Results 46 to 60 of 76
Thread: ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Κ ΦΟΒΙΕΣ!
-
31-05-2009, 14:36 #46
Δεν το εχεις παρει αποφαση ακομα δηλαδη?Αληθεια τι ειναι αυτο που σε φοβιζει πιο πολυ?Εμενα πχ με φοβιζε μην παθω κατι και δεν γινετε να παω στο νοσοκομειο λογο το οτι θα ειμαι μεσα σε ενα καραβι!Αλλα δε σκεφτομουν πως υπαρχουν και ελικοπτερα για αυτες τις δουλειες!!!Ασε που ημουν πεπεισμενος πως κατι εχω και πως δεν ηταν κρισεις πανικου!
- 31-05-2009, 14:38 #47
Καλιόπη στα 18 βρέθηκα στην Κρήτη και έμεινα ενα μήνα σε μια εξαδέλφη μου.μιλάμε για το 1978Δεν είχα ξαναμπεί σε αεροπλάνο ήθελα πολύ αλλά φοβόμουν.Εβγαλα εισητήριο επιστροφής αεροπορικό θα ταξίδευα μόνη φυσικά.Ηθελα να αντιμετωπίσω τον φόβο μου.Οταν ετοιμαζόταν για απογείωση δεν νομίζω ότι ήμουν σε άλλη διάσταση απο τον φόβο μου.Τελικά όλα είναι στο μυαλό μας είχα μια ικανοποίηση όταν έφτασα.΄Μπορώ να πω ότι ακόμη φοβάμαι το αεροπλάνο αλλά έχω ταξιδέψει αρκετές φορές.Κάποτε έφυγα απο Ταϊβαν μόλις ο τυφώνας έπεσε και γύρισα Ελλάδα αφού πέρασα απο Σιγκαπούρη απο Αραβικά εμιράτα σύνολο 18 ώρες στον αέρα.Ακόμη φοβάμαι αλλά πάω .Ο μόνος τρόπος να νικήσεις την φοβία είναι να εκτεθείς σε αυτήν.Η κόρη μου είχε φοβία με τα ασανσέρ.Ολοι μπαίναμε μέσα και η κόρη μου ανέβαινε 7 ορόφους.Μια φορά την έσπρωξα και την έβαλα σχεδόν με το ζόρι.Οταν βγήκαμε στον 4ο όροφο ήταν κατακίτρινη και μούσκεμα στον ιδρώτα.Την ανάγκαζα λέγοντάς της ότι είναι παράλογο γιατί και να μείνει υπάρχει οξυγόνο.Δεν ξέρω τώρα αν ζορίζεται αλλά μπαίνει πάντα ειδικά όταν είναι μαζί μου χωρίς να δείχνει ότι την ενοχλεί.Εγώ έχω κατάθλιψη αλλά σε ότι φοβάμαι μπορώ να πω ότι έχω εκτεθεί και το κάνω για αυτό τον λόγο.
31-05-2009, 14:45 #48
ΦΟΒΑΜΑΙ Κ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ!Κ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ Ε ΒΟΗΘΗΣΕΙ!ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Κ Η ΑΘΗΝΑ!ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΗΜΟΥΝ ΑΘΗΝΑ Κ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΤΕΙ Κ ΟΛΑ Κ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ!
31-05-2009, 14:51 #49
ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΣΟΣ ΦΟΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ?ΕΤΣΙ?ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ!ΝΑ\'ΣΤΕ ΚΑΛΑ!
31-05-2009, 15:09 #50
Η αποδοτικοτερη μεθοδος ειναι η σταδιακη εκθεση τουλαχιστον σε μενα!Πχ ειναι καποιος που δεν μπορει να μπει στο λεωφορειο.
την πρωτη μερα θα μπει και θα κατεβει σε τρεισ τεσσερις στασεις,μετα απο δυο μερες θα αυξησει τις στασεις σε οχτω πχ και παει λεγοντας!για αυτο λεγετε σταδιακη εκθεση επειδη βαζεις μικρους στοχους και σιγα σιγα προχωρας!
Σε φαση πανικου κατα πρωτον περνω λεξοτανιλ και μετα η θα παρω μια σακουλα και θα κανω αργες αναπνοες η αν δεν εχω σακουλα θα προσπαθησω να κανω ασκησεις αναπνοων!Για μενα αυτες ειναι οι δυο αποδοτικοτερες ενεργειες...
31-05-2009, 15:15 #51
ΝΑΙ ΜΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
31-05-2009, 15:16 #52
Αληθεια ολα αυτα δε στα εχει πει ο ψυχολογος σου?Γνωσιακη ψυχοθεραπεια κανεις?
31-05-2009, 15:18 #53
ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΟΥ!ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ!ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ?
31-05-2009, 15:18 #54
Πως δε γινετε?Μπορεις να πας κατα πρωτη φαση και να ζητησεις απλα να μπεις μεσα και να κατσεις καποια ωρα χωρις να ταξιδεψεις.Αυτο μπορεις να το κανεις για μερες!μετα οταν νοιωσεις ετοιμη μπορεις να κανεις ενα ολιγοωρο ταξιδι και μετα ενα πολυωρο!
31-05-2009, 15:21 #55
Ειναι μεθοδος ψυχοθεραπειας!Υπαρχει η γνωσιακη,επισης υπαρχει η ψυχαναλυση και πολλες αλλες!Εγω κανω γνωσιακη...ψαξε στο ιντερνετ να βρεις πληροφοριες γιατι εγω μαλλον δε θα στα πω καλα
31-05-2009, 15:28 #56
ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ!Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 8 ΩΡΕΣ.ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΩΡΕΣ!ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΑΝ ΘΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ?ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ? ΘΑ ΕΦΕΥΓΕΣ?ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΣ?ΜΟΥ ΤΗΛ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!Κ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΜΕ ΕΚΟΨΕ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ Κ ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!
31-05-2009, 15:35 #57
Παραθετω πληροφοριες απτο ιντερνετ για την γνωσιακη ψυχοθεραπεια
Πρόκειται για μία βραχεία και δομημένη θεραπευτική προσέγγιση η οποία εστιάζει στο «εδώ και τώρα» των προβλημάτων των ανθρώπων. Αποτελεί εκπαιδευτικό μοντέλο γιατί διδάσκει τους θεραπευόμενους μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αξιολογήσουν τις δυσλειτουργικές τους πεποιθήσεις και να τις τροποποιήσουν.
Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία εστιάζει στο παρόν πρόβλημα, βασίζεται στη συνεργασία θεραπευτή και θεραπευόμενου (συνεργατικός εμπειρισμός) και ολοκληρώνεται σε 13-20 συνεδρίες. Σύμφωνα με τη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, το άγχος εκλύεται επειδή το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο ως επικίνδυνο (πιστεύει ότι απειλείται) και θεωρεί τον εαυτό του ευάλωτο, αδύναμο, ανίκανο να αντιμετωπίσει τους κινδύνους. Εστιάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά των ερεθισμάτων που εμπεριέχουν την αίσθηση της απειλής (επιλεκτική προσοχή), διογκώνει και μεγεθύνει την απειλή, υποτιμώντας την ικανότητα του να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις (καταστροφοποίηση). Εφαλτήριο της γνωσιακής ψυχοθεραπείας είναι η ρήση ενός φιλοσόφου της Αρχαίας Ελλάδας του Επίκτητου «δεν είναι τα πράγματα που τρομάζουν, ταράζουν, αναστατώνουν τους ανθρώπους, αλλά οι γνώμες των ανθρώπων για τα πράγματα».
Σκοπός της θεραπείας είναι η αναδόμηση και η ανασκευή των δυσπροσαρμοστικών πεποιθήσεων (γνωσιών) και η τροποποίηση των δυσλειτουργικών σκέψεων.
31-05-2009, 15:40 #58
Τωρα τι θα εκανα στην θεση σου ειναι δυσκολο να σου πω!αλλα οταν βρεθηκα στην θεση σου οταν ημουν Κρητη πηγα τεσσερις φορες στο καραβι και δεν μπορεσα να μπω!
Δεν θελω να σε επιρρεασω και να σου πω τι θα εκανα!γιατι ουτε κι εγω ξερω καλα καλα
31-05-2009, 16:11 #59
ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟ Κ ΚΛΑΙΩ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ!ΟΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑΞΙΔΙ!Κ ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ ΛΕΣ Κ ΠΑΩ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ?ΘΕΛΩ ΕΜΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!
31-05-2009, 16:21 #60
Οχι και ολοι χαιροντε!Δεν εισαι η μονη που νοιωθεις ετσι!Πολλοι ανθρωποι μπορει να ειναι κακοκεφοι στην διαρκεια ενος ταξιδιου κι ας μην εχουν διαταραχη πανικου!Για σκεψου το!
Ο ενας μπορει να εχει πονοκεφαλο!ο αλλος να χωρισε!ε εμεις απλα τυχαινει να παθαινουμε κρισουλες!Σιγα το σπουδαιο!
Εγω να δεις κλαμα και κακο κατω στην κρητη κι ας λενε πως οι αντρες δε κλαινε!εγω κλαιω και ειμαι και περηφανος γι αυτο...γι αυτο σου λεω δεν εισαι η μονη και ουτε εισαι μονη!
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία