Results 31 to 45 of 46
Thread: Δεν θα ειμαι ποτε η ιδια..
-
02-06-2009, 00:12 #31
Λοιπον ακου τωρα τι γινετε!πχ νοιωθεις ζαλαδα,κατι που ο καθενας μπορει να το νοιωσει και χωρις να εχει διαταραχη πανικου,με την μονη διαφορα εμεις που εχουμε διαταραχη πανικου αυτη η ζαλαδα θα μας αγχωσει και απο αυτο το αγχος θα αρχισουν κι αλλα συμπτωματα!αρα δεν ειναι απτο πουθενα ειναι απο την παρερμηνεια μιας ζαλαδας η ενος πονου στο στηθος κτλ.στο ασχετο πολλοι εχουν ζαλαδες αλλα δε παθαινουν κριση πανικου ολοι!Αληθεια κοιταξες μηπως ειναι απο τα αυτια σου οι ζαλαδες η απο αυχενα?
- 02-06-2009, 00:18 #32
Απο τα αυτια μου δεν ειναι σιγουρα...Απο τον αυχενα ισως...Αλλα αποφευγω γιατρους και νοσοκομεια...Δεν το εχω...Καταλαβαινω τι μου λες...Μου ειναι λιγο δυσκολο να γραφω εδω...Μπας και εχεις msn?ειναι πιο αμεσο..
02-06-2009, 00:26 #33
Πανικουλα,ζορικες οι καταστασεις που περιεγραψες....Εμενα η πρωτη μου κριση ηταν μετα απο 2 τζουρες χασις που εκανα απλα για να το δοκιμασω(μαυρη η ωρα).Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο,καθως αλλοι επιδιδονται στο σπορ καιρο χωρις προβλημα,αλλα εχω την αισθηση οτι το ειχα μεσα μου καιρο(σημ.μαλλον που ειχα καταθλιψη,αναιτια και αυτη και δεν το ειχα παρει χαμπαρι)Το θεμα ειναι οτι μετα απο μια εβδομαδα,χτυπησε ξαφνικα,χωρις να εχω καπνισει ενω ημουν με παρεα και χωρις να γινει κατι συνταρακτικο.Απο τοτε και για ενα 6μηνο ημουν σε μια διαρκη κατασταση συγχυσης,κλεισμενη σπιτι μου,και φρικαρισμενη.Ειδα και επαθα να συνελθω και να μπορω εστω να βγω εξω απο το σπιτι...
02-06-2009, 00:26 #34
στο εστειλα σε U2U
02-06-2009, 14:36 #35
Εμενα παντως ομολογω να πω οτι δεν εγινε κατι συνταρακτικο για να με τρομαξει η να με σοκαρει.Στο μονο στο οποιο ποφειλω ολα αυτα ειναι το υπερβολικο αγχος που εχω για ολα και το στρες.Επισης τα παιρνω ολα πολυ μεσα μου και στεναχωριεμαι και γενικα ειμαι πολυ ευαισθυτη.Εκει τα αποδιδω...Δεν ξερω αν οντως ειναι ετσι ομως δεν νομιζω στην τελικη να εχει και τοσο σημασια πια για μενα.Το θεμα ειναι οτι συνεβει ,τωρα πια ειναι η αιτια δεν ξερω.Η ουσια ειναι οτι ερχομαι ξανα στην αρχη οτι συνεβει και ποτε δεν προκειται να ειμαι ο ιδιος ανθρωπος γιατοι ποτε δεν προκειται να ξεχασω τελειως αυτες τις κατασταεις.Ειναι αναμνησεις τις οποιες θα τις κουβαλκαω μια ζωη..Το σημαντικο ειναι να μην τις αφηνω να επηρεαζουν την ζωη μου,ασ ειναι μονο μερος της ζωης μου....
02-06-2009, 16:04 #36
Δηλαδη αν γινοταν με καποιο τροπο να σβησεις ολες τις κακες μνημες θα το δεχωσουν?εγω οχι!Φαντασου τους ανθρωπους να μην εχουν αναμνησεις!καλες η κακες!
02-06-2009, 16:45 #37
Μίνα μου
όχι ποτέ δε θα είσαι ξανά η ίδια
όπως όλοι οι άνθρωποι όταν τους συμβαίνει ένα καθοριστικό γεγονός, είτε όμορφο είτε άσχημο.
Αλλά αφού δεν μπορείς ποτέ να είσαι η ίδια
μήπως να σε ξαναχτίσεις από μέσα πιο γερά
με πιο δυνατά θεμέλια
για να γίνεις μια Μίνα όπως την ονειρεύεσαι;
Για αρχή,΄
θα σου πρότεινα να μείνεις πιστή στη θεραπεία σου σε βάθος χρόνου. Να μην την εγκαταλείψεις όταν τα συμτώματα φεύγουν γιατί το σύμπτωμα είναι απλά ένα καμπανάκι, τις αιτίες ψάχνεις και τους τρόπους στη συνέχεια να μην τις αναπαράγεις.
Και κάτι ακόμα. Μην αντιμετωπίζεις αυτό που έχεις ενοχικά, όπως είπε και η Σοφία. Αν νιώθεις ότι πρέπει σώνει και καλά να κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα για να διώξεις τις κρίσεις, αυτό θα σου δημιουργεί επιπλέον άγχος.
Όλο αυτό που σου συμβαίνει έχει λόγο που σου συμβαίνει. Σου φωνάζει, φρόντισέ με! Όχι όπως το έκανες μέχρι τώρα. Αλλά με έναν άλλο τρόπο, διαφορετικό, που εσύ, με τη βοήθεια του θεραπευτή σου, θα τον ανακαλύψεις.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
03-06-2009, 12:20 #38
Η αληθεια ειναι οτι δεν θα ηθελα να εσβυνα τις αναμνησεις απο το μυαλο μου καλες ή κακες.Στην ουσια αυτη ειναι η ζωη μου και δεν πρεπει να την απαρνιεμαι.Εχετε δικιο σε ολα....Ο φοβος με εχει κανει να μην βλεπω καθαρα πολλα πραγματα.Ας αποδεχτω αυτα που μου συμβαινουν και πιστευω πως τοτε θα ειναι ολα πιο ευκολα αλλα και πιο ευχαριστα.Το παν ειναι να μην φοβαμαι τη ιδια μου τη ζωη.
03-06-2009, 16:59 #39
Χμ, καταλαβαίνω ότι σου έχει γίνει κουραστικό πλέον και έχεις αρχίσει να αγανακτάς. Αλλά μη κάνεις το λάθος το δικό μου, να κλειστείς στον εαυτό σου μέσα σε 4 τοίχους δίχως να χεις καμιά επαφή με τι πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τις καθημερινές σου ευθύνες. Είναι καταστροφή!
Είναι ένα σαράκι που σε τρώει το ψυχικό σθένος χωρίς σταματημό όσο το αφήνεις να σε κάνει ότι θέλει.
Πιστεύω ότι τα πρώτα βήματα είναι να αρχίσεις να αντιπαρέρχεσαι σε αυτό που σου συμβαίνει κάνοντας ότι περνάει απο το χέρι σου, οτιδήποτε θα σε έκανε ξέγνιαστη, γιατι \"κάνοντας\" αποκομείς \"δύναμη\" και έτσι πέρνεις εφόδια για να κάνεις επιτέλους ενα βήμα μπρος.
Βάλε ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, ταξινώμισε μερικα βασικά πράγματα στο μυαλό σου, άρχισε να κάνεις πράξεις, πίεσε τον εαυτό σου όσο θες ΕΣΥ και όλα θα είναι πολύ καλύτερα.
03-06-2009, 17:52 #40
Με το να αποσπω συνεχως το μυαλο μου σε κατι αλλο ,νιωθω να πιεζομαι .Αν αφεθω αλευθερη ομως θα σκεφτομαι συνεχεις τα ιδια και τα ιδια με αποτελεσμα να δυναμωνω αυτο που παει να μου φυγει.Νομιζω ομως οτι τωρ μπορω να πω οτι ειμαι κλα πλεον.Καμια σχεση δεν εχω 2 χρονια πριν.Τωρα αν μουρχονται ασχημες σκεψεις που και που καικαμια κρισουλα ,καλως να ρθει....Πλεον τα χειριζομαι καλυτερα και ξερουμς ολοι οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να μας αφησουν ελευθερους τελειως..Στο σπιτι δεν κλεινομαι καθολου,εχω μια μπεμπουλα και την παιρνω και πηγαινουμε καθε μερα και καπου.Ξεδινω και εγω και το μωρο μου
03-06-2009, 17:57 #41
Originally posted by mina31
Με το να αποσπω συνεχως το μυαλο μου σε κατι αλλο ,νιωθω να πιεζομαι .Αν αφεθω αλευθερη ομως θα σκεφτομαι συνεχεις τα ιδια και τα ιδια με αποτελεσμα να δυναμωνω αυτο που παει να μου φυγει.Νομιζω ομως οτι τωρ μπορω να πω οτι ειμαι κλα πλεον.Καμια σχεση δεν εχω 2 χρονια πριν.Τωρα αν μουρχονται ασχημες σκεψεις που και που καικαμια κρισουλα ,καλως να ρθει....Πλεον τα χειριζομαι καλυτερα και ξερουμς ολοι οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να μας αφησουν ελευθερους τελειως..Στο σπιτι δεν κλεινομαι καθολου,εχω μια μπεμπουλα και την παιρνω και πηγαινουμε καθε μερα και καπου.Ξεδινω και εγω και το μωρο μου
03-06-2009, 23:09 #42
γεια σας! ειμαι καινουργιο μελος στο site.. χαιρομαι πολυ
που μπορω να μοιραστω εμπειριες με ατομα που εχουν περασει αναλογες οδυνηρες καταστασεις
η πρωτη μου κριση ηρθε πριν 1 χρονο με λιγο διαφορετικο τροπο απο τους περισσοτερους εδω μεσα-
οι φιλοι του αγοριου μου φερνανε κανα τσιγαριλικι που+που +ως φοιτητρια εκανα+γω.
ωσπου 1μερα φερανε ενα παραισθησιογονο (το οποιο ειναι νομιμο+παραγγηλανε απο το ebay-ελεος,να κυκλοφορουν τετοια πραγματα,δεν εχουν το θεο τους- salvia ονομαζεται).
δεν ηξερα τι ακριβως ηταν αλλα λιγο το κλιμα,το οτι δεν επιασε καθολου τους αλλους, το οτι ηταν νομιμο κτλπ, εκανα +γω 1 τζουρα
(τι κανει η αφελεια!!ανεμελα φοιτητικα χρονια τεσπα)
αυτο ηταν! ενω οι αλλοι ηταν τελεια εγω τα ειδα οοοολλλλαααααα!νομιζα οτι πεθανα +αλλα πολλα τι να σας λεω, ειχα αυτο που λενε bad trip χωρις να εχω ιδεα τι ειναι αυτο! κατεληξα στο νοσοκομειο οπου μου κανανε εξετασεις +δε μου βρηκαν τιποτα!ηταν η πρωτη μου κριση!
σε λιγοτερο απο μηνα αρχισα τα cipralex+τα xanax.
με βοηθησαν να αντιληφθω τα πραγματα καλυτερα+με τις κρισεις, αλλα μου εφεραν ανησυχιες+ καψιματα που δεν λεουν να φυγουν!
ηθελα να σας ρωτησω αν καποιος απο εσας ειχε ως ψυχοσωματικο συμπτωμα τα καψιματα πχ στα μπρατσα. εμενα αρχισαν απο τη πρωτη μερα της θεραπειας!
επισης δε ξερω αν βοηθαει αλλα το τελευταιο καιρο εκανα 1σκεψη που με βοηθησε πολυ! καταλαβα οτι απο τη στιγμη που επαθα τη 1η κριση υποσεινηδητα νομιζα πως ολα αλλαξαν, πως ημουν 1νεο ατομο (αδυναμο) αλλα ειναι λαθος σκεψη παιδια! μιλουσα για μενα πριν τη κριση λες+ημουν καποιος αλλος! ειμαστε το ιδιο δυνατοι με πριν, ουσιαστικα τιποτα δεν αλλαξε . καθησα 1 βραδυ στο σκοταδι +το συνειδητοποιησα! αρχισα να φερνω στο μυαλο μου αναμνησεις+ \"συναισθηματα\" απο τισ παιδικες μου φιλιες πχ. (πως εβλεπα τις φιλες μου)+ελεγα στον εαυτο μου οτι αυτη ειμαι, η ιδια!αυτη που αισθανοτανε \"ετσι\"+το ιδιο ισχυρη πανω κατω. με \"επαναπροσδιορισα\" το ποια ειμαι! ετσι ειχα συμμαχο τη σκεψη του εαυτου μου στις δυσκολες στιγμες.
δε ξερω αν βοηθησει+σας αλλα οι σκεψεις που κανουμε+το ποσο δυνατοι αισθανομαστε παιζει σημαντικο ρολο!
ελπιζω να μη σας κουρασα +να βοηθησα με καποιο τροπο!
03-06-2009, 23:40 #43
οι ψυχωσεις γιατρευονται οποτε μην το δενεις κομπο οτι θα εισαι ολη τη ζωη σου ετσι.
05-06-2009, 00:10 #44
Τελικα ο καθενας μας βρισκει κατι για να τον βοηθαει...Αυτο το κατι μπορει να μην βοηθαει καθολου καποιον αλλον.Το σημαντικο ειναι οτι μπραβο joen που βρικες τροπους να εισαι καλυτερα.Οι σκεψεις μας μας κανουν οτι θελουν τελικα,τη μια μας ανεβαζουν και την αλλη μας ριχνουν στον πατο.Οποιος καταφερει να κουμανταρει το τι σκεφτεται θα ειναι ετοιμος να αντιμετωπιθσει οποιαδηποτε ψυχολογικη κατασταση χωρις φοβο αλλα με δυναμη.Για μενα ειναι αδυνατον σχεδον να ρυθμιζουμε τις σκεψεις μας...
05-06-2009, 05:05 #45
σε ευχαριστω mina31! ομολογω οτι γενικα ειμαι καλυτερα (οχι φυσικα εντελως).
συμφωνω στο οτι ειναι δυσκολο να ρυθμιζουμε τις σκεψεις μας
αλλα πολλες φορες αν καταφερουμε +βρουμε καποιο δρομο μια φορα, 1 σκαλοπατι ανακουφησης, καλο ειναι να το θυμομαστε ως αναμνηση, γιατι μπορει να μας δυναμωσει την επομενη φορα που θα αισθανθουμε ασχημα.
ειναι σαν 1 ειδος προσευχης, προσπαθεις να συγκεντρωθεις σε αυτο +ειδικοτερα σε αυτο που ενιωσες την πρωτη φορα που το σκεφτηκες, για να σου δωσει κουραγιο.
συνηθως βεβαια τετοιες σκεψεις κανεις οταν εισαι καπως καλυτερα..
ετσι + γω ενα βραδυ που ημουν καπως καλυτερα, αναρωτηθηκα τι μου συμβαινει, τι αλλαξε, + καταλαβα πως μεσα απο ολα αυτα που περνας χανεις τον εαυτο σου.οποτε προσπαθησα να τον θυμηθω.καποιες αποφασεις που μπορει να ειχα παρει ως joen +μου καθορισαν τη ζωη, τις φιλιες μου, τα ανεμελα παιδικα μου χρονια +παει λεγοντας.. +αισθανθηκα λιγο πιο δυνατη.αυτο το λιγο πανω στο οποιο μπορουμε να στηριχτουμε ωστε να γινει πολυ.
παντως παιδια αν καποια στιγμη δειτε οτι αρχισατε να ψαχνεστε+ καπου στις σκεψεις σας εμφανιστει κατι καλο μη το εγκαταλειψετε.δεν ειναι κατι τυχαιο. κρατηστε το+ εστω συνεχιστε τη σκεψη αυτη καποια αλλη στιγμη.
εδω μεσα υπαρχουν πολλες τετοιες σκεψεις+σας ειπα+γω μια απο τις δικες μου,αλλα σημασια εχει να ανακαλυψεται εσεις τις δικιες σας. ακομα+ οι πιο χαζες σκεψεις οταν τις ανακαλυπτεις μονος σου ειναι κατι πολυ πιο δυνατο απο τη σκεψεις αλλων.
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή