εκτρωση - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 33 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 491

Thread: εκτρωση

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Αν έγινε από λάθος?έσπασε το προφυλακτικό?Δεν έχει λόγο που θα ρθει το παιδί του στον κόσμο?Επειδή θα το κυοφορήσει η μητέρα,ο πατέρας είναι ανύπαρκτος?
    Σε μια σχέση έχουν λόγο κ οι δύο πάνω στο θέμα αλλά εκ των πραγμάτων η γυναίκα έχει τον τελικό λόγο.Αλλά το πρέπει για μένα δεν ισχύει γιατί το παιδί θα έχει δύο γονείς κ όχι έναν.
    ειπαμε...
    λογο εχει, στο να εκφρασει την θεση του, στο να μεταπεισει με επιχειρηματα εαν μπορεσει , την γυναικα που θα τυχει να εχει αλλη αποψη...
    τον τελικο λογο, ομως,ΟΧι...σε καμια περιπτωση δεν εχει τον τελικο λογο σε κατι που αφορα το σωμα καποιου αλλου..

Senior Member
    Originally posted by researcher
    Υπάρχουν μαθήματα για την ζωή και την αξία της που μόνο αυτά τα ανάπηρα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν .
    Ηθελα να παραθεσω μια μαρτυρια πριν μηνες μιας μανας που εφερε στον κοσμο ενα παιδι αυτιστικο, χωρις να ειναι επιλογη της. Δλδ η ασθενεια εκδηλωθηκε στην πορεια...Η γυναικα η συγκεκριμενη δεν το μετανιωσε, αντιθετα...Αλλοι ανθρωποι ομως εχουν αντιδρασει διαφορετικα στο θεμα αυτο. Αλλωστε μια ματια γυρω μας μπορει να μας δειξει πώς αντιδρουν οι περισσοτεροι σε τετοια θεματα.

Το δικο μου ερωτημα, πανω σ αυτο που παραθετω ειναι το εξης: ποια ειμαι εγω ή η καθε εγω, που θα επιβαλλω σε μια αλλη γυναικα να παρει αυτο το μαθημα στη ζωη της? στο σωμα της? Δλδ να ζησει μια ζωη που βλεπει πώς δεν εχει το ψυχικο σθενος να ζησει?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Υπάρχουν μαθήματα για την ζωή και την αξία της που μόνο αυτά τα ανάπηρα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν .
    Ηθελα να παραθεσω μια μαρτυρια πριν μηνες μιας μανας που εφερε στον κοσμο ενα παιδι αυτιστικο, χωρις να ειναι επιλογη της. Δλδ η ασθενεια εκδηλωθηκε στην πορεια...Η γυναικα η συγκεκριμενη δεν το μετανιωσε, αντιθετα...Αλλοι ανθρωποι ομως εχουν αντιδρασει διαφορετικα στο θεμα αυτο. Αλλωστε μια ματια γυρω μας μπορει να μας δειξει πώς αντιδρουν οι περισσοτεροι σε τετοια θεματα.

Το δικο μου ερωτημα, πανω σ αυτο που παραθετω ειναι το εξης: ποια ειμαι εγω ή η καθε εγω, που θα επιβαλλω σε μια αλλη γυναικα να παρει αυτο το μαθημα στη ζωη της? στο σωμα της? Δλδ να ζησει μια ζωη που βλεπει πώς δεν εχει το ψυχικο σθενος να ζησει?

για μενα σε καμια περιπτωση
    δεν μπορει να επιβληθει κατι τετοιο

οπως δεν μπορεις να επιβαλεις σε καποιον να μην ειναι ρατσιστης με καποια θεματα η με καποιους ανθρωπους

μπορεις ομως να υποστηριξεις

να υποδειξεις

να αναφερεις

να προτεινεις

κλπ

ειτε ατομικα ειτε συλλογικα

τροπους διαβιωσης και τροπους σχεσης που σου φαινονται περισσοτερο λειτουργικοι και διευκολυντικοι

για ολους.

Senior Member
    μα σαφως αν κατι μπορει να κανει ο καθενας μας, ειτε εχει παιδι ειτε οχι, ειναι ο τροπος που αντιμετωπιζει τετοιους ανθρωπους ή αλλες δυσκολες καταστασεις. Η δικη μου συμβολη στον μικροκοσμο μου, οπως και καθε αλλου ανθρωπου στο δικο του περιβαλλον ειναι πανω απο σημαντικη. Αυτη η μικρη διαφορα, μπορει τελικα να φερει μια αλλαγη στη νοοτροπια.

Ακομα κ ετσι ομως, αυτο δεν γινεται για να εχουν καποιοι μελλοντικοι γονεις μια μεγαλυτερη ευκολια να κρατησουν το παιδι τους...Ενας γονιος που νιωθει δυνατος να κρατησει το παιδι του, σε μια τετοια περιπτωση που γνωριζει πώς ειναι αναπηρο θα το κανει ακομα κ αν βλεπει πώς το περιβαλλον γυρω δεν ειναι κ το καταλληλοτερο. Δεν υπάρχει γονιος που φερνει εις γνωση του αναπηρο παιδι στον κοσμο κ ξερει οτι οι συνθηκες ευννοουν για κατι τετοιο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    researcher

βαζω μια υποθεση εργασιας,
    που αν θες απαντας.

Εχεις μια πολυ καλη σου φιλη,
    που δυστυχως πεφτει θυμα βιασμου απο αγνωστο της.....
    Περναει ο καιρος και ανακαλυπτει οτι ειναι εγκυος απο τον βιαστη της μιας και δεν ειχε επαφες ουτε πιο πριν αλλα ουτε πιο μετα.

Οι κινησεις της ειναι δυο:
    ειτε κραταει το παιδι, ειτε κανει εκτρωση....

Εσυ τωρα εχεις ζησει ολο το δραμα του βιασμου και σου ζηταει την συμβουλη σου.
    τι ακριβως την συμβουλευεις?

Senior Member

Ηθελα να παραθεσω μια μαρτυρια πριν μηνες μιας μανας που εφερε στον κοσμο ενα παιδι αυτιστικο, χωρις να ειναι επιλογη της. Δλδ η ασθενεια εκδηλωθηκε στην πορεια...Η γυναικα η συγκεκριμενη δεν το μετανιωσε, αντιθετα...
    Ο αυτισμός εκδηλώνεται στο παιδί από την ηλικία των 3 χρόνων και μετά. Οπότε, νωρίτερα κανείς δεν ξέρει αν το παιδί θα έχει αυτισμό ή όχι.

Senior Member
    μα για αυτο γραφω χωρις να ειναι επιλογη της ! γιατι της προεκυψε στην πορεια....

Senior Member
    Originally posted by krino
    researcher

βαζω μια υποθεση εργασιας,
    που αν θες απαντας.

Εχεις μια πολυ καλη σου φιλη,
    που δυστυχως πεφτει θυμα βιασμου απο αγνωστο της.....
    Περναει ο καιρος και ανακαλυπτει οτι ειναι εγκυος απο τον βιαστη της μιας και δεν ειχε επαφες ουτε πιο πριν αλλα ουτε πιο μετα.

Οι κινησεις της ειναι δυο:
    ειτε κραταει το παιδι, ειτε κανει εκτρωση....

Εσυ τωρα εχεις ζησει ολο το δραμα του βιασμου και σου ζηταει την συμβουλη σου.
    τι ακριβως την συμβουλευεις?

θιγεις ενα θεμα που αφορα μονο

το 1% των εκτρωσεων στατιστικα

ομως υπαρχει

εδω εχουμε εναν βιαστη που θα συμβουλευα να γινουν ολες οι απραιτητες ενεργειες για να τιμωρηθει

εαν η μητερα ηθελε και ειχε το ψυχικο σθενος να το αναλαβει με τη βοηθεια μου ενδεχομενως.

θα τη συμβουλευα να λαβει αμεσως ψυχικη στηριξη απο ειδικο

για να ανταπεξελθει σε ολο αυτο

θα τη συμβουλευα να δει και να συζητησει με εναν οργανισμο προστασιας του αγεννητου παιδιου και της μελουσας μητερας

ωστε να παρει συμβουλες απο ανθρωπους που εχουν αντιμετωπισει παρομοιες περιπτωσεις

δεν θα τη συμβουλευα να τιμωρησει το σωμα της και το παιδι της για ολο αυτο που της συνεβη

μεσα απο τετοιες καταστασεις ξεπηδα πραγματικη δυναμη

σε αλλες χωρες παιδια που εχουν βγει απο βιασμο και δεν εκτρωθηκαν οργανωνονται ως υπερασπιστες της ζωης
    ευχαριστωντας τη ζωη και τους γονεις τους...

η ζωη αλλαζει δραματικα μετα απο μια εγκυμοσυνη και ενα παιδι

πιστευω πως το ιδιο δραματικα αλλαζει και μετα απο εκτρωση

η ζωη αλλαζει δραματικα μετα απο εναν βιασμο ακομα και χωρις εγκυμοσυνη....

Senior Member
    παιδια που γεννηθηκαν προωρα στο επιτρεπομενο εκτρωτικο οριο των 24 εβδομαδων και πιο λιγο

και ομως ειναι τωρα μεγαλωμενα παιδακια

οι φωτογραφιες τους εδω...

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-564459/We-babies-24-week-abortion-limit--survived.html

Senior Member

δεν θα τη συμβουλευα να τιμωρησει το σωμα της και το παιδι της για ολο αυτο που της συνεβη
    συγγνωμη: δλδ θα την κατεύθυνες? αν αυτη δεν το αντιλαμβανονταν ως τιμωρια, αλλα ως λυτρωση τοτε τί θα της ελεγες?

Senior Member
    και επειδη ο βιασμος ειναι μονο μια περιπτωση, που η εκτρωση μπορει να μοιαζει λυτρωτικη....

υπάρχουν κ πολλες αλλες: οπως η περιπτωση γυναικας που η ζωη της απειλειται, ειτε η ψυχικη ειτε η σωματικη. Αν κ το ενα επηρεαζει μοιραια το αλλο.

Senior Member

συγγνωμη: δλδ θα την κατεύθυνες? αν αυτη δεν το αντιλαμβανονταν ως τιμωρια, αλλα ως λυτρωση τοτε τί θα της ελεγες?
    δε θα της το προτεινα...να τιμωρησει...κλπ

τι εννοεις θα την κατευθυνα;

αν δεν το αντιλαμβανοταν ως τιμωρια αλλα ως λυτρωση

θα της ελεγα αυτα που σκεφτομαι εγω

και ενδεχομενως θα της ελεγα να ελθει σε επαφη με ανθρωπους που ασχολουνται με αυτο

μεχρι να παρει την τελικη αποφαση

εδω νομιζω πως ταιριαζει η αποδοχη

η ειλικρινια και η αγαπη

και ο σεβασμος και η τρυφεροτητα

και για τη μητερα και για το παιδι

με γνομωνα αυτα και με γνομωνα οτι απευθυνεται σε μενα ως σε φιλη που εμπιστευεται θα ελεγα και θα συμβουλευα και θα βοηθουσα σε αυτο που θεωρω εγω καλυτερο για κεινη και το παιδι.

Senior Member
    θα ελεγα και θα συμβουλευα και θα βοηθουσα σε αυτο που θεωρω εγω καλυτερο για κεινη και το παιδι.
    δλδ αυτο που θα εκανες εσυ αν ησουν στη θεση της?

Senior Member
    θα ελεγα και θα συμβουλευα και θα βοηθουσα σε αυτο που θεωρω εγω καλυτερο για κεινη και το παιδι.
    δλδ αυτο που θα εκανες εσυ αν ησουν στη θεση της?
    γενικα πιστευω πως αυτα που προτεινουμε

ειτε αναφερονται σε υποθετικα σεναρια

ειτε σε πραγματικες καταστασεις

αφορουν και εμας τους ιδιους σε μεγαλο βαθμο

Senior Member
    μ αυτο εννοεις οτι ειναι αυτο που θα εκανες εσυ στη θεση της?

Page 9 of 33 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast