Υπάρχει θεός; - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 24 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 241 to 255 of 360
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Erin View Post
    Δεν μίλησα ποτέ για θρησκείες.
    Δεν με απασχολούν οι θρησκείες.
    Πιστεύω ότι αυτές είναι δημιουργημένες από τους ανθρώπους για οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Εγώ μιλάω για θεϊκή ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
    Χωρίς φύλλο, χωρίς φυλή, χωρίς θρησκεία.
    Σκέτη ενέργεια.
    Την μια επικαλεισαι εναν μονοθειστικο θεο οπως περιγραφει το wiki και την αλλη τον αποριπτεις.

Ισως να μην εχω καταλαβει εγω καλα.

θες να μου εξηγησεις κατα ΕΣΕΝΑ και οχι κατα κανεναν αλλον τι τελικα ειναι ο Θεος και με ποιον τροπο εχεις επιβεβαίωση την υπαρξη του?

Erin
    Guest
    Quote Originally Posted by JimNirou View Post
    Απόδειξε οτι ειχες την βουληση να γεννηθεις....

Η απεδειξε οτι θελεις να ΜΗΝ επιθυμεις κατι... Δεν μπορεις, μπορεις μονο να επιλεξεις αν θα κανεις το αλφα η το βητα που επιθυμεις οχι ομως να μην το επιθυμεις. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
    Εγώ προσωπικά επιλέγω και το τι επιθυμώ και το τι δεν επιθυμώ.
    Π.χ. κάπνιζα δέκα χρόνια και σε μία μέρα σταμάτησα το κάπνισμα.
    Χωρίς πρόβλημα υγείας, χωρίς κάποιον λόγο.
    Απλώς δεν ήθελα να καπνίσω άλλο και δεν ξανακάπνισα.
    Κανείς δεν επιλέγει το αν θα γεννηθεί ή όχι, αλλά σίγουρα επιλέγει τις πράξεις του, τα λόγια του και γενικά το πως φέρεται.

Senior Member
    Εγώ προσωπικά επιλέγω και το τι επιθυμώ και το τι δεν επιθυμώ.
    Π.χ. κάπνιζα δέκα χρόνια και σε μία μέρα σταμάτησα το κάπνισμα.
    Χωρίς πρόβλημα υγείας, χωρίς κάποιον λόγο.
    Απλώς δεν ήθελα να καπνίσω άλλο και δεν ξανακάπνισα.
    Κανείς δεν επιλέγει το αν θα γεννηθεί ή όχι, αλλά σίγουρα επιλέγει τις πράξεις του, τα λόγια του και γενικά το πως φέρεται.
    Ειδες, δεν μπορουσες να επιλεξεις ΝΑ ΜΗΝ νοιωσεις την αναγκη να καπνισεις ομως ησουν αρκετα δυνατος (και μπραβο σου) να επιλεξεις ΑΝ θα καπνισεις.

Διαβασε προσεκτικα τι γραφω διοτι το concept ειναι οντως δυσκολο.

Erin
    Guest
    Την μια επικαλεισαι εναν μονοθειστικο θεο οπως περιγραφει το wiki και την αλλη τον αποριπτεις.

Ισως να μην εχω καταλαβει εγω καλα.

θες να μου εξηγησεις κατα ΕΣΕΝΑ και οχι κατα κανεναν αλλον τι τελικα ειναι ο Θεος και με ποιον τροπο εχεις επιβεβαίωση την υπαρξη του?
    Πότε αναφέρθηκα σε έναν μονοθεϊστικο Θεό (σύμφωνα με το wiki κιόλας);

Λοιπόν, μιλάω για μία ΕΝΕΡΓΕΙΑ, η οποία ενέργεια είναι μέσα σε κάθε ύπαρξη και είναι μία "πηγή" αγάπης και καλοσύνης και ότι όλο αυτό έχει μία αλληλεπίδραση.

Αυτό είπα και πιο πριν (το κοινό καλό....)

Επίσης, δεν είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις σώνει και ντε.

Η δέχεσαι ότι υπάρχει έτσι αόριστα ή όχι.
    Και τα δύο επιλογή σου είναι.

Erin
    Guest
    Ειδες, δεν μπορουσες να επιλεξεις ΝΑ ΜΗΝ νοιωσεις την αναγκη να καπνισεις ομως ησουν αρκετα δυνατος (και μπραβο σου) να επιλεξεις ΑΝ θα καπνισεις.

Διαβασε προσεκτικα τι γραφω διοτι το concept ειναι οντως δυσκολο.
    Δεν ήταν ανάγκη να θέλω να καπνίσω, επιλογή μου ήταν και να καπνίσω και μετά επίσης να σταματήσω.

Μιλάς λες και οι άνθρωποι είμαστε έρμαια ξέρω γω και δεν έχουμε καμία δύναμη.

Senior Member
    Πότε αναφέρθηκα σε έναν μονοθεϊστικο Θεό (σύμφωνα με το wiki κιόλας);

Λοιπόν, μιλάω για μία ΕΝΕΡΓΕΙΑ, η οποία ενέργεια είναι μέσα σε κάθε ύπαρξη και είναι μία "πηγή" αγάπης και καλοσύνης και ότι όλο αυτό έχει μία αλληλεπίδραση.

Αυτό είπα και πιο πριν (το κοινό καλό....)

Επίσης, δεν είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις σώνει και ντε.

Η δέχεσαι ότι υπάρχει έτσι αόριστα ή όχι.
    Και τα δύο επιλογή σου είναι.
    Λαθος μου τοτε, νομιζα οτι μερικες σελιδες ποιο πριν ησουν εσυ αυτος που ελεγε για το wiki.

Εχω προβλημα με τις αοριστιες στην ζωη μου. Οτι υπαρχει θελω να ειναι απολυτα καθορισμενο! ������

Το κοινο καλο να ξες παντως οτι δεν ειναι και τοσο οσο κοινο οσο νομιζουμε ολοι και χανετε
    εντελως οσο καταιβαινει σε ατομικο επιπεδο, πχ το κοινο καλο των Ελληνων ειναι διαφορετικό
    απο το κοινο καλο των Τουρκων.
    Το κοινο καλο των ανθρωπων ειναι διαφορετικο απο το κοινο καλο των χιμπατζηδων κοκ

Senior Member
    Δεν ήταν ανάγκη να θέλω να καπνίσω, επιλογή μου ήταν και να καπνίσω και μετά επίσης να σταματήσω.
    Η θεληση σου (για τον αλφα η βητα λογο) ηταν να καπνισεις Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ηταν ΑΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΣ. Στο πρωτο ησουν ερμαιο οπως ημαστε ολοι, το δευτερο οχι.

Σε πρωτογενή επιπεδα δεν εχουμε απολυτως καμια δυναμη.

Erin
    Guest
    Λαθος μου τοτε, νομιζα οτι μερικες σελιδες ποιο πριν ησουν εσυ αυτος που ελεγε για το wiki.

Εχω προβλημα με τις αοριστιες στην ζωη μου. Οτι υπαρχει θελω να ειναι απολυτα καθορισμενο! ������

Το κοινο καλο να ξες παντως οτι δεν ειναι και τοσο οσο κοινο οσο νομιζουμε ολοι και χανετε
    εντελως οσο καταιβαινει σε ατομικο επιπεδο, πχ το κοινο καλο των Ελληνων ειναι διαφορετικό
    απο το κοινο καλο των Τουρκων.
    Το κοινο καλο των ανθρωπων ειναι διαφορετικο απο το κοινο καλο των χιμπατζηδων κοκ
    Κοίταξε.
    Εγώ πιστεύω πολύ στην προσωπική δύναμη του κάθε ανθρώπου.
    Πιστεύω επίσης πάρα πολύ, ότι όταν υπάρχει κοινή θέληση και ευγένεια τα περισσότερα πράγματα μπορούν να λυθούν.

Π.χ. για να αναφερθώ στο παράδειγμα σου, οι Τούρκοι θέλουν το πετρέλαιο που έχουμε εμείς (το γιατί δεν το αξιοποιούμε εμείς δεν το έχω καταλάβει, μάλλον συμφέρει τους Έλληνες να το παίρνουν από αλλού αν εμείς τους "νοικιαζαμε τον χώρο" και λεφτά θα είχαμε από εκεί κάθε μήνα και τις εντάσεις θα αποφεύγαμε. Αυτό θα ήταν κοινό καλό.

Επίσης αν οι άνθρωποι σεβόντουσαν και την ύπαρξη των χιμπατζήδων και δεν τους σκότωναν για τον όποιο λόγο πάλι θα συμβιωναμε αρμονικά. Πάλι θα υπήρχε κοινό καλό.

Το καλό, το πραγματικά καλό, δεν μπορεί να βλάψει.

Τώρα, αν μιλάμε για εγωισμό, για συμφέρον, για βολεμα, ποιος θα έχει το πάνω χέρι και τα λοιπά κομπλεξικά, αυτά είναι ανθρώπινα.
    Last edited by Erin; 28-06-2021 at 12:12.

Erin
    Guest
    Η θεληση σου (για τον αλφα η βητα λογο) ηταν να καπνισεις Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ηταν ΑΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΣ. Στο πρωτο ησουν ερμαιο οπως ημαστε ολοι, το δευτερο οχι.

Με μπερδεύει το ότι διαχωρίζεις την επιλογή από την θέληση.
    Για εμένα είναι συνώνυμα.

Σε πρωτογενή επιπεδα δεν εχουμε απολυτως καμια δυναμη.
    Εννοείς σαν μωρά προφανώς.
    Και πάλι έχουμε επιλογές και δυνάμεις και σταδιακά εξελίσσονται μαζί με εμάς, όσο μεγαλώνουμε.
    Ένα μωρό δεν θα φάει ένα φαγητό που δεν του αρέσει και θα απαιτήσει το πότε θα φάει (κλάμα), αργότερα σαν παιδί θα κάνει αυτό που θέλει όσα "μη" και αν του πουν οι γονείς του και δεν θα κάνει κάτι εάν δεν θέλει ότι και να λένε οι γονείς του.

Έχουμε επιλογές, στα περισσότερα που αφορούν την ζωή μας.
    Σίγουρα όχι στα πάντα, αλλά πάρα πολλά πράγματα είναι ξεκάθαρα επιλογές μας.

Senior Member

Επιλογή σου να καπνίσεις; Στην ταξινόμηση του πολυπαραγοντικού της εξάρτησης κατά το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο, συνυπάρχουν γενετικοί παράγοντες, ηλικία, ιατρική κατάσταση, τραύματα, αναπηρίες, κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, ανεργία, ειδικά περιβάλλοντα, οικογενειακό status quo, πολιτισμικές παραδόσεις, φύλο, προσωπικότητα, όλα τα παραπάνω και άλλα έχουν συσχετισθεί με το φαινόμενο της εξάρτησης.
    Θες να μας πεις ποια από αυτά τα επέλεξες με την ελεύθερή σου βούληση; Το από ποιους θα γεννηθείς; Σε ποιον τόπο και πολιτισμό και πολιτισμικές πρακτικές και ήθη; Σε ποια οικονομική κατάσταση; Με το αν θα έχεις κάποια γενετική ασθένεια; Τι θα έχεις κληρονομήσει σε γονιδιακό επίπεδο; Για πες μας περισσότερα για την εντελώς ελεύθερή σου βούληση, μας ενδιαφέρει.
    #UnVioladorEnTuCamino

Senior Member
    Δεν μίλησα ποτέ για θρησκείες.
    Δεν με απασχολούν οι θρησκείες.
    Πιστεύω ότι αυτές είναι δημιουργημένες από τους ανθρώπους για οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Εγώ μιλάω για θεϊκή ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
    Χωρίς φύλλο, χωρίς φυλή, χωρίς θρησκεία.
    Σκέτη ενέργεια.
    Που κάνει τι αυτή η ενέργεια; Παρεμβαίνει με κάποιον τρόπο στο ανθρώπινο γίγνεσθαι; Και αν ναι, με ποιον τρόπο; Αν όχι, τότε πώς είσαι σίγουρη ότι υπάρχει η ενέργεια αυτή και μάλιστα της έχεις αποδώσει και ιδιότητες;
    #UnVioladorEnTuCamino

Senior Member
    Φαίνεται να έχεις πολύ ισχυρή άποψη για το ότι δεν υπάρχει ο Θεός ή οποιαδήποτε άλλη θεϊκή ενέργεια.
    Και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις την οποιαδήποτε άποψη,
    αλλά δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να πιστεύεις ότι η άποψη σου είναι κανόνας ή η αντικειμενική αλήθεια και αναλόγως να κατακρίνεις τους άλλους.

Ούτε η δική μου άποψη είναι κανόνας, ούτε η δική σου, ούτε κανενός.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λέμε αυτό που πιστεύουμε, χωρίς όμως να κρίνουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα λες και εμείς είμαστε οι φωτεινοί παντογνώστες και οι άλλοι κοιμούνται όρθιοι απλώς και μόνο επειδή διαφέρουν οι απόψεις μας.

Γιατί αν κρίνουμε ΊΣΩΣ και να κάνουμε κάπου λάθος.

Επίσης λες "τι περνάτε για το δεκανίκι σας".
    Απ'ότι κατάλαβα, δεκανίκι ονομάζεις την πίστη σε μία ανώτερη ενέργεια.
    Τι πιστεύεις ότι "περνάμε";
    Βασανιζόμαστε ας πούμε;
    Α, δεν είναι φυσιολογικό να αντιτίθεμαι και μάλιστα ισχυρά; Ποιος κρίνει το φυσιολογικό; Και γιατί να μην είναι έξω από το φυσιολογικό να πιστεύεις όπως εσύ εν προκειμένω σε μία ανώτερη αγαπητική ενέργεια, που εγώ και άλλες δεν βλέπουμε καν τα αποτελέσματά της; Out of your freakin' hats τα νέα λίφτινγκ του θεού. Πήγαμε από τον θεό ποταμό στον πολυθεισμό, στον θεό των μονοθειστικών θρησκειών και τώρα ο θεός έγινε "ενέργεια και αγάπη". Βράσε όρυζα.
    #UnVioladorEnTuCamino

Senior Member
    Εννοείς σαν μωρά προφανώς.
    Οχι, καθολου δεν ειχα τα μωρα στο μυαλο μου. Δεν χρειάζεται εξαλλου.

Διεγραψε τους Τουρκους απ το παραδειγμα και βαλε "κατοικους του πλανητη Αρη"

Erin
    Guest
    JimNirou Merlot

Θα το πω για τελευταία φορά και όποιος θέλει να καταλάβει, θα καταλάβει.

ΕΓΩ προσωπικά πιστεύω σε αυτή την ενέργεια, δεν μίλησα για άλλους θεούς ή δεν ξέρω τι άλλο.

Επίσης είπα ότι ΔΕΝ μπορώ να το αποδείξω, διότι είναι ενέργεια.
    Δεν έχει ύλη, είναι συναίσθημα, ιδέα πεποίθηση κάτι άυλο εν πάση περιπτώσει.

Είναι ΔΙΚΑΊΩΜΑ μου να πιστεύω όπου θέλω, χωρίς να δίνω αναφορά και χωρίς να επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλλει ή να με ειρωνεύεται επειδή δεν πιστεύει.

Δικαίωμα σας να ΜΗΝ πιστεύετε, δεν σας έχει υποχρεώσει κανείς.
    Δεν θέλετε να πιστέψετε, μην το κάνετε.
    Δεν είναι απαραίτητο.

Αλλά όταν ρωτάτε και γενικά και προσωπικά αν υπάρχει Θεός ή όχι, καλό θα είναι να αφήνετε τους άλλους να σας πουν την άποψη τους χωρίς να κοροϊδεύετε ή να κατακρίνετε.
    Πρώτον δεν είναι ευγενικό και δεύτερον είναι και ενάντια στους κανόνες του φόρουμ (σε περίπτωση που δεν σας απασχολεί η ευγένεια).

Το να "αποδείξω" (όπως μου ζητήθηκε) ότι υπάρχει Θεός και να εξηγήσω τι κάνει και τι δεν κάνει, σε ανθρώπους οι οποίοι είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν υπάρχει, είναι και μάταιο και εντελώς λάθος απ' ότι φαίνεται, διότι είναι σαν να μου ζητάτε να σας προσυλιτίσω.
    Δεν θα το κάνω και ούτε πρόκειται να σας απαντήσω ξανά διότι δεν έχει κανένα νόημα.

Αυτά από εμένα.
    Καλή συνέχεια.

Senior Member
    Αυτο το που μερικοι επιλεγουν μεταξυ του fight or flight το δευτερο οταν στριμωχνονται
    με ξεπερναει παντως.

Κουβεντα κανουμε, ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει, αλλα να λεει οχι να μουτρωνει
    ξαφνικα και να μην μιλαει διοτι στεναχωρεθηκε σα κανα 8χρονο.

Απο την αλλη ειναι πολυ κοινη καταληξη αυτη ανθρωπων που βασιζουν στον αερα
    τα πιστευω τους.

Τεσπα C'est la vie

Page 17 of 24 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast