Results 1 to 5 of 5
Thread: Άγχος....Άγχος?
-
30-06-2021, 15:38 #1
Άγχος....Άγχος?
Έχω ξαναγράψει σε αυτό το site παλιά για άγχος κρίση πανικού κτλπ.
Γενικά είμαι πολύ καλά αυτή την στιγμή στην ζωή μου ψυχολογικά.
Όμως έχω ακόμα μερικά πράγματα που με βασανίζουν.
Όταν είναι να πάω κάπου όπως να πάω σε έναν γιατρό για μία εξέταση η να κουρεφτο πχ η καρδιά μου αρχίζει και παίρνει φόρα.
Προσπαθώ πολύ να το ελέγξω ...να πάρω βαθιές ανάσες και να σκεφτούμε ότι όλα είναι καλά όμως δύσκολα θα κρατήσω τους παλμούς μου σε λογικούς ρυθμούς. Παρατήρησα πως αν είναι ποιο πολλά άτομα εκεί που πάω και που πρέπει να κάτσω ησύχως και αθόρυβος δυσκολεύουν τα πράγματα ενώ αν είμαι εγώ μονο με ενα άτομο είμαι αρκετά ποίο ήρεμος.Γενικά αυτό το παθαίνω οταν πρέπει να πάω κάπου και πρέπει να είμαι ήρεμος.
Πλέον όταν είναι να πάω κάπου σκέφτομαι παντα από πριν αυτό με τους παλμούς πού με πιάνει δεν μου ξεφεύγει πότε.
Όταν πάω να κουρεφτο πχ πάω πρωί πρωί να είμαι μόνος εκεί και όταν πάω σε ένα γιατρό εύχομαι πάντα να είναι μόνος του να με εξετάζει όμως και πάλι δεν είμαι πότε ήρεμος όπως είμαι σπίτι πχ...απλά λες και είμαι στη πρίζα και όταν ακούω και τους παλμούς μου εκεί να δεις ...και όταν βγαίνω από το κουρείο νιώθω μια ανακούφιση νιώθω ελεύθερος και χαρούμενος πού τα κατάφερα να μην ανεβάζω τρελούς παλμούς.
Το παθαίνω και άλλες φορές απλά αυτά τα 2 μέρη που ανέφερα ποίο πάνω είναι τα πιο βασικά.
Το άλλο πρόβλημα είναι πώς έχω μια φοβια η μάλλον 2.
Φοβάμαι μην τρελαθώ (είναι μέρες πού δεν το σκέφτομαι καθόλου) καί φόβος θανάτου ιδικά όταν ακούω για νέους πού έπαθαν το ένα και το άλλο. Παράδειγμα μπορώ να πάω για τρέξιμο και να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να πάθω κάτι κακό και εγώ εκείνη την στιγμή.
Σκέφτομαι πολύ συχνά Μην πάθω τίποτα κακό οποιαδήποτε στιγμή ιδικά με την καρδιά μου.
Έχει περάσει η περνάει κάποιος τίποτα αντίστοιχο?
Κάτι που ίσως βοηθήσει την κατάσταση?
Ευχαριστώ να έχετε μία όμορφη μέρα όλη σάς!Its not over until i win!
Blessed.
- 30-06-2021, 15:42 #2
Καλησπέρα! Κράτησε την πρόταση που λες ότι γενικά είσαι πολύ καλά! Πιστεύω όλοι οι αγχώδεις σαν εμάς έχουμε αγωνία όταν πάμε στο γιατρό. Ένας ψυχίατρος περσι μάλιστα μου είχε πει ότι όλος ο κόσμος έχει αγωνία για εξετάσεις υγείας. Αυτό με το κομμωτήριο οκ είναι κάπως ασυνήθιστο αλλά οκ μη το παίρνεις βαριά. Δεν θα τρελαθείς όσοι τρελένονται δεν το σκέφτονται ! Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά !!
30-06-2021, 23:27 #3
Δεν έχεις σκεφτεί να κάνεις ψυχοθεραπεία γι'αυτό; Δε λύνονται αυτά από μόνα τους.
01-07-2021, 00:12 #4
Να ξέρεις έχω και εγώ τέτοια αγχη και πιστευω πολυς κόσμος. Μην κοιτάς που τα κρατάμε όλοι όλα μέσα μας λες και είναι ντροπή. Δυσκολευομαι και εγω πλεον με τον πολυ κόσμο παντου ακόμα και στο κομμωτήριο και παντου νιώθω άβολα και προτιμω να είναι λίγος ο κόσμος. Όλα όσα περιγραφεις τα νιώθω και εγω. Μόνο εσυ μπορείς να σε βοηθήσεις να είσαι ήρεμος.
01-07-2021, 02:19 #5