Γονείς και παιδιά. Σχέση ξενιστή και μικροβίου? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 87
    Senior Member
    Συμφωνώ.

Δεν υποστήριξα οτι οι γονείς που είναι μη ικανοί να διαπαιδαγωγήσουν σωστά ( με αποτέλεσμα ενίοτε να γίνονται και κακοποιητικοί για αυτά) τα παιδιά τους, τα αγαπούν λιγότερο απο άλλους...

Αλλά ούτε οι καλυτερες των προθέσεων αρκούν για το έργο αυτό.

Εξάλλου Σαββα μου, άλλο οι κοινωνική διάσταση του ατόμου και άλλου η εσωτερική του διάσταση. Αλλου έιδους δράση η μία και άλλου η άλλη. Θεωρώ πολύ εύστοχα τα σχόλια στης Φύσης πιο πάνω.

Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγραφες κι εσύ στο μυθιστόρημά σου?

Ενας άνθρωπος μπορεί να λατρεύει το παιδί του, μα παρόλαυτά να μην επικοινωνεί σωστά μαζί του.
    Ετερον εκάτερον.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Anwnimi, πίστεψε με , όπου δεν συντρέχουν λόγοι παρεκλίνουσας αιτίασης, η αγάπη του γονιού προς το παιδί είναι αγνή, ξεκάθαρη, διαυγής, ΠΛΗΡΗΣ...

Και κυρίως ανιδιοτελής...

Η μαμά της Μπρουκ Σίλντς, προώθησε το παιδί της μέσα από σκοτεινά κυκλώματα για να γίνει μια πολλά υποσχόμενη στάρλετ ...
    Κανείς δεν αμφιβάλει πως η μαμά της Μπρουκ Σίλντς, μέσα από την προβολή της κόρης της, ουσιαστικά προέβαλλε τις δικές της ματαιοδοξίες..
    Πόσοι είναι σαν τη μαμά της Μπρουκ Σίλντς ?
    Πόσοι είναι σαν το αυστριακό τέρας που κακοποιούσε την ίδια του τη κόρη επί είκοσι και τόσα χρόνια ?
    Πόσοι είναι σα το Δουρή ?

Εκατομμύρια γονιών μοχθούν ανιδιοτελώς για την ανατροφή και τη σωστή κατεύθυνση των παιδιών τους..
    Ας μιλήσει και κάποιος γι\' αυτούς..

Εγώ μίλησα για την απέναντι όχθη, ως όφειλα..
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Originally posted by *entropy*
    [

Σε περίπτωση που η κότα κάνει το αυγό , τοτε θα σκεφτόμουν ίσως να μας μαθαίνουν να μην ανεβάζουμε τον γονιό σε κανέναν θρόνο αρχικα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τον κατεβάσουμε απο πουθενά τελικά.
    πιστεύω οτι αυτό είναι ένα καθοριστικότατο σημείο εντροπία...

Να δείχνουμε στο παιδί απο την πολύ μικρή του ηλικία, τα πράγματα και εμας τους ίδιους, στις σωστές διαστάσεις...

Δεν είμαστε θεοί, είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, δεν υπάρχει άνθρωπος μόνο καλός ή μόνο κακός κτλ.
    Δεν έχουμε πάντα δίκιο, υπάρχουν κανόνες που χρησιμοποιούμε για να λειτουργούμε όλοι μαζί καλύτερα.

Αυτά τα λόγια θα ήθελα να λέω στα δικά μου παιδάκια, καθοδηγώντας τα αλλά και ωθώντας τα να ανακαλύψουν τον εαυτό τους εν ελευθερία. :)

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Anwnimi, πίστεψε με , όπου δεν συντρέχουν λόγοι παρεκλίνουσας αιτίασης, η αγάπη του γονιού προς το παιδί είναι αγνή, ξεκάθαρη, διαυγής, ΠΛΗΡΗΣ...

Και κυρίως ανιδιοτελής...

Η μαμά της Μπρουκ Σίλντς, προώθησε το παιδί της μέσα από σκοτεινά κυκλώματα για να γίνει μια πολλά υποσχόμενη στάρλετ ...
    Κανείς δεν αμφιβάλει πως η μαμά της Μπρουκ Σίλντς, μέσα από την προβολή της κόρης της, ουσιαστικά προέβαλλε τις δικές της ματαιοδοξίες..
    Πόσοι είναι σαν τη μαμά της Μπρουκ Σίλντς ?
    Πόσοι είναι σαν το αυστριακό τέρας που κακοποιούσε την ίδια του τη κόρη επί είκοσι και τόσα χρόνια ?
    Πόσοι είναι σα το Δουρή ?

Εκατομμύρια γονιών μοχθούν ανιδιοτελώς για την ανατροφή και τη σωστή κατεύθυνση των παιδιών τους..
    Ας μιλήσει και κάποιος γι\' αυτούς..

Εγώ μίλησα για την απέναντι όχθη, ως όφειλα..
    Είναι κατανοητή, η ανάγκη σου sabb για να αποδειχθείς καλός/ σωστός/ ιδανικός πατέρας για τα παιδιά σου και προφανώς το έχεις ψάξει πολύ το θέμα..

Δεν νομίζω να υπάρχει πάντως τέλειος γονιός. Ούτε από την μεριά του άντρα, ούτε από την μεριά της γυναίκας.

Από προσωπικής εκτίμησης έχω να κάνω τις εξής διαπιστώσεις (όσον αφορά την ψυχική ισορροπία των παιδιών) χωρίς βέβαια να έχω ψάξει εξονυχιστικά το θέμα.

Ένα δεμένο αντρόγυνο που δεν έχει επιρροές από τρίτους βοηθάει στην διατήρηση της αρμονίας και της προστατευτικότητας των παιδιών μέσα στο σπίτι. Γενικά πάντως θα έλεγα πως το θέμα περιβάλλον ξεκινάει απο το σπίτι και τελειώνει στον κόσμο. Είναι ένα θέμα με πολλούς παραμέτρους και δεν μπορεί κανένας να σου εγγυηθεί πως το παιδί σου θα συναναστρέφεται μόνο με ανθρώπους που επιθυμείς εσύ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ειδικοί. Αν τόσο πολύ πια σε ενδιαφέρει το όλο θέμα καλύτερα να αναζητήσεις επαγγελματική γνώμη παρά γνώμη πασχόντων.

Φιλικά.

Senior Member
    Originally posted by vince

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ειδικοί. Αν τόσο πολύ πια σε ενδιαφέρει το όλο θέμα καλύτερα να αναζητήσεις επαγγελματική γνώμη παρά γνώμη πασχόντων.

Φιλικά.
    Νομίζω οτι όλες οι γνώμες έχουν κάτι να δώσουν. Και πως εδω περα κάνουμε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.
    Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι οτι κι εσύ πιστεύεις βινς, πως ο ρόλος των γονιών στην διάπλαση της ψυχικής υγείας του παιδιού είναι κρίσιμος.

Senior Member
    Originally posted by weird

Φιλικά.
    Νομίζω οτι όλες οι γνώμες έχουν κάτι να δώσουν. Και πως εδω περα κάνουμε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.
    Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι οτι κι εσύ πιστεύεις βινς, πως ο ρόλος των γονιών στην διάπλαση της ψυχικής υγείας του παιδιού είναι κρίσιμος.
    Το πιστεύω αυτό χωρίς όμως να δηλώνω με βεβαιότητα πως αυτός είναι ο μοναδικός καθοριστικός παράγοντας.

Senior Member

Φιλικά.
    Θα σου ήμουν υπόχρεος αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής...

Senior Member

Φιλικά.
    Δεν έστειλα κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα. Εννοώ πως υπάρχουν άνθρωποι με ειδίκευση σε τέτοια θέματα. Εδώ μέσα πράγματι ίσως ακούσεις και ένα δύο σωστές απόψεις. Δεν θα μπορούσα όμως εγώ για παράδειγμα να σε κατευθύνω με τις γνώσεις παιδοψυχολογίας που ενδεχομένως θα αποκτούσα περιορισμένα μέσω διαδικτύου ή από την υποκειμενική μου αντίληψη για το θέμα της παιδικής ηλικίας..

Senior Member

Φιλικά.
    Δεν έστειλα κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα. Εννοώ πως υπάρχουν άνθρωποι με ειδίκευση σε τέτοια θέματα. Εδώ μέσα πράγματι ίσως ακούσεις και ένα δύο σωστές απόψεις. Δεν θα μπορούσα όμως εγώ για παράδειγμα να σε κατευθύνω με τις γνώσεις παιδοψυχολογίας που ενδεχομένως θα αποκτούσα περιορισμένα μέσω διαδικτύου ή από την υποκειμενική μου αντίληψη για το θέμα της παιδικής ηλικίας..
    Είδα αρκετές σωστές προσεγγίσεις, που μπορεί αντικειμενικά να καλύπτουν το φάσμα του θέματος...

Η nature με κάλυψε απόλυτα και καταλαβαίνω την ευαισθησία της μια και είναι κι αυτή γονιός και μάλιστα με ρίχνει double score :P, το ίδιο και τα άλλα μέλη, σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το πως ο καθένας αντιλαμβάνεται το όλο ζήτημα, θα ήθελα ωστόσο να μην απαξιώνουμε το ρόλο του θετικού γονεικού προτύπου, που όσο οι παλιότερες αναχρονιστικές στην αντίληψη γενιές μας αφήνουν χρόνους, τόσο περισσότερο θα κερδίζουν έδαφος οι νέες αντιλήψεις και το χάσμα θα μικραίνει όλο και πιο πολύ..

Το ελπίζω δηλαδή...

Senior Member
    Sabb,
    εγω τουλάχιστον λέγοντάς σου ότι κανένας δεν είναι τέλειος, ή ότι η γονεϊκή αγάπη δεν μπορεί να είναι τέλεια, δεν είχα πρόθεση να παραγνωρίσω το γεγονός ότι υπάρχουν όντως εξαίρετοι γονείς (αλλά όχι τέλειοι).

Για μένα εξήγησα παραπάνω τι σημαίνει να είναι κάποιος καλός γονιός, πέρα από οποιουσδήποτε πνευματικούς, κοινωνικούς ανοιχτούς ορίζοντες έχει. Που και αυτοί είναι σίγουρα πολύ σημαντικοί, αλλά δεν καθορίζουν μονοσήμαντα αν ένας άνθρωπος είναι τελικά καλός γονιός.

Από την άλλη, κι εγώ το βλέπω μόνο από τη μία πλευρά, όπως είπες, την πλευρά του παιδιού. Και αυτή σου παραθέτω:)
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Ανώνυμη , τέλεια δεν ήταν ούτε η Μητέρα Τερέζα...

Στα πλαίσια κάποιων εξ αντικειμένου ατελειών του καθένα (ελλιπής μόρφωση, κοινωνική και επαγγελματική απαξίωση, παραδοσιακές αναχρονιστικές αντιλήψεις, παρωχημένα πρότυπα συμπεριφοράς ), ο όρος τέλειος γονιός μοιάζει ουτοπικός..
    Ιδεατός μεν αλλά ανέφικτος...

Καλός γονιός δεν σημαίνει απαραίτητα τέλειος.

Senior Member
    Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείτε..

Senior Member
    Originally posted by *entropy*
    χεχεχε...προσαρμοστική weird!
    Αυτό που προσπάθησα να σου πω, είναι οτι , εν προκειμένω, ανεξαρτήτως του αν η κότα έκανε το αυγό ή το αντίστροφο, η ευθύνη βαραίνει την πλάτη των γονιών.

:)

Τελικά εντροπία, αναρωτιέμαι...πως νιώθεις και τι σκέψεις κάνεις με όλες αυτες τις απόψεις που παρατέθηκαν με τόσο όμορφο τρόπο στο θρεντ σου.

Senior Member
    Οπότε Sabb, τώρα λέμε το ίδιο πράγμα από ότι καταλαβαίνω.

Δηλαδή συμφωνούμε στο ότι σαφώς κανείς γονιός (όπως και άνθρωπος) δεν είναι τέλειος ούτε η αγάπη που προσφερει αγγίζει τα όρια της τελειότητας.

Από εκεί ο προσωπικός αγώνας του καθενός είναι να μαθαίνει και να αγωνίζεται να γίνεται καλύτερος.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    οταν λες παρεκλινουσα αιτιαση, σε τί αναφερεσαι?σε καποιο ψυχικο νοσημα που μπορει να φερει ο γονιος?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast