εκτρωση - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 33 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 491

Thread: εκτρωση

Senior Member
    Δυστυχώς πολλά παιδιά δεν προστατεύονται.Κ η λύση δεν είναι οι εκτρώσεις.
    Αν ήταν αυτή η λύση πολύ μεγάλος αριθμός γεννημένων παιδιών δε θα έπρεπε να υπάρχει τώρα.
    Κ θα ήταν πραγματικά κρίμα.
    Για μένα το σημαντικότερο είναι η πρόληψη για αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κ μετά η μέριμνα σε περίπτωση που συμβεί.
    Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το σώμα και ο εαυτός του καθενός του ανήκει και είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του καθώς και ελεύθερος να επιλέξει για το πως θα αντιδράσει σε ένα τέτοιο γεγονός ακόμα κ αν απορίψει μια ανθρώπινη ζωή.

Άποψή μου είναι ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ζήσει όπως κ αν είναι η ζωή του κ ότι ένας άνθρωπος πρέπει να στέκεται γενικά υπεύθυνα απέναντι στη ζωή του.Αυτό συνεπάγεται πως μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη δε θα συμβεί αλλά αν συμβεί έχει την ίδια ευθύνη απέναντι σ\'αυτή τη ζωή είτε γεννηθεί είτε όχι.

Είναι ήδη ζωή κ ας μην το ξεχνάμε επειδή είναι αγέννητη.

Ίσως η δύναμη της εικόνας φαίνεται ακόμα μια φορά.
    Αν μπορούσαμε να δούμε το έμβρυο αγέννητο κ συνειδητοποιούσαμε την ύπαρξή του μπορεί να μη μιλούσαμε τόσο απλά.Με την ίδια λογική γιατί όχι στην ευθανασία όταν είναι νεογέννητο(που για α΄,β΄ λόγους προέκυψε το πρόβλημα αργά).Ποια είναι η διαφορά?ότι το έμβρυο ανέπνευσε?ότι το είδαμε?ότι είναι παράνομο?ποια?

Senior Member
    Sofia,

δεν ειμαι υπερ της επιβολης

ειμαι υπερ της επαρκους ενημερωσης

και της επαρκους φροντιδας και στηριξης

πιστευω πως δεν υπαρχουν αυτα στο βαθμο που θα επρεπε

αλλα συγχρονως πιστευω πως τοσο οι μητερες οσο και τα παιδια τους τα αξιζουν και τα δυο...

Senior Member
    και εγω πιστεύω στην υπευθυνοτητα. γι αυτο μιλάω τοση ωρα. γι αυτο κ δεν μπορω να ειμαι απολυτα υπέρ ή απολυτα κατα. Δεν μπορω να μην σκεφτομαι πώς η καθε περιπτωση εχεις τις δικες της ιδιαιτεροτητες. Ολες οι γυναικες που αποβαλλουν δεν ειναι ανευθυνες κ ολες οι μανες που φερνουν στον κοσμο τα παιδια τους δεν σημαινει οτι τα αγαπουν...Δεν συνεπαγεται απαραιτητα το ενα το άλλο. Για μενα: τπτ δεν ειναι αυτονοητο. Τίποτα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    συμφωνω με την ενημερωση σε σχολεια και δουλειες, για δωρεαν αντισυλληψη, στηριξη ανυπαντρων καιπαντρεμενων μαναδων κι ολα αυτα τα ομορφα..

τις αποφασεις ομως καλη μου για τις ζωες μας, οχι,δεν θα τις παιρνουμε ολοι μαζι.....ο καθενας εχει δικαιωμα να διαμορθωνει την ζωη του και την ηθικη του οπως του αρεσει οταν αφορα σε αποφασεις που τον εμπλεκουν τοσο αμεσα οσο αυτη που συζηταμε...

Ετσι είναι.
    Ας μην είμαστε φανατικοί είτε υπέρ είτε κατά της έκτρωσης,
    ποιοί είμαστε εμείς που θα κρίνουμε την κάθε εξειδικευμένη περίπτωση???

Ο καθένας ζυγίζει την επιλογή του ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής του, την ωριμότητά του και την ελεύθερη θέλησή του.

Επίσης, όταν η έκτρωση ήταν παράνομη, πολύ χειρότερα κακά ελάμβαναν χώρα!
    Το \"μυστικό της Βέρας Ντρεικ\", είναι η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που βοηθούσε παρανόμως, στην Αγγλία, άλλες γυναίκες να κάνουν άμβλωση... δες την αν θέλεις, προσωπικά με προβλημάτισε αρκετά.

Θέλω να παραθέσβω και την νομική πλευρά του ζητήματος.

Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του ΠΚ.

και σε ξεχωριστό ποστ θα αναγράψω στοιχεία προβληματικής και σχολιασμού.

Αρθρο 304 του Ποινικού Κώδικα.

\" 1. Όποιος χωρίς τη συναίνεση της εγκύου διακόπτει την εγκυμοσύνη της, τιμωρείται με κάθειρξη.

[...]
    Δεν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης που ενεργείται με τη συναίνεση της εγκύου απο γιατρό μαιευτήρα - γυναικολόγο με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα, αν συντρεχει μία απο τις ακόλουθες περιπτώσεις :
    α) Δεν έχουν συμπληρωθεί δώδεκα εβδομαδες εγκυμοσύνης.
    β) Εχεουν διαπιστωθεί, με τα σύγχρονα μέσα προγεννητικής διάγνωσης, ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου που επάγεται τη γέννηση παθολογικού νεογνού και η εγκυμοσύνη δεν εχει διάρκεια περισσότερη απο 24 εβδομάδες.
    γ) Υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωη της εγκύου ή κινδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωματικής ή ψυχικής υγείας της. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετική βεβαίωση του κατά περίπτωση αρμόδιου γιατρού.
    δ) Η εγκυμοσύνη είανι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης ή αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί 19 εβδομαδες εγκυμοσύνης.
    5. Αν η έγκυος έιναι ανήλικη, απαιτείται και η συναίνεση ενός απο τους γονείς ή αυτού που έχει την επιμέλεια του προσώπου της ανήλικης.\"

Ο Έλληνας νομοθέτης, λαμβάνει υπόψη τα συγκρουόμενα αγαθά και κάνει μια στάθμιση, ώστε η έκτρωση να είναι υπό όρους, νόμιμη.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    Originally posted by Arsi

γιατι θα ηταν πραγματικα κριμα?
    μπορεις να το εξηγησεις αυτο?

Senior Member
    Ποιά είναι αναλυτικότερα, το έννομα αγαθά που συγκρούονται στο θέμα της έκτρωσης, και πώς πρέπει να διαχειριστεί κανείς τη σύγκρουση, ώστε το κάθε αγαθό να βρίσκει την στο μέτρο του αμοιβαίου δυνατού, ικανοποίησή του?

Απο την μία, προστατεύεται το δικαίωμα της εγκύου να αποφασίσει η ίδια για τον εαυτό της, αν θα φέρει στον κόσμο το παιδί της. Η ελευθερία επιλογής ( που ανάγεται στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς της) συνέχεται με θέματα ψυχοσωματικής υγείας της γυναίκας, αλλά και το πως θέλει αυτή να διαμορφώσει τη ζωή της.
    Ετσι, μία απόλυτη απαγόρευση των εκτρώσεων, θα έθιγε την ελευθερία της μητέρας, της οποίας η γνώμη δεν θα ελαμβάνετο υπόψη.

Απο την άλλη, προστατεύεται το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, όπως αυτό εκφράζεται στο έμβρυο, το οποίο έιναι ένας εν δυνάμει άνθρωπος, που δεν θα γεννηθεί.

Ποιό απο τα δύο βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά?

Η ουσία είναι, ότι σε τέτοια λεπτά θέματα, δεν υπάρχει ούτε γενική, ούτε απόλυτη, ούτε ανεπιφύλακτη απάντηση. Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και εξάλλου, η τελική απόφαση ανήκει και πρέπει να ανήκει στην υποψήφια μητέρα.

Στο πνεύμα αυτό, ο νόμος μας, σε ένα αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης ( μέχρι τις 12 εβδομαδες) κρίνει οτι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του δικαιώματος αυτοκαθορισμού της μητέρας, ενώ μετά το χρονικό όριο αυτό, βαραίνει περισσότερο το αναπτυσσόμενο έμβρυο, οπότε και η άμβλώσή του, εφεξής, καθίσταται παράνομη.

Αυτά απο νομικής απόψεως....
    την προσωπική μου άποψη την έχω ήδη παραθέσει
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by krino

γιατι θα ηταν πραγματικα κριμα?
    μπορεις να το εξηγησεις αυτο?
    Γιατί είναι πάρα πολλά,μα πάρα πολλά τα παιδιά που γεννιούνται χωρίς υπεύθυνους,συνειδητοποιημ� �νους και ικανούς γονείς να τα μεγαλώσουν.
    Αλλά ζουν,δημιουργούν,προσφέρου ν,υπάρχουν ισότιμα όπως όλοι.
    Αν το πάρουμε με την αυστηρή έννοια η πλειοψηφία όσων υπάρχουμε με πόση συνειδητότητα απ\'τους γονείς γεννηθήκαμε?Επειδή απλά έτσι γίνεται?

Ξέρουμε πολλά ζευγάρια συνειδητοποιημένα για να φέρουν παιδί στον κόσμο?

Τέλος πάντων πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να διαμορφώσει όπως θέλει τη ζωή του σύμφωνα με τις απόψεις του κ να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του κ η ευθύνη προυποθέτει κ την ενημέρωση φυσικά.

Senior Member
    Originally posted by weird
    και εξάλλου, η τελική απόφαση ανήκει και πρέπει να ανήκει στην υποψήφια μητέρα.
    Σωστό αυτό.Κ στον υποψήφιο πατέρα φυσικά....

Banned

Γιατί είναι πάρα πολλά,μα πάρα πολλά τα παιδιά που γεννιούνται χωρίς υπεύθυνους,συνειδητοποιημ� �νους και ικανούς γονείς να τα μεγαλώσουν.

πολυ σωστο αυτο.

Αλλά ζουν,δημιουργούν,προσφέρου ν,υπάρχουν ισότιμα όπως όλοι.
    Αν το πάρουμε με την αυστηρή έννοια η πλειοψηφία όσων υπάρχουμε με πόση συνειδητότητα απ\'τους γονείς γεννηθήκαμε?Επειδή απλά έτσι γίνεται?

φανταζομαι μεγαλο ποσοστο.

Ξέρουμε πολλά ζευγάρια συνειδητοποιημένα για να φέρουν παιδί στον κόσμο?

μαλλον λιγα θα πρεπει να ειναι,
    ισως το 50% για να ειμαι πολυ επιεικής.

Τέλος πάντων πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να διαμορφώσει όπως θέλει τη ζωή του σύμφωνα με τις απόψεις του κ να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του κ η ευθύνη προυποθέτει κ την ενημέρωση φυσικά.

ελα ομως που δεν ειναι,
    οι ανθρωποι σημερα το μονο που ξερουν να κανουν σωστα ειναι να γεννησουν ενα παιδι,
    ασχετως το τι θα κανει αυτο στην μετεπειτα ζωη του.
    Σε ολα μπορει να ειναι ανικανος, αλλα σε αυτο τα παει μια χαρα.

Και επειδη αυτο το εμεινε μονο, το κανει πραξη κιολας.

Αδιαφορωντας αν αυριο αυτο το παιδι, θα στερηθει χιλια δυο, θα εχει ψυχολογικα προβληματα, θα παιρνει χαπια και δεν ξερω εγω τι αλλο.

Γενικως το μονο που μας εμεινε σαν θεωρια ειναι,
    γαματε γιατι χανομαστε (κατα τον τζιμη Πανουση)

Το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω,
    εχει βρωμισει ανθρωπιλα ο πλανητης....

Senior Member
    Originally posted by krino
    ελα ομως που δεν ειναι,
    οι ανθρωποι σημερα το μονο που ξερουν να κανουν σωστα ειναι να γεννησουν ενα παιδι,
    ασχετως το τι θα κανει αυτο στην μετεπειτα ζωη του.
    Σε ολα μπορει να ειναι ανικανος, αλλα σε αυτο τα παει μια χαρα.

Και επειδη αυτο το εμεινε μονο, το κανει πραξη κιολας.

Αδιαφορωντας αν αυριο αυτο το παιδι, θα στερηθει χιλια δυο, θα εχει ψυχολογικα προβληματα, θα παιρνει χαπια και δεν ξερω εγω τι αλλο.

Γενικως το μονο που μας εμεινε σαν θεωρια ειναι,
    γαματε γιατι χανομαστε (κατα τον τζιμη Πανουση)
    Έχεις δίκιο.Έτσι ήταν από πάντα κ πιο παλιά ακόμα χειρότερα κ σιγά π.χ. μην απαιτούσαμε απ\'τους πρωτόγονους να είναι συνειδητοποιημένοι για να γεννήσουν.
    Πολύ απλά δε θα υπήρχαμε,αν υπήρχε αυτός ο όρος.
    Κ τι προτείνουμε σε όλο αυτό?

Banned

Πολύ απλά δε θα υπήρχαμε,αν υπήρχε αυτός ο όρος.
    Κ τι προτείνουμε σε όλο αυτό?

ενω επειδη υπαρχουμε, αποκτησε νοημα ο πλανητης???
    Εγω προτεινω να υπαρχει συνεπεια στις πραξεις μας και ευθυνη απεναντι σε αλλους ανθρωπους οι οποιοι ασχετως αν θα ειναι παιδια μας, δεν παυει να ειναι ανθρωποι.

Στο κατω κατω αν δεν κανουμε απογονους δεν χαλασε ο κοσμος για αυτο.

Η ουσια δεν παυει να ειναι αυτη:
    Οχι αν μπορεις να κανεις παιδι, αλλα αν μπορεις να το κανεις ευτυχισμενο ανθρωπο.
    Το πιο ευκολο ειναι να γεννησει μια γυναικα, και οτι θελει ας γινει.
    Εν ολιγεις, σκασιλα μας τεραστια και δεκα εργοστασια....

Senior Member
    εκτρωση και ευτυχια...................

Νομίζω είναι καλύτερα το παιδί μου να μη γεννηθεί, γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει ευτυχισμένο.

Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον! Η ευτυχία δεν είναι θέμα προϋποθέσεων, και πολλές φορές άνθρωποι που ανατράφηκαν με ό,τι θεωρείται \"καλές προϋποθέσεις\", δεν έγιναν ευτυχισμένοι. Αντιθέτως άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια όχι μόνο έγιναν τελικά ευτυχισμένοι, αλλά ωφέλησαν και την κοινωνία όπου έζησαν. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για τους ζωντανούς... Μόνο η έκτρωση στερεί από το παιδί την ευκαιρία να γίνει ευτυχισμένο.

Banned
    Originally posted by researcher

Αντιθέτως άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια όχι μόνο έγιναν τελικά ευτυχισμένοι, αλλά ωφέλησαν και την κοινωνία όπου έζησαν.

Ενταξει με την λογικη του παραλογου δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο.....

Εσυ κανε παιδι,
    και καντου την ζωη πατινι μηπως και με την λογικη σου το κανεις σουπερ ντουπερ ευτυχισμενο.

Αρσι,
    οπως βλεπεις οτι και να λεμε εδω, οταν υπαρχουν τετοιες αποψεις οπως η παραπανω, τσαμπα συζηταμε.

Senior Member
    researcher, συμφωνω μαζι σου, αλλα μεχρι ενα σημειο....Ας μην ξεχναμε κ το δικαιωμα του ανθρωπου που κυοφορει...Δεν καταλαβαινω....γιατι δεν υπάρχει θεμα στο δικαιωμα της γυναικας να μην γινει μανα?

γιατι υπάρχει το δεδομενο οτι οι γονεις ολοι αγαπουν τα παιδια τους? γιατι υπάρχει ως δεδομενο οτι καθε γυναικα θελει να γινει μανα? γιατι παρουσιαζεται καθε εκτρωση οτι κατι μεμπτο?

Εχουν σκεφτει οι ολοι υπερμαχοι της ανθρωπινης ζωης και το δικαιωμα στη μη ζωη? Στο δικαιωμα του να μην μπορω, να μην εχω την ικανοτητα και να το αναγνωριζω στον εαυτο μου, να μεγαλωσω ενα παιδι? Πώς παρουσιαζεται εγκληματικο αυτο το δικαιωμα?

Και κατι που παραβλεπεται: οι σωματικες κ ψυχολογικες επιπτωσεις του να κανεις ενα παιδι...υπάρχουν κ περιοδοι που ειναι ακαταλληλες για να γινει καποια γυναικα μανα...Ειναι εγκληματικο για μια γυναικα να γινει μανα απο καποια ηλικια κ μετα, ειναι εγκληματικο να γινει μια γυναικα μανα, οταν παρουσιαζεται εγκυμοσυνη τη στιγμη που κινδυνευει η υγεια της....αυτα γιατι αποσιωπονται? Αν καποιος εξεταζει ενα θεμα, ας προσπαθησει τουλαχιστον να το φωτισει απο οσες περισσοτερες πλευρες γινεται....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    researcher, συμφωνω μαζι σου, αλλα μεχρι ενα σημειο....Ας μην ξεχναμε κ το δικαιωμα του ανθρωπου που κυοφορει...Δεν καταλαβαινω....γιατι δεν υπάρχει θεμα στο δικαιωμα της γυναικας να μην γινει μανα?

γιατι υπάρχει το δεδομενο οτι οι γονεις ολοι αγαπουν τα παιδια τους? γιατι υπάρχει ως δεδομενο οτι καθε γυναικα θελει να γινει μανα? γιατι παρουσιαζεται καθε εκτρωση οτι κατι μεμπτο?

Εχουν σκεφτει οι ολοι υπερμαχοι της ανθρωπινης ζωης και το δικαιωμα στη μη ζωη? Στο δικαιωμα του να μην μπορω, να μην εχω την ικανοτητα και να το αναγνωριζω στον εαυτο μου, να μεγαλωσω ενα παιδι? Πώς παρουσιαζεται εγκληματικο αυτο το δικαιωμα?

Και κατι που παραβλεπεται: οι σωματικες κ ψυχολογικες επιπτωσεις του να κανεις ενα παιδι...υπάρχουν κ περιοδοι που ειναι ακαταλληλες για να γινει καποια γυναικα μανα...Ειναι εγκληματικο για μια γυναικα να γινει μανα απο καποια ηλικια κ μετα, ειναι εγκληματικο να γινει μια γυναικα μανα, οταν παρουσιαζεται εγκυμοσυνη τη στιγμη που κινδυνευει η υγεια της....αυτα γιατι αποσιωπονται? Αν καποιος εξεταζει ενα θεμα, ας προσπαθησει τουλαχιστον να το φωτισει απο οσες περισσοτερες πλευρες γινεται....

το θεμα φωτιζεται απο περισσοτερες πλευρες οταν πολλοι ανθρωποι λενε το κομματι που τους αφορα

εγω λεω και καταθετω πραγματα που με αγγιζουν

χωρις να εχω την αξιωση οτι φωτιζω ολοπλευρα το θεμα το οποιο οπως ειναι φυσικο το βλεπω απο την δικη μου υπκειμενικη πλευρα

εαν καποιος εχει να καταθεσει και κατι αλλο

μπορει ασφαλως να το κανει και αυτο βλεπω πως γινεται

φυσικα υπαρχουν παραμετροι που δεν αναφερω

ειτε γιατι δεν τις βλεπω

ειτε γιατι δεν συναινω σε αλλα επιχειρηματα

αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν

η δεν προβαλλονται

προβαλλονται οσο αυτο ειναι δυνατον

και μετα ο καθενας κανει τις επιλογες του η δεν τις κανει η αδιαφορει η προβληματιζεται μετα απο χρονια η ποτε η νευριαζει η ευχαριστει η δυσαρεστειται η επιτιθεται η αμυνεται

αναλογα

με το τι νοημα δινει σε αυτα που βλεπει και ακουει

η σε αυτο που ειναι

η σε αυτο που οι αλλοι ειναι γι αυτον

η σε ποια κατασταση ειναι

η και αναλογα με αλλες παραμετρους που εγω δεν τις εχω υπ οψιν μου...

Page 7 of 33 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast