Results 181 to 195 of 226
Thread: ΒΑΡΕΘΗΚΑ
-
25-07-2006, 18:35 #181
Η υποτροπή έρχεται μάλλον από τον φόβο της σκέψης μιας πιθανής υποτροπής...
Κι έτσι συμφωνώ με Ωρίονα και Δανάη που λένε πως αφού οι σκέψεις αυτές έρχονται ούτως ή άλλως απλά παριστάνεις τον αδιάφορο περιμένοντας να πάνε στο καλό μαθαίνοντας παράλληλα πως να τις μετα-χειρίζεσαι κ να τις δέχεσαι μην ξεχνώντας πως αποτελούν ένα ακόμα αμυντικό τείχος...
- 28-07-2006, 14:30 #182
καλημερα..Αυτες τις μερες λειπω,ειμαι διακοπες και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα καλα χωρις βεβαια να λειπουν που και που καποιες διακυμανσεις οι οποιες ομως ειναι φυσιολογικες.Ελπιζω να περνατε καλα..
φιλακια
28-07-2006, 15:37 #183
Ετσι Νικη!!!
Περνα καλα!!!
Φετος τις φοβαμαι τις διακοπες, αν τελικα δεν κιοτεψω και δεν παω...
Μπορει παλι να σκεφτω εσενα και να παρω θαρρος η να ζηλεψω που θα σε σκεφτομαι ξαπλωμενη και χαλαρη σε καποια παραλια.
Εσυ παντως κρατα γερα
28-07-2006, 21:19 #184
Θα αντέξει χωρίς λαπτοπ όμως; :P
13-08-2006, 23:21 #185
Μίλησα με τον ψυχιατρό μου για αυτό το θέμα.
Παιδιά μην φοβάστε την υποτροπή, αμα είναι να γίνει ας γίνει.
Απλά να σκέφτεστε ότι όπως το αντιμετωπίσετε την πρώτη φορά ετσι ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ και πάλι θα νικήσετε.
Anyway, ο γιατρός μου είπε ότι ουσιαστικά αυτό είναι φοβία.
Δλδ φοβάστε μήπως υποτροπιάσετε, ή φοβάστε μήπως κάνετε κακό σε κάποιον, ή στον εαυτό σας κτλ..
Και μου είπε ότι όποιος \"φοβάται μήπως κάνει κάτι ή πάθει κάτι\",
δεν κάνει και δεν παθαίνει τπτ.
Όπως έρχονται οι σκέψεις σας, αφήστε τις να φύγουν...
Επίσης μου είπε ότι αυτό που λένε κάποιοι δλδ το ότι \"Αν φοβάσαι κάτι πολύ τότε σου συμβαίνει\" είναι μύθος.
οπότε αυτό που είπε ο ραψοδός πριν κάποιες σελίδες είναι σωστό.
Νίκη οι φοβίες ξεπερνιούνται μην ανησυχείς, απλά πείσε τον εαυτό σου ότι είναι φοβίες και τπτ άλλο. Εσύ είσαι εκείνη που μου είχε πει ότι αν είναι να υποτροπιάσω τότε ας γίνει,
δεν θα σκάσω..
Έχεις σκεφτεί να πάρεις κάποια αγωγή?
Δεν είναι κάτι το τρομερό μην αγχόνεσαι..
Π.χ. όταν έχεις πυρετό, δεν παίρνεις ένα depon?
ή όταν έχεις περίοδο δεν παίρνεις Μπουσκοπάν?
κάτι τέτοιο είναι κι αυτό..
δεν λέω να παρατήσεις την προσπάθεια που κάνεις, απλά να πάρεις μία βοήθεια..
σκέψου το..!
22-08-2006, 21:24 #186
Ο φοβος της υποτροπης ειναι λογικο να υπαρχει σε αυτη την περιπτωση,αλλα τωρα το αν θα συμβει ή οχι ειναι κατι που δεν μπορει να το ξερει κανεις.Υπαρχουν καποια στατιστικα στοιχεια που λενε οτι αν εχει περασει κανεις πχ δυο καταθλιπτικα επεισοδια ο κινδυνος για υποτροπη ειναι μεγαλυτερος απ\'οτι αν εχεις περασει ενα και γενικα οτι οσο αυξανεται ο αριθμος των καταθλιπτικων επεισοδιων τοσο αυξανονται και οι πιθανοτητες υποτροπης.Εγω ειχα ηδη μια υποτροπη γιατι την πρωτη φορα που περασα κατα8λιψη περσι διαρκεσε περιπου 4 μηνες,δεν ακολουθησα ουτε ψυχοθεραπεια,ουτε καποια φαρμακευτικη αγωγη αλλα το αφησα να περασει μονο του.Ημουνα καλα για καποιους μηνες αλλα απο τον Οκτωμβρη και μετα επανεμφανιστηκε.Οποτε τωρα ειναι φυσικο να με απασχολει αρκετα μηπως ξαναεχω τα ιδια,αλλα ενταξει οσο και να με απασχολει δεν μπορω να κανω κατι ετσι και αλλιως.
Τωρα οσον αφορα τα φαρμακα το σκεφτομαι να αρχισω απο Σεπτεμβρη να παιρνω τα seroxat ή τα seropram που μου ειχε πει η γιατρος.Απο τη μια δε θελω αλλα απο την αλλη βλεπω οτι ισως χρειαζονται γιατι ακομη δεν ειμαι καλα και αρκει το παραμικρο για να με ριξει.Τωρα δεν ξερω,τοσους μηνες προσπαθω να αποφασισω να παρω φαρμακα ή οχι και ακομα..
Σιγα σιγα πρεπει να αρχισω να διαβαζω και για την εξεταστικη αλλα δεν εχω καμια ορεξη..πρεπει να γινει και αυτο ομως.
Εσυ Γιωργο πως τα πας με τη θεραπεια?
Φιλακια
23-08-2006, 14:38 #187
Νίκη από τι θα εξαρτηθεί αν θα πάρεις φάρμακα ή όχι;
Από μια υποτροπή που ίσως έρθει; Αν είναι έτσι, τότε καλλίτερα να την προλάβεις παίρνοντάς τα από τώρα...
Τώρα για το παραμικρό που μπορεί να σε ρίξει πάει ανάλογα με το πόσο δίνεις σημασία στην πτώση...μερικές φορές νοιώθουμε να αισθανόμαστε περισσότερα πράγματα και μάλιστα ευκολότερα από τους άλλους ανθρώπους...υπάρχουν και θα υπάρχουν στιγμές που θα είσαι θλιμμένη και κακόκεφη με ή χωρίς λόγο...δεν χρειάζεται και να στενοχωριέσαι από πάνω που νοιώθεις έτσι...ότι κατεβαίνει, ανεβαίνει...η ζωή είναι ασανσέρ...απόλαυσε τα πάνω, αποδέξου τα κάτω...μην ψάχνεις πάντα το γιατί...μερικά πράγματα είναι έτσι όπως είναι...
άρχισε να διαβάζεις για την εξεταστική...η δράση σβήνει τα δάκρυα μου είπε μια φίλη και συμφωνώ απόλυτα...
23-08-2006, 19:27 #188
Αυτο ειναι το κακο με μενα οτι σε ολα ψαχνω συνεχεια το γιατι,υπεραναλυω καταστασεις και δινω πολυ εμφαση στα αρνητικα.Οποτε πως να ειμαι καλα μετα?
Καποιες φορες ειμαι καπως αισιοδοξη και σκεφτομαι οτι μπορω να ξαναρχισω καποια πραγματα που αφησα,να διορθωσω καποια αλλα,αλλες φορες παλι(τις περισσοτερες)σκεφτομαι οτι δεν αλλαζει τιποτα και οτι ακομα και να υπαρχει καποια βελτιωση στην ουσια δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο.
Κατι αλλο που επισης με ριχνει ειναι οτι δεν μπορω να βαλω κανενα προγραμμα και ετσι μενουν πολλα πραγματα πισω και μετα αγχωνομαι οτι δεν προλαβαινω πχ και τωρα με την εξεταστικη δεν εχω αρχισει και πολυ να διαβαζω και εχω αγχωθει οτι δεν θα τα προλαβω.Βεβαια ενταξει απο τη μια λογω της καταθλιψης δεν μπορω να περιμενω να τα παω και παρα πολυ καλα εφοσον ενα εξαμηνο δεν παταγα στη σχολη αλλα απο την αλλη αισθανομαι οτι το χρησιμοποιω σαν δικαιολογια καπως αυτο και οτι αν ηθελα θα μπορουσα να ειχα κατσει να διαβασω και να τα παω μια χαρα.
Τουλαχιστον αυτο που κανω τωρα ειναι καθε φορα που ειμαι χαλια να σκεφτομαι οτι αργα ή γρηγορα θα μου περασει οπως και τις προηγουμενες φορες..
Αυτα προς το παρον..φιλακια
24-08-2006, 00:28 #189
Νίκη μου συμφωνώ απόλυτα με τη Δανάη σε όσα σε συμβούλευσε!!!
Έχει δίκιο!!!!!!!
Σχετικά με την αγωγή σε βλέπω πολύ καιρό τώρα να είσαι και διστακτική και αρνητική...... Μπορεί όμως στη φάση αυτή της ζωής σου να σε βοηθήσουν θετικά!!!
Σκέψου το μικρό μου και μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για την τελειότητα στις καθημερινές σου δραστηριότητες!!!
Στο υπογράφει μιαν άκρως χρόνια υπερκινητική ύπαρξη!!!
ΦΙΛΙΑΚΙΑ
12-09-2006, 20:41 #190
αλλαξε διαθεση, αλλαξε τροπο σκεψης,αναζητησε πραγματα που σε γεμιζουν θα υπαρχουν καποια.το κυριοτερο ειναι να σκεπτεσαι θετικα.μην αφηνεις τιποτα να σε παρει απο κατω.παρε τη ζωη στα χερια σου, σου ανηκει και πραγματικα αξιζει να προσπαθησεις.βαλε στοχους και προσπαθησε οχι για να ικανοποιησεις τους αλλους αλλα εσενα.ασχολεισου με τον εαυτο σου!καλη τυχη!
13-09-2006, 16:03 #191
Top_secret καλως ηρθες στο φορουμ και σ\'ευχαριστω και για τις συμβουλες σου.
Επ\'ευκαιριας λοιπον να σας πω και τα νεα μου.Γενικα αυτο το διαστημα προσπαθω να συνδυασω δουλεια και εξεταστικη και με δεδομενο το οτι τοσο καιρο δεν ειχα και την καλυτερη σχεση με τη σχολη μου(να παρακολουθω μαθηματα κλπ)τωρα εχω αγχωθει πολυ για να τα προλαβω ολα.Και οταν λεω εχω αγχωθει εννοω σε σημειο να μην μπορω να συγκεντρωθω με τιποτα,να με πιανουν πονοκεφαλοι,ζαλαδες κλπ.Ελπιζω τουλαχιστον μολις τελειωσω την εξεταστικη να ηρεμησω καπως.Τωρα οσο αφορα τα υπολοιπα,εχτες ξεκινησα παλι συνεδριες με τη γιατρο μου(ειχα σταματησει λογω διακοπων).Ειχα κανει και ενα τεστ προσωπικοτητας ΜΜΡΙ πριν το καλοκαιρι το οποιο εδειξε και αυτο καταθλιψη και προς το παρον θα συνεχισω να πηγαινω μια φορα την εβδομαδα για συνεδρια.Δεν μπορω να πω οτι ειμαι καλα,ουτε ομως και χαλια.Μπορει τη μια στιγμη να ειμαι καλα και μετα απο λιγο να ειμαι χαλια,να αρχισωνα σκεφτομαι διαφορα και να με κατηγορω για ολα και μετα παλι καλα.Αυτο με ανησυχει καπως το γιατι δηλαδη να εχω τοσο μεγαλες διακυμανσεις στη διαθεση και σε μικρο χρονικο διαστημα και να μην μπορω να το ελενξω κιολας.Δηλαδη μπορει να μου φταινε τα παντα και να μη θελω να βλεπω ανθρωπο και σε μιση ωρα να ειμαι μια χαρα.Επισης με απασχολει καπως το οτι αρχιζει ο χειμωνας παλι και οτι και τις δυο φορες που με ειχε πιασει καταθλιψη ξεκινησε χειμωνα(αν και κοντευω να κλεισω χρονο με την καταθλιψη αυτη τη φορα)οποτε τωρα που αλλαζει ο καιρος κλπ φοβαμαι μην ειμαι παλι τα ιδια.
Αυτα προς το παρον
φιλακια πολλα
13-09-2006, 18:03 #192
Γενικα χρησιμοποιειται για να φανουν χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας καποιου καθως και τυχον ψυχοπαθολογια.
20-09-2006, 15:50 #193
Σημερα τελικα αποφασισαμε με τη γιατρο να ξεκινησω seropram.Και παλι δεν μπορω να πω οτι ηθελα να τα παρω αλλα πλεον δεν ειχα αλλη επιλογη.Τα ξεκινησα σημερα,τωρα θα δω πως θα παει με αυτα.Αλλα αισθανομαι οτι ειμαι σε αδιεξοδο,δεν ξερει και κανεις οτι θα ξεκινησω αντικαταθλιπτικα και ετσι θα πρεπει οτι κανω να το κανω μονη μου.Και ειναι αλλιως να ξερεις οτι εχεις καποιον δικο σου που θα ειναι διπλα σου και αλλιως να ξερεις οτι εισαι μονος σου.
Εξακολουθω να εχω αμφιβολιες για το αν τελικα επρεπε να τα παρω ή οχι τα seropram αλλα ελπιζω τελικα να εκανα το σωστο.
20-09-2006, 16:09 #194
Νίκη καλησπέρα
Αναρωτιέμαι αν σκέφτηκες την επιλογή να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία.
Γνωριζω την κατάθλιψη. Είναι αρκετά επώδυνη.
Τα φάρμακα ισως βοηθούν αλλά είναι ακόμη καλύτερα να κοιτάξεις μέσα σου με κατάλληλη καθοδήγηση απο κάποιον ειδικό. Μόνο από μέσα μπορείς να ξαναγεννηθείς.
20-09-2006, 16:11 #195
Κανω ψυχοθεραπεια εδω και 7 μηνες αλλα δεν εχει υπαρξει καποιο ιδιαιτερο αποτελεσμα ακομη
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....