Results 91 to 105 of 198
Thread: ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Νο 2
-
09-06-2009, 09:52 #91
Originally posted by researcher
boubourinoula!
καλημερα!
αχ ναι! τι δυσκολο ειναι βρε παιδι μου!
καλα τα λεμε στη θεωρια αλλα παντα σε ολες τις περιπτωσεις η πρακτικη εφαρμογη ειναι ενα πολυ πιο δυσκολο κομματι...
οπως και στις δουλειες
ολοι ξερουνε τι πρεπει να γινει αλλα κανεις δεν παει να το κανει
θυμασαι το παραμυθι που κατι ποντικακια ηθελαν να κρεμασουν το κουδουνι στο γατο;
οποτε θελει και δυο τρια πρακτικα πραγματακια ως ιδεες να πουμε...
Μιλα μου............ γιατι βλεπω το κουδουνι συντομα στον δικο μου λαιμο!!!!!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
- 09-06-2009, 10:01 #92
θα σου πω εμενα τι μου ερχεται
ακου
λεμε καποια πραγματα εδω , εσυ συμφωνεις και μετα λες θα τα εφαρμοσω
και πας και τα λες στον αντρα σου μπας και αρχισετε με την εφαρμογη
ο αντρας σου ομως δε συζηταει εδω
εσυ συζητας
και τα μεταφερεις ως δικα σου
ομως δεν ειναι δικα σου!
ειναι ολων μας
μπορει να συμφωνεις
αλλα αλλο να συμφωνεις και αλλο να ειναι δικα σου
εγω θα ηθελα να περιμενεις
να τα διαβασεις
να τα ξαναδιαβασεις
να τα χωνεψεις καλα , να γινουν κτημα σου , δικα σου ,κ ενδεχομενως να σκεφτεις και αλλα
και μετα με πολυυυυυυ αργους ρυθμους
εφαρμοζεις μισο μετα αλλο λιγο
μια κατασταση που ειναι παγιωμενη στο σπιτι σου τοσον καιρο
ενδεχομενως δεν ειναι ευκολο να αλλαξει αστραπιαια ουτε καν απο σενα
εαν κατι δεν ελθει φυσικα δεν προκειται να κατσει
ενα αλλο θεμα ειναι η θετικη εφαρμογη ολων αυτων
οχι με γκρινια και παραπονα
αλλα καπως ετσι (ε ιδεα λεω)
π.χ. αχ βρε αλεξανδρα πολυ θα με διευκολυνε να εκανες αυτο πριν φυγεις
κι ας μη το κανει
εαν το κανει ευχαριστω..κτλ..
παντως πολυ μικρα και ευχαριστα βηματα
αμα τα παρεις βουρ ολα μαζι και δυσαρεστα
του στυλ καταλαβετε με οπως στο e-psychοlogy forum τωρα δεν ξερω δε νομιζω να ειναι εφικτο
και μεις μη νομιζεις εγω τουλαχιστον ωραια σου τα λεμε εδω αλλα στην πραγματικη μας ζωη
δε φανταζεσαι ποσες δυσκολιες πρακτικες εχουμε ακομη και στα πιο απλα πραγματα
c est la vie!
ελπιζω να βοηθησα καπως
09-06-2009, 11:37 #93
Originally posted by boubourina
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ,, ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ, ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ!!!!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΤΕ ΤΙΝΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ................
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;;;;;
δεν καταλαβαινω πως μια γυναικα,
κοντα στα 40, επιτυχημενη επαγγελματικα,
με γνωση για την ζωη,
φτανει να κανει μια επιλογη,
που στο τελος καταληγει να πει,
ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ....
Εχω 2 παρατηρησεις:
1. Δεν ειναι δυνατον να μην εβλεπες που πηγαινες και με τι ανθρωπο ηθελες να κανεις οικογενοια.
Ειναι σαφες οτι εθελοτυφλουσες....
2. Ασχετως του νο 1,
εχει σημασια να δεις τι κανεις απο εδω και περα.
Βλεπω 2 δρομους:
Ειτε πιεζεις τα πραγματα για να ανοιξει η συζητηση εστω και με το ζορι,
ειτε αν δεν ανοιγει με την καμια και οδηγείσαι σε ρηξεις....
Υπαρχει και μια τριτη εκδοχη,
να το βουλωσεις και να συνεχισεις ετσι την ζωη σου.
Νομιζω οτι θα ηταν εκτος θεματος η θα κουβεντιαζαμε τοσο καιρο τσαμπα οποτε την αποκλειω.
09-06-2009, 11:39 #94
και μετα με πολυυυυυυ αργους ρυθμους
εφαρμοζεις μισο μετα αλλο λιγο
πλακα κανεις ε?
09-06-2009, 12:21 #95
Krino
οχι δεν κανω πλακα
μιλω πολυ σοβαρα!
πως ειναι δυνατον μια κατασταση που εχει τοσο καιρο παγιωθει
να αλλαξει μεσα σε μια μερα
η δικη μου ζωη μου εχει δειξει
πως πρωτα αλλαζει το εσωτερικο μερος
και μετα οι εξωτερικες καταστασεις
η και τα δυο ταυτοχρονα
αλλα εστι βουρ ξυπνησαμε μια μερα και ολα διαφορετικα
ουτε η ιδια η boubourina δε θα τ αντεξει
και παλι γνωμη μου οκ. αλλα οχι δεν κανω πλακα
09-06-2009, 12:24 #96
Καλημέρα μπόυμπού.
Διάβασα κάποια απο αυτά που γράφηκαν μα όχι όλα διότι ο χρόνος μου δεν ήταν αρκετός.
Θα ήθελα να προσθέσω κάποια πράγματα.
Εχω ζήσει την κατάσταση της μητριάς.
Ξέρω οτι η θέση σου είναι λεπτή και θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο άκρα.
Σε εκείνο της ξένης που δεν έχει καμιά σχέση με τα παιδιά κι απλά συγκατοικεί και στο άλλο άκρο της ξένης που αξιώνει τον ρόλο της μάνας.
Το ενδιάμεσο, βρίσκεται κατά την προσωπική μου γνώμη στο να είσαι η συγκάτοικος - φίλη - σύντροφος του πατέρα.
Κάτι λιγότερο απο μάνα, κάτι περισσότερο απο αδιάφορη τρίτη.
Σε ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα, απαιτούνται πολλά τινά.
1. Σταδιακή μετάβαση απο τον μέχρι τώρα ρόλο σου, σε ένα νέο και πιο συνειδητοποιημένο που θα αναδιαμορφώσειτις ισορροπίες στο οικογενειακό σας σύστημα.
2. Καλή επικοινωνία και συνεννόηση με τον σύντροφο, χωρίς την παρέμβαση του οποίου τα παιδιά δεν θα δεχθούν τον όποιο ρόλο σου, αλλά θα σου δώσουν εκείνα έναν ρόλο που τα βολεύει.
Το καίριο λοιπόν, είναι να κάτσεις και να εξηγηθείς με τον σύντροφό σου.
Βρες την τόλμη να διεκδικήσεις με ψυχραιμία και σαφήνεια την βοήθεια του, για να υπάρχει αρμονία στις μεταξύ σας σχέσεις όλων.
Σε ενα δεύτερο στάδιο, έρχεται η συζήτηση με τα παιδιά, όπου τους εκφράζεις τα δικά σου συναισθήματα, θέλω και τις προθέσεις σου στο εξής.
Τέλος, όσον αφορά τα παιδιά, θα μπορούσες να διαδραματίζεις κάποιον ρόλο στην διαπαιδαγώγηση, κατόπιν καλής συνεννόησης με τον πατέρα, μα ο τελευταίος θα πρέπει να έχει τον κυριότερο λόγο στα δικά του παιδιά.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-06-2009, 12:31 #97
Originally posted by weird
Καλημέρα μπόυμπού.
Διάβασα κάποια απο αυτά που γράφηκαν μα όχι όλα διότι ο χρόνος μου δεν ήταν αρκετός.
Θα ήθελα να προσθέσω κάποια πράγματα.
Εχω ζήσει την κατάσταση της μητριάς.
Ξέρω οτι η θέση σου είναι λεπτή και θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο άκρα.
Σε εκείνο της ξένης που δεν έχει καμιά σχέση με τα παιδιά κι απλά συγκατοικεί και στο άλλο άκρο της ξένης που αξιώνει τον ρόλο της μάνας.
Το ενδιάμεσο, βρίσκεται κατά την προσωπική μου γνώμη στο να είσαι η συγκάτοικος - φίλη - σύντροφος του πατέρα.
Κάτι λιγότερο απο μάνα, κάτι περισσότερο απο αδιάφορη τρίτη.
Σε ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα, απαιτούνται πολλά τινά.
1. Σταδιακή μετάβαση απο τον μέχρι τώρα ρόλο σου, σε ένα νέο και πιο συνειδητοποιημένο που θα αναδιαμορφώσειτις ισορροπίες στο οικογενειακό σας σύστημα.
2. Καλή επικοινωνία και συνεννόηση με τον σύντροφο, χωρίς την παρέμβαση του οποίου τα παιδιά δεν θα δεχθούν τον όποιο ρόλο σου, αλλά θα σου δώσουν εκείνα έναν ρόλο που τα βολεύει.
Το καίριο λοιπόν, είναι να κάτσεις και να εξηγηθείς με τον σύντροφό σου.
Βρες την τόλμη να διεκδικήσεις με ψυχραιμία και σαφήνεια την βοήθεια του, για να υπάρχει αρμονία στις μεταξύ σας σχέσεις όλων.
Σε ενα δεύτερο στάδιο, έρχεται η συζήτηση με τα παιδιά, όπου τους εκφράζεις τα δικά σου συναισθήματα, θέλω και τις προθέσεις σου στο εξής.
Τέλος, όσον αφορά τα παιδιά, θα μπορούσες να διαδραματίζεις κάποιον ρόλο στην διαπαιδαγώγηση, κατόπιν καλής συνεννόησης με τον πατέρα, μα ο τελευταίος θα πρέπει να έχει τον κυριότερο λόγο στα δικά του παιδιά.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
09-06-2009, 12:40 #98
Μπουμπού, δεν κατάλαβα την παράθεση.
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-06-2009, 12:44 #99
weird, εχθες προσπαθουσα να θυμηθω πως ξεκινησε αυτη η αμεση σχεση με τα παιδια και γιατι δεν κρατησα τις αποστασεις της φιλης -συντροφου απο την αρχη.
Θυμηθηκα οτι ειχα μια εντελως διαφορετικη αποψη οταν πρωτοπηγα να μεινω μαζι τους και ειχα ζητησει απο τον αντρα μου, οταν βλεπει να εχουμε μια διαφωνια με τα παιδια να μας αφηνει να την λυσουμε μονοι μας χωρις να παιρνει το μερος του ενος ή του αλλου. Τοτε νομιζα οτι ετσι ηταν το σωστο για να μην νιωθουν τα παιδια οτι ο μπαμπας υπερασπιζεται εμενα ή παιρνει το μερος μου.
Πιστευα επισης οτι εαν περιμενω το βραδυ να του πω τα παραπονα μου απο τα παιδια και να τα λυσει ή να τα μαλωσει θα ηταν σαν να τα -\"καρφωνα στον μπαμπα\" και να περιμενα να με δικαιωσει. Ετσι πιστευα οτι σιγουρα θα με μισουσαν και δεν θα καταφερναμε ποτε να ενωθουμε.
Τωρα μου λετε οτι εσφαλα ή εθελοτυφλουσα.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
09-06-2009, 12:46 #100
Originally posted by weird
Μπουμπού, δεν κατάλαβα την παράθεση.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
09-06-2009, 12:57 #101
Originally posted by boubourina
weird, εχθες προσπαθουσα να θυμηθω πως ξεκινησε αυτη η αμεση σχεση με τα παιδια και γιατι δεν κρατησα τις αποστασεις της φιλης -συντροφου απο την αρχη.
Θυμηθηκα οτι ειχα μια εντελως διαφορετικη αποψη οταν πρωτοπηγα να μεινω μαζι τους και ειχα ζητησει απο τον αντρα μου, οταν βλεπει να εχουμε μια διαφωνια με τα παιδια να μας αφηνει να την λυσουμε μονοι μας χωρις να παιρνει το μερος του ενος ή του αλλου.
Πολύ σωστό. Αλλο το να διαφωνείτε για κάτι ( εκεί δεν χρειάζεσαι δικηγόρο τον πατέρα) κι άλλο να τους θέτεις τα όρια ( ρόλος που χρειάζεται, λόγω των συνθηκών, την διαμεσολάβηση του πατέρα). Αν ο πατέρας ανακατεύεται σε κάθε διαφωνία σας, είναι ακριβώς το ίδιο με το να απέχει απο κάθε πρασπάθεια να τεθούν όρια και κανόνες μέσα στο σπίτι ( το άλλο άκρο δηλ). Διαχώρισέ τα αυτά. Αλλο σχετίζομαι μαζί τους και έχω τις όποιες διαφωνίες τις οποίες λύνω κι άλλο τα οριοθετώ.
Τοτε νομιζα οτι ετσι ηταν το σωστο για να μην νιωθουν τα παιδια οτι ο μπαμπας υπερασπιζεται εμενα ή παιρνει το μερος μου.
Πιστευα επισης οτι εαν περιμενω το βραδυ να του πω τα παραπονα μου απο τα παιδια και να τα λυσει ή να τα μαλωσει θα ηταν σαν να τα -\"καρφωνα στον μπαμπα\" και να περιμενα να με δικαιωσει. Ετσι πιστευα οτι σιγουρα θα με μισουσαν και δεν θα καταφερναμε ποτε να ενωθουμε.
Προσωπικά δεν σου είπα να βάλεις τον πατέρα διαμεσολαβητή στην σχέση σου με τα παιδιά. Σου είπα να μην μπαίνεις εσύ διαμεσολαβητής στην σχέση του με τα παιδιά. Ασε τον να αναλάβει πιο ενεργά τον ρόλο του οριοθέτη. Και μεσα σε αυτήν την οριοθέτηση, εντάσσεται το να επικοινωνεί ανοιχτά με τα παιδιά και για τον ρόλο τον δικό σου μέσα στην οικογένεια.
Τωρα μου λετε οτι εσφαλα ή εθελοτυφλουσα.
Κανείς δεν σε κρίνει, προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε να δεις πιο σφαιρικα την κατάσταση.
Εσύ θα κρίνεις τι θα κρατήσεις και τί θα πράξεις τελικά, γιατί εσύ ξέρεις καλύτερα απο εμάς τα πράγματα. Εμείς μόνο κατευθύνσεις δίνουμε.
Αυτο που βλέπω εγώ, είναι μια γυναίκα που μπήκε με όλη την καλή θέληση μεσα σε μια οικογένεια, με την πρόθεση να βρει την κόλλα που θα τους ενώσει όλους.
Μα που στην πορεία κατάλαβε, οτι ακόμα κι οι καλύτερες προθέσεις, δεν φέρουν πάντα το ποθητό αποτέλεσμα κι οτι η κόλλα, είναι μια ουσία που την φτιάχνουν λιγο λιγο ολοι μαζί και όχι μόνο ένας.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-06-2009, 13:05 #102
Krino
οχι δεν κανω πλακα
μιλω πολυ σοβαρα!
η και τα δυο ταυτοχρονα
επετρεψε μου να διαφωνω με την συνολικη φιλοσοφια του μυνηματος.
Εγω εγραψα την γνωμη μου, γιατι θελω αντικειμενικα να δει ο αλλος μια οπτικη γωνια που βλεπω οτι του διαφευγει και οχι να τον συσκοτισω.
Φυσικα και παλι γνωμη σου.....
09-06-2009, 13:07 #103
συμφωνω πολυ με τη weird
και επισης αλλη μια παγιδα οταν εχουμε κανει ...λαθος.....
ειναι να τα βαζουμε τοσο πολυ με τον εαυτο μας και να μη βρισκουμε ακρη τελικα
μα αυτος ειναι ο σκοπος
να ριξεις λασπη στη boubourina boubourina;
οχι!
να διευκολυνεις λιγο τη ζωη σου!
ας μη χανουμε το στοχο
09-06-2009, 13:08 #104
ας μη χανουμε το στοχο
ο στοχος επειδη χανεται στη μεταφραση,
ειναι να αναγκαστει να δει ο συζυγος της,
τις ευθυνες του και στην συνεχεια να της παρει επανω του.
Αυτος και κανενας αλλος.
09-06-2009, 13:10 #105
Originally posted by krino
Krino
οχι δεν κανω πλακα
μιλω πολυ σοβαρα!
η και τα δυο ταυτοχρονα
επετρεψε μου να διαφωνω με την συνολικη φιλοσοφια του μυνηματος.
Εγω εγραψα την γνωμη μου, γιατι θελω αντικειμενικα να δει ο αλλος μια οπτικη γωνια που βλεπω οτι του διαφευγει και οχι να τον συσκοτισω.
Φυσικα και παλι γνωμη σου.....
θελει και ρωτημα;
και με τη γενικη και με την ειδικη φιλοσσοφια
και με καθε λεξη ξεχωριστα....
εδω θα κολησουμε;
δε μας πτοησαν αλλα κι αλλα....
:)
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή