εκτρωση - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 33 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 491

Thread: εκτρωση

  1. #181
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by vince
    Νομίζω πως το θέμα με τα μογγολάκια εξαντλήθηκε. Θα ήθελα όμως να κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει test εγκυμοσύνης για έμβρυα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια ψυχική πάθηση σε κάποια στιγμή στην ζωή τους (σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή για παράδειγμα). Αν υπήρχε τέτοιο test και το έμβρυο είχε την προδιάθεση να παρουσιάσει κάτι τόσο βαρύ εσείς θα προχωρούσατε με την γέννα ή θα προτιμούσατε την έκτρωση?

    Συνήθως οι άνθρωποι με τόσο βαριές ψυχικές νόσους δεν τεκνοποιούν. Είναι κάτι που δεν έχει απαντηθεί από την επιστημονική κοινότητα. Εφόσον οι σχιζοφρενείς δεν κάνουν παιδιά γιατί η σχιζοφρένεια δεν έχει εξαλειφτεί? Θα ήθελα να ακούσω γνώμες.

    Από την δική μου οπτική γωνία θα μπορούσα να υποστηρίξω πως υπάρχουν αγορές που παράγουν τα επιθυμητά αγαθά και αγορές που δημιουργούν αγαθά και ανάγκες. Αν υπήρξε έστω και μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη κοινωφέλειας στον κόσμο δεν θα μπορούσα να πιστέψω πως ακόμα και η ίδια η ζωή έχει τιμή αναγραφόμενη επάνω της. Πιθανώς στο μέλλον να υπάρχει η επιλογή (μέσω της ανάλογης αμοιβής) για παραγωγή \"τέλειων\" ανθρώπων. Ίσως να μην το δούμε στο κοντινό μέλλον αλλά το έχουν σφυρίξει προ πολλού (στην Ουγγαρία λένε... έχουν υπάρξει φήμες για το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί που ζει εκεί).
    Χωρίς να υποτιμώ τον παράγοντα της κληρονομικότητας, θέλω να εξάρω την σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ αυτού και του περιβαλλοντικού παράγοντα.
    Απο σχιζοφρένεια όλοι έχουμε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη τάση να νοσήσουμε, όπως και απο καρκίνο κτλ.

    Ωστόσο, το αν τελικά θα νοσήσει κανείς, εξαρτάται απο πλείστους παράγοντες που κοινό παρονομαστή τους έχουν το περιβάλλον του ατόμου, τα βιώματά του και της συνθήκες ζωής του.
    Το πώς έχει καταφέρει να χτίσει τον εαυτό του και την ταυτότητά του μέσα στον κόσμο που τον περιέβαλε, να διαμορφώσει την όποια αντίληψή του και να ικανοποιήσει τις πρωταρχικές του ανάγκες, αναπτύσσοντας την αυτογνωσία του.

    Διαβάζω κάτι πολύ ενδιαφέρον πάνω στο θέμα, το οποίο παραθέτω αυτούσιο.
    Αναφέρεται στην μη ορθά δομημένη οικογένεια, που έχει ως υπόβαθρό της την σαθρή ψυχική συγκρότηση των γονεικών μελών της, την αδυναμία τους κατ επέκταση στην χάραξη ρόλων - κανόνων - ορίων.

    \" Η οικογένεια δεν είναι μια κρέμα - μια μάζα ομοιογενής και αδιαφοροποίητη, όπου όλοι είναι ίδιοι μεταξύ τους και κανείς δεν ξεχωρίζει απο τους άλλους. Ακριβέστερα, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν τα μέλη της αισθάνονται και λειτουργούν συστηματικά και σε μεγάλο βαθμό αδιαφοροποίητα, σαν δείγματα μιας και της αυτής ουσίας, τότε έχουμε μια οικογένεια όπου οι ψυχικοί κόσμοι τείνουν να συγχωνεύονται, να γίνονται μια ψυχική κρέμα, όπου κανείς δεν βρίσκει ούτε τον εαυτό του όύτε τον άλλο. Είναι γνωστό το τι παράγει μαι τέτοια συντηρητική οικογένεια : παιδιά που δεν ζουν για λογαριασμό τους, που δεν έχουν την αίσθηση της δικής τους ύπαρξης, που δεν κατοικούν στη δική τους ψυχή, που είναι ψυχικά χαμένα. Και έχει ακόμη παρατηρηθεί οτι χρειάζεται να στραβώσει το πράγμα σε 3 διαδοχικές γενιές για να προκύψει ένα παιδί ψυχωτικό. Δηλαδή, η \"τρέλα\" δεν έχει την αρχή της στο \"τρελό\" παιδί, αλλά σε μια μακριά ιστορία, όπου οι εκάστοτε γονείς δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις προδιαγραφές ανατροφής ενός παιδιού συγκροτημένου και ισορροπημένου\"
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  2. #182
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Θεσ/νικη
    Posts
    2,195
    Αναρωτιεμαι ενα πραγμα χωρις να παιρνω καμια θεση στο θεμα γιατι πραγματικα δεν ξερω τι θα εκανα.Αν η κοιλια ηταν διαφανης,και καθε μερα το ζευγαρι εβλεπε το εμβρυο να μεγαλωνει και να σχηματιζεται ποσο διαφορετικα θα μπορουσαμε ισως να σκεφτομαστε.Η σκεψη μου χωριζεται σε 2 στρατοπαιδα,το πρωτο αν πρεπει φερεις ενα ατομο σε αυτο το κοσμο για να υποφερει,και το δευτερο ποσο σημαντικη ειναι η ζωη και κατα ποσο εχουμε το δικαιωμα να επεμβαινουμε.(οπως και στην ευθανασια).Οι απαντησεις ειναι βεβαια διαφορετικες για το καθε ατομο και δεν νομιζω να υπαρχει μια κοινη απαντηση για ολους.

  3. #183
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Αγαπητή researcher, επικεντρώνεις τη γενετική ανωμαλία του συνδρόμου down στο 1 % και εξομοιώνεις με αυτό το ποσοστό, τους αποδεκτούς λόγους - αν κατάλαβα καλά - μιας ενδεχόμενης απόφασης για τη διακοπή της κύησης. Να σε πληροφορήσω, πως υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι που θα μπορούσαν να επιβάλουν την εκούσια διακοπή της κύησης, αναφορικά με το έμβρυο (καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική δυσλειτουργία, ατελής ανάπλαση πνευμόνων, δυσπλασίες εν γένει, ατελής ανάπτυξη άνω και κάτω άκρων, σκελετικές ανωμαλίες, τερατομορφισμός κλπ), αναφορικά με την υγεία της κυοφορούσας μητέρας (σακχαρώδης διαβήτης και κίνδυνος εκλαμψίας, ρήξη πλακούντα, υπέρταση, εξωμήτρια κύηση κλπ), καθώς επίσης και κοινωνικά αίτια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια απόφαση (νεαρή ηλικία της μητέρας ή του ζεύγους εν γένει, έλλειψη οικονομικών πόρων, κύηση από προιόν βιασμού ή ανεπιθύμητης εν γένει ερωτικής συνεύρεσης). Όπως καταλαβαίνεις, οι παραπάνω λόγοι κι εκατοντάδες άλλοι που δεν θα μπορούσα να μνημονεύσω, σίγουρα δεν αποτελούν το 1 % που αποδέχεσαι. Αντίθετα ,αν εξαιρέσουμε μια μικρή μειοψηφία ανεγκέφαλων,που προχωρούν σε έκτρωση χωρίς προφανείς λόγους, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθικό ζήτημα μιας καθ\' όλα νόμιμης επιλογής.

    Για όλα τα παραπάνω, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στο http://www.mednet.gr/archives/2000-5/463.html


    Φίλε μου Εμπνευστή, δεν καταλαβαίνω γιατί βάζεις τέτοιου είδους διλήμματα, όταν αναρωτιέσαι αν η κοιλιά ήταν διαφανής και μπορούσαμε έτσι να παρακολουθούμε την ανάπτυξη του εμβρύου. Θεωρώντας πως όπως και νάχει, εκείνοι που παίρνουν την απόφαση να διακόψουν τη κύηση για οποιοδήποτε λόγο, δεν παίρνουν μια απόφαση ελαφρά τη καρδία και ήδη το φορτίο ευθύνης που τους βαραίνει είναι ασήκωτο, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να τους τεθεί και το δίλημμα να δεθούν συναισθηματικά ακόμη περισσότερο μ\' ένα έμβρυο που αν τελικά γεννηθεί, ίσως πεθάνει ή μείνει παράλυτο ή θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της κυοφορούσας γυναίκας. Με τις σημερινές τεχνικές της αυχενικής διαφάνειας, μπορούμε να διαπιστώσουμε πιθανές ανωμαλίες από την 11 έως τη 14η εβδομάδα της κύησης, πράγμα που σημαίνει πως σε μια ενδεχόμενη απόφαση να διακόψουμε την κύηση, το έμβρυο εξ αντικείμενου - όχι μόνο από την έλλειψη συνειδητότητας - αλλά κι από την ατελή του ηλικιακά διαμόρφωση, δεν αποτελεί θέμα ηθικού προβληματισμού...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  4. #184
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,541
    πιστευετε πως θα επρεπε να ειχε πεθανει;

    να μην υπαρχει;

    http://video.yahoo.com/watch/4015567/10867373

  5. #185
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    researcher θα σου πω την προσωπικη μου αποψη: αν μου ελεγε ο γιατρος μου πως το εμβρυο που κουβαλαω ειναι παραπληγικο (αν ειναι σωστη η ορολογια που χρησιμοποιω), θα σου ελεγα πώς θα προχωρουσα σε εκτρωση. το εχω σκεφτει και η αποψη μου αρχικα μπορω να σου πω πώς ηταν διαφορετικη.

    Παρολα αυτα θα σου πω επισης, πώς αν ειχα εναν κοντινο μου ανθρωπο που βρισκοταν σε αναλογη κατασταση, δεν θα εφευγα μακρυα, αλλα θα εμενα κοντα να τον στηριξω με οσα μεσα διαθετω. Θα σου ελεγα επισης πώς αυτο το τελευταιο δεν ειναι κ τοσο \"αν\", το εχω ζησει...Το χω δει,κοντινος μου ανθρωπος να γινεται...απο ανθρωπος αρτιμελης σε ανθρωπος παραπληγικος....σε λιγες ωρες...Μονο που τοτε δεν ήταν θεμα επιλογης, ηταν η καταρα του να εισαι ζωντανος. Κ το λεω με πληρη επιγνωση.

    Χαιρομαι που υπάρχουν ανθρωποι οπως ο ανθρωπος που βρηκε την δυναμη να αντιμετωπισει αυτο το σφοδρο χτυπημα της ζωης ετσι. Αλλα σιγουρα ολοι οι ανθρωποι δεν εχουμε τις ιδιες δυναμεις κ τα ιδια αποθεματα δυναμεων.Ουτε τις ιδιες ικανοτητες. Σε καμια περιπτωση.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

  6. #186
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,857
    α καλα...
    εχει καει φλαντζα εδω...
    δεν συνεχιζω την συζητηση με τετοιους γελοιους ορους...
    αυτο δεν ειναι επιχειρηματολογια \"ερευνητρια\"
    ειναι η εκπομπη της τατιανας στεφσνιδου...

  7. #187
    Originally posted by Remedy

    ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ , ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕς, ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΟΝΙΟΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΗΖΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ,ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΝΝΟΒΟΛΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!
    + 1000!

    Έλεος! Τόση μλκ καταντά άξια απορίας! Έφτασε το θέμα τόσες σελίδες για να διαβάζουμε επικίνδυνες μπουρδολογίες άνευ σημασίας που δυστυχώς ατικατροπτίζουν την εικόνα της κοινωνίας που γεννά χωρίς καμία ενοχή δυστυχισμένα παιδιά!

  8. #188
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Aθηνα
    Posts
    1,334
    Παιδιά κακά τα ψέματα επειδή η κουνιάδα μου είχε παιδί με σύνδρομο νταουν ξέρω καλά τι σημαίνει.Το παιδί πέθανε 17 χρόνων γιατί συνήθως έχουν και πρόβλημα στην καρδιά και επηρεάστηκε το άλλο παιδί ψυχολογικάμέσα σε αυτό τι κλίμα.Έίμαι εναντίων των εκτρώσεων και παντρεμένη σχεδόν 30 χρόνια με ναυτικό πρόσεχα να μην μείνω έγκθος γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να το ρίξω.Τώρα έχω μετανιώσει που δεν έκανα τρίτο παιδί αλλά γιατί να φέρεις στον κόσμο ένα δυστυχισμένο πλάσμα.Στην θεωρία είναι όλα εύκολα ξέρετε πόσοι άνθρωποι υποφέρουν;Και όταν οι γονείς πεθάνουν τι γίνεται; θα καταστραφεί και η ζωή του/της αδελφής;Εχω στο στενό μου περιβάλλον δυο περιπτώσεις παιδιών παραπληγικών και έχω θαυμάσει την δύναμη της μάνας.

  9. #189
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Originally posted by researcher
    πιστευετε πως θα επρεπε να ειχε πεθανει;

    να μην υπαρχει;

    http://video.yahoo.com/watch/4015567/10867373
    Εσύ τι λες ? Πιστεύεις πως όλοι όσοι έχουν γεννηθεί χωρίς άκρα , είναι ευτυχισμένοι και με τα ψυχικά αποθέματα της περίπτωσης που παραθέτεις ?

    Γιατί εγώ έχω την αμυδρά εντύπωση πως στο 99 % των περιπτώσεων, μόνο δυστυχία υπάρχει - και φυσικά όχι μόνο για τους ανθρώπους αυτούς αλλά κυρίως για εκείνους που τους γέννησαν. Αν όλοι οι χωρίς άκρα ήταν τρισευτυχισμένοι για τη κατάσταση τους, όπως τεχνηέντως προσπαθείς να δημιουργήσεις σαν καθεστυκία εντύπωση, το you tube δεν θα το πρόβαλε σαν κάτι ξεχωριστό, εφόσον ο κανόνας θα ήταν πως όλοι οι παραπληγικοί πετούν από τη χαρά τους.

    Το δίλημμα που παραθέτεις είναι ψευδές και νομίζω πως αδικείς τη νοημοσύνη μας....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  10. #190
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by researcher
    πιστευετε πως θα επρεπε να ειχε πεθανει;

    να μην υπαρχει;

    http://video.yahoo.com/watch/4015567/10867373

    σου εβαλα ενα ερωτημα,
    και κανεις πως δεν το βλεπεις....

    Η απορια μου με οσα γραφεις,
    ειναι τι τελικα προσπαθεις να πετυχεις...?

  11. #191
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by krino
    Originally posted by researcher




    οσον αφορα τους γονεις με παιδακι που ενδεχεται να εχει προβλημα υγειας....

    ειναι το 1% των εκτρωσεων ,μιλαμε για μονο 1%!

    και παλι..........

    ερχονται οι γονεις αυτοι σε επαφη με εναν συμβουλο?

    ερχονται σε επαφη με αλλους γονεις με παιδακι που γεννηθηκε και εχει το ιδιο ενδεχομενο θεμα

    για να δουν αυτοι οι γονεις πως το βιωνουν?


    πως το βιωνουν οι γονεις ενος παιδιου που εχει συνδρομο down???
    αμφιβαλλω αν πετανε απο την χαρα τους.

    Εσυ αληθεια αν σου ελεγε ο γιατρος οτι οι εξετασεις που εκανες,
    βεβαιωνουν γεννηση παιδιου με συνδρομο down θα το κραταγες??



    ξαναβαλα το ερωτημα με bold μηπως και απαντηθει αυτη την φορα.

  12. #192
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,541
    δεν θελω να απαντησω με ενα ναι η με ενα οχι

    ισως καποιοι ανθρωποι με εμπειρια απο την μια η την αλλη πλευρα

    να εχουν να πουν

    περιμενω και μακαρι να γινει αυτο..


    η αληθεια ειναι οτι δε θελω να μπω ξανα στο τριπακι

    και τι θα του ελεγες

    τι ακριβως

    κι αν ηθελε να αυτοκτονησει

    δεν....

  13. #193
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by researcher
    δεν θελω να απαντησω με ενα ναι η με ενα οχι




    δεν θες να απαντησεις.....
    μαστα.....


    Με πολυ ευκολια ομως λες η συμβουλευεις αλλους,
    να μην εκαναν εκτρωση σε μια παρομοια περιπτωση.

    Βλεπεις καποια αναντιστοιχια σε ολο αυτο?

  14. #194
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,541
    Originally posted by researcher
    ...

    η αληθεια ειναι οτι δε θελω να μπω ξανα στο τριπακι

    και τι θα του ελεγες

    τι ακριβως

    κι αν ηθελε να αυτοκτονησει


    δεν....

  15. #195
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by researcher
    Originally posted by researcher
    ...

    η αληθεια ειναι οτι δε θελω να μπω ξανα στο τριπακι

    και τι θα του ελεγες

    τι ακριβως

    κι αν ηθελε να αυτοκτονησει


    δεν....



    Originally posted by krino



    δεν θες να απαντησεις.....
    μαστα.....


    Με πολυ ευκολια ομως λες η συμβουλευεις αλλους,
    να μην εκαναν εκτρωση σε μια παρομοια περιπτωση.

    Βλεπεις καποια αναντιστοιχια σε ολο αυτο?

Page 13 of 33 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •