Results 196 to 210 of 226
Thread: ΒΑΡΕΘΗΚΑ
-
20-09-2006, 18:15 #196
Εγω Νικη θα σου προτεινα να αρχισεις την φαρμακευτικη αγωγη και παραλληλα να μην σταματησεις την ψυχοθεραπεια. Πιστευω πως θα εχεις καλυτερα και πιο αμεσα αποτελεσματα. Πολλοι τυποι καταθλιψης δεν καταπολεμουνται ευκολα με την ψυχοθεραπεια μονο οπως επισης αλλοι δεν αντιμετωπιζονται μονο με την φαρμακοθεραπεια. Σε καθε περιπτωση treatment resistance παντως πρεπει οπωσδηποτε αν δεν εχεις αποτελεσματα μεσα στο προβλεπομενο διαστημα να εισαι σε συνεχη επικοινωνια με τη γιατρο σου για εναλλακτικη μορφη φαρμακοθεραπειας. Καλο βεβαια θα ηταν να εχεις και καποιον δικο σου να μιλησεις. Αν παλι δεν μπορεις συζητησε το κι αυτο με τη γιατρο σου. Αλλα αν σου συνεστησαν φαρμακευτικη αγωγη πρεπει να την παρεις.
φιλικα
τεσσα
- 20-09-2006, 19:08 #197
Δεν νομιζω Οριων οτι ειναι οι παρενεργειες των φαρμακων που αγνοουν οι γιατροι. Το προβλημα εντοπιζεται κυριως στο γεγονος οτι δεν υπαρχει αναλυτικη περιγραφη της συναισθηματικης καταστασης του ατομου και κατοπιν προσωπικο και οικογενειακο ιστορικο. Ολα τα φαρμακα δεν ειναι για ολα τα συμπτωματα. Ουτε σε καποιον με βαρυ οικογενειακο ιστορικο θα δωσεις τα ιδια φαρμακα με καποιον αλλο ο οποιος εχει μια μελαγχολια η ηπιας μορφης καταθλιψη. Παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες στην επιλογη της καταλληλης θεραπειας και κατα συνεπεια της πιο αποτελεσματικης. Καμια φορα λειτουργει η φαρμακευτικη καλυτερα απο τη ψυχοθεραπεια η το αντιθετο η και τα δυο μαζι.
φιλικα
τεσσα
20-09-2006, 20:35 #198
Ξεκινησα τα seropram σημερα αλλα θα συνεχισω και την ψυχοθεραπεια,γιατι οπως λες Τεσσα πιστευω και εγω οτι θα ειναι καλυτερα.Βεβαια δεν τεθηκε καν τετοιο θεμα,να σταματησω δηλαδη αλλα ειπαμε κιολας να πηγαινω 2 φορες την εβδομαδα παλι.Εχω κουραστει πολυ με αυτες τις τοσο εντονες μεταπτωσεις που εχω απο τη μια στιγμη στην αλλη,οποτε πλεον δε νομιζω οτι ειχα τα περιθωρια να πω οτι θα το προσπαθησω παλι χωρις αντικαταθλιπτικα.Επειτα παει σχεδον 1 χρονο τωρα αυτη η ιστορια,οποτε ποσο πια θα περιμενα..Βεβαια οσο να ναι το γεγονος οτι τοσο καιρο ελεγα οτι θα το προσπαθησω και θα μπορεσω χωρις φαρμακα να τα βγαλω περα και οτι τωρα ειδα πως τελικα δεν γινεται μονη μου με εχει ριξει περισσοτερο αλλα ενταξει θα το συνηθισω.
Οι παρενεργειες που λες Οριον και μενα με ανησυχουν καπως.Σημερα ξεκινησα με μισο χαπι και ενταξει το μονο που μου εφερε ηταν υπνηλια,η οποια βεβαια μπορει και να μην ηταν και απο το seropram.Αυριο που 8α παρω ολοκληρο θα δω πως θα ειναι.
Σας ευχαριστω,
Νικη
21-09-2006, 00:00 #199
Νίκη ειδικός δεν είμαι για να σου πω πάρε ή μην παίρνεις χάπια. Θα σου πω κάτι που το έχω ως νόμο στη ζωή μου και είναι από τον Σωκράτη: \"Σημασία δε έχει τι λένε οι πολλοί. Σημασία έχει τι λένε οι ειδικοί\". Καλή συνέχεια Νίκη μου στην προσπάθειά σου.
Φιλάκια πολλά
Αλέξης
21-09-2006, 10:59 #200
Αλεξ και Δαναη μου να ειστε καλα.Ηδη με εχετε βοηθησει αρκετα και σας ευχαριστω πολυ γι\'αυτο και τους δυο σας και να ξερετε πως οτι χρειαστειτε θα ειμαι διπλα σας.
Φιλακια πολλα
21-09-2006, 14:09 #201
Nίκη
Δεν σου κρύβω πως με πικραίνει το ότι μπαίνεις στην λήψη φαρμάκων απο τόσο μικρή ηλικία. Γνωρίζω το Seropram. Εκλεκτικός αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονινης.
Εύχομαι σύντομα, μέσα απο την ψυχοθεραπεία, να μην χρειάζεσαι την φαρμακαυτική αγωγή.
Είμαι κι εγώ δίπλα σου.
21-09-2006, 14:26 #202
Ουτε εγω ηθελα να αρχισω απο αυτη την ηλικια αντικαταθλιπτικα γι\'αυτο και προσπαθουσα τοσο καιρο να τα αποφυγω.Απο τη μια σκεφτομαι οτι ισως χρειαζοντουσταν αλλα απο την αλλη ισως να μην επρεπε να τα παρω αλλα να προσπαθησω και αλλο απλα με ψυχοθεραπεια.Ακομα δηλαδη δεν τα αρχισα και σκεφτομαι να τα σταματησω.Δεν ξερω πραγματικα τι να κανω,απο χτες ειμαι πιο χαλια απ\'οτι ημουνα και το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι τελικα δεν τα καταφερα απο μονη μου να κανω κατι και γιατι γιναν ολα ετσι.Ξερω δεν εχει νοημα να ψαχνω τα γιατι και πως αλλα δεν μπορω να μην το κανω,νομιζα οτι ημουνα καλυτερα και τωρα παλι απ\'την αρχη ολα.
Σημερα ξεκινησα να το παιρνω ολοκληρο,προς το παρον μονο υπνηλια εχω και ανακατωσουρα στο στομαχι και αισθανομαι μια γενικη εξαντληση.Ειναι μονο απο τα seropram αυτα,ειναι απο το οτι ειμαι χαλια γενικοτερα δεν ξερω,θα δειξει.
21-09-2006, 14:45 #203
Η υπνηλία Νίκη έχει να κάνει με το Seropram.
Μην παρατάς τον αγώνα. Σύντομα εύχομαι να βγείς απο το τούνελ που περιγράφεις.
Νιώθω οτι βρίσκεσε σε εσωτερική σύγκρουση.
Θα ήθελα να μάθαινα κάποια πράγματα για σένα αν και αισθάνομαι ότι η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι σαφώς περιοριστική.
21-09-2006, 14:48 #204
Νομιζω πως δεν χρειαζεται να δραματοποιουμε τοσο τα πραγματα. Ενταξει η ψυχοθεραπεια δεν εδωσε τα επιθυμητα αποτελεσματα χρειαστηκε και η συνδρομη αντικαταθλιπτικων. Ισως αυτη η πιο \'επιθετικη\' θεραπεια να ανακουφισει τα συμπτωματα γρηγοροτερα και ετσι η Νικη να μπορεσει να δουλεψει κατοπιν στα πιθανα συναισθηματικα αιτια του προβληματος απαλλαγμενη απο αυτα.
Νικη μου ολα καλα θα πανε μην ανησυχεις για τιποτα.
φιλικα
τεσσα
21-09-2006, 14:50 #205
Σαν τι θα ηθελες να μαθεις?
21-09-2006, 15:44 #206
Τι διαφορά έχει αν θα πάρεις αντικαταθλιπτικά στα 20, στα 25, στα 30 ή δεν ξέρω κι εγώ πόσο; Τι αλλάζει δηλαδή;
21-09-2006, 15:55 #207
Μαλλον το θεμα ειναι οτι δεν τα ηθελα γενικα,οχι τοσο η ηλικια,δηλαδη ισως και μεγαλυτερη αν ημουνα παλι να ημουνα το ιδιο αρνητικη.
21-09-2006, 16:16 #208
Τον καταλαβαινω τον αρνητισμο σου απεναντι στα αντικαταθλιπτικα παραπεμπουν για ανθρωπους που δεν ξερουν σε ταμπου και επισης γι αυτους που τους χορηγουνται οτι ισως η κατασταση ειναι σοβαροτερη απ οσο πιστευαν. Και τοτε δικαιολογημενα αρχιζουν τα ερωτηματα και η ανησυχια. Δεν χρειαζεται να εισαι αρνητικη. Ο σκοπος ειναι να νιωσεις συναισθηματικα καλα τωρα ο τροπος δεν εχει και μεγαλη σημασια.
Rap κλινικα δεν παιζει μεγαλο ρολο σε ποια ηλικια παιρνει καποιος αντικαταθλιπτικα. Τα αντικαταθλιπτικα ετσι κι αλλιως δεν εχουν ηλικια. Στατιστικα και κατα προεκταση κοινωνικα μπορει να εχει καποιας μορφης σημασια.
τεσσα
21-09-2006, 22:52 #209
Originally posted by tessa
Rap κλινικα δεν παιζει μεγαλο ρολο σε ποια ηλικια παιρνει καποιος αντικαταθλιπτικα. Τα αντικαταθλιπτικα ετσι κι αλλιως δεν εχουν ηλικια. Στατιστικα και κατα προεκταση κοινωνικα μπορει να εχει καποιας μορφης σημασια.
21-09-2006, 23:19 #210
Originally posted by raphsssodos
Originally posted by tessa
Φιλικά
Αλέξης
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή