ΒΑΡΕΘΗΚΑ - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 16 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 226
    Senior Member
    ?? ...να σου πω κατι Νικη μου?... απο παντα... τα καλοκαιρια ενιωθα συχνα την αναγκη να πηγαινω μονη στη παραλια... απλα να λιαζομαι σε μια ξαπλωστρα.. να βυθιζομαι στο νερο... και χωρις παρεα.. μπορουσα να ειμαι με κοσμο αλλα και με το βιβλιο που με χαλαρωνε.. την θαλασσα.. τον ηχο της... τις σταγωνιτσες να εξατμιζονται απο πανω μου.. αληθεια.. οσο χαζο κι αν ειναι ..συγκεντρωνομαι σε ομορφες μικρολεπτομεριες.... εχοντας χρονο.. χωρις αγχος.. πιεση... και παντα ενιωθα καλητερα.. πιο ησυχη μεσα μου... οταν θα βρεις χρονο.. πηγαινε στην θαλασσα... οπως εχω ξανα πει καλη μου Νικη ...το νερο θεραπευει παντα... ..να προσεχεις εκει εξω....
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Καλημερα!!Προσπαθω οσο μου επιτρεπουν διαφορα γεγονοτα να ειμαι καλα.Γενικα τελευταια εχουν προκυψει πολλα προβληματα,τα οποια με ριχνουν αρκετα και με κανουν να ειμαι συνεχως αγχωμενη..Επισης εχω φτασει σε ενα σημειο να αναρωτιεμαι τι κανω γιατι σε δυο βδομαδες περιπου αρχιζω και εξεταστικη και ακομα δεν εχω διαβασει τιποτα,στη σχολη δεν παταω και γενικα βλεπω οτι αδιαφορω εντελως για οτι με αφορα..Βεβαια ενταξει δεν μπορω να πω οτι ειμαι τοσο χαλια οσο ημουνα,υπαρχει βελτιωση και πλεον αυτο που με ριχνει ειναι γεγονοτα και οχι αυτα που σκεφτομαι απο μονη μου.Το μονο που μπορω να πω οτι κανω αυτο το διαστημα ειναι οτι εχω αφοσοιωθει στη δουλεια μου.Στη γιατρο feli μου συνεχιζω να πηγαινω μια φορα τη βδομαδα,εχω αρχισει βεβαια και σκεφτομαι οτι ισως τελικα ηταν λαθος μου το να μην πηγαινω και δευτερη,αλλα θα το αφησω λιγο ακομα να δω πως θα παει.Ειναι φορες που σκεφτομαι οτι αδικα προσπαθω κλπ αλλα δεν ειναι ετσι,ετσι κ αλλιως αν δεν προσπαθησουμε να αλλαξουμε κατι που πρεπει,τι αλλο μπορουμε να κανουμε.Βεβαια το να χρειαζεται να προσπαθεις συνεχως για απλα πραγματα και για να μην γυρισεις στα ιδια ειναι κουραστικο,αλλα θελω να πιστευω οτι καποια στιγμη θα εχει αποτελεσμα.Τωρα καταλαβα οτι εχει αποδιοργανωθει πληρως η ζωη μου και οτι εχω αφεθει πολυ.Ομως ξερω και οτι οι επιλογες που εχω ειναι δυο ή τα παραταω και συνεχιζω να ειμαι τα ιδια και χειροτερα ή προσπαθω και σιγα σιγα διορθωνω οτι μπορω.Μαλλον η δευτερη επιλογη ειναι καλυτερη..
    Αντα μου εχεις δικιο σε αυτο που λες για τη θαλασσα και οτι απλα πραγματα μπορει να σε βοηθησουν να νιωσεις καλυτερα.Αλλωστε πιστευω οτι αν διναμε λιγη παραπανω σημασια σε ολα αυτες τις ομορφες μικρολεπτομερειες που λες θα ηταν καλυτερα τα πραγματα.
    Εσεις τι κανετε?Φιλακια πολλα

Senior Member
    ..καλη μου ξερεις τι λεω?.... πανω απ ολα η υγεια μας... και τι εγεινε αν δεν περασεις καπιοα μαθηματα σε αυτη την εξεταστικη?..τιποτα.. την επομενη θα προσπαθησεις παλι... τωρα χρειαζεται αγαπη,στοργη και φροντιδα η Νικη...προσπαθησε να της τα δοσεις.. να την καλομαθεις...
    φιλακια πολλα..

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Senior Member
    Ετσι ειναι και να μην περασω καποια μαθηματα(βασικα μαλλον κανενα δε 8α περασω),δεν ειναι κ τοσο σημαντικο μιας που μπορω να τα ξαναδωσω και αργοτερα.Ομως ξερω οτι αμα δω αποτελεσματα θα με επηρεασει κ αυτο.

Senior Member
    ..να μην στεναχωριεσαι ματια μου.. χρονος υπαρχει...

Member
    niki μου βάλε πάνω απ\'ολα τον εαυτό σου και το πως θα διώξεις όλο αυτό το συναίσθημα που δε σε αφήνει να λειτουργήσεις και άσε τα μαθήματα για αργότερα! δεν είναι νομίζω τόσο σημαντικά όσο η ψυχική σου υγεία και δεν είναι και κάτι που αν δεν το κάνεις τώρα δε θα μπορέσεις ποτέ να το κάνεις..θα τα δώσεις αργότερα τα μαθήματα.. εγώ όταν σπούδαζα μέχρι το τέταρτο εξάμηνο χρωστούσα τα πάντα, κι όμως μετά τα πέρασα όλα και με πολύ καλούς βαθμούς.. γίνε καλά πρώτα και μετά θα έχεις όλη τη δύναμη και τη διάθεση να συνεχίσεις με τη σχολή σου και αν το θες πραγματικά θα τα πας πολύ καλύτερα απο οτι αν τα δώσεις τώρα περιμένοντας καλά αποτελέσματα.δε λέω να μην προσπαθήσεις αλλά να μην απογοητεύεσαι αν οντως δεν τα πας καλά.. μην πιέσεις τον εαυτό σου και επιδεινώσεις την κατάστασή σου..χαλαρά με όση διάθεση έχεις και για όσο αντέξεις το διάβασμα.
    μόνο να μην σκέφτεσαι αρνητικά και να μην θυμώνεις με τον εαυτό σου, αφού ξέρεις πως δεν φταίει αυτός, εντάξει ψυχή μου?
    φιλιά πολλα και να είσαι αισιόδοξη!

Senior Member
    ρε νικακι το ανχος δεν μπορεις να το ελενξεις?

Senior Member
    Δυστυχως καθολου,αγχωνομαι υπερβολικα ακομα και για απλα πραγματα..

Senior Member
    Το θέμα τότε είναι αν μπορείς να ζεις κ να λειτουργήσεις με αυτό εφ\' όσον δεν μπορείς να το ξεπεράσεις...

Member
    τόσο εύκολο το θεωρείς εσύ αυτό ραψωδέ?? κανένας αγχώδης άνθρωπος δε μπορεί να μάθει να ζεί με το άγχος αλλιώς δε θα χαρακτηριζόταν και αγχώδης.
    είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει προσπάθειες να το ξεπεράσει παρά να μάθει να ζει με αυτό..το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού μας, είναι ο \"κακός\" μας εαυτός που πρέπει να τον διώχνουμε και να παλεύουμε καθημερινά για να τον πείσουμε να φύγει!
    νικάκι προσπάθησε και θα νικήσεις τον κακό εαυτό σου
    φιλιά!

Senior Member
    Ποιος σημερα δεν αγχονεται. Ολοι αγχομενοι ειμαστε. Και το παλευουμε. Ποιος δεν εχει αγχος σημερα να μου πει και εμενα.

Senior Member
    feli
    τόσο εύκολο το θεωρείς...ποιο ;;
    είπα το θέμα είναι αν...δεν το χαρακτήρισα ούτε εύκολο ούτε δύσκολο...

πότε ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται ως αγχώδης και τι σημαίνει δεν μπορεί να μάθει να ζει με το άγχος του ;;
    αν μάθει να ζει με το άγχος του δεν σημαίνει πως παύει να έχει άγχος....και να χαρακτηρίζεται όπως λες ως αγχώδης...
    είπα εφ\' όσον δεν μπορεί να το ξεπεράσει [πράγμα που σημαίνει πως γυρνάει συνέχεια στο μυαλό της και την επηρρεάζει με αρνητικό/ ανεπιθύμητο τρόπο] ίσως να πρέπει να στρέψει την προσοχή της στο πως να \"μάθει να ζει με αυτό\"

\"είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει προσπάθειες να το ξεπεράσει παρά να μάθει να ζει με αυτό\"
    ίσως και να είναι έτσι...

\"το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού μας, είναι ο \"κακός\" μας εαυτός που πρέπει να τον διώχνουμε και να παλεύουμε καθημερινά για να τον πείσουμε να φύγει!\"
    υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος...υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το άγχος ή όπως λένε τους αρέσει να ζούνε στην τσίτα....ζούνε πιο δημιουργικά/ εποικοδομητικά/ έντονα καθώς το άγχος τους κρατάει σε εγρήγορση...χρησιμοποίησαν δηλαδή το άγχος προς όφελός τους...

Member
    καλά δε σου είπα και τίποτα.. πολύ παρεξήγηση δεν πέφτει εδώ? εγώ δεν μπήκα στο φόρουμ για να σας κοντράρω, την αποψή μου λέω και δεν έχει να κάνει με πρόσωπα το τι λέω εδώ μέσα..αν ενοχλώ να το βουλώσω και να την κάνω, να μη δημιουργώ και εντάσεις
    εγώ βασικά αναφέρθηκα στο στρες και οχι στο δημιουργικό άγχος που υπάρχει όπως σωστά λες

Senior Member
    δεν χρειάζεται ούτε να το βουλώσεις ούτε να την κάνεις...
    κουβέντα κάνουμε...
    απλά με τις εντάσεις γίνεται πιο διασκεδαστική..

Senior Member
    Φέλη μου ο Βασίλης έχει δίκιο..είμαστε και λίγο θερμόαιμοι εδώ..χι...χι..Η παρουσία σου και η συμβολή σου προσωπικά μου αρέσει πολύ! Οι απόψεις μας είναι λογικό να διαφέρουν, δεν το θεωρώ περίεργο. Αλλά αυτός δεν είναι αυτόματα λόγος παρεξήγησης. Μην το παίρνεις λοιπόν σοβαρά...

Page 9 of 16 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast