Χρόνια χρυσή αντικαταθληπτικων ας με βοηθήσει κάποιος που ξέρει!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

Χρόνια χρυσή αντικαταθληπτικων ας με βοηθήσει κάποιος που ξέρει!!!

Καλησπέρα στην ομάδα ελπίζω όλοι να είστε καλά και να προσπαθείτε για το καλύτερο
    Παίρνει κάποιος για χρόνια αντικαταθληπτικα και αν Παίρνει έχει παρατήρηση κάτι κακό στην υγεία του;;
    Ευχαριστώ πολύ για όσους μπούνε στον κόπο να απαντήσουνε παίρνω αγωγή για ενάμιση χρόνο και με αγχώνει λίγο το θέμα η γιατρός μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα μπορείς να συνεχίσεις για ακόμα ένα μεγάλο διάστημα επίσης δεν θέλω και να ξανά γυρίσω στο πρόβλημα που είχα που ήμουν πολύ χάλια πρίν αρχίσω την αγωγή αν μπορεί ας απάντηση κάποιος

Senior Member
    Ξεκίνησα από το 1998 ρεμερον και το έπαιρνα μέχρι το 2007 σε διάφορες δόσεις. Από τότε μέχρι σήμερα έχω πάρει διάφορα άλλα με διακοπές και τώρα πάλι ρεμερον παίρνω. Δεν νομίζω ότι μου έχουν προκαλέσει κάποια βλάβη. Εξάλλου όπως είπες κι εσύ αφού δεν την παλεύουμε χωρίς τι να γίνει... θυμάμαι που ανησυχουσες πριν μερικούς μήνες για το πότε θα σε πιάσει το φάρμακο κλπ... απλά μην μένεις μόνο στο φάρμακο, προσπάθησε να βρεις τι φταίει, να το αντιμετωπίσεις...

Senior Member
    Μου έριξαν τα λευκά αιμοσφαίρια στα 3.000 μετά από ένα χρόνο.

Το ανακάλυψα στο γενικό μου check up ,και ο γιατρός μου επέμενε ότι δεν είναι από το φάρμακο.

Ευτυχώς που είχα τις γνώσεις να το ψάξω ,και το διόρθωσα ελαττώνοντας αρχικά την δόση, μέχρι να καταφέρω να το σταματήσω.

Του έδειξα τα νέα αποτελέσματα στα 5.000 μετά την ελάττωση και φυσικά....τον απέλυσα!

Senior Member
    Ποιο φάρμακο; Δεν έχουν όλα τις ίδιες παρενέργειες

Senior Member
    Γειά σου ,
    Το seropram.
    Σωστά, δεν έχουν όλα και σε όλους τις ίδιες παρενέργειες ,αλλά καλό είναι να είστε όλοι προσεκτικοί στην χρόνια χρήση φαρμάκων, και να έχετε επιλέξει σωστά τον γιατρό σας...

Σωστά ανησυχούσα ποτέ θα με πιάσει βασικά στο άγχος από ότι κατάλαβα σε εμένα ήθελε 3 μήνες και βάλε δεν έχω σκοπό ακόμα να τα σταματήσω εχο δρόμο ακόμα για να κάνω προσπάθεια έχω κάνει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου να μην έχω πολύ άγχος σε διάφορα θέματα αλλά με αγχώνει λίγο γιατί κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσω να σταματήσω σταδιακά και με την συμβουλή του γιατρού μου βέβαια
    Πάντως με έχουν βοηθήσει αν δεν τα είχα πάρει έγκαιρα θα είχα καταγραφεί και δεν έχω καμία παρενέργεια ούτε είχα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Γειά σου ,
    Το seropram.
    Σωστά, δεν έχουν όλα και σε όλους τις ίδιες παρενέργειες ,αλλά καλό είναι να είστε όλοι προσεκτικοί στην χρόνια χρήση φαρμάκων, και να έχετε επιλέξει σωστά τον γιατρό σας...
    Το έχω πάρει για κάνα χρόνο, δεν έκανε πολλά πράγματα και είχα τη φαεινη ιδέα να το κόψω με τον αδερφό μου στο νοσοκομείο σε τελικό στάδιο καρκίνου. Σε ένα τρίμηνο είχα ξεκινήσει άλλο. Η μάνα μου παίρνει γενοσημο του seropram για χρόνια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Δημήτρης123 View Post
    Καλησπέρα στην ομάδα ελπίζω όλοι να είστε καλά και να προσπαθείτε για το καλύτερο
    Παίρνει κάποιος για χρόνια αντικαταθληπτικα και αν Παίρνει έχει παρατήρηση κάτι κακό στην υγεία του;;
    Ευχαριστώ πολύ για όσους μπούνε στον κόπο να απαντήσουνε παίρνω αγωγή για ενάμιση χρόνο και με αγχώνει λίγο το θέμα η γιατρός μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα μπορείς να συνεχίσεις για ακόμα ένα μεγάλο διάστημα επίσης δεν θέλω και να ξανά γυρίσω στο πρόβλημα που είχα που ήμουν πολύ χάλια πρίν αρχίσω την αγωγή αν μπορεί ας απάντηση κάποιος
    Ο γιατρός μου έχει πει οτι είναι δοκιμασμένα φάρμακα για δεκαετίες και είναι ασφαλής , αν σε πειράζει κάποιο το αλλάζεις...
    Η μάνα μου είναι 76 παίρνει αιώνες lexotanil και cipralex και είναι μια χαρά...(με εμένα γιό πως να μην πέσει στα χάπια)
    Εγώ σκέφτομαι τι είναι πιο επιβλαβές , το φάρμακο ή το άγχος-αυπνια-ταχυπαλμιες-πανικοι-καταθλιψαρα-φοβιες όλη μέρα...

Καλησπέρα,
    Εμένα την 4η φορά που έπαθα διαταραχή πανικού + κατάθλιψη ο ψυχίατρος μου είπε ότι σε περιπτώσεις ανθεκτικής κατάθλιψης ή επαναλαμβανόμενων επεισοδίων κατάθλιψης - άγχους ότι συνταγογραφουν το αντικαταθλιπτικό φάρμακο για παραπάνω από τους έξη μήνες που συνήθως χρειάζονται και ότι σου το δίνουν για τουλάχιστον ένα χρόνο, ως προφυλακτική αγωγή για να μην έχεις υποτροπές.Αυτο συνεβει στην περίπτωση μου, το πήρα για ένα χρόνο (ladose συγκεκριμένα) και από εκεί που κάθε 2-3 χρόνια είχα επεισόδια πανικων-ΓΑΔ-καταθλιψη, τα ξαναχρειαστηκα 12 χρόνια μετά ...βέβαια δεν είχα καμία παρενέργεια, και έκανα και εξετάσεις αίματος σχεδόν κάθε έξη μήνες, κανένα πρόβλημα από εκεί. Για τα αντικαταθλιπτικά δεν έχω ακούσει κάτι για παρενέργειες μετά από μακροχρόνια χρήση (υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι σε συμβουλεύει κάποιος γιατρός και δεν τα παίρνεις μόνος σου σαν καραμέλες).Για τις βενζοδιαζεπίνες μια ψυχίατρος μου είπε πέρσυ να μην παίρνω ( για το ζαναξ) γιατί λέει προκαλούν άνοια....