Results 1 to 4 of 4
Thread: Κύστη στο στήθος
-
04-07-2021, 04:57 #1
Κύστη στο στήθος
Γεια σας παιδιά !
Έχω βγάλει ένα γρομπαλακι στη μέση του στήθους.Να πω όμως πως έχω και κάτι περίεργους πόνους στο στήθος( σαν σφηξιμο και σαν κόμπος), στις μασχάλες (σαν καψίματα εκεί),στους ώμους, στην πλάτη γνκ στην γύρω περιοχή (επίσης παρατηρώ πιασίματα πολλά σε αυτήν την περιοχή) οι οποίοι λογικά είναι από το άγχος, τους είχα και πέρυσι και έκανα πόσες εξετάσεις αιματολογικές, για καρδιά και ακτινογραφία θώρακα ,όλα καλά. Οι γιατροί μου είχαν πει πως είναι από το άγχος και μεγάλη πιθανότητα να έχω προβλήματα με το στομάχι ΓΟΠ κτλπ. ( παίρνω χάπια ). Τέλος πάντων πριν πέντε μέρες παρατήρησα ένα μικρό σπυράκι στη μέση του στήθους το οποίο μέσα σε μία ημέρα μεγάλωσε αρκετά κι έγινε σαν μικρό καρούμπαλο .Πήγα σε κέντρο υγείας ήταν μέσα μια μικρή γιατρός ή νοσοκόμα θα σας γελάσω η οποία δεν με ρώτησε για πόνους τπτ και απλώς αφου το είδε μου είπε ότι είναι κύστη λόγο γυρισμένος τρίχας τώρα που έχει ζέστη ή λόγω ορμονών και μου είπε να περάσω σε 5 μέρες να μου το ανοίξουν. Δεν ξέρω μου φάνηκε πολύ άπειρη για να την εμπιστευτώ. Να το ψάξω παραπάνω το θέμα ή να την εμπιστευτώ τελικά;
- 04-07-2021, 08:47 #2
Καλή σου μέρα.το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι ο υπέρηχος μαστων.θα δειξει ακριβως τι ειναι.και εγω εχω πολλες κυστες και στους δυο μαστους και καθε χρονο το ελεγχω.
04-07-2021, 09:32 #3MarilouGuestΚαλημέρα !
Τι ηλικία έχεις ,δεν κάνεις υπέρηχο κάθε χρόνο ?
Σε τέτοιες περιπτώσεις πας απευθείας για υπέρηχο και αν κρίνει ο γιατρός και μαστογραφία ή αξονική .
Κύστες έχουν σχεδον όλε οί γυναίκες και είναι καθαρά ορμονικό
Δεν της πειράζουν πλέον εκτός αν ξεπεράσουν τα δύο εκατοστά και δημιουργήσουν φλεγμωνη .
Πας κάνεις μια παρακέντηση και τίποτε άλλο και αυτό δεν σου αποκλείει το γεγονός ότι θα ξαναγεμίσει .
Έχω και εγώ κάποια χρόνια κάτι κυστες και τις παρακολουθώ σε τακτά χρονικά διαστήματα
Πριν ένα χρόνο περίπου ψηλαφησα και κάτι ακόμα και είναι ένα μόρφωμα.
Έκανα όλες τις εξετάσεις και απλά το παρακολουθώ .
Αρχικά ανά έξι μήνες και τώρα πλέον ανά χρόνο .
Ο γιατρός μου είπε ότι αυτό το έχω ,είναι το δώρο μου από μια μεγάλη περίοδος άγχους που πέρασα.
Από εδώ και πέρα πως θα εξελιχθεί εξαρτάται από την διατροφή μου και την ψυχολογία μου .
Οπότε κάνε εξετάσεις ,ΤΑ ΠΆΝΤΑ ,σιγουρεψου ότι δεν ειναι τίποτα ανησυχιτικο και ηρέμησε .
Ενα θα σου πω υπήρχε διάστημα που η μια κύστη μου είχε φτάσει τα τέσσερα εκατοστά .
Ολόκληρο καρύδι το έλεγε ο γιατρός .
Είχα πολύ πόνο και τσιμπήματα μέχρι κάτω από την μασχάλη .
Για να αποφύγουμε την παρακέντηση γιατί όπως σου είπα μπορεί να γίνει και τζάμπα γιατί αυτά όσο είσαι παραγωγική γεμίζουν, έκανα θεραπεία μια εβδομάδα με παυσίπονα και αντιγλεγμωνοδες και ηρέμησα .
Μόνο αν δεν ηρεμούσε και παρέμενε η φλεγμωνη θα προχωρούσαμε επεμβατικα .
Δεν τα πειράζεις ,προσέχεις διατροφή και ψυχολογία και αυτά όταν μπαίνεις στην κλιμακτηριο εξαφανιζονται από μια τους .
Πρόληψη ,η καλύτερη αντιμετώπιση στα πάντα !
04-07-2021, 11:42 #4
Καλημέρα,
Ευχαριστώ για τις συμβουλές συμφωνώ απόλυτα,απλώς μια μικρή διευκρίνιση ,ξέχασα να πω πως είμαι άντρας.
Πάντως το θέμα είναι ότι η γιατρός εκεί ήταν σίγουρη πως πρόκειται για κύστη είτε από ορμόνες (το μεταφράζω σε άγχος) είτε από γύρισμα τρίχας ( το οποίο το αποκλείω) και δεν μου είπε για καμία εξέταση μου είπε πάρε μια αλοιφή και περνά σε 5 μέρες να το ανοίξουν, αυτό με προβλημάτισε κι εμένα κατευθείαν το έβγαλε το πόρισμα χωρίς τίποτα μόνο που το ψηλάφησε. Συμφωνώ και αυτά που μου περιγράφεις είναι παρόμοια ειδικά αυτό με τις μασχάλες φουλ ίδιο (αν και όπως είπα τα περνούσα και πέρυσι τα ίδια χωρίς να έχω κύστη).Παντως ένα είναι το σίγουρο ότι το άγχος είναι υπαίτιος ..Θα πάω και σε έναν ακόμη γιατρό για σιγουριά και αν μου πει τα ίδια δεν ξανασχολουμαι απλώς θα προσπαθήσω να ηρεμήσω γιατί αυτή είναι η λύση για όλα..Πολύ άγχος βρε παιδί τελευταία δεν διαχειρίζεται με τπτ...