apelpisia
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: apelpisia

Member

apelpisia

Geia sas.psaxnontas sto internet plirofories gia boulimikous ktl epesa pano sayto to forum.eida oti oloi einai edo me to idio problima kai boithate o enas ton allo..
    Tha ithela na miliso ligo gia to diko mou problima..
    Eimai 22 xronon kai ta teleytaia 4 xronia imouna sta 57-58 kg ipsos 1.70 xoris skampanebasmata..i diatrofi mou itan mono salates kai ligo kreas pou kai pou..otan ksekinisa aytin tin diatrofi enoisa poli kalitera giati arxika ksefortothika giro sta 6-7 kila pou me basanizan apo mikri..to teleytaio eksamino ksekinisa na exo boulimika epeisodia ta opoia arxisan na piknonoun..gia na min polilogo exo ftasei aytin tin stigmikai exo parei sxedon 15 kila..ksekinisa kapoies prospatheies me diaitologous oi opoies apetixan..i moni aksiologi prospatheia pou katafera nakano itan me mia diaitologo i opoia mou edose kai kapoia xapia (lekithini) i opoia kratise peripou 25 meres mexri to proto boulimiko epeisodeio prin apo ena mina opou kaita paratisa...tora pleon i boulimia exei ginei kathimerinotita edo kai ena mina kai den ksero pos naksekiniso ksana..noiotho apelpisia kai den thelo na bgaino ekso..oi filoi mou oloi kseroun oti exo kapoio problima me ton thiroeidi giati den eixa pos allios na dikaiologiso ta kila pou pira..prospatho na bgaino oso ligotero mporo gia na min xaso tous filous mou kai to agori pou eimaste mazi..episkeytika enan psixologo meta apo piesi tis miteras mou kai mou kleisane ena rantebou apotin anasa alla noiotho oti den prokeite na katafero tpt pali...apla noiotho apelpisia...eyxaristo pou meakousate..tha ithela na skouso tis gnomes sas..kai pali eyxaristo..

Senior Member
    γεια σου valid,

καταρχην αν θες πες μας τι εννοεις Βουλιμια, απλα τρως πολυ ή συνεχιζεις με εμετους καθαρτηκα κτλ?
    κατα τ'αλλα, βρε κοριτσακι μου εισαι 1,70 και 73 κιλα, επειδη εχουμε σχεδον το ιδιο υψος και καταλαβαινω περιπου το μεγεθος θελω να σου πω οτι δεν ειναι κατι τραγικο το βαρος σου και τεσπα χαλαρωσε λιγο και μη θεωρεις τον εαυτο σου χοντρη γιατι δεν εισαι...ο ΔΜΣ σου ειναι 25, δηλαδη κανονικος, οκ μπορει να μην εισαι η αδυνατη γυναικα που προφανως θα ηθελες να εισαι αλλα βρε κοριτσακι μου βαλε εναν μικρο στοχο πχ 5 κιλα για αρχη και βλεπουμε...θελω να πω οτι ο στοχος των 15 κιλων σου ακουγεται βουνο αλλα 3 5αρια ισως να μη σε πανικοβαλουν τοσο...ε τιλες?

Senior Member
    Γειά σου,valid !Καλώς σε βρίσκουμε κι εμείς!
    Αισθάνομαι πως πιέζεσαι υπερβολικά από τον εαυτό σου και δεν αντέχεις άλλο αυτό το βάρος,που μόνη σου σηκώνεις...
    Επιρρίπτεις τα πάντα στη διατροφική διαταραχή σου(τις φιλίες,τη σχέση σου,την διάθεση κι αυτοεκτίμηση σου)
    κι είναι λογικό να μην μπορείς ν'ανταπεξέλθεις σ'όλες αυτές τις προσδοκίες...Το να σου πω πως όσοι αληθινά σ'αγαπούν
    (φίλοι,ερωτικός σύντροφος,οικογένεια)δεν επηρεάζονται από τα επιπλέον αυτά κιλά και την εν γένει εικόνα σου,δε θα άρει τους φόβους σου...
    Οπότε,κάνουμε μικρά βηματάκια τη φορά...Εκφράζεις εδώ όλα όσα νιώθεις πως διστάζεις να μοιραστείς με τους δικούς σου
    (κατά προτίμηση με ελληνικούς χαρακτήρες,καθότι και ο μόνος όρος αυτού του φόρουμ),έτσι ίσως νιώσεις λιγότερη μοναξιά
    και εστιάζεις στο ραντεβού σου στην ΑΝΑΣΑ,όπου γνωρίζουν τον τρόπο να σε βοηθήσουν,αρκεί να θελήσεις να συνεργαστείς!
    Το ότι απέτυχαν οι προηγούμενες προσπάθειες σου σημαίνει απλά ότι χρειάζεσαι ένα καλύτερο σχέδιο και βοήθεια αυτή τη φορά!
    Πάμε άλλη μία τώρα λοιπόν και θα δεις πως όλα θα φτιάξουν σιγά σιγά!Όπως όλοι εδώ κάπως το παλεύουμε,έτσι κι εσύ μαζί!

Member
    otan leo boulimia enoo oti ksekinisa me to na troo iperoges posotites kai stin arxi ksekinisa na prokalo emetous gia na min paro kila...tous stamatisa omos giati fobithika gia ta dontia mou epeidi exo akousei diafora..tora apl troo posotites se simeio na min antexo allo na ponaei to stomaxi mou..den ksero mporei na eimai iperboliki apla epeidi ezisa 4 xronia sta57 kg kai eixa sinithisei na einai to baros mou.Ola mou ta rouxa den mou xorane kai exo frikarei..kai to xeirotero einai oti paliotera elega tha ksekiniso thakano mia nea arxi alla tora den exo dinami na kano tpt ksana...exo apla apelpistei kai pisteyo oti oti kai na ksekiniso tha katareysei mexri to epomeno boulimiko epeisodio....sorry an sas kourazo :(

Member
    Συγγνωμη για τα greenglish!nadine δεν ειχα δει το ποστ σου οταν απαντησα..Η αληθεια ειναι οτι ολο το περιβαλλον μου μου δειχνει οτι δεν εχει διαφορα οτι εχω γινει ετσι και ισα ισα πολυ μου λενε οτι με προτιμουν.μονο βεβεαια η οικογενεια μου ξερει την αληθεια και γιατι εχω γινει ετσι (θεωρητικα βεβαια γιατι πρακτικα δεν τρωω μπροστα σε κανεναν) και η αληθεια ειναι οτι εχω πληρη υποστηριξη..απλα εγω μου φαινεται δεν αντεχω και προσπαθω να απομακρυνω τουσ παντεσ για ναμην με βλεπουν ετσι..Θα παω στο ραντευου μου στην ανασα απλα επειδη οταν πρωτοπηρα με βαλανε και συμπληρωσα ενα ενα ερωτηματολογιο και μου ειπαν θα με παρουν , η μητερα μου πηρε σε μια ψυχολογο ειδικη σε διατροφικες διαταραχες και την επισκευτηκα χτες..(επισκεψη 80 ευρω!!!!)...μιλησαμε για καμια ωρα και μου ειπε πωσ αυτο που εχω ειναι κατι που λεγετε voulimoanorexia και μου ειπε να συνεχισουμε να εχουμε συχνεσ επισκεψεις..βεβαια αναρωτιεμαι αν ξεκινησω και στην ανασα θα εχω 2 ψυχολογους??ευχαριστω για τισ απαντησεις νοιωθω οτι καποιοσ επιτελουσ μπορει να με καταλαβει!!:)

Member
    Περιττο να αναφερω οτι δεν εχω σταματησει να τρωω και μετα την επισκεψη στην ψυχολογο και αναρωτιεμαι αν ποτε θα γινει κατι και θα μου αλλαξει το μυαλο ειτε με αυτη την ψυχολογο ειτε στην ανασα..πραγματικα δεν ξερω..μεχρι και σκεψεισ αυτοκτονιασ μου περναν απο το μυαλο..:(

Senior Member
    Καλησπέρα!Δεν έχω καθολου άποψη για το θέμα απλώς διαβάζοντας για την περίπτωσή σου πιστεύω ότι είναι λάθος να εστιάζουμε στο γεγονός ότι τρως πολύ.Το σημαντικό είναι πως βλέπεις τον εαυτό σου χάλια _ενω αντικειμενικά δεν είναι- και πως παλεύεις πολύ μέσα σου χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.Αυτό σημαίνει πως κάπου αλλού βρίσκεται το πρόβλημα άρα αι η θεραπεία οτυ.Μείνε με άναν ειδικό τον οποίο εσύ θα επιλέξεις και αποφ΄σισε να του μιλήσεις πιο ανοιχτά κι από όσα λες στον εαυτό σου.Εξηγησέ του τις αγωνίες σου, τους φόβους σου, τις σκέψεις σου και τις εμπειρίες σου και βρείτε μαζί ποιό στοιχείο είναι εκείνο που σε οδηγεί σε βουλιμικά επεισόδια.Αν το καταλάβεις θα το αντιπαλέψεις και δεν θα ψάχνεις για διεξόδους. Να θυμάσαι πως όλα στη ζωή (μόρφωση, εργασία, εμφάνιση, συνήθειες καλές ή κακές) είνια στο χέρι μας και στο μυαλό μας.Ξεκίνα σιγά σιγά να αλλάζεις όλα αυτά που σε ενοχλούν στη ζωή σου και χαμογέλα, βγες έξω και νιώσε πως είναι κρίμα να στεναχωριέσαι αντί να μάχεσαι για την αλλαγή που επιθυμείς.Σου το λέω γιατί με προσπάθεια να δω τα πράγματα θετικά και να κάνω κάτι beneficial για εμένα βλέπω αποτέλεσμα...Και βλέπω και πιο λαμπερό ήλιο.Και τα 76 κιλά μου ξέρω ότι κάθε μέρα θα λιγοστεύουν.Φιλάκια πολλά και μακάρι να βοήθησα...

Member
    georgia CK pragmatika me apelpizeis..pisteyeis diladi pos oi psixologoi den prokeite na boithisoun??kai oti tha xeiroterepsoun to problima??Asteroskoni se yxaristo gia tin simparastasi kai elpizo kai go na eimai ksana etsi opos esi aisiodoksi , etsi eimai mono otan prospatho...alla tora den blepona ginete mia arxi...oute gumnastirio den exo dinameis na pao ksana pou to agapousa kai pigaina tosa xronia maniodos giati fobamai oti tha me doun kai tha arxisoun na me rotane kai na me koitane me miso mati...oti kai na nai eyxaristo pragmatika paaaaaaaaaaaaara poli olous sas gia tis apantiseis!!

Member
    1000 συγγνωμη παλι για τους αγγλικους χαρακτηρες!!!!

Senior Member
    Δε χρειάζετ αι να ευχαριστείς κανέναν μας ότι σου λέμε το λέμε απλώς γιατί καταλαβαίνουμε το πως αισθάνεσαι...Μη δίνεις τόση σημασία για το τι θα πουν οι άλλοι αύριο όταν σε δουν, δώσε περισσότερη σημασία στο τι θα πουν όταν σε δουν μετά από ένα μήνα...Εκεί ίσως το ευχαριστηθεις περισσότερο...Πάντως συνεχίζω να σου λεω πως όλα είναι μέσα στο μυαλόμας.Βρες τον κατάλληλο ειδικό, αυτόν που νομίζεις ότι όντως μπορεί να καταλάβει το πρόβλημά σου και μην πελαγώνεις άλλο...Ξύπνα και κατάλαβε πως άλλοι άνθρωποι έχουν να χάσουν τέσσερις φορές τα παραπάνω κιλά σου και χαλάρωσε...Με σωστή διατροφή και καλό ψυχολόγο και διατροφολόγο που θα συζητάτε όλους τους προβληματισμούς σου, σύντομα θα τα έχεις καταφέρει.Αλλιώς, κλαίγοντας και παθαίνοντας αμόκ απλώς θα πάρεις περισσότερα κιλά από αυτά που ήδη έχεις...Χαλάρωσε και μπες στο τριπάκι της υγιεινής διατροφής..Ειναι εθιστικό μετά από λίγο, ειλικρινά!Θα κουραστείς αλλά θα τα έχεις καταφέρει γιατί πίστεψες σε εσένα...Τότε θα ανέβει και η αυτοεκτίμησή σου και θα δείχνεις αλλά και θα είσαι -εσωτερικά κι εξωτερικά-κούκλα αληθινή!Μπορείς γλυκιά μου με ηρεμία, υπομονή, προσμονή και πολλή πολλή διάθεση να βλέπεις τα νούμερα στη ζυγαριά να κατεβαίνουν!Φιλιά πολλά, κάνε μια νέα αρχή...Έχεις κρυμμένες ομορφιές στο χαρακτήρα και το σώμα σου που αξίζει να εξωτερικεύσεις!!!

Senior Member
    Πιστεύω πως για να βοηθήσει πραγματικά κάποιος/α ψυχολόγος προϋποτίθεται:

α) να είναι ο ίδιος/α πολύ καλός στη δουλειά του/της
    β) η μέθοδος ψυχοθεραπείας,που εφαρμόζει,να μας πηγαίνει
    γ) να είναι δική μας συνειδητή επιλογή η απόφαση ψυχοθεραπείας
    δ) να είμαστε δεκτικοί στην αλλαγή και συνεργάσιμοι μαζί του/της

Το πώς οι ίδιοι θα νιώσουμε μαζί του/της,το κατά πόσο θα μας εμπνεύσει εμπιστοσύνη
    κι άλλες παράμετροι είναι αυστηρά προσωπικές και δε νομίζω πως είναι δόκιμο
    να συνάγεται η εξέλιξη κάποιου από την εμπειρία κάποιου άλλου...

Originally posted by valid
    Περιττο να αναφερω οτι δεν εχω σταματησει να τρωω και μετα την επισκεψη στην ψυχολογο και αναρωτιεμαι αν ποτε θα γινει κατι και θα μου αλλαξει το μυαλο ειτε με αυτη την ψυχολογο ειτε στην ανασα..πραγματικα δεν ξερω..

Αν δε δώσεις μια πραγματική ευκαιρία σ'αυτό σου το εγχείρημα δε θα μάθεις ποτέ αν θα μπορούσες να βοηθηθείς...
    Κανείς δε θα σου "αλλάξει το μυαλό",δεν κάνουν πλύση εγκεφάλου οι άνθρωποι αυτοί άλλωστε,
    απλά σε κατευθύνουν με βάση αυτά που εσύ τους λες πως θέλεις να τροποποιήσεις.
    Η ουσιαστική δουλειά πάλι γίνεται από σένα,δε θα είναι ούτε εύκολο ούτε μαγικό και απαιτεί χρόνο(και χρήμα ασφαλώς)
    Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη επένδυση,καθότι όλα μας εξαρτώνται από το πώς είμαστε με τον εαυτό μας...
    Σου προτείνω όσο μπορείς να ηρεμήσεις,να επιδιώκεις ό,τι τυχόν σε χαλαρώνει και σε βοηθά,
    ν'αφουγκραστείς τις αληθινές σου ανάγκες και να διεκδικήσεις την ικανοποίηση τους!Καλή σου δύναμη!
    Ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δύσβατος,αλλά κάθε βήμα θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο ξέφωτο σου!

Member
    Μεχρι και χτες το βραδυ δεν ειχα σταματησει να τρωω...η βουλημια δεν ειναι πλεον βουλημικα επεισοδεια τοεχω βαλει στην ζωη μουξεκιναω απο το πρωι δηλαδη μεχρι να αισθανθω δυσφορια..καιμετα με πιανει καταθλιψη...τελοσπαντων ναμην πολυλογω παντως με τισ ιστοριες μου θα σας πω οτι σημερα πηγα στην 2η επισκεψη στην ψυχολογο και ισωσ νοιωθω λιγο καλυτερα..αυτο που καταλαβ ειναι πωσ το αποτελεσμα τησ ανορεξιας που ειχα τοσα χρονια ειναι αυτο που βιωνω τωρα και τουλαχιστον συνειδητοποιω οτι αν ξανααρχισω κατι τετοιο θα καταληξω παλι στα ιδια..πρεπει να ξεκινισω μια ισορροπημενη διατροφη αν θελω να καταφερω κατι...θα παω και στισ 20/2 στην ανασα..η αληθεια ειναι οτι αυτη η ψυχολογος που παω τωρα μου φαινεται αρκετα καλη απλα ειναι πολυ ακριβη(80ευρω η επισκεψη) και δεν θελω να επιβαρυνω τους δικους μου τοσο πολυ και σκεφτομαι μηπωσ να μην ξαναπαω και να παω στην ανασα..
    Εχω κανει μια καινουργια αρχη απο σημερα και πιστευω ναμην τα παρατησω παλι.....
    Παντωσ θελω να σας ομολογησω οτι ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε φορουμ και πραγματικα μου φαινετε πωσ ολοι εσεισ εδω ειστε η καλυτερη ψυχοθεραπεια!!!!Πραγματικα μου δινουν δυναμη αυτα που λετε να ξεκινησω ξανα!!!!Ειστε ολοι υπεροχοι πραγματικα ποτε δεν πιστευα οτι μπορει ενα φορουμ που δεν σε ξερει κανεισ να σου κανει τοσο καλο!!!απλα νοιωθω οτι καταλαβαινετε αυτο που περναω...ευχαριστω πραγματικα!!

Senior Member
    Χαίρομαι που ήδη νιώθεις καλύτερα,valid μου!Όλοι εμείς,όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνεις είναι απλά η αφορμή...
    Εσύ και μόνο εσύ είσαι η αιτία,η κινητήρια δύναμη,που θα σου δώσει μια ανάσα θετικής οπτικής,που θα σε πάει παραπέρα...
    Πήγαινε με το καλό στο ραντεβού σου στην ΑΝΑΣΑ και βλέπεις πώς θα χειριστείς το θέμα της ψυχολόγου...Θα τη βρεις την άκρη σου!
    Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς χωρίς να επιβαρύνεσαι με υπερβολικές κι αγχωτικές προσδοκίες...Κι εμείς είμαστε πάντα εδώ...Να προσέχεις!

Senior Member
    Valid πρέπει να προσπαθήσεις για σένα και μόνο για σένα,για τη δική σου ζωη ,για το δικό σου μέλλον και τη δική σου ευτυχία.Σίγουρα Μπορείς!!!Αυτό να το θυμάσαι!Αν το πιστεψεις,θα τα καταφέρεις.Καλή δύναμη!

Member
    Καλημέρα σε όλους!Είμαι η Κική πρωην βουλιμικη.Η ιστορία μου είναι σε ένα αρθράκι στο βιβλίο εμπειριών του site. Μετράω πλέον αρκετά χρόνια μακριά από τη βουλιμία...Οταν ήμουν βαθιά μέσα στο πρόβλημα είχα ορκιστεί πως αν μια μέρα καταφέρω να ξεφύγω από αυτό, σκοπός της ζωής μου θα είναι να προσφέρω όσα μπορώ σε ανθρώπους που ζουν το ίδιο πρόβλημα....αν κάποιος θέλει να μιλήσει μαζί μου κ πιστεύει οτι η εμπειρία μου ίσως βοηθήσει, το msn μου είναι [email protected]

Page 1 of 2 12 LastLast