εκτρωση - Page 29
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 29 of 33 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast
Results 421 to 435 of 491

Thread: εκτρωση

Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by weird
    Επιπλέον, έχει δικαιώματα το έμβρυο,

τι δικαιωματα εχει ακριβως?
    ποιος τα εγραψε?
    ο ΟΗΕ?
    η ουνεσκο?
    η θεια μου η μαρικα?

ποιος?
    ρεμεντυ ανοιξε τα ματακια κοριτσακι μου και διαβασε ...... εκτος αν μιλας σε αλλο τοπικ εσυ.δεν εχει δικαιωματα το εμβριο αρα το κανουμε οτι θελουμε.και ρωτα και τη θεια τη μαρικα για παραπανω πληροφοριες (και μη μου πεις πως χλευαζω τωρα.....)

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    και κατι αλλο,εχω γνωστη παντρεμενη που εχει κανει 7 αμβλωσεις μετα το γαμο της(τελικα μονο εγω εχω γνωστες με αμβλωσεις;;;;;; το αναρωτιεμαι).Πλεον το βλεπει σαν συνηθεια,δεν εχει κανενα -ψευτο-διλημμα πανω στο θεμα.Παρολα αυτα παντα υπαρχουν στιγμες που σκεφτεται πως θα ηταν τα παιδια αυτα αν εβγαιναν στον κοσμο.εννοειται πως δεν θα μπορουσε να συντηρει 7 παιδια,αρα καλα κανει;;;;;;;;ολα ειναι θεμα ευαισθησιας.Αν καποιος δεν την εχει,τι να καθομαστε να μιλαμε τοτε.εγω παντως ενα πραγμα ξερω και το ξερω καλα.δεν υπαρχει μεγαλυτερο αγαθο σε αυτο το ρημαδοτοπο απο την ΖΩΗ,και το γραφω με κεφαλαια.ουτε αμαξια,ουτε σπιτια ουτε τιποτα.και δεν ειναι ενα θεμα το οποιο θα πρεπει να παιζουμε με αυτο η να πιστευουμε πως μπορουμε να το ξεκιναμε και να το σταματαμε οπως εμεις θελουμε.ετσι που λες φιλε μου σαμπ.Αυτο ειναι αλλο ενα θεμα που δεν προκειται να συμφωνησουμε γιατι βλεπουμε το θεμα απο διαφορετικο πρισμα.
    Θα συμφωνήσω με την remedy πως μάλλον περαστικός ήσουν από το θρέντ, είδες φως και μπήκες...
    Πράγματι κανείς απολύτως δεν είναι υπέρ των αλόγιστων εκτρώσεων, έχει καταγραφεί σε όλα τα πόστ απ\' όλους μηδενός εξαιρουμένου.

Η παρέμβαση μου γίνεται με βάση το θέμα έτσι όπως το έθεσε η θεματοθέτρια :

\"εαν οι αδελφες μου ακουγαν τις προειδοποιησεις των γιατρων

για ενδεχομενες γενετικες ανωμαλιες

σημερα

τα δυο υπεροχα ανηψια μου δεν θα ηταν στη ζωη

και γενικα

πιστευω πως η εκτρωση υποβιβαζει οσο τιποτα αλλο το

ανθρωπινο προσωπο στην ολοτητα του

και αυτο της μητερας

και αυτο του μικρου πλασματος....\"

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η θεματοθέτρια προάγει την άποψη, πως έστω κι αν με τους προγεννητικούς ελέγχους διαπιστωθεί πρόβλημα που θα οδηγήσει σε ενδεχόμενες εγγενείς ανωμαλίες, το ενδιαφερόμενο ζευγάρι να μην κάνει έκτρωση...

Ουσιαστικά να το παίξει στα ζάρια ή στη ρώσικη ρουλέτα όπως διατυπώθηκε προγενεστέρα.

Η διαφωνία μου έγκειται ακριβώς εκεί...

Η παρακάτω παράθεση επεξηγεί τη θέση μου , θέλω να πιστεύω ξεκάθαρα σε πόστ μου στις 26.05:

\"Αγαπητή researcher, επικεντρώνεις τη γενετική ανωμαλία του συνδρόμου down στο 1 % και εξομοιώνεις με αυτό το ποσοστό, τους αποδεκτούς λόγους - αν κατάλαβα καλά - μιας ενδεχόμενης απόφασης για τη διακοπή της κύησης. Να σε πληροφορήσω, πως υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι που θα μπορούσαν να επιβάλουν την εκούσια διακοπή της κύησης, αναφορικά με το έμβρυο (καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική δυσλειτουργία, ατελής ανάπλαση πνευμόνων, δυσπλασίες εν γένει, ατελής ανάπτυξη άνω και κάτω άκρων, σκελετικές ανωμαλίες, τερατομορφισμός κλπ), αναφορικά με την υγεία της κυοφορούσας μητέρας (σακχαρώδης διαβήτης και κίνδυνος εκλαμψίας, ρήξη πλακούντα, υπέρταση, εξωμήτρια κύηση κλπ), καθώς επίσης και κοινωνικά αίτια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια απόφαση (νεαρή ηλικία της μητέρας ή του ζεύγους εν γένει, έλλειψη οικονομικών πόρων, κύηση από προιόν βιασμού ή ανεπιθύμητης εν γένει ερωτικής συνεύρεσης). Όπως καταλαβαίνεις, οι παραπάνω λόγοι κι εκατοντάδες άλλοι που δεν θα μπορούσα να μνημονεύσω, σίγουρα δεν αποτελούν το 1 % που αποδέχεσαι. Αντίθετα ,αν εξαιρέσουμε μια μικρή μειοψηφία ανεγκέφαλων,που προχωρούν σε έκτρωση χωρίς προφανείς λόγους, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθικό ζήτημα μιας καθ\' όλα νόμιμης επιλογής....\"

Όπως αντιλαμβάνεσαι, χαρακτηρίζω τη φίλη σου και τις όμοιες της σαν ανεγκέφαλες, άρα δεν θα μπορούσα να συμφωνώ με τις επιλογές τους...

Τώρα αν θέλεις να διαφωνείς σώνει και καλά με...εθιμικά κριτήρια, κανείς δεν σου το απαγορεύει...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Originally posted by researcher
    τι ηταν το αλλο? το μουλικο της ανεπισημης τοτε σχεσης?

για μενα ειναι εξισου παιδια!

για σενα οχι

αυτη ειναι η γνωμη μου

η δικη σου παλι ειναι αλλη

απλα διαφωνουμε

τι διαφωνουμε καλη μου κοπελα?
    τραβαμε τα μαλλια μας αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι....
    Εδω πριν ελεγες οτι ενα παιδι που θα προερχοταν απο ενα βιασμο,
    θα το κραταγες....

συγνωμη αλλα στο συγκεκριμενο θεμα, εχεις μυαλο κουνελας....
    μηπως το ειδες και αυτο ρεμεντυ;μαλλον καποιοι το εχουν για σφραγισμα τελικα

Senior Member
    σαμπ εγω σου παραθετω και αλλες αποψεις στο τοπικ,που δεν εχουν σχεση με βαση το θεμα οπως το εχει θεσει η θεματοθετρια.και εγω εκει περα απανταω.αλλα υπαρχουν τα μυαλα κουνελιων που δεν σκεφτονται,ειναι και αυτο,το ειχαμε ξεχασει τοσο καιρο.Εδω γραφουν οι ιδιοφυιες.... (δεν αναφερομαι σε σενα σαμπ,ξερεις που αναφερομαι)

Senior Member
    empneusths, το να ψάχνεις να βρεις ποιο πόστ του krino, μπορεί κατά την άποψη σου να \"χτυπηθεί\" για να δημιουργήσεις εντυπώσεις εναντίον του - έστω κι αν επί της ουσίας μπορεί και να συμφωνείτε - δεν το θεωρώ ώριμη αντιμετώπιση, τάπαμε κι άλλες φορές αυτά, έτσι δεν είναι ?

Θεωρείς πως μια συζήτηση μπορεί να είναι ωφέλιμη και γόνιμη μ\' αυτή τη τακτική ? Ελπίζω πως όχι....

Κι αν θέλεις , γίνεται αρκετά τετριμμένη μια τέτοια αντιπαράθεση.

Senior Member
    εσυ βλεπεις να συμφωνω επι της ουσιας;;;;;;; εσυ δηλαδη συμφωνεις πως ενα εμβρυο το κανουμε οτι θελουμε;;;;;;; επειδη δεν εχει φωνη ακομα να μιλησει;;;;;;;;(μα πως πρεπει να γραφω τελικα για να με καταλαβαινουν;;;;;;.δεν βλεπεις οτι διαφωνω και το φωναζω;;;;;;ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑ ΕΜΒΡΥΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Senior Member
    εσυ βλεπεις να συμφωνω επι της ουσιας;;;;;;; εσυ δηλαδη συμφωνεις πως ενα εμβρυο το κανουμε οτι θελουμε;;;;;;; επειδη δεν εχει φωνη ακομα να μιλησει;;;;;;;;(μα πως πρεπει να γραφω τελικα για να με καταλαβαινουν;;;;;;.δεν βλεπεις οτι διαφωνω και το φωναζω;;;;;;ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑ ΕΜΒΡΥΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
    Πρώτα απ\' όλα σα να μου φαίνεται πως τσιρίζεις υστερικά , πράγμα που είναι ενοχλητικό....
    Chill out

Αν θες την γνώμη μου οι θέσεις σου δεν είναι εύκολα αναγνώσιμες γιατί δεν είναι αποκρυσταλωμένες.
    Αν δεν κάνω λάθος είπες πως είσαι στο 50%, αν ήσουν στη δυσάρεστη θέση να πάρεις μια απόφαση, αν -ό μη γένοιτο- για κάποιον από τους παρακάτω λόγους, θα έπρεπε από κοινού με τη σύντροφο σου να επιλέξετε τον τερματισμό της κύησης ή όχι, σε περίπτωση που μετά από προγεννητικό έλεγχο είχαν διαπιστωθεί :

- Σύνδρομο Ντάουν
    - Καρδιακή ανεπάρκεια
    - Εγγενής εγγεφαλίτιδα
    - Ατελής ανάπτυξη άκρων
    - Εγγενής πνευμονοπάθεια
    - Νεφρική ανεπάρκεια
    - Σκελετική δυσπλασία
    - Κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας από την εγγυμοσύνη
    Βάζω στην άκρη όποιους άλλους λόγους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τερματισμό της κύησης, γιατί υποθέτω πως διαθέτεις την ωριμότητα να μην αφήσεις κάποια 14χρονη έγγυο και ελαχιστοποιώ την όποια πιθανότητα η σύντροφος σου να έφερε τον καρπό βιασμού (..είτε δικό σου είτε άλλου..)

Λέγοντας πως για τους παραπάνω λόγους είσαι στο φίφτι-φίφτι, αφήνεις να εννοηθεί πως υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πεις όχι στην έκτρωση και ν\' αφήσεις να γεννηθεί ένα παιδί με εγγενείς ανωμαλίες ή να επιτρέψεις να κινδυνεύσει η ζωή της συντρόφου σου - όχι βέβαια πως θα σου έδινε λογαριασμό αν ήταν σώφρων άνθρωπος και επέλεγε το αυτονόητο..

Αυτή η αδυναμία να εκφράσεις ξεκάθαρα ένα ναι ή ένα όχι, ίσως περιβάλει με ασάφεια τις θέσεις σου και σ\' αυτό προφανώς δεν φταίνε οι άλλοι.

Το 50-50 είναι ήξεις αφίξεις..

Είπα ωστόσο πως θα ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ (υποθετικά) και να συμφωνείς επί της ουσίας με τον krino. Αν ερμηνεύσω το άλλο μισό της αμφιταλάντευσης σου ως θετικό υπέρ της έκτρωσης για τους πιο πάνω λόγους, τότε που βρίσκεις την ανακολουθία στο συλλογισμό μου ? Συμφωνείς με τον κρίνο, αλλά σου\' ρχεται λίγο ανάποδα να το παραδεχτείς. Εγώ, μπορώ να σε καταλάβω..
    Σημασία έχει όμως, ποια η συμβολή στο θρέντ μιας ανούσιας αντιδικίας (..να μην τα ξαναλέμε, γινόμαστε κουραστικοί..)

Θεωρείς πως το έμβρυο διαθέτει δικαιώματα... Τα δικαιώματα του εμβρύου απορρέουν από την εμπράγματη θέση της κυοφορούσας μητέρας κι όχι από την ίδια την υπόσταση του εμβρύου. Αν κινδυνεύσει το έμβρυο ή πάθει οτιδήποτε από εξωγενείς παράγοντες άσχετους με την θέληση της κυοφορούσας, αποτελώντας ένα εν δυνάμει ζωντανό κομμάτι της, εξ αντικειμένου δημιουργεί νομικό θέσφατο για οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια εναντίον του. Υπ\' αυτή την έννοια αν κάποιος χτυπήσει την έγγυο γυναίκα στη κοιλιά και δεν προκαλέσει στην ίδια οποιοδήποτε τραυματισμό, αλλά στο έμβρυο, τότε προβλέπονται ποινές κακουργηματικές από τον νομοθέτη - και δικαίως βέβαια , με βάση όμως τα δικαιώματα της κυοφορούσας.
    Οι γονείς εν τούτοις που θα επιλέξουν την άμβλωση για χίλιους δυο λόγους (..να μην τους ξαναναφέρουμε καταντά κουραστικό, επίζω να εμπέδωσες τη σοβαρότητα τους..), δεν πρόκειται να διωχθούν ποινικά για αδικοπραγία εναντίον του εμβρύου, γιατί απλούστατα ο νομοθέτης δεν ξεχωρίζει επιπρόσθετα δικαιώματα στο έμβρυο από εκείνα που απορρέουν από την υποψήφια μητέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αμβλώσεις θα ήταν παράνομες και οι υποψήφιοι γονείς θα έπρεπε να υποστούν τις επιπτώσεις του νόμου, όπως αναχρονιστικά και πέρα από κάθε λογική συνέβαινε μέχρι το 1986 ....

Ελπίζω να σε κατατόπισα για τις θέσεις μου...
    Οι δικές σου χρήζουν κάποιας διευκρίνησης...
    Το από δω 50 ή το πέρα δώθε 50 ?

Senior Member
    δεν μπορω να σου πω απο τωρα τι θα εκανα αν η γυναικα μου κουβαλουσε ενα παιδι με τα παραπανω που αναφερεις.και το να σου το πω τωρα ειναι ασκοπο γιατι μπορει να διαψευτω αργοτερα.παντως με μια πρωτη ματια λεω πως θα το κρατουσα για συνδρομο νταουν,καρδιακη ανεπαρκεια.για εγγεφαλιτιδα πιθανοτατα θα προτιμουσα την εκτρωση οπως και για κινδυνο της μητερας απο εγκυμοσυνη.θα το κρατουσα σε περιπτωση ατελης αναπτυξης ακρων.θα επελεγα την εκτρωση σε περιπτωση γεννετικων ανωμαλιων απο ραδιενεργεια.ακομα σε περιπτωσεις 2 κεφαλιων και τερατογενεσεων.

αρκετες μητερες παντως προσπαθησαν να κανουν το παιδι τους με φοβο της ιδιας της δικης τους υπαρξης,αυτο θα ηταν δικη της αποφαση.η συμβουλη μου σε αυτην θα ηταν να δοκιμαζαμε αργοτερα παντως οταν θα ηταν σε καλυτερη σωματικη κατασταση.Και με το να λες πως θα ειναι σωφρων η οχι μαλλον προσπαθεις να περασεις ενα δικο σου μηνυμα,κατι που σε αλλα ποστ παρατηρεις τους αλλους αλλα το κανεις και εσυ βλεπω.

ο κρινο αν αφηνε αλλη μια γυναικα εγκυο σε μια οινοποσια και δεν ταιριαζαν η ηταν One night stand θα της εδειχνε το δρομο για το \"σφραγισμα\".το εχει δηλωσει ξεκαθαρα.εγω ΔΙΑΦΩΝΩ (το γραφω με κεφαλαια,διαφωνω σε αυτο και δεν ειναι για εντυπωσιασμο).Αν συμφωνεις εσυ,αξιος,μπραβο σου.να πω οτι χαιρομαι για σενα;δεν χαιρομαι,αλλα πιθανοτατα ειναι αποψη σου και τη σεβομαι.αναρωτιεμαι αλλη μια φορα μηπως πρεπει να γραφω και να τα προφερω στο youtube φωνητικα μπας και αρχισεις να καταλαβαινεις τι γραφω εγω,και οχι τι σκεφτεσαι εσυ για μενα.Εχουν μια μικρη διαφορα.

οσο για τα δικαιωματα του εμβρυου,απο οτι καταλαβαινω μου λες πως οσα δικαιωματα εχει ειναι εξαιτιας της μητερας.Εγω πιστευω πως ειναι μια εν δυναμη ανθρωπινη ζωη με δικαιωματα ακομα και οταν ειναι εμβρυο.Εχουμε αλλη αποψη,σεβαστο και αυτο δεν χρειαζεται να πεισουμε ο ενας τον αλλον.
    Ελπιζω και εγω να σε κατατοπισα στις θεσεις μου.Οποιαδηποτε αλλη ερωτηση ευχαριστως να σου απαντησω

το ξερω πως ειναι φιλαρακος σου και θελεις να τον υπερασπιστεις,σε καταλαβαινω

Senior Member
    Συμφωνείς πως θα συναινούσες σε έκτρωση για εγκεφαλίτιδα και αν κινδύνευε η υποψήφια μητέρα...
    Στα ίδια σημεία συν όλους τους άλλους λόγους, θα συναινούσε σύμφωνα με τα πόστ του κι ο κρίνο...
    Επομένως συμφωνείτε σε κάτι, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα...
    Για το one night stand που για σένα θα εξελισόταν παρά τη θέληση σου σε οικογενειακό κύταρο με πάρα πολλές πιθανότητες να αποδειχθεί άσχημο συναισθηματικά περιβάλλον για το παιδί και την ανατροφή του - άρα πολλές πιθανότητες να δυστυχήσει και μαζί του κι εσύ κι η κατά λάθος σύντροφος σου, είναι άποψη σου και εγώ την σέβομαι με την έννοια πως θυσιάζεις τη προσωπική σου ζωή προκειμένου να ζήσει ένα παιδί, κι αυτό το θεωρώ δείγμα αλτρουισμού κι αγάπη για την έννοια της ζωής. Το να διαφωνώ όμως και να εκφράζω την αντίθεση μου σ\'ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν ήμουν εγώ σε μια τέτοια θέση, δεν σημαίνει πως το κάνω από καθαρά εγωκεντρικά κριτήρια, αλλά συμμεριζόμενος πως δεν μπορώ να κατασκευάσω μια επίπλαστη οικογενειακή ευτυχία για να ζήσει όπως πρέπει ένα παιδί. Το επίκεντρο της επιλογής μου είναι το ίδιο το παιδί, η διαφορά είναι πως εκτιμώ διαφορετικά από εσένα τα πράγματα...

Ε, δεν θα μαλώσουμε και γι\' αυτό...

Senior Member

το ξερω πως ειναι φιλαρακος σου και θελεις να τον υπερασπιστεις,σε καταλαβαινω
    Αυτό δεν το είχα δει..

Χμ, θάθελα να είμαι φίλος με όλους, αλλά μάλλον αυτό δεν γίνεται...
    Άλλοτε φταίω εγώ, άλλοτε οι άλλοι...

Τις περισσότερες εγώ , γιατί είμαι λίγο στραβόξυλο, αλλά δεν βαριέσαι..
    Ο καθένας με τα ελαττώματα του που λένε..

Senior Member
    καλο βραδακι να εχουμε.καλοκαιρακι χεχε

Banned
    Επειδή αναφέρθηκαν τα ‘δικαιώματα του εμβρύου’, να πω ότι σαφώς έχει το δικαίωμα της επιβίωσης, το οποίο αναγνωρίζεται και νομοθετικά. Η έγκυος δεν έχει απόλυτο δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω στο έμβρυο. Ο νομοθέτης εξάλλου προβλέπει ποινή και για την ίδια την έγκυο που τερματίζει αναίτια μια κύηση (όχι μόνο για όσους υλοποίησαν την άμβλωση ή προξένησαν ζημιά στο έμβρυο ή ακόμα περισσότερο, στην ίδια την εγκυμονούσα). Δεν θεωρείται ότι υπάρχει αδίκημα, μόνο όταν δεν έχουν συμπληρωθεί 12 εβδομάδες και η διαδικασία γίνει με τη συναίνεση της εγκύου. Για τα προβλήματα υγείας το όριο ανεβαίνει στις 24 εβδομάδες. Λαμβάνονται λοιπόν υπόψη και τα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου και τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα και τα δικαιώματα της εγκυμονούσας. Αν είχε ΜΟΝΟ η εγκυμονούσα δικαιώματα, η άμβλωση θα επιτρεπόταν σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης χωρίς πολλά-πολλά, ακόμα και μία ημέρα πριν από τον εκτιμώμενο τοκετό.

Αυτό που με ενόχλησε όμως στο παρόν θέμα, είναι ότι αρκετές φορές ένιωσα από τις δημοσιεύσεις της researcher λες και έχει ΜΟΝΟ το έμβρυο δικαιώματα, από τη στιγμή της σύλληψης, αγνοώντας οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Την προσωπική μου άποψη για τα προβλήματα υγείας την έχω πει, θα διέκοπτα την εγκυμοσύνη και δεν θεωρώ τα κίνητρα όσων θα επέλεγαν να τη συνεχίσουν λιγότερο ‘εγωιστικά’ ή με μεγαλύτερο σεβασμό προς τη ‘ζωή’. Ζωή δεν είναι μόνο η επιβίωση ενός εμβρύου. Αλλά νομίζω ότι αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί.

Στο θέμα όμως των αμβλώσεων που τελούνται μέσα στο επιτρεπόμενο όριο των 12 εβδομάδων, θα ήθελα να πω ότι πράγματι θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες και ότι πράγματι χρειάζεται μεγαλύτερη ενημέρωση. Όχι όμως ενημέρωση με πλακάτ έξω από την κλινική, ή με φωτογραφίες ‘τεμαχισμένων’ εμβρύων. Αλλά ενημέρωση ΠΡΙΝ προκύψει η εγκυμοσύνη. Τόσο για τις υπάρχουσες μεθόδους αντισύλληψης όσο και για τις επιπτώσεις μιας έκτρωσης. Επειδή έχω συνεργαστεί με μαιευτήρια μπορώ να πω ότι η πλειοψηφία των γυναικών είναι τραγικά ανενημέρωτες. Πιστεύουν για παράδειγμα την παντελώς λανθασμένη άποψη ότι το αντισυλληπτικό χάπι βλάπτει τον οργανισμό περισσότερο από μία έκτρωση.

Από εκεί και πέρα ΜΕΤΑ την εγκυμοσύνη, προτού ληφθεί η απόφαση για συνέχιση ή διακοπή, δε διαφωνώ ότι χρειάζεται επίσης ενημέρωση. Αλλά για όλες τις παραμέτρους και όχι μόνο για το πότε χτυπάει η καρδιά του εμβρύου ή αν αυξάνει ο κίνδυνος καρκίνος του μαστού, αλλά επίσης για το τι ανάγκες έχει ένα παιδί και τι αλλαγές αναμένονται στη ζωή των γονέων. Δεν θεωρώ δεοντολογικά σωστό να προξενήσω περαιτέρω συναισθηματική φόρτιση και ενοχές στον ήδη ευαίσθητο ψυχισμό μιας εγκύου. Ούτε γίνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες να παρέχω ολοκληρωμένη συμβουλευτική στήριξη και να αναπληρώσω όλα τα κενά της ενημέρωσης. Γι’ αυτό και είμαι υπέρ της πρόληψης όπου αυτό είναι εφικτό. Από εκεί και πέρα ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του με βάση τα τρέχοντα δεδομένα.

Senior Member
    Η έκτρωση -ανεκδοτο

Μια φορά, ήταν μια έγκυος δεκαοχτάρα, και ήθελε να κάνει έκτρωση στο παιδί της, γιατί δεν ήξερε τι να το κάνει.
    Πάει τέλος πάντων στο νοσοκομείο και κάνει την έκτρωση. Μετά απο λίγες μέρες, ενώ κοιμότανε ακούει έναν παράξενο ήχο\"
    \"Ταραραραν τσικ τσικ τσικ...\" αναρωτιέται τι είναι, αλλά ξανακοιμάται.
    Την άλλη μέρα τα ίδια, μετά από μια βδομάδα τα ίδια!
    \"Θα πάω στο γιατρό\" σκέφτηκε.
    Πάει στο γιατρό, και του λέει το και το!
    \"...ναι γιατρέ, ακούστε και μόνος σας!\"
    \"Ταραραραν, τσικ τσικ τσικ...\"
    Παραξενεμένος ο γιατρός, λέει να κάνουν έναν υπέρηχο.
    Κάνουν τον υπέρηχο, και στην κοιλιά της κοπέλας, βλέπουν ένα έμβρυο να κρατάει μικρόφωνο και να λέει\"

\"You killed my brother but you didnt me! ταραραραν τσικ τσικ τσικ\"...

Banned
    τι ηταν το αλλο? το μουλικο της ανεπισημης τοτε σχεσης?

για μενα ειναι εξισου παιδια!

για σενα οχι

αυτη ειναι η γνωμη μου

η δικη σου παλι ειναι αλλη

απλα διαφωνουμε

τι διαφωνουμε καλη μου κοπελα?
    τραβαμε τα μαλλια μας αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι....
    Εδω πριν ελεγες οτι ενα παιδι που θα προερχοταν απο ενα βιασμο,
    θα το κραταγες....

συγνωμη αλλα στο συγκεκριμενο θεμα, εχεις μυαλο κουνελας....
    μηπως το ειδες και αυτο ρεμεντυ;μαλλον καποιοι το εχουν για σφραγισμα τελικα

οποιος εχει επιχειρηματολογια να αναπτυξει σε οτι γραφω,
    εμπρος πεδιον δοξης λαμπρον....!

Στο συγκεκριμενο θεμα εχω γραψει παρα πολλα,
    και σαν απαντησεις εχω λαβει ελαχιστα, τα πιο πολλα ειναι κραυγες.
    Μακαρι να υπηρχε και αντιλογος για να μπορουσε να γινει πιο ενδελεχης συζητηση σε ενα τοσο σοβαρο θεμα.

Banned
    Η έκτρωση -ανεκδοτο

Μια φορά, ήταν μια έγκυος δεκαοχτάρα, και ήθελε να κάνει έκτρωση στο παιδί της, γιατί δεν ήξερε τι να το κάνει.
    Πάει τέλος πάντων στο νοσοκομείο και κάνει την έκτρωση. Μετά απο λίγες μέρες, ενώ κοιμότανε ακούει έναν παράξενο ήχο\"
    \"Ταραραραν τσικ τσικ τσικ...\" αναρωτιέται τι είναι, αλλά ξανακοιμάται.
    Την άλλη μέρα τα ίδια, μετά από μια βδομάδα τα ίδια!
    \"Θα πάω στο γιατρό\" σκέφτηκε.
    Πάει στο γιατρό, και του λέει το και το!
    \"...ναι γιατρέ, ακούστε και μόνος σας!\"
    \"Ταραραραν, τσικ τσικ τσικ...\"
    Παραξενεμένος ο γιατρός, λέει να κάνουν έναν υπέρηχο.
    Κάνουν τον υπέρηχο, και στην κοιλιά της κοπέλας, βλέπουν ένα έμβρυο να κρατάει μικρόφωνο και να λέει\"

\"You killed my brother but you didnt me! ταραραραν τσικ τσικ τσικ\"...

φανταζομαι οτι τωρα που τελειωσαν τα επιχειρηματα (λεμε τωρα....) το γυρισαμε στα ανεκδοτα?

Page 29 of 33 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast