Μακάρι να μην τα είχα όλα αυτά! Δεν με αφήνει να ζήσω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Μακάρι να μην τα είχα όλα αυτά! Δεν με αφήνει να ζήσω

το τελευταίο ένα χρόνο πάσχω από έντονη άρρωστοφοβια Κάθε φορά φοβάμαι πως έχω άσχημη αρρώστια σε διαφορετικό σημείο του σώματος μου ξεκίνησα από όγκο στο κεφάλι στο στομάχι κ.α! Τώρα μου έχει μπει η ιδέα της Σκπ και εζω όλα τα συμπτώματα που γράφει στο Google ζαλάδα ιλλιγο μουδιασματα σαν καρφιτσεσ Θολή όραση ανά διαστήματα δεσμιδωσεις πονοκέφαλο και δεν λέει να φύγει η ιδέα! Από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθώ σκέφτομαι ότι εζω Σκπ Μπορεί να είναι σώματόοιημενο άγχος όλα αυτά συμπτώματα; Ευχαριστώ

Senior Member
    Κάνε μια μαγνητική εγκεφάλου να σου φύγει η ιδέα και από εκεί και πέρα σταματά να ασχολείσαι συνέχεια με την ιδέα ότι έχεις κάτι.
    Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτά που νιώθεις να ειναι σωματοποιηση άγχους. Άρα κανε μια μαγνητική, μια γενική αίματος και αφού προκύψει ότι δεν έχεις κάτι παθολογικό σταμάτα να ασχολείσαι με ανησυχίες για την υγεία σου και ζήσε. Και επίσης ΜΗΝ ξαναμπείς στην διαδικασια να ψάχνεσαι στο διαδίκτυο για συμπτώματα διαγνώσεις κτλ.!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikosnilouuu View Post
    το τελευταίο ένα χρόνο πάσχω από έντονη άρρωστοφοβια Κάθε φορά φοβάμαι πως έχω άσχημη αρρώστια σε διαφορετικό σημείο του σώματος μου ξεκίνησα από όγκο στο κεφάλι στο στομάχι κ.α! Τώρα μου έχει μπει η ιδέα της Σκπ και εζω όλα τα συμπτώματα που γράφει στο Google ζαλάδα ιλλιγο μουδιασματα σαν καρφιτσεσ Θολή όραση ανά διαστήματα δεσμιδωσεις πονοκέφαλο και δεν λέει να φύγει η ιδέα! Από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθώ σκέφτομαι ότι εζω Σκπ Μπορεί να είναι σώματόοιημενο άγχος όλα αυτά συμπτώματα; Ευχαριστώ

Πέρυσι τέτοιες ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο για τον μπαμπά μου. Στα 54 του έπαθε δύο ισχαιμικά και είχε φραγμένες καρωτίδες. Κάναμε χειρουργείο για τη μία. Μάλιστα, σαν σήμερα. Ήταν ως τώρα η δυσκολότερη ημέρα της ζωής μου. Φάνηκα πολύ δυνατή για τον ίδιο και τη μαμά μου. Έκλαιγα κρυφά. Τρεις μήνες έπειτα κι αφού ο μπαμπάς είχε βγει από το νοσοκομείο, άρχισαν τα προβλήματά μου. Έκτακτες συστολές, μουδιάσματα στα χέρια και στα πόδια, ζαλάδες, κόπωση, αδυναμία. Ενώ έτρωγα σωστά κι έπινα βιταμίνες. Μου έπεφταν πράγματα από τα χέρια σε καθημερινή βάση. Επαθα πανικό. Πήγα νευρολόγο, μου εξήγησε ότι είναι άγχος αφού με εξέτασε, μου έγραψε 'αλλες βιταμίνες και βαλεριάνα κι έκανα μαγνητική εγκεφάλου και σπλαχνικού κρανίου. Ήταν όλα καλά. Κι εγώ είχα φοβηθεί για ΣΚΠ.
    Κάνε μια νευρολογική εξέταση, άκουσε τι θα πει ο γιατρός, κι αν είναι άγχος όπως ήταν το δικό μου με τον καιρό θα ηρεμήσουν τα συμπτώματα.

Senior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,φοβάμαι πολύ να σου πω την αλήθεια να πάω! Σκέψου κάθε μέρα θα πάθω κρίση πανικού επειδή έχω αγχωθεί τόσο πολύ με τον φόβο ότι έχω τέτοιο πράγμα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sophie_ View Post
    Πέρυσι τέτοιες ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο για τον μπαμπά μου. Στα 54 του έπαθε δύο ισχαιμικά και είχε φραγμένες καρωτίδες. Κάναμε χειρουργείο για τη μία. Μάλιστα, σαν σήμερα. Ήταν ως τώρα η δυσκολότερη ημέρα της ζωής μου. Φάνηκα πολύ δυνατή για τον ίδιο και τη μαμά μου. Έκλαιγα κρυφά. Τρεις μήνες έπειτα κι αφού ο μπαμπάς είχε βγει από το νοσοκομείο, άρχισαν τα προβλήματά μου. Έκτακτες συστολές, μουδιάσματα στα χέρια και στα πόδια, ζαλάδες, κόπωση, αδυναμία. Ενώ έτρωγα σωστά κι έπινα βιταμίνες. Μου έπεφταν πράγματα από τα χέρια σε καθημερινή βάση. Επαθα πανικό. Πήγα νευρολόγο, μου εξήγησε ότι είναι άγχος αφού με εξέτασε, μου έγραψε 'αλλες βιταμίνες και βαλεριάνα κι έκανα μαγνητική εγκεφάλου και σπλαχνικού κρανίου. Ήταν όλα καλά. Κι εγώ είχα φοβηθεί για ΣΚΠ.
    Κάνε μια νευρολογική εξέταση, άκουσε τι θα πει ο γιατρός, κι αν είναι άγχος όπως ήταν το δικό μου με τον καιρό θα ηρεμήσουν τα συμπτώματα.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,φοβάμαι πολύ να σου πω την αλήθεια να πάω! Σκέψου κάθε μέρα θα πάθω κρίση πανικού επειδή έχω αγχωθεί τόσο πολύ με τον φόβο ότι έχω τέτοιο πράγμα!Ελπιζω να είναι από το έντονο άγχος που έχω..

Senior Member
    Χωρίς παρεξήγηση αλλά επιμένω να σε προτρέπω να πας για μια μαγνητική και για μια γενική αίματος για να μην ανησυχείς χωρίς λόγο. Και στην συνέχεια απευθύνσου σε έναν ψυχολόγο για να μάθεις να αναγνωρίζεις και να αντιμετωπίζεις τις φοβίες σου.
    Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχεις τίποτα παθολογικό και να υποφέρεις χωρίς λόγο.
    Κάνε τις απαραίτητες ενέργειες και όλα θα πάνε καλά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Unlucky1980 View Post
    Χωρίς παρεξήγηση αλλά επιμένω να σε προτρέπω να πας για μια μαγνητική και για μια γενική αίματος για να μην ανησυχείς χωρίς λόγο. Και στην συνέχεια απευθύνσου σε έναν ψυχολόγο για να μάθεις να αναγνωρίζεις και να αντιμετωπίζεις τις φοβίες σου.
    Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχεις τίποτα παθολογικό και να υποφέρεις χωρίς λόγο.
    Κάνε τις απαραίτητες ενέργειες και όλα θα πάνε καλά.
    Καλησπέρα ναι καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί μου το λες αλλά έχω τέτοιον φόβο μέσα μου και τέτοια σιγουριά ότι το έχω που δεν θέλω να ακούσω την επιβεβαίωση από τον γιατρό..Με έχει καταβάλει το άγχος ολοκληρωτικά πλέον

Senior Member
    Τη διάψευση μπορεί να μην θες να ακούσεις. Η λογική λέει να κάνεις αυτό που σου είπε ο unlucky. Ίσως η συντήρηση του φόβου της ασθενείας να εξυπηρετεί κάτι.