Βοηθήστε με!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Βοηθήστε με!

Καλημέρα σε όλους.
    Πριν λιγες μερες ενιωσα μικτά τσιμπήματα στο δεξί χερι. Τρομοκρατηθηκα και πηγα αμεσως σε νευρολόγο, ο οποιος μου έγραψε μια σειρα εξετάσεων, αιματολογικές και μαγνητική αυχενα. Ολα καθαρά, με εναν μονο μικρο ευθειασμο και οριακά ανεβασμένη κορτιζολη. Εγω ομως νιωθω απαισια. Τα χερια μου ειναι βαρια και νιώθω τη πλάτη μου πιασμενη, δεν εχω διάθεση, 2χω ψάξει τα πάντα στο ίντερνετ και βρίσκομαι σε μια κατάσταση ανησυχίας και τρόμου.
    Τι μπορω να κανω για να περασει ολο αυτό;:
    Φοβαμαι παρα πολυ και εκει που λεω θα χαλαρώσω ξεκινάνε παλι.

Senior Member
    Εάν ο νευρολόγος παραπέμπει σε μαγνητική τομογραφία, με μόνο σύμπτωμα τα μικρά τσιμπήματα στο ένα χέρι...μας βλέπω σύντομα για δεύτερη χρεωκοπία!

Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Εάν ο νευρολόγος παραπέμπει σε μαγνητική τομογραφία, με μόνο σύμπτωμα τα μικρά τσιμπήματα στο ένα χέρι...μας βλέπω σύντομα για δεύτερη χρεωκοπία!
    Λες να ηταν υπερβολικο ολο αυτό;
    Να μπηκα "αδικα" σε μια διαδικασία και να υπερφορτωθηκα με αγχος και να το μεγαλοποιησα;
    Ερχονται στιγμές που αισθανομαι καλα και μετα ξαφνικα ενεργεία μηδεν, ορεξη μηδεν και μελαγχολια

Senior Member
    Γειά σου,
    Πιστεύω πως ναι!

Αυτά που περιγράφεις, είναι συνήθη ψυχοσωματικα ..

Ελπίζω ότι μετά τις εξετάσεις είσαι πιο ανακουφισμενος .

Όσο για την βελτίωση των ψυχοσωματικων , νομίζω ότι αν ψάξεις εδώ σχετικές συζητήσεις ,θα βρεις κάποιες καταλληλες συμβουλές.
    Καλή συνέχεια

Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Γειά σου,
    Πιστεύω πως ναι!

Αυτά που περιγράφεις, είναι συνήθη ψυχοσωματικα ..

Ελπίζω ότι μετά τις εξετάσεις είσαι πιο ανακουφισμενος .

Όσο για την βελτίωση των ψυχοσωματικων , νομίζω ότι αν ψάξεις εδώ σχετικές συζητήσεις ,θα βρεις κάποιες καταλληλες συμβουλές.
    Καλή συνέχεια
    Σε ευχαριστώ πολυ!

Senior Member
    Από την στιγμή που είσαι παθολογικά καλά, είναι σχεδόν σίγουρα ψυχοσωματικά τα συμπτώματα που έχεις. Απευθύνσου σε έναν ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή να σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις.

Δε σημαίνει ότι επειδή δε δειχνει κάτι η μαγνητική και η αιματολογικές ότι είναι ψυχολογικό. Ημαρτον δηλαδή ο χρήστης λέει με πονάει η πλάτη και αυτό εσάς σας κάνει να σκέφτεστε ότι είναι ψυχολογικό. Αν το πονάει κάποιον η πλάτη κάτι με μύες νεύρα κόκκαλα έχει να κάνει. Όσο για τα τσιμπήματα είναι πιο περίπλοκο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ευλογητός View Post
    Δε σημαίνει ότι επειδή δε δειχνει κάτι η μαγνητική και η αιματολογικές ότι είναι ψυχολογικό. Ημαρτον δηλαδή ο χρήστης λέει με πονάει η πλάτη και αυτό εσάς σας κάνει να σκέφτεστε ότι είναι ψυχολογικό. Αν το πονάει κάποιον η πλάτη κάτι με μύες νεύρα κόκκαλα έχει να κάνει. Όσο για τα τσιμπήματα είναι πιο περίπλοκο.
    Παλικαρι την παλεύεις καθολου;Γιατι θες να την γεμισεις αγχος;Εκανε εξατασεις βγηκαν καλες τελος.πηγαινε αλλου να το παιξεις τρελιτσα
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Το πρόβλημα ειναι πως δεν ειναι συνεχή συμπτώματα. Ερχονται όταν άσχολουμαι με αυτα και το σκεφτομαι και πεφτω ψυχολογικά. Οταν ειμαι καλα δεν υπάρχει τπτ. Οσο για πονους δεν εχω. Εννοω πιασιματα σαν να εχω κανει γυμναστική η σα να εχω κρυώσει.

Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Παλικαρι την παλεύεις καθολου;Γιατι θες να την γεμισεις αγχος;Εκανε εξατασεις βγηκαν καλες τελος.πηγαινε αλλου να το παιξεις τρελιτσα
    Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Καθε άποψη δέκτη. Θα ψαχτω με ψυχολογο.

Νοσηρή φαντασία εγώ λέω το προφανες, δηλαδή ότι όταν σε πονάει η πλάτη σου έχεις κάποιο πρόβλημα και πονάει δεν είναι ψυχολογικό, ημαρτον πια εδώ μέσα και καλά τα τσιμπήματα να το καταλάβω αλλά να γράφει ο άλλος με πονάει η πλάτη μου και σεις του λέτε πήγαινε σε ψυχολόγο το ξεφτυλισατε ποια λες και η ψυχολόγος είναι κανας φυσιατρος κανας γυμναστης κανας φυσικοθεραπευτής κανας μασέρ.Οσο για το τρελιτσα και αν τη παλεύω δε με κατάλαβες και σε συγχωρω γιατί εγώ και τη παλεύω γιατί ασχολούμαι να πω στο χρήστη το αυτονόητο και δε το παίζω τρελιτσα όπως εσείς να του λέω για να φύγει ο πόνος στη πλάτη να πάει σε ψυχολόγο. Επίσης έχω γράψει και σε ένα ακόμη θέμα που είχε ανοίξει ο χρήστης πιο αναλυτικά. Ειλικρινά νοσηρή φαντασία με έχεις αδικησει να σαι καλά πιστεύω να κατάλαβες πως με παρεξηγήσεις εσφαλμένα.

Νοσηρή φαντασία εγώ λέω το προφανες, δηλαδή ότι όταν σε πονάει η πλάτη σου έχεις κάποιο πρόβλημα και πονάει δεν είναι ψυχολογικό, ημαρτον πια εδώ μέσα και καλά τα τσιμπήματα να το καταλάβω αλλά να γράφει ο άλλος με πονάει η πλάτη μου και σεις του λέτε πήγαινε σε ψυχολόγο το ξεφτυλισατε ποια λες και η ψυχολόγος είναι κανας φυσιατρος κανας γυμναστης κανας φυσικοθεραπευτής κανας μασέρ.Οσο για το τρελιτσα και αν τη παλεύω δε με κατάλαβες και σε συγχωρω γιατί εγώ και τη παλεύω γιατί ασχολούμαι να πω στο χρήστη το αυτονόητο και δε το παίζω τρελιτσα όπως εσείς να του λέω για να φύγει ο πόνος στη πλάτη να πάει σε ψυχολόγο. Επίσης έχω γράψει και σε ένα ακόμη θέμα που είχε ανοίξει ο χρήστης πιο αναλυτικά. Ειλικρινά νοσηρή φαντασία με έχεις αδικησει να σαι καλά πιστεύω να κατάλαβες πως με παρεξηγήσεις εσφαλμένα.
    Πραγματικά καμία απάντηση δεν είναι κακη. Πρέπει να ακούγονται ολα. Απλα ξεκαθαρισα οτι δεν εχω πονους. Καθολου. Ευχαριστώ παντως και για τις δικες σου συμβουλες2

Όταν νοιώθεις πιασμένη τη πλάτη τελοσπαντων εκ παραδρομής το είπα ως πόνο όπου βεβαια το πιασιμο πονο υποδηλώνει. Να ακούγονται όλα για αυτό δε μπορώ να κάνω κάτι αλλά όχι να με προσβάλουν. Εγώ στο είπα αν θυμάσαι και σε προηγούμενο θέμα που άνοιξες ότι οι εξετάσεις δε μπορούν και αν μπορούν δεν είναι εύκολο να υπολογίσουν τη κάθε λεπτομέρεια και το τι νοιώθεις. Όσο για το ότι νοιώθεις πιασμένο κάποιο μυη στη πλάτη ένας φυσιατρος πιστεύω είναι κατάλληλος να σου πει πως να βοηθηθεις.

Senior Member
    Πριν χρόνια ήξερα άνθρωπο που τον είχαν πιάσει τα ψυχολογικά του και ανάμεσα σε κρίσεις πανικού που τον κάναν να αισθάνεται τα κλασσικά, καρδιά, ιλλίγους κτλ, επειδή εκείνο το καλοκαίρι το είχε ξεφτυλήσει κάπως στο ποτό, του είχε κολλήσει η ιδέα ότι έχει διαλύσει το συκώτι του. Οπότε εκτός των άλλων, αισθανόταν πόνο και σουβλιές... στη μέση αριστερά. Γιατί εκεί πίστευε ότι ήταν το συκώτι του! 20κάτι χρονών άνθρωπος με ένα καλοκαίρι εξαλλοσύνης, όχι χρόνιος αλκοολικός ή κάτι. Καλά μωρέ μαλάκα, ρώτα κανέναν γιατρό που είναι το συκώτι σου του λέω, καμία σχέση με εκεί που δείχνεις, είσαι με τα καλά σου; Ε, λοιπόν μόλις του είπα έτσι και ρώτησε κι έμαθε και όταν λίγες μέρες μετά πήγε σε γιατρό και τον ξέχεσε ότι δεν έχει τίποτα και λέει βλακείες, σας πληροφορώ ότι οι πόνοι κι οι σουβλιές εξαφανιστήκανε οριστικά. Μόλις το χώνεψε ότι αυτό που λέει δε στέκει.

Θέλω να πω ότι το μυαλό δημιουργεί πολλά σενάρια και σαφέστατα μπορεί να είναι ψυχολογική η αιτία ένα σωρό συμπτωμάτων. Το θέμα είναι να βρεις μία ισορροπία, όχι να παραμελείς εντελώς τις εξετάσεις σου, αλλά να μη τρέχεις με το παραμικρό στους γιατρούς κιόλας. Και παθολογικό να είναι και να αισθανθείς ένα τσίμπημα στο χέρι ή ένα πιάσιμο στη πλάτη τι σημαίνει; Άλλο αν είναι κάτι επίμονο για πολύ καιρό. Με το που αισθανθείς ένα απλό σύμπτωμα όμως είναι υπερβολή να τρέχεις για τόσες εξετάσεις. Αν είναι έτσι κάθε φορά που κοιμάσαι π.χ. πάνω στο χέρι σου και μουδιάζει πρέπει να τρέχεις για μαγνητικές. Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πιο λογικά (εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις θα μου πεις...Το καταλαβαίνω, αλλά... )

Senior Member
    Eισαι άσχετος.Εννοειται ότι οι πονοι μπορει να ειναι ψυχολογικης φυσεως.Σταματα να αμολας κοτσανες και να τρομάζεις κοσμο
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Page 1 of 2 12 LastLast