Βοηθήστε με! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Nafkoko τι σου είπε ο νευρολόγος αφού είδε τις εξετάσεις; Και γιατί εξακολουθείς να ψάχνεις στο ίντερνετ ενώ πήγες σε γιατρό; Δεν τον εμπιστεύεσαι;

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by Ευλογητός View Post
    Όταν νοιώθεις πιασμένη τη πλάτη τελοσπαντων εκ παραδρομής το είπα ως πόνο όπου βεβαια το πιασιμο πονο υποδηλώνει. Να ακούγονται όλα για αυτό δε μπορώ να κάνω κάτι αλλά όχι να με προσβάλουν. Εγώ στο είπα αν θυμάσαι και σε προηγούμενο θέμα που άνοιξες ότι οι εξετάσεις δε μπορούν και αν μπορούν δεν είναι εύκολο να υπολογίσουν τη κάθε λεπτομέρεια και το τι νοιώθεις. Όσο για το ότι νοιώθεις πιασμένο κάποιο μυη στη πλάτη ένας φυσιατρος πιστεύω είναι κατάλληλος να σου πει πως να βοηθηθεις.
    Οταν εχεις κανει ολες τις εξετασεις και ειναι καθαρες μπορει ο ψυχολιγικος σου παραγοντας να εντείνει ενα πονο ακομα και απο ενα απλο πιασιμο να ειναι .

Το θεμα ειναι τι εξετασεις κανεις και φυσικα οποιος ποναει δειχνει οτι κατι εχει ,σε αυτο ολοι συμφωνουμε .
    Ακομα και μια ελλειψη βιταμινης να εχεις ή απλη αναιμια ΠΟΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ .

Συχνα κανουμε το λαθος να ποναμε σε ενα μερος του σωματος και να πηγαινουμε στο γιατρο που αφορα μονο αυτο .Κανει τις εξετασεις βγαινουν καθαρες και μας λεει ενα εισαι καλα μην αγχωνεσαι .
    Δεν ειναι ομως ετσι .Οταν ενας πονος ειναι χρονιος πρεπει να ελεχθει πολυ προσεκτικα .Ο πονος στο συγκεκριμεο σημειο μπορει να ειναι το αποτελεσμα αυτου που εχουμε και να εκδηλωνεται τυχαια εκει .

Ενας φιλος μου πονουσε παρα πολυ στο χερι του ,καθαρος μυικος πονος του ελεγαν ολοι.
    Σε σημειο που να μην μπορει να κοιμηθει τα βραδια ..
    Αυτο φυσικα δεν το λες και ψυχολογικο παρ ολο που ολες οι εξετασεις του ,οι συνιθισμενες, εβγαιναν φυσιολογικες .

Ευτυχως βρεθηκε ενας γιατρος και του εγραψε την τελευταια εξεταση που υπηρχε για να αποκλεισει πλεον τα παντα .Του ειχε πει αν και αυτη βγει καθαρη τοτε το ξεχνας .
    Ηταν ιστολογικη εξεταση ,εκανε χειρουργειο και του πηραν δειγμα απο ενα σημειο του ποδιου .Ουτε καν στο χερι που πονουσε παρα πολυ ..

Αυτη λοιπον η εξεταση εδειξε ακριβως γιατι πονουσε αυτος ο ανθρωπος ,αφου ΟΛΟΙ του ελεγαν οτι ηταν ψυχολογικο .
    Μιλαμε ομως για περιπτωσεις πονου ,πραγματικου σε σημειο να μην κοιμαται τα βραδυα ..

Οχι περιπτωσεις που ποναμε και οταν ξεχνιομαστε ειμαστε μια χαρα ή οταν ειμαστε χαρουμενοι κανουμε τα παντα χωρις την παραμικρη ενοχληση .
    Εκει αντιλαμβανεσαι οτι οντως ειναι ψυχολογικο και απλα το αγχος μας και η εμμονη μας οτι ισως κατι εχουμε, κανει την ενταση την ενοχλησης πλασματικη ...

Οποτε συμφωνω μαζι σου,αλλ εν μερη γιατι η θεματοθετης λεει οτι ΔΕΝ ποναει

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by Nafkoko View Post
    Καλημέρα σε όλους.
    Πριν λιγες μερες ενιωσα μικτά τσιμπήματα στο δεξί χερι. Τρομοκρατηθηκα και πηγα αμεσως σε νευρολόγο, ο οποιος μου έγραψε μια σειρα εξετάσεων, αιματολογικές και μαγνητική αυχενα. Ολα καθαρά, με εναν μονο μικρο ευθειασμο και οριακά ανεβασμένη κορτιζολη. Εγω ομως νιωθω απαισια. Τα χερια μου ειναι βαρια και νιώθω τη πλάτη μου πιασμενη, δεν εχω διάθεση, 2χω ψάξει τα πάντα στο ίντερνετ και βρίσκομαι σε μια κατάσταση ανησυχίας και τρόμου.
    Τι μπορω να κανω για να περασει ολο αυτό;:
    Φοβαμαι παρα πολυ και εκει που λεω θα χαλαρώσω ξεκινάνε παλι.
    Προσεχε λιγακι τον τροπο που κοιμασαι ή οταν εισαι ξαπλωμενη και διαβαζεις ή χαζευειες στο κινητο σου .
    Συχνα καταπονουμε τους αγκωνες και ερεθιζουμε τα νευρα με αποτελεσμα να εχουμε πολλα τσιμπιματα και μουδιασματα στα χερια ή στο ενα χερι που δινουμε βαρος ...

Προσπαθησε λιγο καιρο να αλλαξεις συνηθειες ,ακομα και αν δουλευεις σε γραφειο και ακουμπανε οι αγκωνες σου επηρεαζει .
    Εγω εχω ακομα πολλα μουδιασματα και τσιμπιματα γιατι δουλευω απιστευτες ωρες μπροστα στον υπολογιστη και μετα το βραδυ διαβαζω και επηρεαζει ακομα και αν το βιβλιο ειναι βαρυ ..
    Απλα εχω καθιερωσει πλεον καποια ειδικα μαξιλαρακια οταν ξαπλωνω ωστε οι αγκωνες να ειναι ειτε στον αερα ειτε σε πολυ μαλακο σημειο για να μην επηρεαζουνται τα νευρα και εχω δει τρομερη διαφορα στα μουδιασματα ..
    Μεχρι και καψιματα μου ειχε φερει ολο αυτο απο την στιγμη που πιεζα νευρο ..

Νοσηρή φαντασία είτε το θες είτε όχι είτε μπορεί να το καταλάβεις ειτε όχι όταν κάποιος νοιώθει πιασμενος κάπου τι να κάνουμε τώρα νοιώθει πιασμενος εκει γιατί ο εγκέφαλος δέχεται σήμα από τα νεύρα, τώρα κάποιος να νοιώθει πιασμενος κάπου και να είναι όλα σε κατάσταση αγωνιστική μύες κόκκαλα νεύρα δε γίνεται εκτός αν μιλάμε να μη ξέρει τι του γινεται. Είναι απλά τα πράγματα ο ανθρώπινος οργανισμός άμα νοιώθει πιασμενος κάτι συμβαίνει οπότε τι να μου πεις εμένα για κοτσανες εγώ δεν είπα ότι η ψυχολογία δε έχει ρόλο στο πώς το εκλαμβάνει το πόνο-πιασιμο-δυσφορια είπα το προφανές ότι όταν νοιώθεις κάπου πιασμενος εισαι πιασμενος εκει δεν έχει άλλη ανάλυση είναι τετριμμένο το ζήτημα. Άμα από το άγχος νοιώθεις πιασμενος μπορεί ο εγκέφαλος να στέλνει σήμα στο μυη και να είσαι σφιχτός συνέχεια και να πιαστης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα επίσης το πώς θα διαχειριστεις το πιάσιμο πάλι άλλο θέμα είναι. Τελοσπαντων ούτε μιλάς καλά ούτε προσπαθείς να καταλάβεις το τι σημαίνει να είσαι πιασμενος. Για να καταλάβει κάποιος γιατί νοιώθει πιασμενος ενας φυσιατρος αθλιατρος μπορεί να βοηθήσει συγγνώμη κιόλας ένας ψυχολόγος δε μπορεί γιατί δεν έχει σχέση να σου εξηγήσει γιατί νοιώθεις πιασμενος και τι μπορεί να κάνεις για να ξεπιαστης. Τι να λέμε τώρα όταν έχεις ένα πρόβλημα νευρολογικής φύσεως πας σε νευρολόγο όταν έχεις ένα πρόβλημα μυϊκής φύσεως πας σε φυσιατρο. Είτε το θες είτε όχι έτσι ειναι και γω αυτά είπα στο χρήστη. Άμα τρομάζεις εσύ με αυτά τι να σου κάνω εγώ νοσηρή φαντασία εγώ είπα το αυτονόητο. Εγκέφαλος μύες νεύρα κόκκαλα όργανα αλλά του οργανισμού και για το πώς δουλεύουν και τι σημαίνουν κάποια συμπτώματα ήπια η μη υπάρχουν γιατροί επιστήμονες που ασχολούνται και όχι δεν είναι μόνο οι ψυχιατροι είτε το θες είτε όχι και επειδή μπήκε σε φόρουμ ψυχολογίας και μας λέει για πιασμένη πλάτη όχι δε θα του πω να πάει στο ψυχίατρο. Τώρα για τα τσιμπήματα είναι περίπλοκο το θέμα. Τελοσπαντων εσύ δε σέβεσαι ούτε έχεις αντίληψη να καταλάβεις. Ο χρήστης είπε για τα τσιμπήματα πήγε σε νευρολόγο καλά εκανε δε ξέρω τι είναι του εγραψα και σε άλλο θέμα που είχε ανοιξει ότι είναι δυσκολο να καθορίσει την αιτία αν δεν έχει καραμπινατο πρόβλημα τώρα για το πιάσιμο είναι πιάσιμο οι φυσιατροι έχουν μεγάλη εμπειρία γιατί ένας άνθρωπος νοιωθει πιασμενος. Το πρόβλημα είναι πως οι γιατροί δεν ασχολούνται ούτε θα κάτσουνε να εξηγησουνε γιατί μπορεί να συμβαίνει το ενα η το άλλο σε έναν άνθρωπο και έτσι ο άνθρωπος με συμπτώματα καθεται φαντάζεται και ανησυχεί για κάτι φυσιολογικο.

Μαριλου δεν είπε δε πονάω ο θεματοθετης. Στα χέρια είπε για τσιμπήματα άρα πόνο και στη πλάτη είπε ότι δε νοιώθει πόνο σαν να έχει πιαστει από κρυολόγημα η γυμναστική. Μια διευκρίνιση έκανα αλλά γιατί αναφερθηκες.

Page 2 of 2 FirstFirst 12