Ιδψ διαταραχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Ιδψ διαταραχη

Γειά σας είμαι σχετικά καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, αυτές οι σκέψεις περί αμφιβολίας (αν έκανα κάτι κακό και δεν το κατάλαβα,αν είπα κάτι που δεν έπρεπε άθελά μου και άλλες τέτοιες σκέψεις) μπορούν να γίνουν εμμονές στον καθένα?δλδ ρωτώ αν μπορεί ο καθένας να πάθει ιδψ

Quote Originally Posted by Fagomenos View Post
    Γειά σας είμαι σχετικά καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, αυτές οι σκέψεις περί αμφιβολίας (αν έκανα κάτι κακό και δεν το κατάλαβα,αν είπα κάτι που δεν έπρεπε άθελά μου και άλλες τέτοιες σκέψεις) μπορούν να γίνουν εμμονές στον καθένα?δλδ ρωτώ αν μπορεί ο καθένας να πάθει ιδψ
    Εχω ίδψ και σκέψεις ότι μήπως έκανα κάτι κακό και το ξέχασα... Είναι βασσανο το ξερω.....

Quote Originally Posted by Χριστίνα900 View Post
    Εχω ίδψ και σκέψεις ότι μήπως έκανα κάτι κακό και το ξέχασα... Είναι βασσανο το ξερω.....
    Αυτο ακριβώς και με έχει φέρει πολύ πίσω στην ζωή

Το έχεις πολλά χρόνια?

Το έχεις πολλά χρόνια?
    Εχω ίδψ 9 χρόνια... Τα τελευταία 3 χρόνια έχει να κάνει σχετικά με το αν έκανα κακό. Μου έρχονται σκέψεις ότι έκανα κακό και ότι το ξέχασα.... Έτσι σου έρχονται και εσένα?

Εχω ίδψ 9 χρόνια... Τα τελευταία 3 χρόνια έχει να κάνει σχετικά με το αν έκανα κακό. Μου έρχονται σκέψεις ότι έκανα κακό και ότι το ξέχασα.... Έτσι σου έρχονται και εσένα?
    Κοίτα τόσα χρόνια που έχω ιδψ ( θυμάμαι να το έχω από τέλη δημοτικού μέχρι και σήμερα που μπενω 2 έτος σχολή τον Οκτώβριο) έχω μπερδευτεί από τις πολλές σκέψεις και κάποιες σκεψεις δεν τις καταλαβαίνω ότι είναι από ιδψ και τις θεωρώ σαν φυσιολογικές.Αλλα ναι οι σκέψεις μου τώρα είναι μην κάνω κακό σε κανέναν και δεν το καταλάβω.Ποιο έντονα ακόμα έχω την σκέψη ότι κάτι είπα κατι κακο ή καποιο μυστικό χωρίς να το πάρω χαμπάρι και πλέον οπότε βγαίνω έξω νομίζω ότι θα πω κάτι

Και γενικά δεν ξέρω πως έχω φτάσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου τόσο πολύ.Σε μια φάση είχα φτάσει στο σημείο να νομίζω πως κάνω πράγματα και απλά δεν τα θυμάμαι,και ακόμα το έχω αυτό

Αυτό που λέω κάτι κακό χωρίς να το καταλάβω νομίζω ξεκίνησε απο μια παρατήρηση που έκανα στον εαυτό μου. Είχα παρατηρήσει πως καμία φορά όταν είμαι απασχολημένος με κάτι και με ρωτήσει κάποιος κάτι μετά από λίγο δεν θα θυμάμαι τι του απάντησα .Ή το άλλο που άλλο έχω στο μυαλό μου να πω και άλλο λέω

Νομίζω πως έβαλα ιδέα στο κεφάλι μου από αυτό

Αυτό που λέω κάτι κακό χωρίς να το καταλάβω νομίζω ξεκίνησε απο μια παρατήρηση που έκανα στον εαυτό μου. Είχα παρατηρήσει πως καμία φορά όταν είμαι απασχολημένος με κάτι και με ρωτήσει κάποιος κάτι μετά από λίγο δεν θα θυμάμαι τι του απάντησα .Ή το άλλο που άλλο έχω στο μυαλό μου να πω και άλλο λέω

Νομίζω πως έβαλα ιδέα στο κεφάλι μου από αυτό
    Γενικα πως την αντιμετώπιζεις αυτή την ιδεοληψία?

Δεν ξέρω πως να την αντιμετωπίσω αυτό είναι το θέμα,κάθομαι και ψάχνω κάθε μέρα τρόπο αλλά ότι και να βρω δεν λειτουργεί, ίσως αυτό που κάνω (που προσπαθώ να βρω τρόπο να το αντιμετωπίσω)είναι είδος ψυχαναγκασμου δεν ξέρω τι να πω μπορεί να λέω λάθος ...

Εσύ πως αντιμετώπιζεις την ιδεοληψία ότι κάτι κακό έκανες και δεν το θυμάσαι?

Senior Member
    δεν μπορεί να πάθει ο καθένας ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

για να έχει κάποιος ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή πρέπει να έχει το κατάλληλο υπόβαθρο

όπως ακριβώς ένα πλοίο δεν μπορεί να γίνει ποτέ αυτοκίνητο

Junior Member
    Να σε ρωτήσω κάτι ; Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις και ανακουφίζεσαι ; Υπάρχει κάτι το οποίο να σε ανακουφίζει ;

Senior Member
    Δεν ξέρω πως να την αντιμετωπίσω αυτό είναι το θέμα,κάθομαι και ψάχνω κάθε μέρα τρόπο αλλά ότι και να βρω δεν λειτουργεί, ίσως αυτό που κάνω (που προσπαθώ να βρω τρόπο να το αντιμετωπίσω)είναι είδος ψυχαναγκασμου δεν ξέρω τι να πω μπορεί να λέω λάθος ...
    Ψυχοθεραπεία και αγωγή συνήθως συστήνουν ειδικά εάν είναι έντονη σε σημείο δηλαδή να επηρεάζει τη ζωή σου, τις σχέσεις σου κλπ. Η αντιμετώπιση ενός προβλήματος ενώ καταρχήν είναι απολύτως φυσιολογική θα μπορούσε να ενέχει στοιχεία καταναγκασμού εάν υπερέβαινε το μέτρο, εάν το άτομο βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι νέων λύσεων στο πρόβλημα, τότε ενδεχομένως να γίνεται εμμονή ή προϊόν καταναλωτικό του μυαλού κάτι σαν πνευματικός υλισμός.

Quote Originally Posted by Jinos67 View Post
    Να σε ρωτήσω κάτι ; Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις και ανακουφίζεσαι ; Υπάρχει κάτι το οποίο να σε ανακουφίζει ;
    Αν ρωτάς εμένα όταν με πιάνουν τέτοιες σκέψεις (απλά επειδή έχω κουραστεί να σκέφτομαι και να ανησυχώ )δεν μπορώ να το εξηγήσω και πολύ καλά αλλά νομίζω πως το αποδέχομαι έτσι είναι η κατάσταση και απλά δεν το σκέφτομαι και παίρνω βαθιές ανάσες

Page 1 of 2 12 LastLast