Results 376 to 390 of 491
Thread: εκτρωση
-
29-05-2009, 15:53 #376
Originally posted by researcher
απο την αλλη λεω αυτο που πραγματικα πιστευω για την εκτρωση
ειτε αυτο προαγει τη συζητηση ειτε τη σιωπη
και επετρεψε μου να πω την γνωμη μου,
οτι εαν και εφοσον κανεις ενα παιδι αυριο,
για το οποιο θα ειναι προιον αγαπης με τον συντροφο σου αλλα και επιτυχης εξελιξης οσον αφορα τις τυπικες ιατρικες εξετασεις, θα κανεις ενα ευτυχισμενο παιδι - κατι το οποιο ειναι το ποθουμενο.
Αν οτιδηποτε απο τα παραπανω δεν ισχυσει,
αναλογως το τι θα αλλαξει και σε πιο βαθμο θα εχεις ενα δυστυχισμένο παιδι κατι για το οποιο την ευθυνη θα την εχουν αυτοι που αποφασισαν να γεννηθει ενα τετοιο παιδι.
Σε καθε περιπτωση η ευθυνη ειναι δικη σου (σας) και λογος δεν πεφτει σε κανενα.
Σιγουρα εαν μιλησω με μια κοπελα της Χ θρησκευτικης αντιληψης που αρνειται την εκτρωση, οτι και να πω εγω ειναι αχρηστο και θα με θεωρει (δικαιως κατα αυτην) δολοφονο.
Στο συνολο του ομως,
η ιατρικη επιστημη εχει εξελιχθει οχι για να ειμαστε αγνωστικιστες αλλα για να την συμβολευομαστε.
Με αυτη την εννοια εχουν μειωθει να γεννιουνται παιδια με συνδρομα η αλλες ιατρικες παθησεις.
Στο δικο μου ευρυ κυκλο γνωστων δεν ξερω απολυτως καμια γυναικα που θα συνεχιζε την εγκυμοσυνη της εφοσον εκανε εξετασεις και ηταν θετικη πχ σε συνδρομο down.
Παρολα αυτα παντα υπαρχουν εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα, και το εκανε αυτο η αγαπητη ερευνητρια.
- 29-05-2009, 15:59 #377
......η αισθηση ομως πως καποιοι ανθρωποι διαβαζοντας το μπορουν να παρακινηθουν καλυτερα στην προληψη και να ενημερωθουν καλυτερα για τις προεκτασεις της εκτρωσης
μου ειναι αρκετη για να συνεχιζω να εμπλεκομαι προς το παρον.
ενημερωση αποκαλεις το να εχεις βαφτισει το κυημα ,παιδι με μελη και την διακοπη της κυησης , φονο με κραυγες και διαμελισμους επειδη ετσι το σκεφτηκες εσυ??? να μας τα λες αυτα, μη μας αφηνεις στην αγνοια...
σε αυτην την περιπτωση, σκεψου και την παραμετρο, καποια ατομα που προβληματιζονται για πρωτη φορα για το θεμα, να παρουν εντελως αντιθετη σταση , βλεποντας οτι οι υπερμαχοι της με-καθε-τροπο-μη-εκτρωσης ειναι σκοταδιστες που δεν ενδιαφερονται για καμια αλλη ανθρωπιστικη παραμετρο περα απο την επιβιωση του εμβριου, και που παραχαρασουν επιστημονικα δεδομενα για να παραπλανησουν προς οφελος της αποψης τους.
σε αυτην την περιπτωση μαλιστα, εχω να σου προτεινω το επομενο θεμα στο οποιο θα μπορουσες να δραστηριοποιηθεις, που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιας αντιληψης και ιδιας επιστημονικης βασης με αυτο που προπαγανδιζεις τωρα.
κι αυτο ειναι:
η επιβιωση του σπερματοζωαριου και τα δικαιωματα του!
το σπερματοζωαριο ειναι επισης μορφη ζωης, αν και οχι παιδι η ανθρωπος που ομως αν δεν παει χαμενο σε καποιο προφυλακτικο (η τοιχο) εχει καθε δικαιωμα να ενωθει και να γινει πολυ συντομα ενα κανονικο παιδακι!!
φανταζεστε την ψυχικη οδυνη του σπερματοζωαριου οταν αντι για το ωαριο συναντιεται με το αποχετευτικο συστημα της πολης σας????θα μπορεσετε ποτε να ξεχασετε την κραυγη του την ωρα που πατησατε το καζανακι????
ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ????
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΥΜΜΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥς ΕΓΚΕΦΑΛΟΥς ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑς ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ????????
ειναι εδω ομως η ρισερτσερ, και θα αγωνιστει ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!
ολα αυτα στην επομενη εκπομπη μας, να ειστε υπομονετικοι.
καλησπερα σας
29-05-2009, 16:06 #378
Originally posted by Remedy
......η αισθηση ομως πως καποιοι ανθρωποι διαβαζοντας το μπορουν να παρακινηθουν καλυτερα στην προληψη και να ενημερωθουν καλυτερα για τις προεκτασεις της εκτρωσης
μου ειναι αρκετη για να συνεχιζω να εμπλεκομαι προς το παρον.
ενημερωση αποκαλεις το να εχεις βαφτισει το κυημα παιδι με μελη και την διακοπη της κυησης , φονο με κραυγες και διαμελισμους? να μας τα λες αυτα, μη μας αφηνεις στην αγνοια...
σε αυτην την περιπτωση, σκεψου και την παραμετρο, καποια ατομα που προβληματιζονται για πρωτη φορα για το θεμα, να παρουν εντελως αντιθετη σταση , βλεποντας οτι οι υπερμαχοι της με-καθε-τροπο-μη-εκτρωσης ειναι σκοταδιστες που δεν ενδιαφερονται για καμια αλλη ανθρωπιστικη παραμετρο περα απο την επιβιωση του εμβριου, και που παραχαρασουν επιστημονικα δεδομενα για να παραπλανησουν προς οφελος της αποψης τους.
σε αυτην την π[εριπτωση μαλιστα, εχω να σου προτεινω το επομενο θεμα στο οποιο θα μπορουσες να δραστηριοποιηθεις, που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιας αντιληψης και ιδιας επιστημονικης βασης με αυτο που προπαγανδιζεις τωρα.
κι αυτο ειναι:
η επιβιωση του σπερματοζωαριου και τα δικαιωματα του!
το σπερματοζωαριο ειναι επισης μορφη ζωης, αν και οχι παιδι η ανθρωπος που ομως αν δεν παει χαμενο σε καποιο προφυλακτικο (η τοιχο) εχει καθε δικαιωμα να ενωθει και να γινει πολυ συντομα ενα κανονικο παιδακι!!
φανταζεστε την ψυχικη οδυνη του σπερματοζωαριου οταν αντι για το ωαριο συναντιεται με το αποχετευτικο συστυμα της πολης σας????θα μπορεσετε ποτε να ξεχασετε την κραυγη του την ωρα που πατησατε το καζανακι????
ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ????
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΥΜΜΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥς ΕΓΚΕΦΑΛΟΥς ΤΩΝ ΣΥΗΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑς ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ????????
ειναι εδω ομως η ρισερτσερ, και θα αγωνιστει ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!
ολα αυτα στην επομενη εκπομπη μας, να ειστε υπομονετικοπι.
καλησπερα σας
δεν γραφω μονο εγω εδω αλλα και εσυ και ολοι οι αλλοι ανθρωποι
ε γραφει και μια σκοταδιστρια η researcher
οχι ομως μονο αυτη ευτυχως
οποτε οποιος εχει την τυχη η την ατυχια να διαβασει τον παρον θρεντ κατι θα αποκομισει
για το σπερμα η τα ωαρια
δεν εχω να πω κατι
εκτος απο μακρυα τα κινητα απο ορχεις και ωοθηκες για υγειεστερους απογονους.
29-05-2009, 16:08 #379
...δεν γραφω μονο εγω εδω αλλα και εσυ και ολοι οι αλλοι ανθρωποι
ε γραφει και μια σκοταδιστρια η researcher
οχι ομως μονο αυτη ευτυχως
οποτε οποιος εχει την τυχη η την ατυχια να διαβασει τον παρον θρεντ κατι θα αποκομισει
για το σπερμα η τα ωαρια
δεν εχω να πω κατι
εκτος απο μακρυα τα κινητα απο ορχεις και ωοθηκες για υγειεστερους απογονους.
οσο για τα σπερματοζωαρια, ξανασκεψου το...μη το παιρνεις ετσι αψηφιστα, παιδακια ειναι κι αυτα...
πεδιον δοξης λαμπρον ανοιγεται μπροστα σου!!!
29-05-2009, 16:10 #380
ενδεχομενως καποιοι ανθρωποι να μην γνωριζουν τι κανουν ακριβως
Αν ξέρεις εσύ - που δεν έχεις μπει σ\' αυτη την ψυχοφθόρα διαδικασία - το τι ακριβώς είναι η άμβλωση και δεν γνωρίζουν εκείνοι που πέρασαν αυτό το Γολγοθά, ο κώνωπας έχει μείνει στεγνός σα τσίρος και δεν έχει να πούμε οτιδήποτε άλλο..
Νάσαι καλά....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
29-05-2009, 16:13 #381
...ενδεχομενως καποιοι ανθρωποι να μην γνωριζουν τι κανουν ακριβως
για αλλους ειναι η εκτρωση κομματιασμα και αναροφηση ενος εμβρυου για αλλους ενδεχομενως να ειναι κατι αλλο
δεν θα κρυψω αυτο που για μενα ειναι φανερο
.......
ξερεις, δεν θελω να σε πληγωσω,αλλα δεν εχει βαρυτητα το τι νομιζει ο ενας και ο αλλος οταν υπαρχουν επιστημονικα δεδομενα και μας λενε ακριβως τις δυνατοτητες και την κατασταση του κυηματος..
δεν χρειαζεται ουτε σε χαρτοριχτρες να παμε, ουτε την ρισερτσερ να ρωτησουμε..
αρκει να ανοιξουμε κανενα βιβλιο.
ξερεις...αυτο με τις τυπωμενες σελιδες..
29-05-2009, 16:16 #382
Originally posted by sabb
ενδεχομενως καποιοι ανθρωποι να μην γνωριζουν τι κανουν ακριβως
Αν ξέρεις εσύ - που δεν έχεις μπει σ\' αυτη την ψυχοφθόρα διαδικασία - το τι ακριβώς είναι η άμβλωση και δεν γνωρίζουν εκείνοι που πέρασαν αυτό το Γολγοθά, ο κώνωπας έχει μείνει στεγνός σα τσίρος και δεν έχει να πούμε οτιδήποτε άλλο..
Νάσαι καλά....
η γνωμη σου ειναι οτι δεν εχει
δεκτη
ναι πιστευω πως μερικοι ανθρωποι δεν γνωριζουν ολες τις παραμετρους μιας εκτρωσης ειτε την εχουν κανει ειτε οχι
ουτε εγω φυσικα τις γνωριζω ολες και ουτε ποτε ισχυριστηκα κατι τετοιο
εαν θελεις να φυγεις απο το παρον θρεντ κανεις δεν σε κρατα με το ζορι
εγω παντως ειλικρινα εχω χαρει με τη δικη σου παρουσια εδω
να εισαι και συ καλα sabb!
29-05-2009, 16:23 #383
ναι πιστευω πως μερικοι ανθρωποι δεν γνωριζουν ολες τις παραμετρους μιας εκτρωσης
και γιατι δεν τις βαζεις τοσο καιρο,
να δουμε και κατι που δεν εχουμε υποψη?
29-05-2009, 16:24 #384
\"πρακτικα
συμφωνω
οτι καθαριζεις πιο ευκολα με μια εκτρωση. εννοειται.
δεν λεω οτι ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου απο την αλλη η υιοθεσια
λεω οτι ειναι το πιο σοφο (για μενα)
καθε αγαθο αποκτιεται με κοπο
αξιζει λιγος παραπανω κοπος για το αγαθο της ζωης (γα μενα)\"
Eρευνήτρια, δεν σου παρουσίασα την έκτρωση ως πλεονεκτική απέναντι στην υιοθεσία με βαση το κριτήριο μιας πρακτικότητας.
Δεν λέω δηλ οτι η έκτρωση είναι πιο πρακτική απο την υιοθεσία.
Λέω το εξής.
Μιλάς για το αγαθό της ζωής.
Αυτό το αγαθό, για μένα, θα γινόταν περισσότερο σεβαστο με το να μην φέρω καθόλου παιδί στον κόσμο αν δεν είμαι έτοιμη, και με μια έκτρωση σε εντελώς ακραία περίπτωση ενός ατυχήματος.
Γιατί σαν ζωή δεν αντιλαμβάνομαι μόνο το ΓΕΝΝΑΩ ένα πλάσμα αλλα και το αναθρέψω/ φροντίζω ομαλά.
Αν έφερνα ένα παιδί στον κόσμο, και το έδινα για υιοθεσία, πιστεύω οτι το πράγμα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για το παιδί, που κατα πάσα πιθανότητα θα πάρουσίαζε τραύματα ψυχικά.
Φυσικά όπως έχω πει μιλάω εκ του ασφαλούς και δεν μπορώ να εκφέρω βέβαιο συμπέρασμα για το τί θα έκανα εν τέλει.
Αλλά η λύση της υιοθεσίας είναι για μένα πολύ ψυχοφθόρα για το παιδί και άρα την αποκλείω.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
29-05-2009, 16:25 #385
Originally posted by krino
ναι πιστευω πως μερικοι ανθρωποι δεν γνωριζουν ολες τις παραμετρους μιας εκτρωσης
και γιατι δεν τις βαζεις τοσο καιρο,
να δουμε και κατι που δεν εχουμε υποψη?
ολων μας
τοσον καιρο
ισως οι παραμετροι ειναι οσα και τα ποστ
και ακομα περισσοτερες φυσικα
αυτο εννοω
29-05-2009, 16:33 #386
Ενδιαφέρον η συζήτηση. Sabb ο 50αρης μπαμπάς και krino ο 40αρης άτεκνος..
Τελικά σε τι κόσμο φέρνει ο κάθε γόνος τα τέκνα του...? Στον κόσμο που δεν μπορεί να αλλάξει από μόνος του?
...
krino μου έβγαλες μια συμπάθια σε αυτό το θρεντ. Κατάλαβα και το εξής....μπορούμε να ξεγελάσουμε τους πάντες εκτός από τον εαυτό μας (και τα χρόνια μας...που μόνο εμείς οι ίδιοι τα νιώθουμε).
29-05-2009, 16:36 #387
Originally posted by krino
Originally posted by weird
και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί -ανάλογα με την περίπτωση- δώδεκα ή είκοσι τέσσερις εβδομάδες κύησης.
οπως εχεις καταλαβει (λεω εγω τωρα),
η συζητηση γινεται για πριν τις 12 η 24 εβδομαδες κυησης - αναλογα με την περιπτωση.
Μπορεις να μου πεις για πριν αυτο το διαστημα τα δικαιωματα του εμβρύου?
Υπάρχει μία έντονη τάση στη σύγχρονη κοινωνία για την αποδοση δικαιω-μάτων του βίου σε ένα αναπτυσσόμενο ανθρώπινο ον, από τα πρώτα στάδια εμβρυακής ανάπτυξης.
Ιστορικά η αντιμετώπιση του εμβρύου υπήρξε το κέντρο μεγάλης διαμάχης. Στην Αρχαία Ελλάδα, οι Στωικοί φιλόσοφοι αρνούνταν, ότι το έμβρυο αποτελούσε μία οντότητα (ένα ον) ανεξάρτητη από τον οργανισμό της μητέρας. Συνέδεαν την αρχή της νέας ανθρώπινης ζωής με την πρώτη ανάσα του νεογέννητου παιδιού.27 Την ίδια εποχή, η Πλατωνική Σχολή της Φιλοσοφίας αντιμετώπιζε το έμβρυο, ως ύπαρξη με οντολογική αυτονομία. Η τελευταία αυτή άποψη υποστηρίχτηκε αργότερα από τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα από τον Τερτυλλιανό, ο οποίος θεώρησε την έκτρωση ως ανθρωποκτονία, γιατί ένα ον, που επρόκειτο να γεννηθεί, ήταν κι αυτό άνθρωπος.27 Στη Βυζαντινή νομοθεσία των Κανόνων, το αναπτυσσόμενο έμβρυο αποκτούσε τη θέση ενός όντος με δικαιώματα. Επίσης οι φιλόσοφοι της εποχής εκείνης υποστήριζαν, ότι η ψυχή εισερχόταν στο έμβρυο κατά την 40ή ή 80ή μέρα μετά τη σύλληψη, ανάλογα με το φύλο.27
Η αναγνώριση ή μη της ανθρώπινης οντότητας στο έμβρυο αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα σημαντικό θέμα. Η εμβρυακή ανάπτυξη συνίσταται σε μία σειρά σταδίων που είναι τα εξής:
το γονιμοποιημένο ωάριο
το έμβρυο πριν από την εμφύτευσή του στη μήτρα
το εμφυτευμένο έμβρυο
το έμβρυο που έχει αποκτήσει ανθρώπινα χαρακτηριστικά
το έμβρυο αμέσως πριν από τη γέννα.
Τα δικαιώματα του αναπτυσσόμενου όντος σε όλα τα στάδια βρίσκονται υπό εξέταση. Μία καλά θεμελιωμένη άποψη για το έμβρυο συνίσταται στην απόδοση σε αυτό της θέσης ενός μέλλοντος να γεννηθεί ανθρώπινου όντος.28 Σε αυτήν την περίπτωση, ένα έμβρυο προστατεύεται νομικά, όπως κάθε ανθρώπινο ον.
Τα ηθικά προβλήματα που ανακύπτουν περιλαμβάνουν τη χρήση των εμβρυακών ιστών για τη θεραπεία ασθενειών, για λόγους έρευνας ή για άλλους λόγους. Γνωρίζουμε ότι ο εμβρυακός ιστός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον και της νόσου του Αλτζχάιμερ, στη δρεπανοκυτταρική αναιμία και στο διαβήτη.3,29 Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει ως προς την εμπορευματοποίηση των εμβρυακών υλικών, η οποία έχει ωθήσει τις γυναίκες στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες να πωλούν τα έμβρυά τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Πράξη 42/1988 του Βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος του 1ου, πρέπει να εξετάζεται από τα νομοθετικά σώματα η χρησιμοποίηση εμβρυακού υλικού29 για σκοπούς άλλους εκτός ιατρικής θεραπείας ή διάγνωσης ή επιστημονικής έρευνας σχετικής με την ιατρική περίθαλψη. Εναπόκειται στη δική τους αρμοδιότητα να αποφασίσουν για το αν θα επιτρέψουν ή όχι την πραγματοποίηση μιας έρευνας που περιλαμβάνει έμβρυα.
Ακόμη και η στάση απέναντι στις αμβλώσεις εξαρτάται από τη θέση που αποδίδεται στο έμβρυο. Στο σύγχρονο κόσμο εξακολουθεί να είναι μία ευρέως διαδεδομένη τακτική. Οπως υπολογίστηκε, το 1990 1,5 με 1,6 εκατομμύρια αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν ετησίως μόνο στις Η.Π.Α..9 Η νομοθεσία σε αυτό το θέμα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Παρά την ενοποίηση της Γερμανίας, η άμβλωση επιτρέπεται ακόμα στην Ανατολική και διώκεται ως αδίκημα στη Δυτική. Παρ\' όλα αυτά, ακόμα και θερμοί υποστηρικτές της ιδέας της απαγόρευσης των αμβλώσεων, δεν μπορούν να αγνοήσουν τα εξής θέματα:
πρέπει η άμβλωση να συνιστάται σε περιπτώσεις όπου εμφανίζονται θανατηφόρες ασθένειες,3 σοβαρές αναπηρίες, όπως το σύνδρομο Downs30 ή ανίατες οργανικές βλάβες;28 Σήμερα, η άμβλωση πραγματοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η εισαγωγή της γενετικής διαγνωστικής θα εντείνει αισθητά αυτό το πρόβλημα (πρβλ. πιο κάτω).
πρέπει η άμβλωση να επιτρέπεται εάν το παιδί είναι ανεπιθύμητο και αν/ή δεν μπορούν να υπάρξουν σωστές συνθήκες για την ανατροφή του; Στη Ρουμανία, η απαγόρευση των αμβλώσεων είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών που στερήθηκαν σωστής φροντίδας.
Το θέμα της αμβλώσεως γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο, αν εξετάσουμε τα αποτελέσματά της στο γυναικείο οργανισμό. Μέχρι πρόσφατα, ο βασικός λόγος της προσπάθειας του γιατρού να αποτρέψει τη γυναίκα να καταφύγει στην άμβλωση ήταν η ανησυχία για την υγεία της και όχι τα δικαιώματα του εμβρύου.
Ενα άλλο σημείο διαμάχης είναι το κατά πόσον είναι νομικώς επιτρεπτή η αποθήκευση ανθρωπίνων εμβρύων με τη μέθοδο της συντήρησης (κρυοδια-τήρησης). Το πρόβλημα αυτό δημιουργείται σε περιπτώσεις γονιμοποίησης στο σωλήνα. Πρέπει τα έμβρυα που παράγονται όταν υπάρχει μεγάλη `ζήτηση\' να κρυοσυντηρούνται;28
Η κρυοδιατήρηση οδηγεί στην εξέταση των βιο-ηθικών προβλημάτων της τεχνητής γονιμοποίησης, των σύγχρονων τεχνικών από την πλευρά τόσο των δικαιωμάτων του εμβρύου, όσο και των άλλων παραγόντων που εμπλέκονται.
Αυτά βρήκα κατόπιν έρευνας ΚρίνοΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
29-05-2009, 16:38 #388
Vince , 48,5 σε παρακαλώ...
Έχει τεράαααστια διαφορά....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
29-05-2009, 16:43 #389
Originally posted by sabb
Vince , 48,5 σε παρακαλώ...
Έχει τεράαααστια διαφορά....
Ξέρεις και εγώ όταν ήμουν έφηβος έβλεπα 30αρηδες και μου φαίνονταν πολύ μεγάλοι σε ηλικία.. τώρα που είμαι 30άρης δεν μπορώ να πω το ίδιο...!
Βέβαια γέρος είναι από 80 και πάνω...η ηλικία του πραγματικού φιλόσοφου..έχουμε άραγε κάποιον τόσο μεγάλο εδώ μέσα...?
29-05-2009, 16:43 #390
Originally posted by weird
\"πρακτικα
συμφωνω
οτι καθαριζεις πιο ευκολα με μια εκτρωση. εννοειται.
δεν λεω οτι ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου απο την αλλη η υιοθεσια
λεω οτι ειναι το πιο σοφο (για μενα)
καθε αγαθο αποκτιεται με κοπο
αξιζει λιγος παραπανω κοπος για το αγαθο της ζωης (γα μενα)\"
Eρευνήτρια, δεν σου παρουσίασα την έκτρωση ως πλεονεκτική απέναντι στην υιοθεσία με βαση το κριτήριο μιας πρακτικότητας.
Δεν λέω δηλ οτι η έκτρωση είναι πιο πρακτική απο την υιοθεσία.
Λέω το εξής.
Μιλάς για το αγαθό της ζωής.
Αυτό το αγαθό, για μένα, θα γινόταν περισσότερο σεβαστο με το να μην φέρω καθόλου παιδί στον κόσμο αν δεν είμαι έτοιμη, και με μια έκτρωση σε εντελώς ακραία περίπτωση ενός ατυχήματος.
Γιατί σαν ζωή δεν αντιλαμβάνομαι μόνο το ΓΕΝΝΑΩ ένα πλάσμα αλλα και το αναθρέψω/ φροντίζω ομαλά.
Αν έφερνα ένα παιδί στον κόσμο, και το έδινα για υιοθεσία, πιστεύω οτι το πράγμα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για το παιδί, που κατα πάσα πιθανότητα θα πάρουσίαζε τραύματα ψυχικά.
Φυσικά όπως έχω πει μιλάω εκ του ασφαλούς και δεν μπορώ να εκφέρω βέβαιο συμπέρασμα για το τί θα έκανα εν τέλει.
Αλλά η λύση της υιοθεσίας είναι για μένα πολύ ψυχοφθόρα για το παιδί και άρα την αποκλείω.
τωρα ειναι ενηλικες
ειναι και οι δυο φιλοι μου
η μαλλον τρεις ανθρωπους γνωριζω
η μια κοπελα
εχει οικογενεια και τρια παιδακια
ζει ομορφα με την οικογενεια της στην επαρχιακη πολη απο την οποια καταγομαι
γνωριζει οτι ειναι υιοθετημενη
αγαπα πολυ τους θετους γονεις της
καποτε τους κρατησε μουτρα αλλα τωρα λεει πως εννοειται πως τους αγαπα και τους το δειχνει με καθε τροπο και στα παιδια της και στον ανδρα της.
και η δευτερη κοπελα που γνωριζω εχει περιπου το ιδιο ιστορικο. γνωρισε και την οικογενεια απο την οποια προηλθε.
το τριτο παιδι ειναι απο μια χωρα των βαλκανιων.ειναι ενας αντρας τωρα 24 χρονων.
υιοθετηθηκε επτα χρονων απο δυο γονεις συνταξιουχους απο ενα ορφανοτροφειο εκει. τα δαχτυλα του ειναι καπως ασχηματιστα καθως ειναι προιον αποτυχημενης εκτρωσης.
τον γνωρισα κατα τη διαρκεια των σπουδων μου, επικοινωνουμε ακομη.ο ανδρας αυτος ειναι η προσωποποιηση της χαρας. στεναχωριεται μονο οταν σκεφτεται πως οι θετοι γονεις του που τοσο αγαπησε και τον αγαπησαν ειναι μεγαλοι πια. ωστοσο ευτυχως ειναι δραστηριοι και πολυ φιλοξενοι και καλοσυνατοι. πηγα στη χωρα του.
αυτη ειναι η εμπειρια μου απο περιπτωσεις υιοθετημενων παιδιων-ενηλικων πια.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία