Results 361 to 375 of 491
Thread: εκτρωση
-
29-05-2009, 14:30 #361
Originally posted by weird
και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί -ανάλογα με την περίπτωση- δώδεκα ή είκοσι τέσσερις εβδομάδες κύησης.
οπως εχεις καταλαβει (λεω εγω τωρα),
η συζητηση γινεται για πριν τις 12 η 24 εβδομαδες κυησης - αναλογα με την περιπτωση.
Μπορεις να μου πεις για πριν αυτο το διαστημα τα δικαιωματα του εμβρύου?
- 29-05-2009, 14:32 #362
Originally posted by researcher
δεν λεω οτι ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου απο την αλλη η υιοθεσια
λεω οτι ειναι το πιο σοφο (για μενα)
καθε αγαθο αποκτιεται με κοπο
αξιζει λιγος παραπανω κοπος για το αγαθο της ζωης (γα μενα)
υπαρχουν και ανθρωποι να σε στηριξουν σε αυτο αν το θες
και βεβαια παλι
η προληψη και προσοχη
ειναι καλυτερη της θεραπειας.
εννοειται (για μενα και για σενα μαλλον στην περιπτωση αυτη)
Για την υιοθεσία που λες, έχω φίλη που επέλεξε να συνεχίσει την (ανεπιθύμητη) εγκυμοσύνη και να το δώσει για υιοθεσία, καθώς ήταν πολύ μικρή. Η ίδια κοπέλα όμως, κατέφυγε σε έκτρωση στην επόμενη (επιθυμητή) εγκυμοσύνη, όταν χώρισε με τον φίλο της. Γιατί δεν είχε καθόλου θετικά κατάλοιπα από την προηγούμενη διαδικασία που είχε επιλέξει.
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Δυνατότητες δεν έχει μόνο το έμβρυο, έχουν και οι υπόλοιποι γύρω του. Συμφωνώ πάντως ότι η πρόληψη είναι καλύτερη.
29-05-2009, 14:33 #363
Originally posted by ΜΑΡΙΑΠ
Krino εγώ θα την διατύπωνα αλλιώς την ερώτηση κ πες μου αν συμφωνείς.
Αφού το έμβρυο έχει δικαιώματα (τα ίδια που έχει κάθε παιδί) γιατί του τα καταπατάμε συνηδητά φερνωντάς το στον κόσμο από ένα δικό μας βίτσιο? Κάποιοι σίγουρα θα πούνε πως δεν είναι βίτσιο αλλά τυο σωστό! Το σωστό όμως δεν είναι να υπερασπιστούμε κ στη συνέχεια όλα του τα δικαιόματα. Αυτό γιατί δεν το κάνουμε?
γιατι κυριως δε,
κανουμε οτι βολευει την παρτη μας,
χρησιμοποιωντας οσους δεν εχουν φωνη καταλλήλως....
Ολα αυτα θα ειχαν λυθει με την βοηθεια ειδικου,
αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.
Ο ειδικος για να βοηθησει πρεπει και να θες να συνεργαστεις.
29-05-2009, 14:33 #364
Originally posted by Sofia
πραγματικα προσπαθώ να καταλαβω πώς στο ονομα της αξιας της ζωης, της αγαπης κ του σεβασμου μπορει καποια να φερει στον κοσμο ενα παιδι κ στην συνεχεια να το αφησει σε ενα ορφανοτροφειο, αγνοωντας το πώς θα μεγαλωσει κ σε τί κινδυνους μπορει να περιελθει....
εκει εξω δε φανταζεσαι σε τι κινδυνους μπορει να περιελθεις.....
απο κει κ περα, επειδη δεν μου αρεσει να μου συμπεριφερονται μη ισοτιμα σε αφηνω να συνεχισεις τον διαλογο με τους ορους που προτιμας.
καλη συνεχεια λοιπονπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-05-2009, 14:35 #365
Originally posted by Sofia
πραγματικα προσπαθώ να καταλαβω πώς στο ονομα της αξιας της ζωης, της αγαπης κ του σεβασμου μπορει καποια να φερει στον κοσμο ενα παιδι κ στην συνεχεια να το αφησει σε ενα ορφανοτροφειο, αγνοωντας το πώς θα μεγαλωσει κ σε τί κινδυνους μπορει να περιελθει....
δεν υπαρχει παιδακι,
αυτο δεν μπορεις να καταλαβεις.
29-05-2009, 14:37 #366
ερευνητρια,
ελα εδω να μιλαμε οι δυο μας,
εγω αποχωρω τελευταιος απο τις συζητησεις....
συνεχισε το διαλογο,
να δουμε που θα καταληξουμε.
29-05-2009, 14:40 #367
research, επιμένεις να χαρακτηρίζεις το κύημα που στερείται συνείδησης σαν παιδί άρα ανθρωπο...Είναι λάθος ...
Επί πλέον χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου \"σκοτώνω\", \"τεμαχίζω\", \"πετσοκόβω\" κλπ. που δημιουργούν την εντύπωση δολοφονικής πράξης και μάλιστα ιδιαζόντως ειδεχθούς. Η συζήτηση δεν γίνεται με τέτοιους όρους , η ηθική η δική σου δεν μπορεί να υπερβαίνει την ηθική οργανωμένων κοινωνιών και κείμενων νομοθεσιών...
Τέλος, θα επαναλάβω, πως όσοι οδηγούνται στην απόφαση να τερματίσουν την κυοφορία, προφανώς έχουν ν\' αντιμετωπίσουν κάποια ανυπέρβλητα προβλήματα που αφορούν την μετέπειτα ζωή του μέλλοντος παιδιού αλλά και την δική τους ακόμη σε σχέση με το παιδί. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό , θα φτάσουμε να μιλάμε κάθε μέρα σ\' αυτό το τόπικ, χωρίς να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε...
Διυλίζουμε τον κώνωπα...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
29-05-2009, 14:51 #368
Originally posted by sabb
Διυλίζουμε τον κώνωπα...
.... και του κοβουμε τις παρανυχιδες....
29-05-2009, 14:55 #369
research, επιμένεις να χαρακτηρίζεις το κύημα που στερείται συνείδησης σαν παιδί άρα ανθρωπο...Είναι λάθος ...
Επί πλέον χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου \"σκοτώνω\", \"τεμαχίζω\", \"πετσοκόβω\" κλπ. που δημιουργούν την εντύπωση δολοφονικής πράξης και μάλιστα ιδιαζόντως ειδεχθούς. Η συζήτηση δεν γίνεται με τέτοιους όρους , η ηθική η δική σου δεν μπορεί να υπερβαίνει την ηθική οργανωμένων κοινωνιών και κείμενων νομοθεσιών...
Τέλος, θα επαναλάβω, πως όσοι οδηγούνται στην απόφαση να τερματίσουν την κυοφορία, προφανώς έχουν ν\' αντιμετωπίσουν κάποια ανυπέρβλητα προβλήματα που αφορούν την μετέπειτα ζωή του μέλλοντος παιδιού αλλά και την δική τους ακόμη σε σχέση με το παιδί. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό , θα φτάσουμε να μιλάμε κάθε μέρα σ\' αυτό το τόπικ, χωρίς να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε...
Διυλίζουμε τον κώνωπα...
δεν εχω την αξιωση να συμφωνουν ολοι με τις εκφρασεις που χρησιμοποιω
δεν ειναι ενα ευκολο θεμα sabb
και ουτε ειπα οτι ειναι
ουτε ειναι απλο
προβληματιζομαστε εντονα
διηλιζουμε τον κωνωπα
ειναι μια εκφραση που χρησιμοποιειται οταν συζηταμε επι μακρον για ενα θεμα που δεν αξιζει και θελουμε να δουμε ολα τα κομματακια του
το παρον θεμα για μενα ειναι πολυ σημαντικο
ισως και για μερικους ακομη
η για τον καθενα ειναι ο,τι ειναι.
Με συγκινησε πολυ κατι που ειχες πει παλιοτερα και το λες καπως και τωρα
πως ενδεχομενως να ταλαιπωρουνται αδικα ανθρωποι διαβαζοντας το που ετσι κι αλλιως εχουν συναισθηση
πως κατι σημαντικο εγινε οταν εγινε η εκτρωση
και δεν το αντιμετωπισαν ετσι κι αλλιως κυνικα η με ανεση
αυτο με παρακινει οντως και με παρακινησε τοτε να μη γινει περαιταιρω συζητηση απο μερους μου
η αισθηση ομως πως καποιοι ανθρωποι διαβαζοντας το μπορουν να παρακινηθουν καλυτερα στην προληψη και να ενημερωθουν καλυτερα για τις προεκτασεις της εκτρωσης
μου ειναι αρκετη για να συνεχιζω να εμπλεκομαι προς το παρον.
29-05-2009, 15:14 #370
Διυλίζουμε τον κώνωπα (..χωρίς να του κόβουμε ωστόσο τις παρανυχιδούλες του.. ), δεν σημαίνει πως το θέμα είναι ήσσονος σημασίας, αλλά πως όσο και να μιλάμε δεν θα μπορούμε να βρούμε ποτέ κοινό τόπο συνεννόησης...
Ακόμη κι αυτή η άποψη που έχεις για το θέμα - και με την οποία δεν συμφωνεί να μη πω το υπόλοιπο φόρουμ, αλλά η πλειοψηφία όσων συμμετέχουν στο θρέντ - θα μπορούσε να γίνει περισσότερο σεβαστή όταν η συζήτηση που συμμετέχεις διεξάγεται με όρους ίσους που αποκλείουν εκφράσεις εντυπωσιασμού και συναισθηματικής φόρτισης..
Επέλεξες για να ενισχύσεις την άποψη σου, ένα στιλ έκφρασης που επίτρεψε μου να πω, πως κάθε άλλο παρά συνάδει με την ευαισθησία που διατυπώνεις για τις αμβλώσεις..[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
29-05-2009, 15:20 #371
Διυλίζουμε τον κώνωπα (..χωρίς να του κόβουμε ωστόσο τις παρανυχιδούλες του.. ), δεν σημαίνει πως το θέμα είναι ήσσονος σημασίας, αλλά πως όσο και να μιλάμε δεν θα μπορούμε να βρούμε ποτέ κοινό τόπο συνεννόησης...
Ακόμη κι αυτή η άποψη που έχεις για το θέμα - και με την οποία δεν συμφωνεί να μη πω το υπόλοιπο φόρουμ, αλλά η πλειοψηφία όσων συμμετέχουν στο θρέντ - θα μπορούσε να γίνει περισσότερο σεβαστή όταν η συζήτηση που συμμετέχεις διεξάγεται με όρους ίσους που αποκλείουν εκφράσεις εντυπωσιασμού και συναισθηματικής φόρτισης..
Επέλεξες για να ενισχύσεις την άποψη σου, ένα στιλ έκφρασης που επίτρεψε μου να πω, πως κάθε άλλο παρά συνάδει με την ευαισθησία που διατυπώνεις για τις αμβλώσεις..
δεν θα ηθελες να λεγονται καθολου;
τωρα αυτο
που μου ερχεται
ειναι οτι ναι μεν ευαισθησια για τα εμβρυα εχεις researcher
αλλα καμια εγνοια για πολλα αλλα πραγματα
η για το πως εκφραζεσαι και ποιους ανθρωπους πληγωνεις με την εκφραση σου.
Sabb
ειλικρινα αν ειναι ετσι
σε ευχαριστω και θα το προσεξω
εχω λαθος αν το κανω ετσι
κατι δεν κολλαει εδω
29-05-2009, 15:31 #372
Δεν έχω πρόβλημα να διατυπώσεις οποιαδήποτε άποψη ..
Στη προκείμενη περίπτωση , σου επισήμανα πως όλοι όσοι γράφουν εδώ, έχουν τις δικές τους ευαισθησίες που πιθανόν να υπερτερούν των δικών σου σχετικά με το όλο θέμα και θέλω επίσης να σου επισημάνω πως πρέπει να κατανοήσεις πως όλοι όσοι φτάσαν στο σημείο να διακόψουν την κυοφορία, ούτε γαιδούρια αναίσθητα είναι ούτε δολοφόνοι.
Το να επιμένεις να χρησιμοποιείς εκφράσεις άστοχες που δγημιουργούν ενοχικά σύνδρομα, πιστεύεις πως προάγουν τη συζήτηση ?
Ελπίζω πως όχι...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
29-05-2009, 15:34 #373
Δεν έχω πρόβλημα να διατυπώσεις οποιαδήποτε άποψη ..
Στη προκείμενη περίπτωση , σου επισήμανα πως όλοι όσοι γράφουν εδώ, έχουν τις δικές τους ευαισθησίες που πιθανόν να υπερτερούν των δικών σου σχετικά με το όλο θέμα και θέλω επίσης να σου επισημάνω πως πρέπει να κατανοήσεις πως όλοι όσοι φτάσαν στο σημείο να διακόψουν την κυοφορία, ούτε γαιδούρια αναίσθητα είναι ούτε δολοφόνοι.
Το να επιμένεις να χρησιμοποιείς εκφράσεις άστοχες που δγημιουργούν ενοχικά σύνδρομα, πιστεύεις πως προάγουν τη συζήτηση ?
Ελπίζω πως όχι...
και νομιζω πως δεν το εκανα
δε θεωρω πως αυτο προαγει τη συζητηση
απο την αλλη λεω αυτο που πραγματικα πιστευω για την εκτρωση
ειτε αυτο προαγει τη συζητηση ειτε τη σιωπη
29-05-2009, 15:47 #374
Όταν κάποιος χαρακτηρίζει την πράξη της άμβλωσης σαν δολοφονία, πετσόκομα, χασάπικο κλπ, δημιουργεί αυτόματα ενοχικά σύνδρομα σε όποιον μπήκε στη ταλαιπωρία να τερματίσει την κύηση για χίλιους δυο λόγους , που σε 25 σελίδες έχουν αναλυθεί στο έπακρο..
Κατανοείς λοιπόν, πως είναι σαν να χαρακτηρίζεις κάποιον δολοφόνο ή χασάπη ?
Είναι ισότιμος έτσι ο διάλογος ??[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
29-05-2009, 15:53 #375
Όταν κάποιος χαρακτηρίζει την πράξη της άμβλωσης σαν δολοφονία, πετσόκομα, χασάπικο κλπ, δημιουργεί αυτόματα ενοχικά σύνδρομα σε όποιον μπήκε στη ταλαιπωρία να τερματίσει την κύηση για χίλιους δυο λόγους , που σε 25 σελίδες έχουν αναλυθεί στο έπακρο..
Κατανοείς λοιπόν, πως είναι σαν να χαρακτηρίζεις κάποιον δολοφόνο ή χασάπη ?
Είναι ισότιμος έτσι ο διάλογος ??
για αλλους ειναι η εκτρωση κομματιασμα και αναροφηση ενος εμβρυου για αλλους ενδεχομενως να ειναι κατι αλλο
δεν θα κρυψω αυτο που για μενα ειναι φανερο
για να προαγω τη συζητηση
θεωρω το διαλογο ισοτιμο τουλαχιστον εδω μεσα απο τη στιγμη που δινεται σε ολους η δυνατοτητα ελευθερης επιχειρηματολογιας και εκφρασης και οχι μονο σε μερικους.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια