Results 166 to 180 of 226
Thread: ΒΑΡΕΘΗΚΑ
-
01-07-2006, 11:19 #166
Γιώργο,καλώς ήρθες!
Δεν έχω αγοραφοβία για να ξέρω αν το seropram είναι αποτελεσματικό στο πρόβλημά σου.Επειδή όμως παίρνω seropram αυτή την περίοδο,θα \'θελα να σου πω δυο λόγια για το πώς με βοήθησαν!
Κατά καιρούς,είχα κρίσεις πανικού.Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν οτι δεν μπορούσα να μπω στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως σε πλοίο και αεροπλάνο και πάθαινα κρίσεις οχι μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και πριν καν ανέβω!
Παίρνω seropram εδώ και 4 μήνες.Τις πρώτες 4-5 μέρες μου κόπηκε η όρεξη με αποτέλεσμα να χάσω 2 κιλά.Στη συνέχεια δεν είχα την παραμικρή παρενέργεια!Απεναντίας!Μάλ ιστα,έβαλα και 5 κιλά!Επίσης,οχι μόνο ανέβηκα σε πλοίο αλλά ετοιμάζομαι ν\' ανέβω και σε αεροπλάνο!!
Γενικά,τα seropram είναι ήπια μπορώ να πω απ\' την έως τώρα <<πείρα>> μου.Δεν μου προκάλεσαν εθισμό ούτε στερητικό σύνδρομο την πρώτη φορά που τα σταμάτησα απότομα.Κάθε οργανισμός όμως αντιδρά διαφορετικά.Γι\' αυτό να συμβουλεύεσαι πάντα τον γιατρό σου για οποιαδήποτε απορία.
Βέβαια,τα χάπια δεν είναι λύση.Πρέπει με τις δικές σου δυνάμεις να κάνεις ό,τι κάνεις!Αλλά όταν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά....
Ελπίζω να σου έδωσα μια εικόνα για τα seropram
Φιλικά,
Χρύσα
- 02-07-2006, 16:15 #167
Καλως ηρθες και απο μενα Γιωργο.Οσο με αφορα δεν εχω προβλημα να παρω συγκεκριμενα το seropram αλλα οποιοδηποτε αντικαταθλιπτικο φαρμακο,δεν ξερω το λογο που εξ\'αρχης ημουνα ετσι αρνητικη στο να παρω αντικαταθλιπτικα αλλα αυτη τη στιγμη θεωρω και οτι δεν τα χρειαζομαι διοτι πηγαινω πολυ καλυτερα οποτε αφου δεν τα πηρα τοσο καιρο,δε νομιζω οτι πρεπει να τα παρω τωρα.Σχετικα με την υποτροπη το σκεφτομαι και εγω οτι μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη και επειδη ακομα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και τελειως καλα αν αφεθω λιγο ξερω οτι μπορει να ειμαι τα ιδια,οποτε δεν επαναπαυομαι.Αυτο που κοιταω τωρα ειναι να προσπαθω να κανω πραγματα και γενικα να βαλω τη ζωη μου σε μια ταξη γιατι με την καταθλιψη τοσους μηνες τα ειχα παρατησει ολα..υπαρχουν ομως πολλες φορες που ανησυχω οτι θα επανερθω παλι στα ιδια αλλα ενταξει κανω οτι μπορω τωρα και αν ειναι να υπαρξει υποτροπη θα υπαρξει.
Η καταθλιψη ειναι κατι που σιγουρα δε δειχνει αδυναμια χαρακτηρα οπως πιστευουν μερικοι και μπορει να συμβει,οπως σου ειπε ο γιατρος σου,σε οποιονδηποτε.Δεν κανει διακρισεις,ερχεται απο τη μια στιγμη στην αλλη και τα αλλαζει ολα.
Για τη σχολη τελικα ειναι ματαιο να κοιταω το ενα μαθημα που δεν περασα,οταν στην κατασταση που ημουνα καταφερα να περασω τα υπολοιπα τεσσερα..απλα ειμαι λιγο τελειομανης και γι\'αυτο.
Το primperan το παιρνω και εγω σχεδον καθημερινα επειδη εχω προβλημα με το στομαχι λογω αγχους.Δεν μπορω να πω οτι μου εφερε τιποτα παρενεργειες παρα μονο λιγη υπνηλια που και που.
Καταλαβαινω απολυτα το πως αισθανεσαι γιατι το εχω περασει 2 φορες για 3 μηνες την πρωτη φορα και για 7 μηνες τη δευτερη και ετσι εχω μαθει δυστυχως για τα καλα πλεον πως ειναι να εχεις καταθλιψη.Ειναι φυσικο να κουραζεσαι,να απελπιζεσαι και στο τελος να φτανεις σε μια απαθεια κατα καποιον τροπο,οτι δηλαδη δε σε νοιαζει να γινεις καλα γιατι ετσι και αλλιως δεν προκειται να γινεις οποτε και παρατας καθε προσπαθεια.Αυτο που εχω καταλαβει τωρα ειναι οτι ο τροπος που σκεφτεσαι και λειτουργεις στην καταθλιψη ειναι τελειως διαφορετικος απ\'οτι ο φυσιολογικος.Οποτε οποιαδηποτε σκεψη αυτη τη στιγμη οσο περιεργη και αν σου φαινεται ειναι αποτελεσμα της καταθλιψης.Σκεφτομαι τωρα που ειμαι καλυτερα το τι πραγματα σκεφτομουνα και πραγματικα δεν ειχαν καμια λογικη και καμια σχεση με την πραγματικοτητα.Αυτο που λες για τις μπαλκονοπορτες το ειχα και εγω και γενικα καθημερινα σχεδον σκεφτομουνα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να αυτοκτονησω και καποιες φορες ειχα ερθει και αρκετα κοντα στο να το αποφασισω γιατι το εβλεπα ως τη μοναδικη λυση.Τελικα ομως δεν ειναι καθολου αυτο η λυση.
Ειναι σημαντικο που απευθυνθηκες νωρις σε ειδικο και παιρνεις θεραπεια γιατι ετσι ισως το ξεπερασεις πιο γρηγορα.Το σιγουρο παντως ειναι οτι θα το ξεπερασεις οσο και αν τωρα ισως δεν το πιστευεις.Καποια μερα θα σου φαινονται ολα αυτα μακρινα και απλα θα αναλογιζεσαι το τι περασες.
Και να ξερεις πως εδω υπαρχουν ατομα που μπορουν να σε καταλαβουν και να μιλησεις για οτι σε προβληματιζει.
Φιλακια σε ολους
02-07-2006, 22:28 #168
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη για όσα μου έγραψες, το εκτιμώ και το σέβομαι!
Σήμερα άρχισα να παίρνω ένα ολόκληρο χάπι, όπως μου είπε ο γιατρός.
Τα αποτελέσματα θα φανούν μετά τις 15 πρώτες μέρες απότι μου είπε,
και την τρίτη θα τον πάρω ένα τηλ. να μιλήσουμε...
Χάρηκα όταν μου είπε ότι αυτό το φάρμακο εξαφανίζει και την αγοραφοβία!
Σήμερα είμαι σχετικά πολύ καλύτερα από χθες.
Ενώ ήθελα να κοιμάμαι όλη μέρα, σήμερα το προσπάθησα αλλά τελικά σηκώθηκα.
Αυτό πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της ημέρας. Όταν ξυπνάς.
Κι αυτό γιατί όταν σκέφτεσαι ασχημα πράγματα κι έχεις ακεφιά, πέφτεις για ύπνο και τα ξεχνάς
όλα για 10-12 ώρες, όταν ξυπνάς όμως τα ξαναθυμάσαι, και έτσι θες να ξανακοιμηθείς γρήγορα.
Το χειρότερο που μου συμβαίνει είναι το ότι τρώω πολύ δύσκολα, με πολύ ζόρι και πολύ λίγο.
Ίσως να έχει κλείσει λίγο το στομάχι μου γι αυτό. Αισθάνομαι κουρασμένος και αδύναμος.
Έχω παρατηρήσει μία ακόμα αλλαγή στον εαυτό μου: Έχω γίνει πολύ ευαίσθητος.
π.χ. όταν βλέπω μία ταινία τρόμου, αισθάνομαι τον τρόμο και την αγωνία που αισθάνονται
οι πρωταγωνιστές, σαν να παίζω εγώ ο ίδιος στην ταινία, ή σαν να γίνεται αυτό στα αλήθεια και να συμβαίνει σε μένα!
παράξενο ε?
ακόμα κι όταν βλέπω αγώνα ποδοσφαίρου, και βλέπω τους ποδοσφαιριστες να τρέχουν,
να κουράζονται και να ανασαίνοθν γρήγορα, αισθάνομαι σαν να κουραζομαι εγώ!
τελοσπάντων αυτά από εμένα.
Σχετικά με το primperan προσπάθησε Νίκη να μήν το παίρνεις καθημερινά, αλλά όσο μπορείς λιγότερο.
Εμένα με έχει βοηθήσει πολύ, από εκεί που δεν μπορούσα να βγω καθόλου έξω μόλις το ανακάλυψα, εβγαινα!
αλλά αν το παιρνεις συνέχεια ίσως από κάποιο σημείο και μετά να μην σου κάνει τπτ!
ετσι γίνεται με όλα σχεδόν τα φάρμακα!
Τα λέμε σύντομα παιδιά!
18-07-2006, 14:39 #169
ξερεις τι πιστευω οτι πρεπει να αρχισεις να δινεις νοημα σε μικρα πραγματα δεν ξερω τι σε εφτασε σε αυτη την κατασταση δεν μπορει να συνεβει ετσι απλα κοιταξε μεσα σου και δεσ τι φταιει ...αλλα δεσ και την ζωη λιγο πιο χαλαρα ευχαριστησε τον εαυτο σου και ασε οσους δεν καταλαβαινουν τη φαση που περνασ μακρια..............ΒΡΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ...Δεν ειναι κακο αυτο που περνας σιγουρα κατι θα βγει μελλοντικα ...απλα μη του δωσεις ςκταση και δωσε χρονο στον εαυτο σου..
19-07-2006, 02:17 #170
Σ\'ευχαριστω νατνικ.
21-07-2006, 12:51 #171
Καλημερα..τι κανετε?Εγω αρχιζω παλι και δεν ειμαι και πολυ καλα και να μου θυμιζω το πως ημουνα πριν λιγο καιρο.Βεβαια ενταξει ακομα το ελεγχω αλλα ανησυχω μηπως επανερθω στα ιδια παλι.Η γιατρος μου ειπε οτι μαλλον απο Σεπτεμβρη θα χρειαστει και παλι να πηγαινω δυο φορες την εβδομαδα για να γινει κατι πιο συστηματικο.Μαλλον τελικα θα πρεπει να το παρω αποφαση οτι συνεχως θα υπαρχει ο φοβος της υποτροπης και οτι αμα αφηνομαι λιγο θα επανερχομαι στην ιδια κατασταση..
21-07-2006, 14:31 #172
Ακούγεται ίσως παράδοξο αλλά πιστεύω πως όσο περισσότερο σκεφτόμαστε την υποτροπή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να την πάθουμε...
21-07-2006, 14:34 #173
Μακαρι να ειναι ετσι Βασιλη μου γιατι εγω το σκεφτομαι πολυ συχνα..
21-07-2006, 14:53 #174
Κι εγώ...
24-07-2006, 01:58 #175
Όλα θα πανε καλα Νίκη αρκεί να πιστέψεις σε εσένα.
Φιλικά πάντα
Alex30
24-07-2006, 02:06 #176
Δαναη και Αλεξ μου σας ευχαριστω πολυ.Φιλακια πολλα
24-07-2006, 02:18 #177
Φιλακια και σε εσενα Νικη μου
24-07-2006, 02:19 #178
Φιλακια Αλεξ μου
25-07-2006, 10:30 #179
Καλημερα παιδια.
Τελικα η υποτροπη ειναι \"σκεψη\" ( η μηπως εφιαλτης; ) ολων μας ετσι;
Εγω ξερω για τα καλα πως ακομη και να παψω παλι να εχω πανικους, εχω εξαιρετικα μεγαλες πιθανοτητες να ξαναχω ξανα και ξανα και ξανα...
Και τελικα, γιατι να μην τους εχω; Καλυτεροι ειναι αυτοι που εχουν; Χεχε...Πουλαω τρελιτσα γιατι δε με βλεπω καλα τις τελευταιες μερες. Ε ειπαμε, αλλα να μη σαλταρουμε κιολας εντελως :P
25-07-2006, 10:31 #180
Νικι μου κουραγιο. Εδω ειμαστε ολοι
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....