Results 61 to 75 of 226
Thread: ΒΑΡΕΘΗΚΑ
-
30-03-2006, 16:06 #61
Οι τάσεις αυτοκτονίας είναι οιωνεί αποτέλεσμα της κατάθλιψης....
Είναι φυσιολογικό [όσον αφορά την φυσιολογία της κατάθλιψης πάντα] να υπάρχουν τέτοιες τάσεις...απ\' το να υπάρχουν όμως μέχρι να πραγματοποιηθούν είναι μακρύς και δύσβατος ο δρόμος...
Με άλλα λόγια προσπάθησε να \"συνηθίσεις\" αυτές τις τάσεις μιας και τώρα που εμφανίστηκαν δύσκολα θα εξαλειφθούν με την έννοια πως από εδώ και πέρα η αυτοκτονία θα είναι πιθανώς το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που θα έρχεται στο μυαλό σου ως λύση στο πρόβλημά σου...Είναι μία επιλογή....και είναι καλό να έχεις επιλογές....πόσω μάλλον όταν μπορείς να τις αποκλείεις....και η αυτοκτονία είναι μία εκ των επιλογών που αποκλείονται ή καλλίτερα αναβάλλονται πάρα πολύ εύκολα....
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή των νεκρών είναι ότι δεν θα ξαναπεθάνουν.
Νίτσε
- 31-03-2006, 11:06 #62
Και εμένα ο γιατρός με είχε ρωτήσει αν θέλω η θεραπεία να γίνει μόνο με φάρμακα, μόνο με ψυχοθεραπεία ή με συνδυασμό και των δύο. Ε και φυσικά επέλεξα και τα δύο
31-03-2006, 12:48 #63
αμα εχεις την οικονομικη ευχερια...2 καλυτερα απο ενα
01-04-2006, 12:44 #64
Εμένα θυμάμαι ο γιατρός μου με ρώτησε \"θες να γίνεις καλά; Αν δε θες να το αφήσουμε\". Ακόμα τα θυμάμαι τα λόγια του. Αν δεν υπάρχει θέληση και καλή συνεργασία μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου όσα χάπια και αν πάρεις όσο καλός και αν είναι ο γιατρός και όσοι γνωστοί και φίλοι αν σου μιλήσουν αποτέλεσμα θετικό δε θα υπάρξει. Πόσες φορές για οργανικό πρόβλημα είπαν οι γιατροί ότι ο ασθενής θεωρούνταν \"ξεγραμένος\" από την πλευρά μας όμως η θέλησή του για τη ζωή μας διέψευσε. Μικρή δόση από το \"φάρμακο\" της θέλησης υπερτερεί όλων των άλλων φαρμάκων τις περισσότερες φορές.
Φιλικά
Alex30
03-04-2006, 10:08 #65
Παρολο που εχω αρχισει καποια προσπαθεια με την ψυχοθεραπεια αλλα και απο μονη μου για να μπορεσω επιτελους να αισθανθω καπως καλυτερα,υπαρχουν αρκετοι εξωτερικοι παραγοντες που με απογοητευουν και με κανουν να θελω να τα παρατησω ολα.Δηλαδη δε φτανουν ολα αυτα που σκεφτομαι λογω καταθλιψης,βλεπω καθημερινα και την απουσια της παραμικρης στηριξης απο τους γυρω μου και αισθανομαι εντελως μονη..Βεβαια θα μου πειτε οτι κανω πρεπει να το κανω για μενα και για κανεναν αλλο,αλλα με ολη αυτη την \'αδιαφορια\'και την ελλειψη κατανοησης χανεται οποιαδηποτε θεληση για να προσπαθησω εστω και λιγο παραπανω.
03-04-2006, 16:55 #66
Μήπως έχεις κλειστεί πολύ στον εαυτό σου και έτσι δε μπορείς να καταλάβεις τη διάθεση των άλλων για βοήθεια; Όταν ήμουν όπως εσύ σε κατάθλιψη επειδή είχα κλειστεί στον εαυτό μου και είχα κακή διάθεση δε μπορούσα να καταλάβω την καλή πρόθεση των φίλων μου χώρια που κάποιες φορές την παρεξηγούσα κι όλας.
03-04-2006, 22:26 #67
Νίκη όσο πιο γρήγορα τη συνηθίσεις και την αποδεχτείς την έλλειψη κατανόησης και πολύ περισσότερο την αδιαφορία τόσο πιο καλά θα αισθανθείς τρόπος του λέγειν βέβαια αλλά τουλάχιστον θα έχεις ένα πρόβλημα λιγότερο να βασανίζεσαι....
Ξέρω και σε νοιώθω πως τώρα που είσαι κάτω σε ενοχλεί και σε επηρρεάζει αφάνταστα η απάθεια των άλλων και γενικά το πως φέρονται....γιατί όπως και να φέρονται εσένα είμαι σίγουρος πως δεν θα σου άρεζε....μιας και θα έλεγες κάτι τέτοιο.....\"Ναι, καλά. Αν το είχες εσύ να δω πως θα φερόσουν...\"
Συνεχίζεται....
05-04-2006, 21:15 #68
Τελικά η συνέχεια ήρθε από τη Δανάη οπότε τα περισσότερα περριτεύουν....
07-04-2006, 12:35 #69
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και γενικα για τη στηριξη σας ολο αυτο τον καιρο!Εχτες πηγα στο 5ο ραντεβου με τη γιατρο(τελικα κανω ψυχαναλυση)και ειμαστε ακομα στο να βρουμε τα αιτια κλπ.Εχουμε καταληξει στο οτι ολα οφειλονται σε διαφορα λαθη του παρελθοντος,κυριως αλλων,σε προβληματα κλπ και οτι χρειαζεται αρκετος χρονος ακομα για να υπαρξει σημαντικη βελτιωση.Δεν μπορω να πω οτι αισθανομαι καλυτερα,παραμονο οτι αισθανομαι πολυ μπερδεμενη.Αρκετες φορες μαλιστα σκεφτομαι και να σταματησω να πηγαινω γιατι ουτε αυτο μπορει να βοηθησει και οτι δε θα αλλαξει τιποτα και τετοια,αλλα αν το κανω αυτο θα τα κανω χειροτερα..Ακομα με εχει κουρασει πολυ αυτη η κατασταση τοσο καιρο οποτε τα βλεπω ακομα πιο απαισιοδοξα τα πραγματα..
11-04-2006, 14:13 #70
συμφωνω με δαναη...νικη αφου το αρχισες τελειωσε το.εξαλου η αρχη ειναι δυσκολη.αυτο το κοματι το ξεπερασες.προχωρα!!!
12-04-2006, 10:26 #71
Νικακι οντως..πωσ τα πας με την Ψυχοθεραπεια σου μικρη μου..μασ εχεισ αφησει χωρισ νεα μερεσ.. και ανησυχουμε.....!!!!
....εγω ομολογω πωσ ενα μεγαλο αγχοσ για να αρχησω την ψυχοθεραπεια ..το εχω...
... δεν ξερω... φωβαμαι ισως πωσ θα μου ανοιξει πληγες και υστερα δεν θα μου τισ κλεισει...χαζο ε?...
Να ρωτησω κατι... ΟRION ..λες πωσ εχεισ καλο γιατρο..ποιον γιατρο εχεισ? σε χρεωνει ακριβα?
..και κατι αλλο... στα ΚΨΥ σε φακελωνουν?...να πω την αληθεια δεν μου αρεσει καθολου αυτο......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
12-04-2006, 10:26 #72
..φιλακια πολλα...
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
12-04-2006, 12:19 #73
Δεν ξερω πραγματικα αν ειμαι καλυτερα ή οχι..Εκει που ειμαι σχετικα καλα,στο ασχετο αρχιζω να σκεφτομαι διαφορα κ να αισθανομαι χαλια.Αυτη τη βδομαδα,αν εξαιρεσουμε το Σαββατο που ημουνα πολυ χαλια,ηθελα να πεθανω κλπ,ειμαι καπως καλυτερα αν και συνεχιζω να ειμαι πολυ απαισιοδοξη.Το κακο ειναι οτι τελευταια μου φταινε ολοι και ολα,χωρις να ξερω το γιατι,σε σημειο να μη θελω να μιλαω σε κανεναν..Με τη γιατρο ενω τα παμε καλα και εχω αρχισει να λεω αρκετα πραγματα,παλι υπαρχουν καποιες φορες που θελω να ακυρωσω το ραντεβου..δεν ξερω αν υπαρχει βελτιωση,γιατι σκεφτομαι οτι και να αλλαξει κατι τωρα σε λιγο καιρο θα ειμαι παλι τα ιδια,στην ουσια δηλαδη μειωνω καθε μου προσπαθεια.Τωρα ενα αλλο θεμα που πρεπει μου λεει να προσεξω ιδιαιτερα ειναι το θεμα με το φαγητο(επειδη δεν τρωω σχεδον κα8ολου)για να μη μου δημιουργησω αλλα προβληματα απο μονη μου.Αυτα προς το παρον..Φιλακια!!
12-04-2006, 12:58 #74
Στα ΚΨΥ απ\'οτι ξερω απλα ο γιατρος εχει το ιστορικο σου και τις σημειωσεις που κραταει καθε φορα.Δε νομιζω να γινεται καποιο αλλου ειδους φακελωμα..
12-04-2006, 15:47 #75
στα ψυχιατρεια γινεται φακελωμα διοτι η νοσιλεια η η επισκεψη γραφεται στο βιβλιαριο του ασθενη.νικη οταν δεν αισθανεσαι καλα να σηκωνεσαι και να βγαινεις καμια βολτιτσα μην καθεσαι στο σπιτι και φρικαρεις!!!
εμενα επειδη τα φαρμακα τα γραφω σε αλλο βιβλιαριο φαινομαι καθαρος!!!οσο για την επισκεψη πληρωνω 40 ευρω.αλλα παιδια πιστευω οτι τα αξιζει!!!εχουμε τρομερη σχεση ασθενη γιτρου.αμα εχουμε να μιλησουμε καμια 15αρια μερες μου τηλεφωναει και με ρωταει πως ειμαι.οταν ειμαι στο ιατρειο του βαριεμαι καποια στιγμη απο το πολυ μπλα-μπλα.δεν μου εχει πει ποτε ποτε να φυγω η του στιλ εισαι ενταξει τα ξαναλεμε...εγω αρχιζω και εγω τελειωνω την συζητηση.το ατομο εχει τρομερη ευσυνηδεισια με την δουλεια του.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....