Results 256 to 270 of 360
Thread: Υπάρχει θεός;
-
29-06-2021, 14:30 #256
Είσαι άθεος;; Επιλογή σου... Δεν είσαι άθεος όμως με το να προσβάλλεις σε κάθε ευκαιρία τα ιερά σύμβολα της δικής μου θρησκείας.. Με το να διοργανώνεις προκλητικά φανερά δείπνα κρεατοφαγίας τη Μ. Παρασκευή κ να γελοιοποιείς αγίους κ μάρτυρες.. Τότε είσαι ένας μισαλλόδοξος άνθρωπος που το μίσος σου για τη θρησκεία σού δίνει νόημα στην άχαρη ζωή σου..
Υπάρχει μόνο το Αέναο Νυν
- 29-06-2021, 14:49 #257
Να είστε λιγότεροι εύθικτοι με τα ιερά σας, γιατί και οι άθεες έχουν υποστεί και υφίστανται καταπίεση, ηθικό στιγματισμό, τιμωρητικές τακτικές, ρατσιστικές συμπεριφορές και άλλα, από τις ιεροφανταστικές ψευδαισθήσεις των πιστών ανά τη γη. Δε μας ρώτησαν όταν βαφτίστηκαμε, όταν μας τράβαγαν στις εκκλησίες, όταν στο σχολείο μας εκκλησίαζαν, όταν ξεκινάγαμε τη χρονιά με αγιασμό, όταν μας φόβιζαν με την κόλαση και την παντοτινή τιμωρία, με το ηθικό κατασκεύασμα της αμαρτίας, όταν μας έκαναν να ντρεπόμαστε γιατί ήμασταν διαφορετικές και καλά, ή μη υπάκουες, όταν αναγραφόταν τι θρήσκευμα ήμασταν, και τόσα άλλα. Και εξάλλου, πώς γίνεται ένας πανάγαθος παντοδύναμος θεός να μου κρατήσει κακία που τον δουλεύω αυτόν και τους αγίους του; Τόση ανασφάλεια πχια! Και να χρειάζεται τις εν χριστώ αδελφές του για να τον υποστηρίζουν μη χάσει το κύρος του; Δεν είναι επιλογή μας να είμαστε άθεες, είναι αποτέλεσμα μίας απελευθερωτικής διαδικασίας. Οπότε μπράβο μας για την...άχαρη ζωή μας, που την ζούμε δίχως θρησκευτικές γονυκλισίες και άλλες ταπεινωτικές πράξεις που θα μας στερούσαν την αυτοδυναμία μας. Σε άλλες εποχές θα μας καίγατε, remember? Τώρα οι πιστοί φτάσανε στο σημείο να ρωτάνε, μα τι σε ενοχλεί η πίστη, πόσο συμφέρει να ξεχνάς όταν κρατάς ιερά!
#UnVioladorEnTuCamino
29-06-2021, 14:54 #258
Την αυτοδυναμία σας! Πάνω στη γη έρπετε σαν μυρμήγκια
29-06-2021, 15:00 #259
Επιχειρήματα σπουδαία! χα χα
#UnVioladorEnTuCamino
29-06-2021, 15:23 #260
29-06-2021, 15:30 #261
29-06-2021, 16:30 #262
Ευλογάτε κι εσείς τα γένια σας!
29-06-2021, 16:51 #263
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
29-06-2021, 22:05 #264
Εντάξει. Τότε θα σε κατατάξω στα επίτιμα θρησκευτικά σπονδυλωτά στα οποία θα πρέπει να χρωστώ κατά την άποψή σου ευγνωμοσύνη επειδή δε θα με έκαιγαν στον μεσαίωνα. Φυσικά και έχεις καταπιέσει. Όταν έχεις ενεργά ανεχθεί την αδικία της θρησκείας έναντι ανθρώπων, έχεις σιωπήσει και κάνει τα στραβά μάτια, το να θέσεις εαυτή σε μία ξέχωρη τάχα κατηγορία του θρησκευόμενου αλλά όχι καταπιεστή ανθρώπου, απλά μου λέει ότι ψεύδεσαι στον ίδιο σου τον εαυτό και αποποιείσαι τις ευθύνες σου. Αν είχες το θάρρος θα έλεγες ναι, έχουν αδικηθεί, πολεμηθεί και σκοτωθεί πολλοί άνθρωποι από τις θρησκείες και θα έβαζες στην άκρη τις παρωπίδες τολμώντας το άλμα προς την ελευθερία. Αλλά προτιμάς να καλύπτεσαι πίσω από το "μα εγώ". ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. Μιλάμε για συστήματα εξουσίας και καταπίεσης που έχουν κρατήσει χιλιετίες, τι σόι επιχείρημα είναι αυτό το "μα εγώ το καημένο". Ναι, κι εσύ το καημένο λοιπόν! Να σηκώσει το ανάστημά του, να λύσει τη μέση του και να πάψει να προσπέφτει σε θεικούς και γήινους εκπρόσωπούς τους εντολοδόχους. Και το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των "μα εγώ" πιστών, δε σημαίνει παρά ότι η θρησκεία υποχωρεί καθώς οι άθεες κι οι άθεοι αυξάνονται και η αντίδρασή τους είναι πλέον αδύνατο να την παραγράφουν.
#UnVioladorEnTuCamino
29-06-2021, 22:07 #265
Δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι ε? Την έκανες τη διάγνωση! Εσύ, τι είσαι μπροστά στη Γη, στα φυσικά φαινόμενα και σε όλο το σύμπαν "ελεύθερε"? Ένα τίποτα είσαι, και έτσι και σου' ρθει κάποια σοβαρή αρρώστια θα είσαι ο πρώτος που θα τρέχεις στα τάματα και στα μοναστήρια! Είχε γράψει η συγγραφέας και ψυχολόγος Μάρω Βαμβουνάκη ότι "σε ένα αεροπλάνο που αρχίζουν αναταράξεις δεν υπάρχει κανένας άθεος επιβάτης". Κάτσε να' ρθουν τα δύσκολα και θα δεις ελευθερία! Ένας κορωνοιός έφτανε για να διαλύσει όσες ψευδαισθήσεις παντοδυναμίας είχε η σύγχρονη, "προηγμένη" κοινωνία της πληροφορίας και των ανέσεων. Δε μας λες ελεύθερε, πόσο θα ζήσεις σε σχέση με την αιωνιότητα? 90 χρόνια? Πωπω ένας ελεύθερος!
29-06-2021, 22:23 #266
Α, Eagle guy. Το γνωστό επιχείρημα "δεν υπάρχουν άθεοι στα χαρακώματα". Ναι, φυσικά και υπάρχουν. Και πεθαίνουν χωρίς να προσεύχονται σε κάτι που δεν πιστεύουν, γιατί πώς να το κάνουν δηλαδή, επειδή θα αρρωστήσουν ή θα έχουν ένα ατύχημα θα δημιουργηθεί στο νου τους άξαφνα ο θεός; Δηλαδή, τρακάρω και ΤΣΟΥΠ θεός; Ε, δεν πάει έτσι, μη χτυπιέστε. Τι σόι επιχείρημα είναι κι αυτό, τελείως άκυρο. Λες και δε γνωρίζει η καθεμιά από εμάς ότι προσεύχεσαι δεν προσεύχεσαι, ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί, αυτή την τυχαιότητα και το αβέβαιο προσπαθείτε να καταλαγιάσετε, εφευρίσκοντας έναν προστάτη στον ουρανό. Που βέβαια έχει κι ένα κάρο ελαττώματα, ασάφειες, παραλογισμούς, αλλά δε βαριέσαι, κάνετε πως δε βλέπετε γιατί μπορεί να τον χρειαστείτε στο νεκροκρέβατο! Ουάου, και μετά λέτε για τις άθεες. (JimNirou, απ' τα @@ προτιμώ τις ωοθήκες μου, δε μου χρειάζονται αρχίδια για να είμαι δυνατή)/
#UnVioladorEnTuCamino
29-06-2021, 22:46 #267
Δεν καταλαβαίνεις ότι λέγοντας ότι ΟΛΟΙ οι πιστοί "θέλουν ένα προστάτη για να καταλαγιάσει τους φόβους τους" γίνεσαι αυτό που λες ότι πολεμάς, δηλαδή ρατσίστρια? Αυτό δεν σε νοιάζει? Και κάτι άλλο: λέτε για παραλογισμούς, από την άλλη όμως "υπάρχουν γυναίκες με πέος, αν νιώθουν έτσι". Ναι, αλλάζω θέμα τώρα, αλλά εκεί δε σας νοιάζει ο παραλογισμός, επειδή "έτσι νιώθουν". Εμείς λοιπόν γιατί να μην πιστεύουμε, αφού έτσι νιώθουμε?
30-06-2021, 00:35 #268
Και καλά κάνουμε ρε φίλε έτσι γουστάρουμε.. Το κάλεσμα απευθύνεται σε άθεους και άθρησκους. Οι χριστιανοί δεν έχουν καμία δουλειά. Δε μας νοιάζουν τα κόμπλεξ και οι ενοχές σας.
Και στην τελική κερνάμε ξυδακι όποιος δεν γουστάρει.. Καιρός είναι να προκαλέσει κ κάποιος αυτά τα ηλίθια πιστεύω που έχουν κρατήσει το είδος 1600 χρόνια πίσω.
30-06-2021, 00:39 #269
Για τους παπάδες που βιάζουν παιδάκια έχεις να μας πεις κάτι; για τον ταγματασφαλίτη Αμβρόσιο και την χυδαία συμπεριφορά του που μοίρασε κατάρες πασχαλιάτικα έχεις να πεις κάτι;
Για το κράτος που τους έχει αφορολόγητους ενώ είναι μέσα στη χλιδή έχεις να μας πεις κάτι; Για το κήρυγμα μίσους προς τους πρόσφυγες, μουσουλμάνους, ομοφυλόφιλους, άθεους και πάει λέγοντας έχεις να μας πεις κάτι;.. Η αυτά τα κάνεις γαργάρα;
30-06-2021, 00:43 #270
Όπως έκανε ο Χριστόδουλος ο Εφραίμ και τόσοι άλλοι παπάδες;
Δεν τους είδα να τρέχουν να προσευχηθούν στα τάματα όπως συμβούλευαν την πλέμπα. Αντ' αυτού απευθύνθηκαν αμέσως στην επιστήμη. Μάλιστα ο ένας από αυτούς την έκανε στο Αμέρικα για μεταμόσχευση.. παίρνοντας μάλιστα τη θέση κάποιου άλλου απ ότι έχω ακούσει.Last edited by tommorello; 30-06-2021 at 01:01.