Από μία λεπτή κλωστή... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    Δεν ξέρω μάλλον με έπιασε instant paranoia και έγραψα μπούρδες..

Ίσως απλά η ανάγκη μου να βρω ένα νόημα σε όλη αυτή την τρέλα (και δεν εννοώ συγκεκριμένα μόνο εμένα) ακυρώνει την λογική που κανονικά θα με βοηθούσε στο να δώσω ένα ξεκάθαρο νόημα.

Senior Member
    Άρσι μου δεν είναι καν φίλος μου, είναι γνωστός και συνάδελφος. Απλά με άγγιξε πολύ και η ιστορία του (πολλά κοινά), η επαφή μας μέσω δουλειάς (καθαρά φιλική) αλλά και η τελευταία συνάντηση. Σαν να είχε κάτι το μοιραίο, το μακάβρια μοιραίο αυτή η συνάντηση.

Vince πραγματικά πολύ χρήσιμα αυτά που γράφεις...Προσπαθώ να τα καταλάβω και είναι σαν να προσπαθώ να αποκωδικοποιώ το μυστήριο της λεπτής κλωστής. Αποκωδικοποιείται τελικά; :(
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by mariafound82
    Σοφια τωρα πιστευεις οτι η ψυχοθεραπευτρια σου ειχε δικιο η αδικο?
    πιστευω εκ των υστερων πώς ειχε δικιο τελικα
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Προσπαθώ να τα καταλάβω και είναι σαν να προσπαθώ να αποκωδικοποιώ το μυστήριο της λεπτής κλωστής. Αποκωδικοποιείται τελικά; :(
    Δεν ξέρω...εδώ ούτε οι ίδιοι οι ψυχίατροι δεν ξέρουν..εγώ θα βρω την απάντηση?

Senior Member
    Νομιζω οτι δεν υπαρχει μια μονο εξηγηση που να ισχυει για ολα τα ατομα. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Πιστευω ομως χωρις να ειμαι ειδικος,οτι ενας απο τους κυριωτερους παραγοντες γιατην δημιουργια παρανοιας η κ ψυχικων νοσηματων ειναι οι εσωτερικες συγκρουσεις κ η ελλειψη αυτογνωσιας.

Senior Member
    Originally posted by vince
    Προσπαθώ να τα καταλάβω και είναι σαν να προσπαθώ να αποκωδικοποιώ το μυστήριο της λεπτής κλωστής. Αποκωδικοποιείται τελικά; :(
    Δεν ξέρω...εδώ ούτε οι ίδιοι οι ψυχίατροι δεν ξέρουν..εγώ θα βρω την απάντηση?
    Μα ακριβώς γι\'αυτό το λόγο δεν ξέρουν. Γιατί δεν το έχουν βιώσει. Μόνο θεωρητικά γνωρίζουν, όχι βιωματικά...
    Ένας άλλος, ένας από εμάς, μπορεί να απαντήσει πολύ καλύτερα πόσο λεπτή τελικά είναι αυτή η κλωστή.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Νομιζω οτι δεν υπαρχει μια μονο εξηγηση που να ισχυει για ολα τα ατομα. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Πιστευω ομως χωρις να ειμαι ειδικος,οτι ενας απο τους κυριωτερους παραγοντες γιατην δημιουργια παρανοιας η κ ψυχικων νοσηματων ειναι οι εσωτερικες συγκρουσεις κ η ελλειψη αυτογνωσιας.
    Μαρια όντως το να βγάλουμε γενικά συμπεράσμαρα μόνο σε λάθη μπορεί να οδηγήσει. Έχεις δίκιο, κάθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός. Όπως και η \"κλωστή\" του.

Αυτό που με προβλημάτισε πιο πολύ δεν είναι τα αίτια ακριβώς αλλά το πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί ένας άνθρωπος λόγω των αιτιών που υπάρχουν να μεταμορφωθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, αυτό εννοώ μιλώντας για την περιβόητη εσωτερική μας κλωστή...

Senior Member
    Δεν πιστευω οτι ολα αλλαζουν τοσο γρηγορα.Υπαρχουν προειδοποιησεις απο τον ιδιο τον εαυτο μας αρκετο καιρο πριν.Ομως δεν ειχαμε μαθει να δινουμε σημασια στα σηματα του κ στις εκκλησεις βοηθειας .Ο καθενας για διαφορετικους λογους πχ γιατι θα επρεπε να ερθει αντιμετωπος με τον ιδιο τον εαυτο του ,το οποιο ειναι επωδυνο στην αρχη.Καποιος αλλος γιατι πιστευε οτι ειναι ατρωτος...

Senior Member
    Δεν πιστευω οτι ολα αλλαζουν τοσο γρηγορα.Υπαρχουν προειδοποιησεις απο τον ιδιο τον εαυτο μας αρκετο καιρο πριν.Ομως δεν ειχαμε μαθει να δινουμε σημασια στα σηματα του κ στις εκκλησεις βοηθειας .Ο καθενας για διαφορετικους λογους πχ γιατι θα επρεπε να ερθει αντιμετωπος με τον ιδιο τον εαυτο του ,το οποιο ειναι επωδυνο στην αρχη.Καποιος αλλος γιατι πιστευε οτι ειναι ατρωτος...
    συμφωνω απολυτα
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Πόσο εύθραστη είναι τελικα η ψυχική υγεία; Πόσο ισχύει αυτο που λένε, η λεπτή κλωστή που χωρίζει την υγεία από τη νόσο;

Είμαι συγκλονισμένη...Ένας άνθρωπος, ωραίος άνθρωπος, ευγενής, χαρούμενος, χωρίς να τον ξέρω ιδιάίτερα καλά, μα ήξερα ότι είχε απώλειες στη ζωή του, τον συναντώ στο δρόμο, του μιλάω, γεμίζει δάκρυα, τον αγκαλιάζω. Έλα, πάμε για καφέ να μίλήσουμε. Όχι, σε ευχαριστώ, να΄σαι καλά.

Και μετά από δύο μέρες μαθαίνω τα άσχημα νέα. Στην απομόνωση της κλινικής, βίαια, με κίνδυνο και την απόλυση από την εργασία. Χωρίς κανέναν να υπάρχει για στήριγμα.

Θεέ μου! Γιατί κάποιοι άνθρωποι να βασανίζονται από απανωτά χτυπήματα; Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Και τι γίνεται αν δεν έχει κανέναν να στηριχθεί, ένα αποκούμπι; Το στιγμα μιας μικρής κοινωνίας; Η απόλυση;
    Άραγε υπάρχει το καμπανάκι να χτυπήσει για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να είμαστε εμείς οι ίδιοι σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια; Όταν κανένας μπορεί να μην υπάρχει για μας εκεί;
    Πιστεύω οτι όντως, πρόκειται για μια λεπτή κλωστή, μου όμως, έχει την δύναμη της φλόγας του κεριού μέσα της...

Μπορεί να τρεμοπαίζει, αλλά καίει.

Θέλω να πω, οτι αυτή η κλωστή, ίσως και να κόβεται πιο αργά απο όσο νομίζουμε...

Πιστεύω οτι το να ζητά κανείς βοήθεια, αυτό, αν το καλοσκεφτέίς είναι κάτι που το κάνει ΠΑΝΤΑ μόνος του Ανώνυμη.

Ξεκινά απο την εσωτερική παραδοχή οτι κάτι δεν πάει καλά,
    συνεχίζει απο το να στραφείς σε κάποιον εξωτερικά για να σε βοηθήσει...

Είναι θέμα απόφασης προσωπικής, το να έχει κανείς την δύναμη να βλέπει τα προσωπικά του όρια.
    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ>
    για το πιοπ πέρα, μάλλον χρειάζομαι βοήθεια.

Κάτι που προαπαιτεί να απορρίψεις το - υποσυνείδητο έστω- αίσθημα παντοδυναμίας....
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Ελπίζω (και όχι μόνο ελπίζω αλλά βαθιά πολύ βαθιά μέσα μου πέρα από το φόβο που μου προκάλεσε αυτό το γεγονός) ότι έτσι είναι καλή μου. Έχουμε κι εμείς ένα προσωπικό μερίδιο και δύναμη επιλογής...
    Ακόμα κι αν η κλωστή αυτή σπάσει μια φορά, μπορεί με τη δική μας υπεύθυνη αλλαγή και επιλογή, να μην αφήσουμε να ξανασπάσει...

Πόσο εύθραστη είναι τελικα η ψυχική υγεία; Πόσο ισχύει αυτο που λένε, η λεπτή κλωστή που χωρίζει την υγεία από τη νόσο;

Είμαι συγκλονισμένη...Ένας άνθρωπος, ωραίος άνθρωπος, ευγενής, χαρούμενος, χωρίς να τον ξέρω ιδιάίτερα καλά, μα ήξερα ότι είχε απώλειες στη ζωή του, τον συναντώ στο δρόμο, του μιλάω, γεμίζει δάκρυα, τον αγκαλιάζω. Έλα, πάμε για καφέ να μίλήσουμε. Όχι, σε ευχαριστώ, να΄σαι καλά.

Και μετά από δύο μέρες μαθαίνω τα άσχημα νέα. Στην απομόνωση της κλινικής, βίαια, με κίνδυνο και την απόλυση από την εργασία. Χωρίς κανέναν να υπάρχει για στήριγμα.

Θεέ μου! Γιατί κάποιοι άνθρωποι να βασανίζονται από απανωτά χτυπήματα; Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Και τι γίνεται αν δεν έχει κανέναν να στηριχθεί, ένα αποκούμπι; Το στιγμα μιας μικρής κοινωνίας; Η απόλυση;
    Άραγε υπάρχει το καμπανάκι να χτυπήσει για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να είμαστε εμείς οι ίδιοι σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια; Όταν κανένας μπορεί να μην υπάρχει για μας εκεί;

Μμμμμ.....ούτε παραγγελία να το είχα αυτό το θέμα.
    Πριν μια εβδομάδα μια φίλη της μαμάς μου έχασε τον άντρα της με πολύ άσχημο τρόπο μόλις 52 χρονών. Είχαν προηγηθεί η μαμά μου, (μοναδική της φίλη), μετά η μητέρα της και τώρα αυτό. Όλα αυτά σε διάστημα 3,5 χρόνων. Να σημειώσω πως δεν έχει παιδιά και ούτε άμεσο συγγενικό περιββάλον.
    Την πρώτη μέρα μου έλεγαν όλοι πως δεν μπορεί, δεν θα το αντέξει, δεν έχει τίποτα πια, μούτζα απ\' το σύπμαν και τέτοια.
    Δεν είναι καλά, αλλά θα τα καταφέρει γιατί είναι πολύ δυνατή.
    Τι θέλω να πω με αυτό; Όλα είναι θέμα ψυχικής αντοχής που αλλάζει ανάμεσα σε ανθρώπους, προσωπικότητες και ψυχισμούς. Κάτι που εμένα θα με καταρακώσει, ένας άνθρωπος θα το περάσει πιο εύκολα. Το παν είναι οι άμυνες και το μπακ ράουντ της ζωής μας.

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Όλα είναι θέμα ψυχικής αντοχής που αλλάζει ανάμεσα σε ανθρώπους, προσωπικότητες και ψυχισμούς. Κάτι που εμένα θα με καταρακώσει, ένας άνθρωπος θα το περάσει πιο εύκολα. Το παν είναι οι άμυνες και το μπακ ράουντ της ζωής μας.
    Σύμφωνοι, το κάθε ερέθισμα, ο καθένας το βιώνει σε σχέση με τα προσωπικά όρια αντοχής του ( που επηρεάζονται απο το περιβάλλον μεσα στο οποίο και τον τρόπο με τον οποίο ζει).

Ωστόσο, δεδομένου οτι τα όρια αυτά μεταβάλλονται ανα περιοχές και ανα εποχές, η φύση τους δηλαδή είναι πολυδιάστατη και ρευστή, καλό είναι να έχουμε στο νου, οτι κι εμείς κι ο καθένας, ως άνθρωποι, έχουμε την αχίλλειο πτέρνα μας.

Τώρα το πού την έχει ο καθένας, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.Αλλά το εξαιρετικό είναι επίσης οτι τα όρια αντοχής μας αποκαλύπτονται, μόνο αφού πεσουμε στα βαθιά..

Θεοφανία μου, εύχομαι η φίλη της μαμάκας σου να το διαχειριστεί όσο πιο καλά αντέχει.
    Μια εβδομάδα, ακόμα και 3 - 4 χρόνια.. είναι λίγος καιρός για να κατανοήσει κανείς τί έχει συμβεί ή για να πάρει μορφή αυτό που έχει συμβεί μέσα στον ψυχισμό του...

Εδώ άλλοι πενθούν στα κρυφά, χρόνια ολόκληρα...
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Originally posted by weird
    Σύμφωνοι, το κάθε ερέθισμα, ο καθένας το βιώνει σε σχέση με τα προσωπικά όρια αντοχής του ( που επηρεάζονται απο το περιβάλλον μεσα στο οποίο και τον τρόπο με τον οποίο ζει).

Ακριβώς αυτό λέω. Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει παροπλισμένος απ\' την οικογενεια του, θεωρώ πως μπορεί να είναι πιο δυνατός σε σχέση με έναν άλλο που σε όλη του τη ζωή ταλαιπωρείται ψυχικά, (διαζυγιο, κακοποίηση, αδιαφορία στην οικογένεια). Φυσικά αυτό είναι σχετικό, μιλάω για το μεγαλύτερο ποσοστό.

Τώρα το πού την έχει ο καθένας, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.Αλλά το εξαιρετικό είναι επίσης οτι τα όρια αντοχής μας αποκαλύπτονται, μόνο αφού πεσουμε στα βαθιά..

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και σε μένα και στη φίλη της μαμάς μου, που το συζητούσαμε μόλις χτες. Αν σκεφτόμασταν πριν 3,5 χρονια πως θα γινόντουσαν όλα αυτά και μεις θα ζούσαμε \"φυσιολογικά\" θα μας φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και εκεί λέγαμε για το \"Να μη σου δώσει ο Θεός αυτά που αντέχεις\"...

Θεοφανία μου, εύχομαι η φίλη της μαμάκας σου να το διαχειριστεί όσο πιο καλά αντέχει.
    Μια εβδομάδα, ακόμα και 3 - 4 χρόνια.. είναι λίγος καιρός για να κατανοήσει κανείς τί έχει συμβεί ή για να πάρει μορφή αυτό που έχει συμβεί μέσα στον ψυχισμό του...

Αυτό είναι σίγουρο και το έχω δει και μέσα από μένα. Εγώ τόνισα το θέμα με την ανώνυμη, που ο συνάδελφος της δεν άντεξε και μπήκε σε κλινική, ενώ η φίλη της μαμάς μου είναι όρθια και αντιστέκεται στην τρέλα που σου φέρνει μια τέτοια κατάστση.

Page 2 of 2 FirstFirst 12