TEMPUS FUGIT (Διήγημα)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

TEMPUS FUGIT (Διήγημα)

Έγραψα το διήγημα που επισυνάπτω σε κείμενο word πριν από 10 περίπου μήνες, πριν δηλ. ακόμη ασχοληθώ με το e-psy. Το έχω τροποποιήσει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και σας το παρουσιάζω. Δεν είναι το πρώτο, δεν είναι το μοναδικό κι ελπίζω ούτε και το τελευταίο..
    Θα μου πείτε γιατί το δημοσιεύω εδώ κι όχι σε κάποιο blog ας πούμε...Πρώτα απ\' όλα,νοιώθω αρκετά άνετα για να το κάνω εδώ και κατά δεύτερο λόγο, το θέμα που πραγματεύεται η ιστορία του, θα μπορούσε να συζητηθεί σαν ξεχωριστό θρέντ σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας όπως αυτό...
    Από την άλλη μεριά ελπίζω να αποτελέσει κι ένα εφαλτήριο, για να δούμε κι από άλλα μέλη δείγματα γραφής τους στο πεζό λόγο.

Το ύφος είναι απλό και κατανοητό. Απέφυγα τους λυρισμούς σ\' ένα κείμενο που ανήκει στη σημερινή εποχή και που η γλώσσα εμπεριέχει στοιχεία που πριν 30 χρόνια - για να μη πω λιγότερο - ήταν παντελώς άγνωστα.

Είναι 15 σελίδες σε word κι όποιος δεν βαριέται να το διαβάσει, θέλω να πιστεύω πως δεν θα χάσει άσκοπα το χρόνο του.

Κάθε σχόλιο δεκτό.....

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεται κάποιος, το τραγούδι που αναφέρεται στη πρώτη παράγραφο, μπορεί να το ακούσει στο παρακάτω λίνκ :

http://www.youtube.com/watch?v=07iygn2lqx0
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    με προβληματισες SAAB!!!

πολυ καλο!
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member
    Είμαι στις πρώτες γραμμές και έχω ήδη ανατριχιάσει....
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Σάββα,
    είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.
    Μπράβο σου.
    Σ ευχαριστώ που το μοιράστηκες.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Σάββα, ήταν από τις περιπτώσεις που διαβάζεις κάτι και κάνεις σαν τρελλός να δεις τι θα γίνει παρακάτω.
    Με απορρόφησε εντελώς

Senior Member
    Sabb διάβασα το \"Tempus Fugit\" (φανταστικός και ευρηματικός τίτλος για το διήγημα) και μπορώ να πω ότι έχεις άψογο τρόπο γραφής, ενώ το \"πρώτου-προσώπου\" ύφος που έχεις είναι καταπληκτικό.

Ο τρόπος που προχωράς την πλοκή, ο τρόπος που υφένεις την υπόθεση καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται είναι καθηλωτικός, δεν προχωράς ούτε πολύ γρήγορα ούτε πολύ αργά τα γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις τον αναγνώστη να είναι προσκολλημένος με αγωνία σε αυτό που διαβάζει, οπότε και σε αυτό πρέπει να σου πω μπράβο.

Αυτό που λίγο απογοητεύτικα ήταν τα γεγονότα πρως το τέλος, πριν τον όμορφο ηθικό επίλογο. Δεν θέλω να κάνω \"Spoil\" την υπόθεση και όσοι θέλουν να μην ξέρουν τίποτα ας μην διαβάσουν καθόλου τις επόμενες γραμμές μου, αν και δεν θα αποκαλύψω γεγονότα. Το μόνο που θα πω είναι ότι ενώ πλέκεις έντεχνα και περίτεχνα ένα δραματικό crescendo (αφήνοντας από ένα σημείο και έπειτα έντονα την τρομακτική υπόνοια για το τι φοβερό έχει γίνει) αυτό είναι σαν να μην έρχεται ποτέ. Δηλαδή το διήγημα τώρα είναι εξαιρετικό, απλά θα ήταν ανατριχιαστικό αν ήταν ποιο \"δυνατό\"-συναισθηματικό πρως το τέλος, αν έκανε ένα \"peak\" δηλαδή.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι έχεις ήδη ένα φοβερό τρόπο γραφής, ειδικά ο τρόπος που διηγείσαι τα γεγονότα στο πρώτο πρόσωπο είναι περίτεχνος, η γλώσσα σου είναι ήδη \"δουλεμένη\", οι γλωσσικές σου ικανότητες \"λάμπουν\" μέσα στις σελίδες, ενω η ανάπτυξη των γεγονότων είναι καθηλωτική. Αυτό που μόνο θέλεις λίγο ακόμα για να σταθεί σαν κάτι το φοβερό (καλά, είναι ήδη πολύ καλό και σε σχέση με το τι βγάζουν σήμερα εκέί έξω είναι ήδη ανώτερο από πολλά!) είναι μια μικρή ακόμη δόση suspense. Θα σε συμβούλευα λοιπόν να συνεχίσεις αυτό που κάνεις γιατί όντως έχεις το ταλέντο της συγγραφής! Οπότε, περιμένω με αγωνία το επόμενό σου διήγημα! Γραψ\'το!

Senior Member
    ..Παιδιά, δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου για τα σχόλια σας, να \'στε όλοι καλά..

Senior Member
    Originally posted by sabb
    ..Παιδιά, δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου για τα σχόλια σας, να \'στε όλοι καλά..
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ.

ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ!!
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member
    Sabb πραγματικά συγκινήθηκα έχεις ταλέντο συνέχισε.

Senior Member
    Sabb το κείμενο είναι όμορφο και καλογραμμένο. Και μόνο που μπήκες στον κόπο να το δημοσιεύσεις εδώ, είναι τιμή μας και σε ευχαριστώ.

Senior Member
    saab,πολύ ωραίο.
    Μου άρεσε η πλοκή και ιδιαίτερα η ροή της ιστορίας που έβγαινε πολύ φυσικά.
    Με μετέφερε στην κατάσταση και ήταν σαν να το ζω από κοντά.
    Κάποιες στιγμές,ειδικά στο ανέβασμα της σκάλας κατάφερες να περάσεις τα συναισθήματα του πρωταγωνιστή πολύ ζωντανά.
    Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση είναι ο τρόπος γραφής που έχει καθόλου ή στη χειρότερη μηδαμινά κενά.Όπως και η αμεσότητα.

Μου δίνεται η εντύπωση ότι γενικώς έχεις γράψει και άλλα διηγήματα(η γραφή σου φαίνεται δουλεμένη).Προσωπικά θα χαιρόμουν να διάβαζα κι άλλα σου διηγήματα.Κ είμαι απ\'τους ανθρώπους που δε διαβάζω εύκολα κάτι αν δε μου κινήσει το ενδιαφέρον.
    Μπράβο σου κι από μένα.Ευχομαι να συνεχίζεις να γράφεις

Senior Member
    πολυ καλο
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Φίλοι μου, σας ευχαριστώ μέσα απ\' τα βάθη της καρδιάς μου που μπήκατε στο κόπο να εκφράσει ο καθένας από σας τα συναισθήματα που ένοιωσε διαβάζοντας την ιστορία μου. Οι εντυπώσεις που μεταφέρετε με συγκινούν πραγματικά.

Όσο για το αν έχω γράψει άλλα διηγήματα, ναι έχω γράψει και γράφω ακόμη...Κι ελπίζω, όσο μπορώ ακόμη να γράφω..Επιφυλάσομαι σε εύθετο χρόνο, να δημοσιεύσω και πάλι...

Petran, έχεις δίκιο. Στην αρχή είχα σκεφτεί ν\' αφήσω να \"αιωρείται\" το τέλος, αλλά στο τέλος αποφάσισα να περάσω το μήνυμα που βγαίνει από τον επίλογο, έτσι όπως βγαίνει (δεν λέω άλλα για όσους θα ήθελαν ακόμη να το διαβάσουν).
    Ας πούμε, πως αυτή τη φορά με κέρδισε το συναίσθημα που αφήνει ένα χάπι εντ...
    Την επόμενη, ίσως τα πράγματα είναι αλλιώς

Να είστε και πάλι , όλοι καλά...

Senior Member
    καλημέρα...πραγματικά δεν έχω λόγια...είναι εκπληκτικό...οι εικόνες ήταν μπροστά μου ήταν σαν να είμαι στην γωνία και να παρακολουθώ την εξέλιξη...μπράβο sabb...
    θέλουμε κι άλλο!!!

Senior Member
    Bravissimo sabb!
    άσε την μαγεία της έκφρασης (την οποία κατέχεις), να ταξιδέψει τους γύρω σου, νεους, παλιους, συντηρητικούς ή κλασσικούς, σε νέα ενδιαφέροντα ποικίλων θεμάτων για τους αναγνώστες, αποπνέοντας μια γεύση καθημερινότητας σε συναισθήματα γνωστά, αλλα μη αναμενόμενα, αγωνιόντας για το αν.. καλη συνέχεια!

Page 1 of 2 12 LastLast