, ωστε να κανουμε εναν διαλογο...δεν μπορω να εχω ουτε την αποψη του, ουτε την ματια του στα πραγματα. Εχω μονο την aenaon και μπορω να μιλησω μονο μαζι της. Ετσι, οπως θα εκανα κ με μενα σε μια δυσκολη κατασταση, θα κοιτουσα εγω που εφταιξα κ πώς εφτασα μεχρι αυτο το ανεπιθυμητο σημειο...Αυτο μπορει να ειναι βοηθητικο πολυ κ στο παρον κ στο μελλον μπορει να με σωσει...Το πώς θα δρασει ο άλλος ειναι κατι περα απο μενα. Αλλα στο ποσο θα εκτεθω εγω καθε φορα σε τοσο δυσαρεστες καταστασεις που δημιουργω και εγω, ειναι δικο μου θεμα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

οι αλλαγες γινονται τοσο ευκολα ομως, ποσο αληθινες ειναι? ποσο αληθινη ειναι η αισιοδοξια που αλλαζει τοσο ευκολα σε απαισιοδοξια?

ισως γιατι το να ειμαστε καλα, συνεχως, μας δημιουργει ενα εξτρα αγχος. \"πρεπει\" να ειμαι καλα...ολοι αυτο μας ελεγαν κ λενε...το \"πως\" κ υπο ποιες συνθηκες ομως? ειναι παραλογο να λες ή να ζητας επιτακτικα απο εναν ανθρωπο να ειναι καλα, τη στιγμη που βλεπεις πώς περναει ασχημα...προφανως κ εχει λογους να ειναι ετσι.
    δεν εννοουσα για την εναλαγη που αλλαζει ευκολα ισα ισα το αντιθετο
    δηλαδη πως ενας ανθρωπος πχ σαν και μενα απο παντα καταθληπτικος και απαισιοδοξος ποσο \'\'ευκολα\'\' μπορει να περασει στην αλλη πλευρα

μα ειναι δυσκολο στην τελικη να εισαι καλα αφου περνας δυσκολες καταστασεις
    να δινεις ψευδαισθησεις στον εαυτο σου οτι ολα ειναι καλα ενω δεν τα αισθανεσαι οτι ειναι;

ομως μ αυτο που δεν συμφωνω ειναι με τον τροπο που θετεις τα ερωτηματα σου. Κι αυτο γιατι εδω μιλαμε με την aenaon...δεν εχουμε τον φιλο της. οποτε πώς να βασιστω στο τί εκανε αυτος? δεν τον εχω διαδικτυακα απεναντι μου, ωστε να κανουμε εναν διαλογο...δεν μπορω να εχω ουτε την αποψη του, ουτε την ματια του στα πραγματα. Εχω μονο την aenaon και μπορω να μιλησω μονο μαζι της. Ετσι, οπως θα εκανα κ με μενα σε μια δυσκολη κατασταση, θα κοιτουσα εγω που εφταιξα κ πώς εφτασα μεχρι αυτο το ανεπιθυμητο σημειο...Αυτο μπορει να ειναι βοηθητικο πολυ κ στο παρον κ στο μελλον μπορει να με σωσει...Το πώς θα δρασει ο άλλος ειναι κατι περα απο μενα. Αλλα στο ποσο θα εκτεθω εγω καθε φορα σε τοσο δυσαρεστες καταστασεις που δημιουργω και εγω, ειναι δικο μου θεμα.
    αυτο ειναι κ μενα ενα παραπονο που δεν τα συζηταω εγω μαζι του αφου εμας αφορα
    απτην αλλη εχεις δικιο
    σαυτες τις περιπτωσεις κοιταμε που εχουμε φταιξει εμεις ποσο εχουμε επηρεασει τον αλλο με αυτα που εχουμε κανει
    ετσι καταλαβαινουμε τα δικα μας λαθη κατανοουμε τις αντιδρασεις του αλλου κι οσο ποιο βαθια το ψαχνουμε τοσο γνωριζουμε στην πραγματικοτητα τον εαυτο μας
    αρκει να μαθαινουμε και να μην κανουμε ξανα τα ιδια λαθη, γιατι λαθη θα κανουμε αφου ειμαστε ανθρωποι και οχι τελεοι
    υπαρχουν πολλα λαθη ακομα για να επαναλαμβανουμε τα ιδια

Senior Member
    ....εγω ομως δεν καταλαβαινω το \'οφειλουμε να ειμαστε πιο προσεκτικοι οταν παιρνουμε στον λαιμο μας ζωες αλλων\'
    και συγνωμη αν σε αναγκαζω να προχωρησεις σαυτο το θεμα αλλα μπορουμε να το συζητησουμε μαζι απτην στιγμη που εγω το εκανα θεμα
    εχει να κανει με τον αλλο η με το παιδι;
    εννοεις οτι αν κρατουσα το παιδι θα ημουν ανεθυνη ή ανωριμη; οτι ειμαι ανευθυνη η ανωριμη με τις πραξεις μου κ με αυτον τον τροπο πηρα στον λαιμο μου την ζωη εκεινου; η θα επαιρνα στον λαιμο μου την ζωη του παιδιου;
    εννοω, αγαπητη, οτι πηρες αποφαση για την συνεχιση η οχι μιας ζωης......δυο ζωων μαζι με το πρωτο ατυχημα(κι οχι βεβαια της ζωης του μαλακουλη) ενω θα μπορουσες καλλιστα να το αποφυγεις,εφοσον εσυ ηξερες οτι δεν θα το γεννουσες αυτο τοπαιδι αν ο φιλος σου σε εγκατελειπε, αλλα μονο αν εμενε μαζι σου...τι πιο απλο απο το να ξεκαθαριζες μαζι του αν ηθελε αυτο τοπαιδι η οχι αντι να μεινεις πρωτα εγκυος και μετα να το συζητας με ραβασακια?

εαν ησουν απο την αρχη αποφασισμενη να φερεις αυτο το παιδι στον κοσμο, με η χωρις αυτον,δεν θα εκανα καθολου αυτο το σχολιο..ασχετως αν προσωπικα ειμαι αντιθετη με το μεγαλωμα ενοςπαιδιου χωρις πατερα,σεβομαι την αποφαση μιας γυναικας να μεγαλωσει ενα παιδι μονη της..

Originally posted by Remedy
    ... \'οφειλουμε να ειμαστε πιο προσεκτικοι οταν παιρνουμε στον λαιμο μας ζωες αλλων\'

εννοω, αγαπητη, οτι πηρες αποφαση για την συνεχιση η οχι μιας ζωης......δυο ζωων μαζι με το πρωτο ατυχημα(κι οχι βεβαια της ζωης του μαλακουλη) ενω θα μπορουσες καλλιστα να το αποφυγεις,εφοσον εσυ ηξερες οτι δεν θα το γεννουσες αυτο τοπαιδι αν ο φιλος σου σε εγκατελειπε, αλλα μονο αν εμενε μαζι σου...τι πιο απλο απο το να ξεκαθαριζες μαζι του αν ηθελε αυτο τοπαιδι η οχι αντι να μεινεις πρωτα εγγυος και μετα να το συζηταςμε ραβασακια?

εαν ησουν απο την αρχη αποφασισμενη να φερεις αυτο το παιδι στον κοσμο, με η χωρις αυτον,δεν θα εκανα καθολου αυτο το σχολιο..ασχετωςαν προσωπικα ειμαι αντιθετη με το μεγαλωμα ενοςπαιδιου χωρις πατερα,σεβομαι την αποφαση μιας γυναικας να μεγαλωσει ενα παιδι μονη της..
    πως γινετε να το αποφυγεις; απο την αρχη μου ριχνεις το φταιξιμο αυτων των εγκυμοσυνων
    πως δηλαδη; με προφυλαξεις; ειπαμε την πρωτη φορα ατυχημα
    δεν ξερω και κανενα ζευγαρι μετα απο τοοσο καιρο γνωριμιας να χρησιμοποιει και προφυλακτικο
    και επαναλαμβανω δεν τον υπνωτισα βιασα εκατσα πανω του κ δεν εφευγα με το ζορι
    αυτην την φορα μαζι καναμε επανηλειμενες φορες αυτην την πραξη εχοντας μαλιστα δηλωσει οτι εγω αν συμβει θα το ηθελα, εκεινος γιατι το εκανε δεν ηξερε οτι υπαρχει αυτο το ενδεχομενο το ηξερε κι αυτος
    πως δηλαδη θα μπορουσα καλλιστα να το εχω αποφυγει; και εμεινα πρωτα!
    και μετα το συζητησα με \'\'ραβασακια\'\' (αυτο ειναι αλλο εκει εχω μερος ευθυνης επρεπε να το ελεγα καθαρα ναι ειμαι τι θα κανουμε; αλλα ειπα να του δωσω ενα μικρο περιθωριο σκεψης με τον εαυτο του κ μετα.. οχι ομως και ποτε!)

κι απτην αλλη ποια ζωη πηρα στον λαιμο μου; εκεινης που θα αναρωτιοταν μανα γιατι με γεννησες;
    ισως να εχουμε διαφορετικη αποψη περι αυτου του γεγονοτος
    για μενα δεν αφαιρω μια ζωη αλλα την προσφυλασω και την σωζω απτις δυσκολες καταστασεις και τις οχι ιδανικες μαμας-μπαμπα που θα αντιμετωπουσε αν υπηρχε
    οχι πως δεν με πονεσε αυτο και δεν θα το εχω μεσα μου αλλά επειδη ειμαι κ εγω αντιθετη να μεγαλωνει το παιδι μπαλακι με τις δεδομενες συνθηκες πηρα την σωστη αποφαση για εκεινο

Senior Member
    .......πως δηλαδη; με προφυλαξεις; ειπαμε την πρωτη φορα ατυχημα
    δεν ξερω και κανενα ζευγαρι μετα απο τοοσο καιρο γνωριμιας να χρησιμοποιει και προφυλακτικο
    και επαναλαμβανω δεν τον υπνωτισα βιασα εκατσα πανω του κ δεν εφευγα με το ζορι
    αυτην την φορα μαζι καναμε επανηλειμενες φορες αυτην την πραξη εχοντας μαλιστα δηλωσει οτι εγω αν συμβει θα το ηθελα, εκεινος γιατι το εκανε δεν ηξερε οτι υπαρχει αυτο το ενδεχομενο το ηξερε κι αυτοςπως δηλαδη θα μπορουσα καλλιστα να το εχω αποφυγει; και εμεινα πρωτα!
    και μετα το συζητησα με \'\'ραβασακια\'\' (αυτο ειναι αλλο εκει εχω μερος ευθυνης επρεπε να το ελεγα καθαρα ναι ειμαι τι θα κανουμε; αλλα ειπα να του δωσω ενα μικρο περιθωριο σκεψης με τον εαυτο του κ μετα.. οχι ομως και ποτε!)

κι απτην αλλη ποια ζωη πηρα στον λαιμο μου; εκεινης που θα αναρωτιοταν μανα γιατι με γεννησες;
    .......
    ναι κοπελια, με προφυλαξεις....με τι? με μπανανες?
    δεν εχεις ακουσει τπτ για την αντισυλληψη?
    υπαρχουν κι αλλοι τροποι εκτος απο το προφυλακτικο..μια απλη επισκεψη σε οποιονδηποτε γυναικολογο θα σε διαφωτισει...η εκτρωση δεν ειναι αντισυλληπτικο μετρο..

οκ, εσυ δηλωσες οτι αν συμβει θα το ηθελες...εκεινος ομως δεν το δηλωσε, κι οχι μονο δεν το δηλωσε αλλα μας ειπες οτι σου ειπε οτι δεν ειναι καταλληλη η εποχη για κατι τετοιο...εαν εσυ αυτο το ερμηνευσες σαν \"κι εγω το θελω αλλα θα ζοριστουμε\", αυτος στην πραγματικοτητα μπορει να το ειπε απλα σαν προφαση και στην πραγματικοτητα να ηθελε να πει \"τι παιδι μου λες, εδω εγω θελω αλλη\"....
    μπορει ακομα να ειναι τοσο μαλακας που να θεωρησε οτι και για σενα και για ολους ηταν μια πολυ απλη και ευκολη λυση η εκτρωση και στα ζορια θα την επαναλαμβανες (κι ετσι κι εγινε εδω που τα λεμε..)...μπορει να νομιζε οτι εαν αυτος δεν ηθελε το παιδι εσυ με το οτι λες οτι θα το ηθελες, μπορει να ησουν διατεθιμενη να το μεγαλωσεις μονη σου και να μην τον ενοιαζε..ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΩΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ! ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΠΕΔΙΩΞΕΣ!
    κι απ οτι ειδες εσυ την πληρωσες, διοτι ο μαλακας σου πηγε παρακατω με την μεγαλυτερη ευκολια...εσυ εβαλες σε κινδυνο τη ζωη σου, τη γονιμοτητα σου,και σταματησες και μια ζωη.....
    δηλαδη, ποσο δυσκολο σου ηταν να κανεις μια ξεκαθαρη συζητηση και να παρεις μια ξεκαθαρη θετικη απαντηση αντι για το οτι δεν το θελει προς το παρον, πριν προχωρησεις στην εγκυμοσυνη?

οσο για το παιδι, θα συμφωνουσα μαζι σου,εαν παρολες τις προφυλαξειςκαι την προσοχη σου, εμενες εγγυος..αλλα να το επιδιωξεις????κι επειδη δεν καταλαβες καλα την μεσοβεζικη απαντηση του δικου σου να προχωρησεις μονη σου σε καρτι τετοιο? δεν την χωραει το μυαλο μου τοση ανευθυνοτητα...

περαστικα παρολα αυτα..ξερω ποσο δυσκολο ειναι...
    ελπιζω να μη το ξανακανεις ποτε και να μην εχεις και επιπτωσεις..

Banned
    aenaon, όποιος κι αν έχει το \'φταίξιμο\' για τις εγκυμοσύνες, οι συνέπειες είναι για εσένα πολύ μεγαλύτερες, καθώς πέρα από το ψυχολογικό κόστος, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου. Δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός που θα σου πει ότι μια έκτρωση είναι προτιμότερη από τις υπάρχουσες μεθόδους αντισύλληψης. Και στις ημέρες μας, υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Είναι δυνατόν να ρωτάς \'πώς γίνεται να το αποφύγεις\'???!! Ακόμα και όταν συμβεί \'ατύχημα\' (αν δηλαδή χρησιμοποιήθηκε μόνο προφυλακτικό κι αυτό έσπασε), υπάρχουν μέθοδοι επείγουσας αντισύλληψης.

Μετά από τόοοσο καιρό γνωριμίας όπως λες, αν το ζευγάρι έχει κουραστεί από τη χρήση προφυλακτικού, και είναι και οι δύο βέβαιοι ότι δεν τίθεται θέμα υγείας από τυχόν προϋπάρχουσες ή παράλληλες σχέσεις, κάθονται και συζητούν αν επιθυμούν παιδάκια ή όχι και αν όχι, επιλέγουν μια άλλη μέθοδο αντισύλληψης.

Τώρα, έχει καμία σημασία αν ο φίλος σου φέρθηκε επίσης ανεύθυνα? Δεν τον...βίασες, αλλά ούτε και εκείνος σε βίασε ή σου επέβαλε κάτι. Εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνη για τον εαυτό σου και τη διαφύλαξη της ψυχοσωματικής υγείας του, ανεξάρτητα από το πώς σκέφτονται και τι κάνουν οι άλλοι.

Senior Member
    Originally posted by Φοίβη
    Remedy, ναι ακούμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο γιατί όλοι μας τα φιλτράρουμε μέσα απο τις δικές μας εμπειρίες, απόψεις και στάσεις ζωής. Συμφωνώ μαζί σου οτι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, όχι όμως και φταίχτες. Η διαφωνία μου έγκειται στην κατηγόρια που κρύβεται πίσω απο τη λέξη \"φταίχτης\".
    Σοφία, δεν πιστεύω οτι είναι κακό η ανωριμότητα. Για μένα δεν είναι καλός μόνο ο ώριμος και εξελίσσιμος άνθρωπος. Κάποιοι επιλέγουν την ανωριμότητα και ποιά είμαι εγώ να τους κρίνω για την προσωπική τους επιλογή? Απο κει και πέρα, εξακολουθώ να μην διακρίνω στα ποστ της aenaon διάθεση να δεσμεύσει έναν άλλο άνθρωπο με την εγκυμοσύνη της, ούτε τότε ούτε εκ των υστέρων. Αυτή όμως είναι η δική μου θέαση, το δικό μου άκουσμα, η δική μου άποψη. Πιθανώς, για κάποιο λόγο δικό μου, να είμαι τυφλή και κουφή σε κάτι που εσύ βλέπεις και ακούς ξεκάθαρα.
    Θέλω να πω οτι σέβομαι κάθε μια άποψη που ακούστηκε πάνω στο θέμα. Εκεί που ανησυχώ είναι η κατηγόρια που ακούω-πάλι εγώ-απο κάποιους απέναντι στις πράξεις της aenaon.
    Ανησυχώ γιατί έχω την αίσθηση οτι εκείνη κατηγορεί τον εαυτό της για ό, τι της συνέβη πολύ περισσότερο απο εμάς. Έχει έρθει εδώ για συμπαράσταση την οποία δεν βρίσκει και αναρωτιέμαι γιατί.
    Μετά από 1,5 μήνα απουσίας μου μπήκα στο φόρουμ να δω τι γινόσαστε, και ...απογοητεύτηκα.

Οχι Φόιβη δεν είσαι όυτε τυφλή ούτε κουφή.
    Είναι πράγματι πολύ άκομψο να μπαίνει εδώ κάποιος που είναι σε δύσκολη θέση και να του τη λέμε και από πάνω για την ανευθυνότητά του.
    Ειδικά σε ένα φόρουμ ψυχολογίας όπου θα έπρεπε να κυριαρχεί η κατανόηση και ενσυναίσθηση.
    Ρέμεντυ, η στάση σου με σόκαρε.
    Αεναον, καταλαβαίνω πόσο άσχημα θα ένοιωσες με όλα αυτά που πέρασες και πόσο ακόμα χειρότερα θα ένοιωσες μετά από την αντιμετώπισή σου εδώ, από ορισμένα μέλη.
    Γνωρίζω και καταλαβαίνω από τον τρόπο που γράφεις ότι γνωρίζεις τις όποιες ευθύνες σου αναλογούν, δεν φαίνεσαι άνθρωπος που εθελοτυφλεί και είμαι σίγουρη ότι από το πάθημα αυτό θα βγάλεις θετικά συμπεράσματα για μελλοντικές πιθανές κακοτοπιές όπως πρέπει να συμβαίνει στον καθένα μας. Αυτό όμως είναι το τελευταίο που θα ήθελα να σου πω.
    Πρώτα θα σου έλεγα να μη ρίχνεις όλο το βάρος σε σένα για το καλό της υγείας σου. Το σώμα σου ταλαιπωρήθηκε, το ίδιο και η ψυχή σου. Δεν είναι λίγο αυτό που πέρασες για μία γυναίκα. Σκέψου με αισιοδοξία το μέλλον και με την εμπειρία που έχεις θα επιλέξεις καταλληλότερο σύντροφο την επόμενη φορά.
    Σου στέλνω την αγάπη μου και μια \'\'διαδυκτιακή αγκαλιά\".

Senior Member
    Originally posted by nature
    .......
    Ρέμεντυ, η στάση σου με σόκαρε.
    ......
    ......
    nature
    περαστικα ναναι...
    εννοειται οτι δεν ηταν στις προθεσεις μου, αλλα δεν μπορω να πω οτι με στεναχωρει..

εσυ, οταν μια 24χρονη που εχει κανει με τετοια ευκολια 2 εκτρωσεις, με μια εγκυμοσυνη-ατυχημα και μια ηθελημενη που ομως δεν θα την κρατουσε αν δεν την παντρευοταν ο καλος της, οστοσο δεν το θεωρησε σοβαρο το γεγονος της πιθανης εκτρωσης ωστε να εξασφαλισει την συναινεση του,
    η οποια μας ρωταει γιαποια αντισυλληψη μιλαμε διοτι απ οτι ξερει το προφυλακτικο ολοι το αφηνουν στην ακρη καποια στιγμη και δεν βλεπει τον λογο για κατι αλλο,

οταν ακομα και τωρα θεωρει ως το βασικο λαθος της το οτι δεν ενημερωσε τον πρωην της μετα την εγκυμοσυνη με κουβεντα αντι για ραβασακι,

μπορεις απλα να της πεις μια κουβεντα παρηγοριας και να περιμενεις οτι θα δει καποια στιγμη τι δεν εκανε και η ιδια καλα....ελπιζοντας οτι αυτο το καποτε θα ειναι πριν το 4ο ατυχημα...

εγω εχω αλλη αποψη ομως

Senior Member
    θελω να ρωτησω κατι τα μελη που ειπαν οτι εκφραζονται οι υπολοιποι πολυ σκληρα για την κοπελα....ποιο απο τα δυο ειναι αποδειξη μεγαλυτερης βοηθειας πιστευετε ?το να μαλωσουμε η να στεναχωρησουμε στιγμαια καποιον λεγοντας του την αληθεια..ελπιζοντας στο μελλον οτι δεν θα επαναλαβει τα ιδια λαθη η ακουγοντας τον συμπονετικα χαιδευοντας τον πληγωμενο του εγωισμο .με μεγαλη πιθανοτητα να επαναλαβει οιμε ..τα ιδια λαθη στο μελλον?

λυπαμαι αλλα εγω καταλαβα απο οσα περιεγραψες οτι ο τυπος δεν ηθελε παιδι μαζι σου...δεν ειναι ο καταλληλος καιρος κτλ κτλ...αν το ειδες σαν ευκαιρια να τον σιγουρεψεις..εσυ το ξερεις.οχι οτι δυστυχως δεν γινονται τετοια γενικοτερα παντα.θα ελεγα οτι μαλλον ελπιζες οτι αφου εγινε αυτο που εγινε θα το ηθελε..αλλα πως ομως αφου ηδη εδειχνε αρνητικα σημαδια ..οπως η ιδια μας λες ..
    απο κει και περα το οτι δεν τραβηχτηκε πολλακις ερμηνευεται κατα το δοκουν.ισως νομισες οτι σημαινε οτι αλλαξε γνωμη,ομως υπαρχουν κι αλλες εκδοχες της ιδιας πραξης.δεν τραβηχτηκε γιατι ηταν αδιαφορος για σενα.γιατι ενιωθε μεγαλυτερη ηδονη γιατι βαριοτανε γιατι γιατι για χιλια δυο γιατι.εσυ ομως τον εαυτο σου δεν τον προστατεψες...εκει βλεπω εγω το εγκλημα.στον εαυτο σου πρωτα απο ολα... οπως ειπε και πολυ πολυ σωστα η μαρινα την ευθυνη για την προστασια του εαυτου μας την εχουμε εμεις και μονο εμεις.ειναι δυνατον να ειμαι αδιαφορη πχ αν μεινω εγκυος γιατι ο καλος μου βαρεθηκε τα προφυλακτικα ?.η να ελπιζω οτι αφου εγινε το μοιραιο τωρα θα θελησει να γινει μπαμπας ?καποια πραγματα με το ζορι δεν γινονται οσο και να χτυπιομαστε γι αυτο.δυστυχως.

το θεμα δεν ειναι να σε λιθοβολησουμε η να σε πουμε ανωριμη η να πουλησουμε πνευμα .το θεμα ειναι να συνειδητοποιησεις οτι εσυ η ιδια προκαλεις πολυ κακο στον εαυτο σου.δεν εχεις ακουσει ποσο μειωνονται οι πιθανοτητες γονιμοτητας μετα απο καθε εκτρωση? θεωρεις οτι σου αξιζει να τραβας τετοια ταλαιπωρια ψυχικα σωματικα και οικονομικα ?εγω νομιζω πως οχι.σε καμια μας δεν αξιζει.δεν πειραζει.ας γινουμε σπαστικες ζητωντας απο τον εκαστοτε συντροφο μας οταν βλεπουμε οτι δεν ειναι ο καταλληλος καιρος για παιδια -να παιρνει προφυλαξεις. ας παιρνουμε εμεις οι ιδιες την πρωτοβουλια..δεν χαλασε ο κοσμος αν φανουμε σπαστικες.χαλασε ο δικος μας κοσμος ομως αν κανουμε τα χατηρια των αλλων εις βαρος του εαυτου μας και της υγειας μας.....
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by Helena
    θελω να ρωτησω κατι τα μελη που ειπαν οτι εκφραζονται οι υπολοιποι πολυ σκληρα για την κοπελα....ποιο απο τα δυο ειναι αποδειξη μεγαλυτερης βοηθειας πιστευετε ?το να μαλωσουμε η να στεναχωρησουμε στιγμαια καποιον λεγοντας του την αληθεια..ελπιζοντας στο μελλον οτι δεν θα επαναλαβει τα ιδια λαθη η ακουγοντας τον συμπονετικα χαιδευοντας τον πληγωμενο του εγωισμο .με μεγαλη πιθανοτητα να επαναλαβει οιμε ..τα ιδια λαθη στο μελλον?
    Η ένστασή μου στις αποκρίσεις που δόθηκαν εκείνο το απόγευμα στην aenaon δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενό τους. Κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του και είναι ελεύθερος να την εκφράσει. Και φυσικά πιστεύω οτι το καλύτερο είναι να είναι ειλικρινής κανείς σε αυτό που λέει και γράφει εδώ.
    Η ένστασή μου αφορούσε στον τρόπο που εκφράστηκε αυτή η ειλικρίνεια. Στα δικά μου μάτια, η aenaon στήθηκε στον τοίχο και έφαγε κάποιες \"πετριές\". Ένιωσα να τη μαλώνουν, να της εκφράζουν αγανάκτηση και θυμό για τον τρόπο που φέρεται πρώτα απο όλα στον εαυτό της.
    Πιστεύω και ξέρω απο εμπειρία οτι η ειλικρίνεια δεν χρειάζεται να πονάει. Μπορεί κάποις να είναι απόλυτα ειλικρινής αλλά ταυτόχρονα να λαμβάνει υπόψιν του τη θέση απο την οποία τον ακούει ο συνομιλητής του. Ειλικρίνεια μαζί με ενσυναίσθηση και αποδοχή είναι το ιδανικό για μένα.
    Απο κει και πέρα, ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσον ΄μπορώ εγώ ή εσύ ή οποιοσδήποτε να αποτρέψουμε έναν συνάνθρωπό μας απο ένα μελλοντικό λάθος, όπως και εάν του φερθούμε.
    Καταρχήν, δεν ξέρω καν αν αυτό που εγώ θεωρώ λάθος το θεωρεί και η aenaon λάθος. Κατα δεύτερον, νομίζω πως δεν πα να χτυπιέμαι εγώ, να φωνάζω, να ιδρώνω, να προειδοποιώ, αν η aenaon δεν πάρει μόνη της τις αποφάσεις της, δεν μπορώ να της αλλάξω συμπεριφορά.
    Και κατά τρίτον, δεν θέλω να της αλλάξω συμπεριφορά αν δεν θέλει εκείνη να αλλάξει. Θεωρώ οτι κάθε άνθρωπος είναι απολύτως υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τη ζωή του. Η ευθύνη είναι δική του, όχι δική μου. Αν αναλάβω την ευθύνη του τον αντιμετωπίζω σαν ένα μικρό παιδάκι, δεν του επιτρέπω να ενηλικιωθεί. Και δεν του δείχνω εμπιστοσύνη.
    Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα.
    Μάκια...

Senior Member
    Originally posted by Helena
    θα μιλησω για μενα: νομιζω πώς μπορεις να πεις πολλα πραγματα, σχεδον τα παντα, χωρις ομως να στησεις τον αλλο στον τοιχο. Μπορω να πώ επισης με καθε βεβαιοτητα, πώς αν δεν θελει να ακουσει κατι καποιος, αυτο που λες, δεν θα το ακουσει...το εχω δει κ εδω...Το πώς θα διαχειριστει ο αλλος αυτο που λες εσυ, δεν ειναι στο χερι σου. Η αληθεια που λεγεται απο τον καθενα μας, ειναι η προσωπικη αληθεια του καθενος...αν θυμωνει αυτον στον οποιο απευθυνεται, κατι σημαινει...κατι δικο του μαλλον ακουμπαει.

Επισης να πω πώς δεν πιστεύω πώς λεγοντας την προσωπικη του γνωμη ο οποιοσδηποτε για το θεμα μας, ειναι δυσκολο να αποτελεσει την αιτια για να αποτραπει ενα αναλογο \"λαθος\" στο μελλον. Αυτο νομιζω απαιτει προσπαθεια, επεξεργασια κ δουλεια απο τον ιδιο τον ανθρωπο που ερχεται αντιμετωπος με το προβλημα του. Παρολα αυτα, μια γνωμη μπορει να αποτελεσει νομιζω καποια στιγμη μια αφορμη για θεαση μια διαφορετικης οπτικης στα πραγματα...Κι αυτο ειναι σημαντικο, αν κ μικρο...

Η ειλικρινεια, μπορει να πονεσει πολυ, αλλα αυτο νομιζω πώς γινεται οταν τη συνειδητοποιουμε μεσα μας, κι οχι οταν μας την πεταει καποιος στα μουτρα.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast