Results 46 to 60 of 198
Thread: ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Νο 2
-
03-06-2009, 13:47 #46
Originally posted by Nora
Θα πρότεινα λοιπόν, να κάνεις μια ξεκάθαρη κουβέντα στον σύζυγο σου για τα συναισθήματα σου αλλά και για τρόπο που χειρίζεται αυτός τα παιδιά του.Δώσε του να καταλάβει τις αντοχές σου και τα θέλω σου.
Πρέπει να γίνει κατανοητό και στους 2 σας, ότι είστε \"ενα\" ως γονείς.
Τέλος, θα ήταν καλύτερο να κλείνεις τα αυτιά σου, σε πεθερές, γαμπρούς και γενικά στα σόγια.:D
Όσο για την μαμά σου και γιαγιά και για να μην την εκθέσεις, πες της να ξαναμιλήσει με την εγγόνα της και να την συμβουλέψει να μιλήσει/ανοιχτεί σε σένα.
Πολύ σωστό αυτό. Συμφωνώ και επαυξάνω :)))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 03-06-2009, 13:52 #47
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ.
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
03-06-2009, 13:53 #48
Originally posted by weird
Originally posted by Δοδις
χμ..δεν ξέρω, εγω νομίζω πως αν ήταν έτοιμη η μικρή να εκφράσει ανοιχτά τα παραπονα της θα το έκανε στην μπουμουρίνα. όχι δια μέσω μαμας μπουμπουρίνας. γνώμη μου χωρίς να θέλω να φανώ επίμονη ή οτιδήποτε άλλο, να περιμένει λιγάκι.
Ελπίζω μόνο να μην είναι κλασσική στάση της μικρής να ξεφορτώνει στην γιαγιά και όχι στην άμεσα ενδιαφερόμενη, και με την έννοια, πρότεινα το \"ξεκουκούλωμα\" με έναν ειλικρινή και ευθύ, ήρεμο ωστόσο διάλογο.
Κι εγώ δεν θέλω να φανώ επίμονη, είναι ωραίο να συζητάμε μεταξύ μας :)
συμφωνώ, αν το έχει σύστημα να τα λεει οπουδήποτε αλλού εκτός απο την μπιμπι τότε να μιλήσει και να μην περιμένει...γιατί όσο και να περιμενει...δεν θα γίνει και τίποτα.
ο ήρεμος και ειλικρινής διάλογος όπως λες θα τους βοηθήσει..με τσακωμούς απλά θα γίνουν χειρότερα τα πραγματα.
το ξερεις ότι μου αρέσει πάντα να σε ακουω, εεεε, να σε διαβάζω δηλαδή.;)
03-06-2009, 13:54 #49
άμα είναι ωραίος ο αφεντικός, δεν πειράζει! περιμένουμε!!!!!!!!!:P:P:D:D:D
03-06-2009, 13:56 #50
χαχαχα α ρε Δοδ! Απιστευτη!
Κοίτα, εμένα το αφεντικό λείπει ολημερίς σήμερα, κι έχω σκοτωθεί στην δουλεια!!!
Λείπει ο γάτος και χορεύουν τα ποντίκια. :PPP
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-06-2009, 13:58 #51
Originally posted by weird
χαχαχα α ρε Δοδ! Απιστευτη!
Κοίτα, εμένα το αφεντικό λείπει ολημερίς σήμερα, κι έχω σκοτωθεί στην δουλεια!!!
Λείπει ο γάτος και χορεύουν τα ποντίκια. :PPP
:)
αλλα θα ηθελα ενα
μεχρι να γινω εγω...χε χε!
δουλευω εθελοντικα...περιπου
03-06-2009, 14:00 #52
Οχι δεν ειναι ωραιος ρε Ντοντινι, αμα ηταν ωραιος δεν θα ηταν πανω απο το κεφαλι μου!!!!!
Ασε που αμα νευριαζει παιρνει και το χρωμα της Μελιτζανας............ ελεος!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
03-06-2009, 14:01 #53
Originally posted by boubourina
Οχι δεν ειναι ωραιος ρε Ντοντινι, αμα ηταν ωραιος δεν θα ηταν πανω απο το κεφαλι μου!!!!!
Ασε που αμα νευριαζει παιρνει και το χρωμα της Μελιτζανας............ ελεος!!!!
03-06-2009, 14:10 #54
Kαλύτερα, καλύτερα βρε που δεν είναι ωραίος
Θες ΚΑΙ αυτόν τον μπελά στο κεφάλι σου?:D:D:D
03-06-2009, 14:11 #55
Originally posted by Nora
Kαλύτερα, καλύτερα βρε που δεν είναι ωραίος
Θες ΚΑΙ αυτόν τον μπελά στο κεφάλι σου?:D:D:D
οτι και ωραιος δεν ειναι
και στο κεφαλι της ειναι :)
03-06-2009, 14:11 #56
χμ...και είπα να μην το πω...αλλά το είπες εσύ....:P
να τον διώξεις και να πάρεις κανένα ώραίο γκομενάκι να ξεχνιεσαι βρε παιδί μου....:D:D:D:D
03-06-2009, 14:16 #57
Originally posted by boubourina
Σε αυτη τη φαση θεωρω αδικη την συμπεριφορα της μικρης και οχι παραλογη.
Αδικη γιατι:
Και για εμενα ηταν δυσκολο απο την αρχη. Πριν 5,5 χρονια που αρχισαμε να ζουμε μαζι, η μαμα ηταν εξαφανισμενη.
Στα χρονια αυτα με δυσκολια μετραω 15 Σ/Κ που η μαμα πηρε τα παιδια, 1 φορα Χρισουγεννα 15 μερες και καμμια φορα Κυριακη μεσημερι 2-3 ωρες για φαγητο.
Τοτε η μικρη ηταν 12 χρονων. Μεχρι σημερα καποιος περασε την εφηβεια μαζι της, δεν φυτρωσε ξαφνικα 18 χρονων, και σιγουρα δεν την διαπαιδαγωγησε η μαμα της τηλεπαθητικα.
Απο την αλλη πλευρα, σεκψου και λιγο οτι απο την αρχη 1,5 χρονο ελευθερη, 1 χρονο αρραβωνιασμενη και 3 χρονια παντρεμενη ημουν παντα με 2 παιδια. Δεν εζησα ποτε μονη μου με τον αντρα μου, να εχουμε το προσωπικο μας χρονο, την ερωτικη μας ζωη, να φυγουμε για Σ/Κ, να μπορουμε να μιλησουμε σαν ζευγαρι στον καναπε μας, να κανουμε ερωτα το απογευμα, να μην σηκωθουμε απο το κρεββατι ενα πρωινο.
Ελευθερια........ για εκεινη. Η δικη μου ελευθερια δεν πηγε περιπατο;
5 χρονια εχω στα συρταρια τα περιφημα νυχτικακια που καθε νεα γυναικα φοραει για τον συντροφο αντρα της, τα δικα μου ειναι ακομα με την εττικετα, που θα κυκλοφορουσα ντυμενη ετσι μεσα σε ενα σπιτι με δυο εφηβους που δεν ειναι δικα μου παιδια, να μην με παρεξηγουν;
Ουτε την πορτα της κρεββατοκαμαρας δεν κλειναμε τον πρωτο καιρο για να μην νιωσουν ασχημα.
Και τον πρωτο χρονο εμεινα μονη μου μαζι τους γιατι ο μπαμπας δουλευε εκτος εδρας Δευτερα - Παρασκευη και ερχοταν μονο Σ/Κ.
Ελυθερια.............
παραθετω αυτο το κομματι γιατι μου εκανε εντυπωση!
Απο οσα διαβαζω καταλαβαινω οτι εκανες πολλες υποχωρησεις που θα ηθελες να τις καταλαβαινει και η κορη του αντρα σου κ ο ιδιος ο αντρας σου.
Αλλα, αληθεια ποσο δικαιο ειναι αυτο απο μερους σου? Ζητας να εχει μια ενηλικη κριση ενα κοριτσι που μολις ενηλικιωθηκε κ αισθανεται μπερδεμενο (με 2 οικογενειες), ασταθες ως προς το περιβαλλον που μεγαλωνει, αλλα μαλλον απορριπτεο (εξαιτειας της φυγης της μανας της για το συγκεκριμενο διαστημα)? Κ να εχει την καθαροτητα που απαιτει μια ορθη κριση?
Μια τετοια κριση καταλαβαινω οτι μπορεις να την ζητας απο τον αντρα σου....Ομως ο αντρας σου κ ενηλικας ειναι κ μπορει να εχει μια πιο ψυχραιμη ματια. Αρα κ πιο δικαιη. Το βασικοτερο βεβαια:εχει αλλο ρολο. Ειναι ο αντρας που επελεξε να κανει μαζι σου οικογενεια.
Γνωμη μου ειναι να δωσεις τον χρονο που χρειαζεται η κορη του αντρα σου κ τοτε μαλλον θα μπορεις να βγαλεις κ η ιδια πιο ψυχραιμα κ δικαια συμπερασματα.
Τελος θα ηθελα να σου πω και κατι άλλο: γινεσαι πολυ συγκεκριμενη, σε οσα στερηθηκες. Πραγματικα εχεις την απαιτηση τα παιδια του αντρα σου να σκεφτηκαν τί στερηθηκες εσυ ή να τους περασε καν απο το μυαλο...? Νομιζω πώς οπως τα θετεις αυτα τα παραπονα, δεν εχουν χωρο τα παιδια του στο να ειναι ενημερα. Δεν τα αφορα η μεταξυ σας σχεση κ φυσικα το αν ειχατε χρονο για σεξ το απογευμα. Αυτο ειναι κατι που αφορα μονο εσας τους 2.
Επισης, εσυ υποθετω πώς γνωριζες τις υποχωρησεις που θα εκανες...αλλα πηρες την αποφαση να μεινεις με τον συγκεκριμενο αντρα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
03-06-2009, 14:45 #58
χμμμ αντε λοιπον να πω και εγω κατιτις.........
Αρχιζω με το εξης,
ολοι οι ανθρωποι εκ γεννησεως αυτο που αποζητουν ειναι δικαιοσυνη,
κρατα το αυτο γιατι θα μας χρειαστει μετα.
1. Εκανες μια σχεση και στην συνεχεια ενα γαμο με δυο παιδια στο ιδιο σπιτι και στην συνεχεια ενα ακομα συν το τελευταιο παιδι, τον αντρα σου.
Εχετε βρει ενα συστημα οπου σε αυτο το σπιτι αρκετοι εχουν δικαιωματα αλλα στις υποχρεωσεις δεν την παλευουν.
Κατι που απο εσενα εχει γινει αποδεκτο εκτος αν παιρνεις την ικανοποιηση που ζητας σαν ανταλαγμα για αυτες τις υποχρεωσεις των αλλων που εσυ διεκπεραιώνεις.
Καταρχην ολα αυτα ωφειλες να τα γνωριζεις πριν τα ζησεις.
Αν δεν ηθελες / μπορουσες να τα δεις το προβλημα ειναι 50% δικο σου και 50% που δεν στο ειπε.
Εστω σημερα ολα αυτα εχουν προχωρησει και εσυ ετοιμαζεσαι η θες να κανεις την μικρη επανασταση σου.
Δεκτον και θα ελεγα σωστο.
Το θεμα ομως ειναι ο τροπος που επιλεγεις.
Την μια χωνεσαι με τα μουτρα την αλλη αποχωρείς, εκτος του οτι αργησες παρα πολυ αλλα αυτο ειναι αλλη παραμετρος.
Σε ολα τα θεματα που σε απασχολουν εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος απο την πρωτη στιγμη: Δεν εκανες σωστες συμφωνιες / ξεκαθαρισματα με τον αντρα σου και επιπλεον τον αφηνες να ειναι παρον - απων σε συζητηματα πολυ σοβαρα που η γνωμη του πρεπει να υπαρχει ετσι ωστε να λειτουργει η εννοια του αναλαμβανω την ευθυνη πχ στο θεμα μεγαλωνω τα παιδια μου.
Στις συζητησεις που κανεις με τον αντρα σου, δειχνεις την δυσαρεσκεια σου, ενω για μενα αυτο ειναι λαθος.
Θα επρεπε να τονισεις την δικη του απουσια ευθυνης και οτι αυτο εχει δημιουργησει σειρα θεματων καταρχην στην σχεση σας, και στην συνεχεια στα παιδια.
2. Θεωρω κλειδι στα προβληματα που εχεις,
την εσκεμενη μη επικοινωνια που υπαρχει απο τον αντρα σου με την εννοια οτι στην ουσια ηθελε να ξαναφτιαξει την ζωη του, στηνοντας ενα πακετο οπως θα τον βολευε η εστω με διαφορες στα σημεια αν τιθονταν ζητηματα. Τετοια ομως ετσι ωστε να μην αναιρουν το προγραμμα που εχει φτιαξει στη μυαλο του.
Εχω την γνωμη οτι αυτο το \"σχεδιο\" ηταν 100% στο δικο του μυαλο και οχι εξισου μοιρασμενο μαζι σου.
Επισης θεωρω οτι οι αντρες ειναι κατα βαση γουρουνια - βολεψακηδες, ετσι λοιπον προσπαθουν να στρωσουν οσο μπορουν ενα τετοιο σχεδιο ζωης.
Δεν βλεπω αναγκαστικα κατι κακο σε ολο αυτο, κακο γινεται απο την στιγμη που γινεται αποδεκτο κατι που δεν ειναι συναφη με την δικη σου ιδιοσυγκρασια.
3. Ειμαι κατα της επιθετικης στασης αναμεσα σε ενα ζευγαρι.
Θεωρητικα θα πρεπει να υπερισχυει ο διαλογος και η ταση προς συμβιβασμους ενθεν και ενθεν.
Ο συζυγος σου ειναι σαφες οτι εχει κατοχυρωσει το πως ονειρευεται την ζωη του κοντα στο 100%.
Το ζητουμενο ειναι εσυ αν εχεις καταθεσει στο τραπεζι τα ονειρα σου και τις αναγκες σου.
Για λογους που εσυ γνωριζεις καλυτερα απο ολους (φανταζομαι κατι ενοχικο επι αυτου) τις εχεις μετριασει πανω απο το μεσο ανεκτο οριο σου.
Μην ψαχνεις για ενοχους, περα απο εσενα την ιδια.
ΕΣΥ εισαι αυτη που υποχωρησε (για να στηθει το σπιτικο....),
ΕΣΥ εισαι αυτη που δεν βαζει μπροστα τις αναγκες της αλλα εχει γινει δεκαθλητρια....
4. Στο ζητημα των παιδιων, εχεις εμπλακει παραπανω απο το επιτρεπτο και πιστευω οτι βοηθας στο να μπερδευονται τα πραγματα.
Πραγματι κανεις την μαμα, ενω δεν στο ζητησε κανεις.
Θα πρεπει να λαβεις υποψη σου, οτι με την κοπελα πιθανον να γινεται φιλες, αλλα μαμα - κορη δεν παιζει.
Κακως την μπερδεψες οτι εισαι και αυτη μια πιθανη μαμα της.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ασχολεισαι μαζι της, αλλα με αλλο ρολο.
Το οτι την πηγες στο γυναικολογο, δεν φανερωνει απαραιτητα καλη μαμα, αλλα ισως και μια πολυ καλη φιλη.
Η θετη σου κορη, περναει μια δυσκολη ηλικια και πιστευω οτι θα μπορουσες να την βοηθουσες περισσοτερο εαν της εδειχνες οτι μπορει να εισαι μια καλη φιλη που μπορει να την εμπιστευτει / συμβουλεψει κλπ....
5. Τωρα για το πως λειτουργείται στο σπιτι,
πιστευω οτι θα επρεπε να κανετε μια ξεκαθαρη κουβεντα εφ ολης της υλης καταρχην με το συζυγο σου, στο τι κανετε εσεις οι δυο και τι ρολο βαρανε τα παιδια σας.
Δεν ειναι δυνατο μια κοπελα 18 χρονων να μην μπορει να σιδερωσει το βρακι της - και αν εχει μαθει ετσι κακως εμαθε, και αυτο που θα γινει ειναι μια αχρηστη γυναικα στο μελλον.
Υπευθυνος ανθρωπος ειναι αυτος που καταρχην μπορει να αυτοσυντηρηται και οχι αυτος που δεχεται να τον ξεβρωμιζουν.
Βεβαιως ειαι διαφορετικο ολο αυτο οταν δεν γινεται σε μια μονιμη βαση, και υπαρχει ενα πνευμα βοηθαω εγω εκει και βοηθας εσυ αλλου.
Οταν ομως μιλαμε για θεσμοθετημενους ρολους, εκει πια υπαρχει προβλημα.
Τελειωνοντας,
δεν ξερω αν καλυψα ολο το φασμα των προβληματων που εχεις, γιατι βλεπεις εχεις ανοιξει πολλα μετωπα ταυτοχρονα.
Θα σου προτεινα πολυ απλα να κανεις αυτο που δεν εκανες μεχρι χτες: Να μιλας με το συντροφο σου για οτιδηποτε σε απασχολει, μεχρι να βρείτε μια λυση που να ικανοποιει και τους δυο σας.
Αν χρειαστει θα επανελθω.
03-06-2009, 15:12 #59
ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΜΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΟΠΩ¦ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΛΟΝΩΝ ΜΑΣ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΕΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΜΑΡΗΣΑ.
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΙΔΕΥΑΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.
ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ, ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΨΩ.
ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
03-06-2009, 15:14 #60
ηρεμιααααααααααααααααα....!! !
:cool:
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή