Είμαι 5 μήνες έτσι. Για πόσο ακόμη;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Είμαι 5 μήνες έτσι. Για πόσο ακόμη;

Έχω κουραστεί ψυχικά και κατά συνέπεια σωματικά. Έχω μείνει εκεί κολλημένος φοβισμένος δεν βγάζει κάτι η δουλειά με τον εαυτό μου προσπαθώ να επιμείνω στο καλύτερο αλλά δυσκολεύομαι πολύ γιατί πρέπει να αντιταχθω στις έμμονες αρνητικές ιδέες που τις πιστεύω και τις φοβάμαι, όταν μένω άπραγος ή με τον εαυτό μου ή δεν θέλω να είμαι κάπου (βόλτα , σχολείο..) μου έρχονται οι σκέψεις με βασανίζουν κάτι που με στρεσσαρει και είναι δύσκολο να τις διώξω γιατί ενεργοποιείται και ο φόβος μου . Θέλω να ξεκολλήσω από αυτά τα πράγματα γιατί μόνο καλό δεν μου κάνουν, πιστεύω ότι θα οδηγήσουν σε κάτι αρνητικό ίσως και καταστροφικό, γίνομαι δυσλειτουργικος φοβάμαι τις υποχρεώσεις και τις δουλειές γιατί φορτωνομαι και ενεργοποιούνται πάλι αυτές οι σκέψεις... Επειδή έχω σχολή, ίσως αλλαγή πόλης, ζωή και τα λοιπά χρειάζομαι ένα βοήθημα φαρμακευτικό για να ανταπεξέλθω. Δεν μιλάω με τους γονείς μου , μου είναι πολύ δύσκολο και φοβάμαι για την υγεία τους... Πώς θα ξεκινήσω αντικαταθλιπτικά άραγε; Πρέπει να πάω στην ψυχίατρο που για να πάω στην ψυχίατρο πρέπει να περάσω από το φράγμα γονείς. Πραγματικά έχει καταντήσει αηδία αυτό το θέμα να νομίζω ότι θα πάθω εγκεφαλικό κάθε μέρα ή ότι θα με πονέσει η σπονδυλική στήλη... Έχω προοδεύσει λίγο αφού είμαι 3 εβδομάδες διακοπές και αφού ήρθε ο θείος μου βελτιώθηκα πολύ... Ωστόσο δεν χαμογελάω πια, κουράζομαι εύκολα λόγω των ψυχολογικών αυτών. Οι έμμονες δεν φεύγουν, πόση προσπάθεια να ρίξω άλλο; Οκ έχω δραστηριότητες αλλά οι εμμονές ΕΚΕΙ και μου είναι δύσκολο να τις καταπολεμήσω θέλει πολλή προσπάθεια και υπάρχει και ο φόβος...

Senior Member
    Εννοείς ότι πρέπει να ζητήσεις χρήματα από τους γονείς; Αντί να σκέφτεσαι μήπως πάθουν κάτι οι γονείς σου μήπως να σκεφτείς τον εαυτό σου και τι είναι καλύτερο για σένα και την υγεία σου; Εξάλλου το να προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον (εν προκειμένω το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι γονείς σου) είναι από τα βασικά γνωσιακά λάθη που κάνουμε. Το να μένεις χωρίς βοήθεια, είτε φαρμακευτική είτε συμβουλευτική σίγουρα δεν σου κάνει καλό.

Senior Member
    Να πάρεις βοήθεια εφόσον νιώθεις ότι την χρειάζεσαι! Τι εννοείς το φράγμα γονείς; Είναι αρνητικοί στο να δεις γιατρό για τις εμμονές σου, προκατάληψη δηλαδή ή κάτι άλλο;
    #UnVioladorEnTuCamino