Results 76 to 90 of 491
Thread: εκτρωση
-
21-05-2009, 02:21 #76
Originally posted by researcher
Originally posted by Θεοφανία
researcher ...βγάζεις μεγάλη εμπάθεια και δείχνεις απόλυτη σε θέματα που είναι εντελώς υποκειμενικά.
Μάλλον έχεις περάσει κάποια εμπειρία που σε σημάδεψε έντονα...μήπως θα ήταν καλύτερα να μιλησεις λίγο με τον εαυτό σου γι αυτό αντί να εκτοξεύεις ανυπόστατες θεωρίες?
Σόρι, αλλά αυτή είναι η άποψη μου.....
ολο αυτο με ενδιαφερει πραγματικα
αυτο ειναι σιγουρο
αλλα δεν αισθανομαι εμπαθης
μπορει να ειμαι ομως χωρις να το συνειδητοποιω
εαν θελεις πες μου ενα δυο σημεια
η κατι περισσοτερο
κινητρο μου θεωρω την συζητηση και τον προβληματισμο
Θα σου πω δυο...αφορίζεις όλες τις γυναίκες που καταφεύγουν στην έκτρωση και πας να μας πείσεις ότι είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του κόσμου. Σου είπε κάτι η ρέμεντι και έκανες πως δεν το διάβασες. Ποιο είναι το έγκλημα;
Ένα παιδί που δεν ήρθε στον κόσμο ή το να το σκοτώνουν κάθε μέρα οι γονείς με την αδιαφορία ή την κακοποίηση?
Είναι δυνατόν να πιστεύεις πως πρόκειται για επιτυχία όταν μια γυναίκα πάει για έκτρωση να βρίκονται κάποιοι και να την πείθουν να μη την κάνει?
Δεν είναι αποτρίχωση κοπελιά, είναι παιδί, που όταν κάποιος αποφασίζει να κρατήσει δεν μπορεί να το μετανοίωσει μόλις οι συνθήκες της ζωής ή ακόμη και η προσωπική του ανωριμότητα τον εμποδίσουν, μπορεί να το γυρίσει πίσω! Έλεος!
- 21-05-2009, 02:26 #77
researcher ...βγάζεις μεγάλη εμπάθεια και δείχνεις απόλυτη σε θέματα που είναι εντελώς υποκειμενικά.
Μάλλον έχεις περάσει κάποια εμπειρία που σε σημάδεψε έντονα...μήπως θα ήταν καλύτερα να μιλησεις λίγο με τον εαυτό σου γι αυτό αντί να εκτοξεύεις ανυπόστατες θεωρίες?
αυτο ειναι σιγουρο
η κατι περισσοτερο
Θα σου πω δυο...αφορίζεις όλες τις γυναίκες που καταφεύγουν στην έκτρωση και πας να μας πείσεις ότι είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του κόσμου. Σου είπε κάτι η ρέμεντι και έκανες πως δεν το διάβασες. Ποιο είναι το έγκλημα;
Ένα παιδί που δεν ήρθε στον κόσμο ή το να το σκοτώνουν κάθε μέρα οι γονείς με την αδιαφορία ή την κακοποίηση?
Είναι δυνατόν να πιστεύεις πως πρόκειται για επιτυχία όταν μια γυναίκα πάει για έκτρωση να βρίκονται κάποιοι και να την πείθουν να μη την κάνει?
Δεν είναι αποτρίχωση κοπελιά, είναι παιδί, που όταν κάποιος αποφασίζει να κρατήσει δεν μπορεί να το μετανοίωσει μόλις οι συνθήκες της ζωής ή ακόμη και η προσωπική του ανωριμότητα τον εμποδίσουν, μπορεί να το γυρίσει πίσω! Έλεος!
Δεν είναι αποτρίχωση κοπελιά, είναι παιδί, που όταν κάποιος αποφασίζει να κρατήσει δεν μπορεί να το μετανοίωσει μόλις οι συνθήκες της ζωής ή ακόμη και η προσωπική του ανωριμότητα τον εμποδίσουν, μπορεί να το γυρίσει πίσω!
Ακριβως!
Ειναι παιδι κοπελια!
που οταν καποιος αποφασισει να το σκοτωσει
δεν μπορει να το φερει πισω
μολις οι συνθηκες της ζωης του του φανουν πιο επιτρεπτες!
Ελεος!
21-05-2009, 02:31 #78
αυτο ειναι σιγουρο
η κατι περισσοτερο
Δεν είναι αποτρίχωση κοπελιά, είναι παιδί, που όταν κάποιος αποφασίζει να κρατήσει δεν μπορεί να το μετανοίωσει μόλις οι συνθήκες της ζωής ή ακόμη και η προσωπική του ανωριμότητα τον εμποδίσουν, μπορεί να το γυρίσει πίσω!
Ακριβως!
Ειναι παιδι κοπελια!
που οταν καποιος αποφασισει να το σκοτωσει
δεν μπορει να το φερει πισω
μολις οι συνθηκες της ζωης του του φανουν πιο επιτρεπτες!
Ελεος!
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι συζητάμε τόση ώρα, έτσι?
Εδώ μιλάμε για μια κοπέλα που ενδεχομένως μπορεί να της τύχει να μείνει έγκυος, είτε από βλακεία της είτε από κακή στιγμή!
Τι κάνει τότε; Φέρνει στον κόσμο ένα παιδί και μετά το παρατάει? Γιατί οκ, μπορεί να πείσεις μια γυναίκα να μη κάνει έκτρωση, μπορείς όμως να την πείσεις να αγαπήσει αυτό το πάιδί?
21-05-2009, 02:36 #79
ναι αν προσφερεις αγαπη σε μια μητερα
εκεινη με τη σειρα της μπορει να προσφερει αγαπη στο παιδακι της
αλλα ακομα κι αν το παιδακι γεννηθει και ειναι ακομη μη αγαπησιμο απο εκεινη,
υπαρχει και η λυση της υιοθεσιας
σε γονεις
που αληθινα λαχταρουν να αγαπησουν ενα παιδακι
adopted or aborted?
adopted
21-05-2009, 02:43 #80
σε γονεις
adopted or aborted?
adopted
Αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που λες, ή απλά δεν έχεις τι να κάνεις και μας πριζώνεις για να κάνεις κουβέντα;
21-05-2009, 02:46 #81
σε γονεις
adopted or aborted?
adopted
Αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που λες, ή απλά δεν έχεις τι να κάνεις και μας πριζώνεις για να κάνεις κουβέντα;
συζητω αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφερει πραγματικα
διαπραγματευομαι μονο ο,τι εχει ισχυρη
ενταση επχειρηματων (για μενα )
ωστε να με κανει να δω και κατι αλλο
21-05-2009, 03:27 #82
καλο βραδυ
σε ολες κ ολους
θα τα πουμε αυριο!
21-05-2009, 09:27 #83
Originally posted by lllogan
Επανέρχομαι...
Originally posted by vince
Originally posted by krino
δεν σκοπευω να βοηθησω να γεννηθουν παιδια που αυριο να γινουν μελη του φορουμ και να γραφουν τα ψυχολογικα τους δραματα.
κrino νομίζω πως ένας γονιός που αγαπάει πραγματικά το παιδί του θα το αγαπάει ακόμα και αν το παιδί βρεθεί στην κόλαση. Η βοήθεια που υπάρχει στο φορουμ διαφέρει με την βοήθεια που δίνει ένας γονιός στο παιδί του. Ξέρεις krino μερικές φορές σκέφτομαι πως ακόμα και αν γεννούσα ένα μογγολάκι θα έκανα τα πάντα για να ζήσει καλύτερα απο μένα. Αυτό δεν σημαίνει οτι θέλω να γεννήσω ένα μογγολάκι αλλά οτι υποστηρίζω με όλο μου το είναι την ζωή και το δικαίωμα να ζεί ο κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο.
η ολη συζητηση γινεται για πολλους λογους
ενας που εχω στο μυαλο μου ειναι ο εξης
εστω μια κοπελιτσα μετριων οικονομικων συνθηκων μενει εγκυος και ειναι φοιτητρια
εστω οτι μολις το λεει στον καλο της την εγκαταλειπει βριζοντας
η την εκβιαζει οτι η το παιδι η εγω διαλεξε...
και στους γονεις της λογω κλειστοτητας της ειναι δυσκολο να παει...να τους μιλησει...
ε λοιπον αν βρεθουν δυο τρεις ανθρωποι
και της πουν δυο παρηγορητικα λογια μες στην απογνωση της
εαν την στηριξουν να κρατησει και να γεννησει το παιδακι
και υπαρχουν τετοιοι οργανισμοι
εκεινη πιστευεις πως δεν θα το αγαπουσε αυτο το παιδακι?
εγω σου λεω θα το αγαπουσε!
και θα ευγνομωνουσε τους ανθρωπους που της σταθηκαν για να εχει στην αγκαλια της το αγγελουδι της!
και υπαρχουν ανθρωποι!
υπαρχουν οργανισμοι που βοηθουν!
και να το κρατησεις και να το μεγαλωσεις μεχρι να βρεις δουλιτσα! βοηθουν πραγματικα και ανθρωπινα!
και οι γιατροι δεν ενημερωνουν...
σε αντιμετωπιζουν αδιαφορα και ψυχρα
σαν ενα κομματι κρεας σαν καποια ακομη ευρω
λεω οχι στην αντιμετωπιση αυτη
και μακαρι να το καταλαβουμε
αξιζουμε ως ανθρωποι καλυτερη αντιμετωπιση
εδω κουταβακια βλεπεις νεογεννητα και σου πιανεται η ψυχη
θα τεμαχιζες ενα κουταβακι;
γιατι να γινει αυτο σε ενα παιδι;
επειδη ειναι μεσα στην κοιλια και οχι εξω;
21-05-2009, 09:58 #84
researcher
ρωτας αν θα αγαπουσε η μητερα το παιδι της,
η απαντηση μου ειναι σιγουρα θα το αγαπουσε.
Η ερωτηση ομως δεν ειναι αυτη,
αλλα αν φτανει η αγαπη της μητερας για ενα παιδι ετσι ωστε
να μεγαλωσει με ψυχικη υγεια.
Το εχεις σκεφτει αυτο?
21-05-2009, 10:10 #85
Originally posted by krino
researcher
ρωτας αν θα αγαπουσε η μητερα το παιδι της,
η απαντηση μου ειναι σιγουρα θα το αγαπουσε.
Η ερωτηση ομως δεν ειναι αυτη,
αλλα αν φτανει η αγαπη της μητερας για ενα παιδι ετσι ωστε
να μεγαλωσει με ψυχικη υγεια.
Το εχεις σκεφτει αυτο?
ειναι αποτελεσμα πολλων παραγοντων
αν το παμε ετσι
ψυχικη υγεια η θανατος?
σκεψου για παραδειγμα
πως τα αδελφια των εκτρωμενων παιδιων
μπορουν να αποκτησουν ψυχολογικα προβληματα (υπαρχουν μελετες που το τεκμηριωνουν)
σκεπτομενα
πως τη γλιτωσαν μεν αυτα
αλλα οχι τα αδελφια τους
και ενδεχομενως εαν ειχαν ερθει πιο νωρις
η πιο αργα...τριτα η τεταρτα στην οικογενεια
οι γονεις τους θα εκριναν
οτι δεν πρεπει να ζησουν και αρα θα ειχαν και αυτα την ιδια τυχη;
αυτο δεν ειναι παραγοντας ψυχολογικης πιεσης;
ειναι. για μενα ειναι.
21-05-2009, 11:11 #86
Η ψυχικη υγεια
ειναι αποτελεσμα πολλων παραγοντων
αν το παμε ετσι
ψυχικη υγεια η θανατος?
βαζεις ενα δυσκολο - αλλα οχι αληθινο - διλλημα.
Ειχα μια συζητηση με ενα φιλο παλια,
σχετικα με το πως προχωρας στο να κανεις ενα παιδι.
Ειχα τοτε την αποψη (και την εχω ακομα) οτι για να κανεις ενα παιδι,
πρεπει να υπαρχουν καποιες συνθηκες.
Μερικες απο αυτες ειναι να υπαρχει μια σωστη οικογενοια ετσι ωστε το παιδι να βρει τους γονεις του σε αρμονια.
Βαλε αν θες και ενα ησυχο αρμονικο περιβαλλον και αλλες παραμετρους, τις οποιες εχουμε συζητησει κατα πολυ εδω μεσα.
Ο φιλος μου λοιπον τοτε μου ελεγε,
οτι τι λες? και στην παλαιστινη κανουν παιδια...
Αρχες του ετους 2009 ηρθαν οι εικονες για να διαψευστει.
Η παλαιστινη βομβαρδιστηκε και χιλιαδες παιδια πεθαναν η τραυματιστηκαν.
Δεν σημαινει λοιπον οτι επειδη μια γυναικα εμεινε εγκυος χωρις να υπαρχουν καποιες παραμετροι που θα σημαινουν σωστη σωματικη και ψυχικη υγεια, αυτη πρεπει με το ζορι να γεννησει.
Εκτος αν η παλαιστινια μητερα θελει να βλεπει οσο ζει το παιδι της με ενα ποδι να κανει κουτσο για να παει να κατουρησει....
Η επιλογη της παλαιστινιας ηταν να μην επιλεξει το \"θανατο\" οπως λες για να καταδικασει το παιδι της σε ενα πολυ πιο αργο θανατο, αυτο του να ζει.
Σημερα σε πολλα μερη της γης για αλλους λογους, αργοπεθαινουν με το δικο τους τροπο, παιδια επειδη η μητερα τους μπηκε στο ιδιο διλλημα που μπηκες εσυ σημερα.
σκεψου για παραδειγμα
πως τα αδελφια των εκτρωμενων παιδιων
μπορουν να αποκτησουν ψυχολογικα προβληματα (υπαρχουν μελετες που το τεκμηριωνουν)
σκεπτομενα
πως τη γλιτωσαν μεν αυτα
αλλα οχι τα αδελφια τους
και ενδεχομενως εαν ειχαν ερθει πιο νωρις
η πιο αργα...τριτα η τεταρτα στην οικογενεια
οι γονεις τους θα εκριναν
οτι δεν πρεπει να ζησουν και αρα θα ειχαν και αυτα την ιδια τυχη;
η ζωη δεν ειναι δωρο θεου οπως θελουν να πιστευουν μερικοι, αλλα ανθρωπινη επιλογη.
Αν ενα ζευγαρι λειτουργει μονο με το ενστικτο και οχι με την λογικη (οτι και να σημαινει αυτο σε θεματα προφυλαξης) ειναι ανευθυνο ειτε γεννηθει ενα παιδι ειτε οχι.
Καλως η οχι την επιλογη να ζησεις η να ζησω την εχουν οι γονεις μας που επελεξαν να γεννηθουμε.
Βαζεις το διλημμα αν τα αδερφια σε μια οικογενοια θα ειχαν ψυχολογικα προβληματα η οχι, για το αν θα ειχαν γεννηθει.
Για μενα προεχει να υπαρχουν και να γεννιουνται ανθρωποι με σωματικη και ψυχολογικη υγεια.
Στα ποστ που βαζεις, σχολιαζεις το τι προβληματα θα ανακυψουν απο το περιβαλλον του παιδιου χωρις να αναφερεσαι σε τι προβληματα θα εχει το ιδιο το παιδι.
Το να γεννησεις ενα παιδι, δεν ειναι (η δεν πρεπει να ειναι) ομως αυτοσκοπος αλλα η ολοκληρωση μιας πετυχημενης σχεσης.
αυτο δεν ειναι παραγοντας ψυχολογικης πιεσης;
ειναι. για μενα ειναι.
με αυτη την λογικη αν αυριο μεινεις εγκυος,
αλλα αν με τον συντροφο τελικα χωρισεις για Χ-Ψ λογους,
εσυ θα μεινεις με ενα παιδι που θα λεει που ειναι ο πατερας του με οτι συνεπειες μπορει να υπαρχουν για αυτο. (υπαρχουν και για αυτες περιπτωσεις μελετες)
Προσωπικα,
1. δεν βλεπω τους ανθρωπους σαν κουνελια, που ο ρολος τους ειναι να γεννανε ασυστολα.
2. θεωρω οτι εχουμε ευθυνη οταν γενιεται το παιδι μας και πρεπει να προχωραμε με ευθυνη σε μια τετοια επιλογη. Το χειροτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να δημιουργησει οικογενοια μη γνωριζωντας τι κανει και στην συνεχεια να χωριζει αδιαφορωντας για το τι εκανε.
21-05-2009, 11:29 #87
οι ανθρωποι δεν ειναι κουνελια
ειναι ανθρωποι
και αξιζουν το σεβασμο κι οχι τη σφαγη
ειτε μεσα στην κοιλια ειτε εξω
εχουμε ευθυνη
για τα παιδια που σπερνουμε
για τα παιδια που κυοφορουμε
ας τα πετσοκοψουμε οσο ειναι νωρις?
οχι . ας τα προστατεψουμε κανοντας το καλυτερο που μπορουμε
για σενα το καλυτερο ειναι να πεθανουν.αποψη σου
για μενα το καλυτερο ειναι να ζησουν. αποψη μου
δεν λεω οτι θα σωσω τον κοσμο απο πολεμους
δεν λεω να σπερνονται ασυστολα παιδια.
λεω ομως οταν αυτα τα παιδια μπορουν να προστατευονται , αυτο ας γινεται.
ναι θελει ενημερωση σωστη για ολους
θα προσπαθησω οσο περνα απο το χερι μου
δεν πιστευω
στο καντε εκτρωσεις για ενα καλυτερο κοσμο
ουτε στο κανετε παιδια για ενα καλυτερο κοσμο
αλλα για μενα
τα παιδια που ηδη ειναι μεσα σε καποια κοιλιτσα...
ειναι αξια αγαπης και προστασιας οπως ολα τα παιδια του κοσμου....
21-05-2009, 11:38 #88
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
21-05-2009, 11:45 #89
οι ανθρωποι δεν ειναι κουνελια
ειναι ανθρωποι
και αξιζουν το σεβασμο κι οχι τη σφαγη
ειτε μεσα στην κοιλια ειτε εξω
αρα το θεμα ειναι εμεις να μην τα σφαξουμε,
απο κει και περα αν σφαχτουν απο (οποιους) αλλους
εμεις δεν ξερουμε - δεν ειδαμε και νιπτουμε τα χειρας μας....
κατι σε ποντιο πιλατο μου κανει αυτο.
εχουμε ευθυνη
για τα παιδια που σπερνουμε
για τα παιδια που κυοφορουμε
ας τα πετσοκοψουμε οσο ειναι νωρις?
οχι . ας τα προστατεψουμε κανοντας το καλυτερο που μπορουμε
αν το καλυτερο που μπορεις ειναι να γεννησεις ενα δυστυχισμενο ανθρωπο, και εσυ συναινεις με αυτο,
δεν εχω κατι αλλο να πω.
για σενα το καλυτερο ειναι να πεθανουν.αποψη σου
για μενα το καλυτερο ειναι να ζησουν. αποψη μου
τουλαχιστον εβαλες το διαχωρισμο στις αποψεις που υπαρχουν.
δεν λεω οτι θα σωσω τον κοσμο απο πολεμους
δεν λες, αλλα παιδια θα εκανες, ακομα και αν ζουσες στην παλαιστινη.
δεν λεω να σπερνονται ασυστολα παιδια.
παλι δεν λες, αλλα θα εκανες....
δεν ξερω αν η λεξη που βαζεις \"οταν\" ειναι αρκετη για να τα προστατευσεις οντως.
ναι θελει ενημερωση σωστη για ολους
θα προσπαθησω οσο περνα απο το χερι μου
δεν πιστευω
στο καντε εκτρωσεις για ενα καλυτερο κοσμο
ουτε στο κανετε παιδια για ενα καλυτερο κοσμο
στο μην γεμιζεις το πλανητη με ανθρωπους που αυριο θα ειναι ντεφακτο δυστυχισμενοι, πιστευεις?
αλλα για μενα
τα παιδια που ηδη ειναι μεσα σε καποια κοιλιτσα...
ειναι αξια αγαπης και προστασιας οπως ολα τα παιδια του κοσμου....
γραφεις λες και ζεις σε ενα αποστειρωμενο κοσμο και το μονο που σε ενδιαφερει ειναι η κοιλιτσα σου....
Ημαρτον!
21-05-2009, 11:49 #90
Ας μην αποθρασύνουμε τα παιδιά, λέγοντας ότι αυτή η φρικαλεότητα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.
Όταν λέμε δικαιοσύνη, εννοούμε ακόμα ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει ειδικά μέτρα ώστε να μη χάνουν τις σπουδές τους οι έγκυοι μαθήτριες και φοιτήτριες. Ότι σε περίπτωση που μια μητέρα (η έγκυος είναι ήδη μητέρα) θέλει να σπουδάσει κι έχει οικονομικά προβλήματα, πρέπει να υπάρχουν ειδικές κρατικές υποτροφίες, ειδικοί κρατικοί παιδικοί σταθμοί. Ότι η μητέρα που δεν σκοτώνει το παιδί της πρέπει να απολαμβάνει κοινωνικό μισθό και να διευκολύνεται στην εύρεση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της - στην ανάγκη του να έχει χρόνο για να διαπαιδαγωγεί το παιδί της.
Δεν μπορω να επιβάλλω σε καμια γυναικα να γινει μανα, απλα δεν μπορω. Θεωρω απο την αλλη απαραδεκτο μια γυναικα να κανει εκτρωσεις, ασυνειδητα, δλδ χωρις να προσεχει εξ αρχης στο να μην μεινει εγγυος απο τη στιγμη που δεν το θελει. Απο την αλλη ομως, πώς θα επιβάλλω σε μια εφηβη να γινει μανα, αν δεν το θελει? Πώς θα πω σε μια αλλη γυναικα να μην αποβάλλει οταν την διαβεβαιωνουν οτι το παιδι που θα ερθει στον κοσμο θα εχει μια σοβαρη αναπηρια ή δυσμορφια...? Μπορει να μου πεις πώς ολοι εχουν θεση σε μια κοινωνια, αλλα κι εγω θα σου πώ, πώς με ποιο δικαιωμα εγω θα υποχρεωσω μια γυναικα να μεγαλωσει ενα παιδι, οταν η ιδια νιωθει ανεπαρκης ή ανικανη στο να μεγαλωσει με αγαπη το παιδι...? Να σκεφτω οτι ας το κανει, για να το δωσει σε καποιο ίδρυμα? Πώς θα πω σε μια γυναικα που ειναι εγγυος απο εναν βιασμο να κρατησει το παιδι αυτο? Πώς μπορω να το υποστηρίξω? Πώς μπορω να πω κ πάλι σε μια γυναικα που η ψυχικη της υγεια δεν ειναι ενταξει ή η σωματικη της ακομα επιβαρυνεται απο την εγκυμοσυνη, να κρατησει το παιδι της? Αν θελεις...πώς μπορω να επιβάλω την ηθικη μου, την σταση ζωης μου σε εναν άλλο ανθρωπο που εχει άλλες προσλαμβανουσες ή αλλες αναγκες, αλλες υποχρεωσεις...? Η φρικαλεοτητα που ονοματιζεις την εκτρωση μπορει να ειναι εχει κ άλλες οψεις.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία