ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Νο 2 - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 198
    Senior Member
    να πω και κατι αλλο;

boubourina

μηπως λεω μηπως να ακουσεις πρωτα εσυ τις δικες σου αναγκες;

γιατι αν δεν τις ακουσεις και τις καταλαβεις και τις δεχτεις κατα βαση εσυ...πως θα τις δεχτουν ολοι οι αλλλοι;

λοιποοον

εγω προτεινω να τις ακουσεις

και αν αυτο σε βοηθα σου λεω τι ακουω εγω (μερικα ψυγματα των δικων σου αναγκων )απο σενα μεσα απο τα μυνηματα σου και απο αυτο που μου βγαζεις αναμεσα απο τις γραμμες ως αναγκες σου....

μπορει βεβαια να πεφτω εξω αλλα ας κανω μια προσπαθεια...

bobourina λεει (σε πρωτο προσωπο)

εχω αναγκη να εχω λιγο χρονο για μενα
    εχω αναγκη να εχω λιγο χρονο με τον αντρα μου
    εχω αναγκη να φροντισω το παιδακι μου το μικρουλι οπως θελω και λιγο περισσοτερο χρονο να του δινω
    εχω αναγκη την συμπαρασταση και αγκαλια του αντρα μου σε ολα αυτα που ετσι κι αλλιως προκυπτουν τα πιεστικα
    εχω αναγκη οταν φροντιζω τους αλλους αυτο να αναγνωριζεται εστω και λιγο
    εχω αναγκη να αναλαβω λιγοτερες ευθυνες να μη τρεχω σα το βεγγο κουραστηκα
    εχω αναγκη να μη μου τη λενε κι απο πανω που ειμαι εξουθενωμενη απο ολα αυτα
    εχω αναγκη να επικοινωνησουμε τα θελω μας μεσα σε αυτο το σπιτι
    εχω αναγκη να μη με στριμωχνουν συνεχεια κανοντας με να νιωθω ενοχη η λιγη... συνεχως
    εχω αναγκη να αναγνωρισθει οτι αγαπω τα παιδια του αντρα μου κι ας μην ειναι δικα μου
    εχω αναγκη να βαλω ορια χωρις αυτο να σημαινει πως δεν αγαπω
    εχω αναγκη να ξεκουραζομαι και αυτο θα γινει εαν αναλαβουν και αλλοι καποιες ευθυνες απο αυτες που τους αναλογουν.
    εχω αναγκη να παψω να αισθανομαι πως αγωνιζομαι να σταθω μονη μου ως μανα και ως συντροφος.
    ναι θελω κι εγω να ειμαι και ερωτικη συντροφος και μανα και εργαζομενη και φροντιστικη αλλα αυτο θελει βοηθεια απο ολους...
    οχι μονο ενας...
    ας τα επικοινωνησουμε ολα αυτα
    θελω να αγκαλιαστουμε
    για να ειμαστε ολοι πιο χαρουμενοι
    και πιο δικαιοι με ολους....

Senior Member
    Πιστεύω πως τις ξέρει πολύ καλά τις ανάγκες τις και τα θέλω της

Απλά δεν έχει βρει τον τρόπο να συντονίσει τα δικά της θέλω με του συζύγου και των παιδιών της

Αυτή την συζήτηση πρέπει να την κάνει ανοιχτά με τον σύζυγο και χρησιμοποιώντας \"εμείς\";)

Senior Member
    Originally posted by researcher
    Originally posted by Nora
    Kαλύτερα, καλύτερα βρε που δεν είναι ωραίος

Θες ΚΑΙ αυτόν τον μπελά στο κεφάλι σου?:D:D:D
    το θεμα ειναι

οτι και ωραιος δεν ειναι

και στο κεφαλι της ειναι :)
    ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΛΑΜΑ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member
    Originally posted by researcher
    να πω και κατι αλλο;

boubourina

μηπως λεω μηπως να ακουσεις πρωτα εσυ τις δικες σου αναγκες;

γιατι αν δεν τις ακουσεις και τις καταλαβεις και τις δεχτεις κατα βαση εσυ...πως θα τις δεχτουν ολοι οι αλλλοι;

λοιποοον

εγω προτεινω να τις ακουσεις

και αν αυτο σε βοηθα σου λεω τι ακουω εγω (μερικα ψυγματα των δικων σου αναγκων )απο σενα μεσα απο τα μυνηματα σου και απο αυτο που μου βγαζεις αναμεσα απο τις γραμμες ως αναγκες σου....

μπορει βεβαια να πεφτω εξω αλλα ας κανω μια προσπαθεια...

bobourina λεει (σε πρωτο προσωπο)

εχω αναγκη να εχω λιγο χρονο για μενα
    εχω αναγκη να εχω λιγο χρονο με τον αντρα μου
    εχω αναγκη να φροντισω το παιδακι μου το μικρουλι οπως θελω και λιγο περισσοτερο χρονο να του δινω
    εχω αναγκη την συμπαρασταση και αγκαλια του αντρα μου σε ολα αυτα που ετσι κι αλλιως προκυπτουν τα πιεστικα
    εχω αναγκη οταν φροντιζω τους αλλους αυτο να αναγνωριζεται εστω και λιγο
    εχω αναγκη να αναλαβω λιγοτερες ευθυνες να μη τρεχω σα το βεγγο κουραστηκα
    εχω αναγκη να μη μου τη λενε κι απο πανω που ειμαι εξουθενωμενη απο ολα αυτα
    εχω αναγκη να επικοινωνησουμε τα θελω μας μεσα σε αυτο το σπιτι
    εχω αναγκη να μη με στριμωχνουν συνεχεια κανοντας με να νιωθω ενοχη η λιγη... συνεχως
    εχω αναγκη να αναγνωρισθει οτι αγαπω τα παιδια του αντρα μου κι ας μην ειναι δικα μου
    εχω αναγκη να βαλω ορια χωρις αυτο να σημαινει πως δεν αγαπω
    εχω αναγκη να ξεκουραζομαι και αυτο θα γινει εαν αναλαβουν και αλλοι καποιες ευθυνες απο αυτες που τους αναλογουν.
    εχω αναγκη να παψω να αισθανομαι πως αγωνιζομαι να σταθω μονη μου ως μανα και ως συντροφος.
    ναι θελω κι εγω να ειμαι και ερωτικη συντροφος και μανα και εργαζομενη και φροντιστικη αλλα αυτο θελει βοηθεια απο ολους...
    οχι μονο ενας...
    ας τα επικοινωνησουμε ολα αυτα
    θελω να αγκαλιαστουμε
    για να ειμαστε ολοι πιο χαρουμενοι
    και πιο δικαιοι με ολους....
    Περσυ το καλοκαιρι ειχα κανει χρηση της εξαμηνης αδειας μητροτητας (πουτελικα διεκοψα στους δυο μηνες) για να φροντισω τον μπεμπη και να μεινω λιγο περισσοτερο καιρο μαζι του πριν τον δωσω στην γιαγια.
    Η καταληξη ηταν να κοιμαμαι καθε βραδυ στις 2-3 και μεχρι εκεινη την ωρα να κανω δουλειες σαν τρελη.
    Καποια στιγμη θεωρησα απαραδεκτη την ολη κατασταση, καλοκαιρι, τα παιδια σε διακοπες, να αλλαζουν και να πετανε στα απλυτα τα ρουχα τους 3 φορες την ημερα, να αφηνουν ποτηρια, πιατα συσκευασιες πανω στοα τραπεζακια του σαλονιου, πανω στους καναπεδες μεσα στα δωματια και να περιμενουν να περασει η κυρια\"ηλεκτρικη σκουπα\", ο μπεμπης να εχει τα ωραρια του, 6 φορες ταισμα, 4 φορες αλλαγμα, 4 φορες κοιμισμα, λουλουδια, σκουπιδια κκκλλπππ.
    Επαιρνα μια γυναικα 1 φορα την εβδομαδα να κανω το σπιτι και ηρθε ο αντρας μου και μου λεει οτι αυτο πρεπει να κοπει να κανουμε οικονομια!!!
    Του απανταω οτι αν ολοι πιειτε εναν καφε λιγοτερο την εβδομαδα θα πληρωθει η γυναικα. Και επιτελους, αφου βλεπετε οτι με την βοηθεια της γυναικας τελειωνω καθε βραδυ στις 2, μεχρι τι ωρα θελετε να δουλευω για ειναι αυτα που θελετε ετοιμα;
    Την αλλη μερα εκανα μια λιστα με τα πραγματα που κανω καθημερινα.
    Βγηκαν 37 δραστηριοτητες, απο το απλωμα των ρουχων, το γεμισμα του πλυντηριου πιατων μεχρι τη φροντιδα του μπεμπη.
    Τους ειπα να αναλαβουν απο 5 δουλειες ο καθενας, ας διαλεγαν οτι ηθελαν, ακομα και το βαλουν παγακια, η να σηκωσουν το τραπεζι.
    Τους ειπα οτι ειναι αδικο ολοι να κανουν διακοπες και εγω στις διακοπες.... να ξεσκιζομαι.
    Την αλλη μερα μου εγραψαν ο καθενας τι θα μπορουσε να κανει.
    Ακομα εχω τα χαρτια για ενθυμιο........
    Τοτε αποφασισα να διακοψω την αδεια και να γυρισω στην δουλεια.
    Τουλαχιστον 8 ωρες στη δουλεια ηταν πιο ξεκουραστες απο 8 ωρες στο σπιτι. και ας ηταν εις βαρος του μπεμπη.
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Originally posted by krino
    χμμμ αντε λοιπον να πω και εγω κατιτις.........

Αρχιζω με το εξης,
    ολοι οι ανθρωποι εκ γεννησεως αυτο που αποζητουν ειναι δικαιοσυνη,
    κρατα το αυτο γιατι θα μας χρειαστει μετα.

1. Εκανες μια σχεση και στην συνεχεια ενα γαμο με δυο παιδια στο ιδιο σπιτι και στην συνεχεια ενα ακομα συν το τελευταιο παιδι, τον αντρα σου.
    Εχετε βρει ενα συστημα οπου σε αυτο το σπιτι αρκετοι εχουν δικαιωματα αλλα στις υποχρεωσεις δεν την παλευουν.
    Κατι που απο εσενα εχει γινει αποδεκτο εκτος αν παιρνεις την ικανοποιηση που ζητας σαν ανταλαγμα για αυτες τις υποχρεωσεις των αλλων που εσυ διεκπεραιώνεις.

Καταρχην ολα αυτα ωφειλες να τα γνωριζεις πριν τα ζησεις.
    Αν δεν ηθελες / μπορουσες να τα δεις το προβλημα ειναι 50% δικο σου και 50% που δεν στο ειπε.

Εστω σημερα ολα αυτα εχουν προχωρησει και εσυ ετοιμαζεσαι η θες να κανεις την μικρη επανασταση σου.
    Δεκτον και θα ελεγα σωστο.
    Το θεμα ομως ειναι ο τροπος που επιλεγεις.
    Την μια χωνεσαι με τα μουτρα την αλλη αποχωρείς, εκτος του οτι αργησες παρα πολυ αλλα αυτο ειναι αλλη παραμετρος.

Σε ολα τα θεματα που σε απασχολουν εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος απο την πρωτη στιγμη: Δεν εκανες σωστες συμφωνιες / ξεκαθαρισματα με τον αντρα σου και επιπλεον τον αφηνες να ειναι παρον - απων σε συζητηματα πολυ σοβαρα που η γνωμη του πρεπει να υπαρχει ετσι ωστε να λειτουργει η εννοια του αναλαμβανω την ευθυνη πχ στο θεμα μεγαλωνω τα παιδια μου.
    Στις συζητησεις που κανεις με τον αντρα σου, δειχνεις την δυσαρεσκεια σου, ενω για μενα αυτο ειναι λαθος.
    Θα επρεπε να τονισεις την δικη του απουσια ευθυνης και οτι αυτο εχει δημιουργησει σειρα θεματων καταρχην στην σχεση σας, και στην συνεχεια στα παιδια.

2. Θεωρω κλειδι στα προβληματα που εχεις,
    την εσκεμενη μη επικοινωνια που υπαρχει απο τον αντρα σου με την εννοια οτι στην ουσια ηθελε να ξαναφτιαξει την ζωη του, στηνοντας ενα πακετο οπως θα τον βολευε η εστω με διαφορες στα σημεια αν τιθονταν ζητηματα. Τετοια ομως ετσι ωστε να μην αναιρουν το προγραμμα που εχει φτιαξει στη μυαλο του.
    Εχω την γνωμη οτι αυτο το \"σχεδιο\" ηταν 100% στο δικο του μυαλο και οχι εξισου μοιρασμενο μαζι σου.
    Επισης θεωρω οτι οι αντρες ειναι κατα βαση γουρουνια - βολεψακηδες, ετσι λοιπον προσπαθουν να στρωσουν οσο μπορουν ενα τετοιο σχεδιο ζωης.
    Δεν βλεπω αναγκαστικα κατι κακο σε ολο αυτο, κακο γινεται απο την στιγμη που γινεται αποδεκτο κατι που δεν ειναι συναφη με την δικη σου ιδιοσυγκρασια.

3. Ειμαι κατα της επιθετικης στασης αναμεσα σε ενα ζευγαρι.
    Θεωρητικα θα πρεπει να υπερισχυει ο διαλογος και η ταση προς συμβιβασμους ενθεν και ενθεν.
    Ο συζυγος σου ειναι σαφες οτι εχει κατοχυρωσει το πως ονειρευεται την ζωη του κοντα στο 100%.
    Το ζητουμενο ειναι εσυ αν εχεις καταθεσει στο τραπεζι τα ονειρα σου και τις αναγκες σου.
    Για λογους που εσυ γνωριζεις καλυτερα απο ολους (φανταζομαι κατι ενοχικο επι αυτου) τις εχεις μετριασει πανω απο το μεσο ανεκτο οριο σου.
    Μην ψαχνεις για ενοχους, περα απο εσενα την ιδια.
    ΕΣΥ εισαι αυτη που υποχωρησε (για να στηθει το σπιτικο....),
    ΕΣΥ εισαι αυτη που δεν βαζει μπροστα τις αναγκες της αλλα εχει γινει δεκαθλητρια....

4. Στο ζητημα των παιδιων, εχεις εμπλακει παραπανω απο το επιτρεπτο και πιστευω οτι βοηθας στο να μπερδευονται τα πραγματα.
    Πραγματι κανεις την μαμα, ενω δεν στο ζητησε κανεις.
    Θα πρεπει να λαβεις υποψη σου, οτι με την κοπελα πιθανον να γινεται φιλες, αλλα μαμα - κορη δεν παιζει.
    Κακως την μπερδεψες οτι εισαι και αυτη μια πιθανη μαμα της.
    Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ασχολεισαι μαζι της, αλλα με αλλο ρολο.
    Το οτι την πηγες στο γυναικολογο, δεν φανερωνει απαραιτητα καλη μαμα, αλλα ισως και μια πολυ καλη φιλη.
    Η θετη σου κορη, περναει μια δυσκολη ηλικια και πιστευω οτι θα μπορουσες να την βοηθουσες περισσοτερο εαν της εδειχνες οτι μπορει να εισαι μια καλη φιλη που μπορει να την εμπιστευτει / συμβουλεψει κλπ....

5. Τωρα για το πως λειτουργείται στο σπιτι,
    πιστευω οτι θα επρεπε να κανετε μια ξεκαθαρη κουβεντα εφ ολης της υλης καταρχην με το συζυγο σου, στο τι κανετε εσεις οι δυο και τι ρολο βαρανε τα παιδια σας.
    Δεν ειναι δυνατο μια κοπελα 18 χρονων να μην μπορει να σιδερωσει το βρακι της - και αν εχει μαθει ετσι κακως εμαθε, και αυτο που θα γινει ειναι μια αχρηστη γυναικα στο μελλον.
    Υπευθυνος ανθρωπος ειναι αυτος που καταρχην μπορει να αυτοσυντηρηται και οχι αυτος που δεχεται να τον ξεβρωμιζουν.
    Βεβαιως ειαι διαφορετικο ολο αυτο οταν δεν γινεται σε μια μονιμη βαση, και υπαρχει ενα πνευμα βοηθαω εγω εκει και βοηθας εσυ αλλου.
    Οταν ομως μιλαμε για θεσμοθετημενους ρολους, εκει πια υπαρχει προβλημα.

Τελειωνοντας,
    δεν ξερω αν καλυψα ολο το φασμα των προβληματων που εχεις, γιατι βλεπεις εχεις ανοιξει πολλα μετωπα ταυτοχρονα.
    Θα σου προτεινα πολυ απλα να κανεις αυτο που δεν εκανες μεχρι χτες: Να μιλας με το συντροφο σου για οτιδηποτε σε απασχολει, μεχρι να βρείτε μια λυση που να ικανοποιει και τους δυο σας.

Αν χρειαστει θα επανελθω.

Απόλυτα σαφής και τεκμηριωμένη άποψη. Συμφωνώ 1000%

Senior Member
    Μπουμπού διαβάζοντας σε νιώθω να πνίγεσαι, να έχεις χάσει τον έλεγχο και να μην γνωρίζεις πια τον τρόπο να επαναφέρεις την τάξη

Βγάζεις και την τάση να τα έχεις όλα έτοιμα εσύ, να είσαι η τέλεια μαμά, η τέλεια σύζυγος αλλά και να έχεις χρόνο για τον ευατό σου να τον περιποιηθείς, να τον φροντίσεις;)

Ξέρεις, όταν μπαίνω σε ένα σπίτι με παιδιά, και τα βλέπω όλα στην εντέλεια, σαν αποστειρωμένα, κάτι δεν μου πάει καλά...

Αυτό στο λέω για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις εσύ πρώτα και μετά οι άλλοι.Δεν μπορεί να είναι όλα στην εντέλεια..χάνεις και το νόημα έτσι

1000 φορές το σπίτι να είναι χάλια και αντί να το καθαρίσεις, να βγείτε έξω όλοι μαζί για φαγητό/βόλτα κτλ παρά με το που θα γυρίσεις, να κάνεις δουλειές μανιωδώς

Επιμένω ότι πρέπει να μιλήσεις με τον σύζυγο σου και να βρείτε μαζί την μέση οδό που θα σας ικανοποιεί όλους και μετά μαζί να δώσετε κατευθύνσεις στα παιδιά.
    ΜΑΖΙ, όχι μόνη σου

Banned
    Originally posted by boubourina
    Περσυ το καλοκαιρι ειχα κανει χρηση της εξαμηνης αδειας μητροτητας (πουτελικα διεκοψα στους δυο μηνες) για να φροντισω τον μπεμπη και να μεινω λιγο περισσοτερο καιρο μαζι του πριν τον δωσω στην γιαγια.
    Η καταληξη ηταν να κοιμαμαι καθε βραδυ στις 2-3 και μεχρι εκεινη την ωρα να κανω δουλειες σαν τρελη.
    Καποια στιγμη θεωρησα απαραδεκτη την ολη κατασταση, καλοκαιρι, τα παιδια σε διακοπες, να αλλαζουν και να πετανε στα απλυτα τα ρουχα τους 3 φορες την ημερα, να αφηνουν ποτηρια, πιατα συσκευασιες πανω στοα τραπεζακια του σαλονιου, πανω στους καναπεδες μεσα στα δωματια και να περιμενουν να περασει η κυρια\"ηλεκτρικη σκουπα\", ο μπεμπης να εχει τα ωραρια του, 6 φορες ταισμα, 4 φορες αλλαγμα, 4 φορες κοιμισμα, λουλουδια, σκουπιδια κκκλλπππ.
    Επαιρνα μια γυναικα 1 φορα την εβδομαδα να κανω το σπιτι και ηρθε ο αντρας μου και μου λεει οτι αυτο πρεπει να κοπει να κανουμε οικονομια!!!
    Του απανταω οτι αν ολοι πιειτε εναν καφε λιγοτερο την εβδομαδα θα πληρωθει η γυναικα. Και επιτελους, αφου βλεπετε οτι με την βοηθεια της γυναικας τελειωνω καθε βραδυ στις 2, μεχρι τι ωρα θελετε να δουλευω για ειναι αυτα που θελετε ετοιμα;
    Την αλλη μερα εκανα μια λιστα με τα πραγματα που κανω καθημερινα.
    Βγηκαν 37 δραστηριοτητες, απο το απλωμα των ρουχων, το γεμισμα του πλυντηριου πιατων μεχρι τη φροντιδα του μπεμπη.
    Τους ειπα να αναλαβουν απο 5 δουλειες ο καθενας, ας διαλεγαν οτι ηθελαν, ακομα και το βαλουν παγακια, η να σηκωσουν το τραπεζι.
    Τους ειπα οτι ειναι αδικο ολοι να κανουν διακοπες και εγω στις διακοπες.... να ξεσκιζομαι.
    Την αλλη μερα μου εγραψαν ο καθενας τι θα μπορουσε να κανει.
    Ακομα εχω τα χαρτια για ενθυμιο........
    Τοτε αποφασισα να διακοψω την αδεια και να γυρισω στην δουλεια.
    Τουλαχιστον 8 ωρες στη δουλεια ηταν πιο ξεκουραστες απο 8 ωρες στο σπιτι. και ας ηταν εις βαρος του μπεμπη.

οσο και να αυτομαστιγωνεσαι δικτυακά, εμενα τουλαχιστον δεν με συγκινεις.
    Καλα σου κανουν,
    και αν ημουν στη θεση τους θα εκανα και αλλα, εφοσον ειναι σαφες οτι καποιοι εχουν βρει το κολπο για μια χαλαρη και ηρεμη ζωη.
    (σε βαρος αλλων βεβαια αλλα αυτο σημερα δεν συγκινει κανενα ιδιατερα)

Να επανελθεις με νεο σου κειμενο,
    οπου θα δηλωνεις οτι τους σκουπιζες τα παπουτσια καθως εμπαιναν σπιτι....

:P

ΥΓ............
    Του απανταω οτι αν ολοι πιειτε εναν καφε λιγοτερο την εβδομαδα θα πληρωθει η γυναικα.

λαθος απαντηση,
    η σωστη ειναι η εξης:
    Εχεις δικαιο αγαπη μου,
    εδω λοιπον ειναι η σφουγγαριστρα, εδω ο κουβας, εδω το αζαξ.....
    βαζεις δυο καπακια αζαξ, και νερο το μισο κουβα.
    Μετα περνας ολο το σπιτι με την μαπα και για να μην σου κανω πατημασιες,φευγω να παω για καφεδακι με την φιλη μου και σε δυο ωρες ειμαι πισω.
    Αντε φιλακια και σε ευχαριστω που βοηθας μεσα σε αυτη την κριση που υπαρχει να κανουμε οικονομια.....
    Επισης μην ξεχασω,
    την κυριακη πρεπει να γινουν ολα τα τζαμια γιατι ειναι χαλια....

γειααααααααααα.....

Senior Member
    Καλά σου λέει ο αποπάνω

Δεν βλέπεις εμένα?

Εγώ τα σκουπίζω τα παπούτσια όταν μπαίνουν μέσα, μέχρι και ποδόλουτρο κάνω, ωσάν γκέισα, αλλά μου αρέσει πολυυυυυυυυυυυυυυύ!:D:D:D:D:D

Banned
    οριστε!
    την νορα επρεπε να παρει ο αντρας της μπουμπου....

:cool:

Senior Member
    Bounourina μου,
    καταρχήν, από ότι κατάλαβα ούτε κι εσύ είχες συνειδητοποιήσει σε πόσο βαθιά νερά πέφτεις όταν ξεκίνησες το εγχείρημα του γάμου με τον σύντροφό σου.

Ωστόσο όταν ήρθαν τα δύσκολα, έμεινες και πάλεψες.
    Και σου αξίζουν συγχαρητήρια, μάλλον θα αγάπησες πολύ αυτόν τον άνθρωπο και τα παιδία του, ώστε να μπεις τόσο πολύ μέσα σε αυτό.

Όμως, βρέθηκες σε αδιέξοδο. Κι ο λόγος είναι, ότι κάπου δεν διεκδίκησες τον χώρο και το δίκιο σου, περιμένοντας από έξω μια αναγνώριση, που όμως δεν ήρθε, μια κινητοποίηση, που όμως δεν ήρθε.( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κι εκείνοι δεν σε αγαπούν – απλά καμιά φορά είμαστε τυφλοί, αν δεν μας ανοίξουν τα μάτια).

Ανέλαβε δράση, μίλα ανοιχτά στα παιδιά για τα συναισθήματα και τον νέο, πιο ξεκάθαρο ρόλο που θέλεις να έχει απέναντί τους, συζήτησε με τον σύντροφο ΟΛΑ τα θέματα, ζητώντας του να πάρει θέση για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των πραγμάτων. Αυτό είναι το κλειδί.

Κλειδί, που βέβαια προϋποθέτει έναν γερό εσωτερικό μονολογο, όπου ξεκαθαρίζεις τα θέλω και τις ανάγκες σου και αποφασίζεις να παλέψεις γι αυτά, χωρίς να τα μετατρέπεις σε τάσεις αυτοθυσίας χάριν των παιδιών και προσδοκίες.

Όλα μπορούν να συνδυαστούν. Να είσαι και σύντροφος, και θετή μητέρα, και γεμάτη και ευτυχής.
    Να βρεις την χρυσή τομή, στο εύχομαι ολόψυχα.
    Είμαι ένα «παιδί» που μεγάλωσε με μητριά και μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και πόσο ο ανοιχτός διάλογος και η έκφραση των συναισθημάτων μπορούν να βοηθήσουν.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.

Οπως σας ειπα μετα απο την συζητηση μας προχθες ηρεμησα λιγο.
    Εχθες πηρα αδεια και εμεινα σπιτι.
    Καποια στιγμη τησ λεω της μικρης:
    Μου ειπε η μαμα μου οτι θελεις να μιλησουμε για καποια πραγματα που σε προβληματιζουν και σε ενοχλουν. Θελεις να μιλησουμε τωρα;
    Μου λεει ; χμ... κατσε να σκεφτω.
    της απανταω γρηγορα: πες μου οτι σου ερχεται στο μυαλο, ουτως ή αλλαως αυτη ειναι μια συζητηση που καθε μερα βγαζει και κατι καινουριο.
    τες πα αρχιζει και εν ολιγης μου λεει τα εξης:
    ξερεις δεν νιωθω ανετα σε αυτο το σπιτι, τωρα που ημουν στη μαμα ου ενιωθα πιο ανετη και ηρεμη εκει. Εσεις ολο ορια μου βαζετε και δεν ειναι σωστο γιατι ειμαι 18 χρονων τωρα και μπορω να κανω οτι θελω και να εχω πληρη ελευθερια.
    της απαντω:
    Ειναι φυσικο να νιωθεις πιο κοντα στη μαμα σου, πρωτα απ\'ολα ειναι μανα σου, και φυσικα ειναι ευχαριστο να μου λες οτι τα ξαναβρισκετε σιγα-σιγα και κατα δευτερον τα τελευταια 5 χρονια, μαζι της δεν εχεις καμμια προστριβη αφου σπανια πηγαινες, και ησουν φιλοξενουμενη σπιτι της, δεν ηταν υπευθυνη για το μεγαλωμα σου για την ασφαλεια σου, για τις επιλογες σου, μπορουσε να ειναι χαλαρη μαζι σου, ξεροντας οτι την ευθυνη σου για ολα την ειχαμε εμεις.
    Μεχρι περσυ ουτε καν σε αφηνε να της πεις οτι εχεις ενα φλερτ, οταν ο μπαμπας σου ειχε κανει αλματα σαν γονιος και ηδη ειχαμε συζητησει για το χαπι σαν αντισυλληψη στην σχεση σου. Και δεν ηθελε να ξερει για να εχει ευθυνη.
    Οσο αφορα το οτι εισαι 18, αυτο σημαινει οτι μπηκες στην διαδικασια της ενηλικιωσης και τωρα θα αρχισεις να βαδιζεις προς την ανεξαρτησια σου, να κερδισεις την πληρη εμπιστοσυνη των γονιων σου, να γινεις αυτονομη και αυτοσυντηρουμενη και σαν αποτελεσμα να αναλαβεις την πληρη ευθυνη των πραξεων σουκαι κατα συνεπεια να κερδισεις την πληρη ελευθερια σου. Αλλα αυτη ειναι μια μακρια διαδικασια που παντα θα μας εχεις διπλα σου μεχρι να σταθεις ολοκληρωτικα στα ποδια σου.
    Αρχιζει η μικρη την αντιδραση...........
    Εγω απο τωρα θα βγαινω οποτε θελω, θα γυρναω οποτε θελω, θα κανω οτι θελω και δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου βαζετε ορια.
    Συνεχιζω..........

Senior Member
    Μέχρι τώρα Μπουμπού, από αυτά που λες, η αντίδραση της μικρής είναι φυσιολογική, λόγω εφηβείας και όχι λόγω της κατάστασης που βιώνει (2 μαμάδες κτλ);)

Γιαυτό θα πρέπει να την αντιμετωπίζεις έτσι και όχι προκατελημένα, δλδ ότι αντιδρά έτσι επειδή είσαι η μητριά της

Είσαι σε καλό δρόμο, μιας και σου ανοίχτηκε;)

Μου ειπε η μαμα μου οτι θελεις να μιλησουμε για καποια πραγματα που σε προβληματιζουν και σε ενοχλουν. Θελεις να μιλησουμε τωρα;
    Μου λεει ; χμ... κατσε να σκεφτω.

Πρώτο λάθος: τσίμπησες

ξερεις δεν νιωθω ανετα σε αυτο το σπιτι, τωρα που ημουν στη μαμα ου ενιωθα πιο ανετη και ηρεμη εκει. Εσεις ολο ορια μου βαζετε και δεν ειναι σωστο γιατι ειμαι 18 χρονων τωρα και μπορω να κανω οτι θελω και να εχω πληρη ελευθερια.

Μετάφραση: αν θες να τα πηγαίνουμε καλά και να μη γκρινιάζω από δω και από κει, φρόντισε να έχω τις ελευθερίες μου γιατί τη γ...ς!

της απαντω:
    Ειναι φυσικο να νιωθεις πιο κοντα στη μαμα σου, πρωτα απ\'ολα ειναι μανα σου

Αυτό πρέπει να το καταλάβεις εσύ, εκείνη το ξέρει.

και φυσικα ειναι ευχαριστο να μου λες οτι τα ξαναβρισκετε σιγα-σιγα και κατα δευτερον τα τελευταια 5 χρονια, μαζι της δεν εχεις καμμια προστριβη αφου σπανια πηγαινες, και ησουν φιλοξενουμενη σπιτι της, δεν ηταν υπευθυνη για το μεγαλωμα σου για την ασφαλεια σου, για τις επιλογες σου, μπορουσε να ειναι χαλαρη μαζι σου, ξεροντας οτι την ευθυνη σου για ολα την ειχαμε εμεις.
    Μεχρι περσυ ουτε καν σε αφηνε να της πεις οτι εχεις ενα φλερτ, οταν ο μπαμπας σου ειχε κανει αλματα σαν γονιος και ηδη ειχαμε συζητησει για το χαπι σαν αντισυλληψη στην σχεση σου. Και δεν ηθελε να ξερει για να εχει ευθυνη.

Κατά μέτωπον επίθεση στην πραγματική της μητέρα γιατί? Σε πείραξε που η άλλη ήταν τόσο καιρό αδιάφορη και με το παραμικρό κέρδισε την αγάπη του παιδιού της ενώ εσύ με τόσο κόπο ακόμη παλεύεις?

Οσο αφορα το οτι εισαι 18, αυτο σημαινει οτι μπηκες στην διαδικασια της ενηλικιωσης και τωρα θα αρχισεις να βαδιζεις προς την ανεξαρτησια σου, να κερδισεις την πληρη εμπιστοσυνη των γονιων σου, να γινεις αυτονομη και αυτοσυντηρουμενη και σαν αποτελεσμα να αναλαβεις την πληρη ευθυνη των πραξεων σουκαι κατα συνεπεια να κερδισεις την πληρη ελευθερια σου. Αλλα αυτη ειναι μια μακρια διαδικασια που παντα θα μας εχεις διπλα σου μεχρι να σταθεις ολοκληρωτικα στα ποδια σου.

Πιστεύεις αλήθεια πως ίδρωσε το αυτί της?
    αγαπητή μπιμπι.....ότι και να κάνεις, όσο και να προσπαθήσεις, αυτό το παιδί δε θα σταματήσει ποτέ να σε βλέπει σαν μια ξένη που μπήκε και τα διέλυσε όλα, ακόμα και αν αυτή δεν είναι η αλήθεια.
    Βάλε τον άντρα σου μπροστά, αυτός είναι ο πατέρας της και δεν πρόκειται να βγάλεις καμία άκρη όσο είσαι στο κέντρο των καταστάσεων....

Senior Member
    boubourina,

(εντελως προσωπικη και υποκειμενικη γνωμη και εξω απο τα πραγματα αλλα λεω κι ο,τι σου κολησει απ αυτα κολησε)

ξερεις τι;

που πας να βαλεις ορια ετσι;

παρακαλωντας; τεραστιο λαθος!

γνωμη μου

τα σκεφτεσαι

τι θελεις τι θεωρεις δικαιο τι σ αρεσει

και τα ανακοινωνεις !

το πολυ πολυ δυο τρεις εναλλακτικες επιλογες.

π.χ θες ελευθερια;

ωραια ,και γω θελω υπευθυνοτητα

θα κανεις αυτο αυτο κι αυτο

για να απολαυσεις ελευθεριες θα εχεις και τις αναλλογες υποχρεωσεις

οχι παιδι στις υποχρεωσεις και ενηλικη στις ελευθεριες! τελος!

ολο αυτο το σκεφτεσαι

το καταγραφεις

απενοχοποιεισαι μεσα σου

το συζητας με τον ανδρα σου

παιρνεις την συννενοηση την αγκαλια και την υποστηριξη του

και μετα απο κοινου το ανακοινωνετε!

οχι ολη τη λατζα εσυ κι ολη την ελευθερια και τα δικαιωματα οι αλλοι

παρ το ειδηση

τους επιτρεπεις να σε πατανε!

και παλι σου λεω

συζητηση με συζητηση εχει διαφορα

αλλο συζητηση εχοντας παρει αποφασεις και στηριξη
    και συζηταμε τις εναλλακτικες επιλογες

και αλλο συζητηση σε παρακαλαω ....κι αμα με λυπηθεις με λυπηθηκες....

Senior Member
    ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.

Αρχιζει η μικρη την αντιδραση...........
    Εγω απο τωρα θα βγαινω οποτε θελω, θα γυρναω οποτε θελω, θα κανω οτι θελω και δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου βαζετε ορια.
    Συνεχιζω..........
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ........
    Αλλωστε συνεχιζει η μικρη σε 2 μηνες θα μενω στο δικο μου σπιτι το φοιτητικο και αντε να με μαζεψετε απο εκει.
    Και της απαντω:
    Εδω ομως δεν ειναι φοιτητικο σπιτι, ειναι σπιτι οικογενειας και ολοι ζουμε βαση καποιων κανονων. Αν εσυ εισαι ενηλικη στα 18, ειμαι και εγω ενηλικη στα 38. Παρολαυτα δεν παω για καφε μολις τελειωσω την δουλεια και να γυρισω την ωρα του υπνου και δεν σας γραφω που βαση της λογικης σου εγω δεν πρεπει να εχω πληρη ελευθερια αφου ειμαι πανω απο 18;
    Μετα της λεω θελω να καταλαβεις οτι ο μπαμπας ειναι διατεθιμενος να σας στηριξει οικονομικα στα φοιτητικα σας χρονια, προκειμενου να μην σας επιβαρυνει με βιοποριστικα θεματα οπως ενοικιο, τροφη, λογαριασμους ωστε εσεις να ασχοληθειτε με τις σπουδες σας προκειμενου να αποκτησετε αυτη τν αυτονομια που θελετε μετα απο καποια χρονια.
    Απαντηση:
    Οχι, ο μπαμπας ειναι υποχρεωμενος να μας πληρωνει ουτως ή αλλως και εκτος αυτου πρεπει να μου παρει γυαλια μεσα στον Ιουνιο ο κοσμος να χαλασει.
    Κοριτσι μου, το ξερεις οτι ο μπαμπας εχει στενοτητα στα οικονομικα του τωρα και μετα βιας τα βγαζει περα με τις καθημερινες υποχρωσεις.
    Απαντηση: Δεν με ενδιαφερει, να βρει λεφτα και για τα παιδια του.
    Ε καλα ρε κοριτσι μου δεν πεινατε κιολας! Τι θες να κανει να στησει κωλο στον Ομονοια;
    Απαντηση: Ναι, αν χρειαζεται αυτο πρεπει να κανει για τα παιδια του. Θα χαλασουν τα ματια μου χωρις γυαλια (ηλιου).
    Της λεω: Η υγεια των ματιων σου μπορει να προστατευθει και απο γυαλια των 50€.
    Οχι εγω θελω πολυτελειας! και μην μου χωνεσαι γιατι εμεις επιτρεψαμε στον πατερα μου να σε παντρευτει. Εαν του λεγαμε να μην το κανει, δεν θα ειχατε παντρευτει ποτε. Και μακαρι να μην ειχατε παντρευτει γιατι τοτε ολα του τα λεφτα θα ηταν δικα μας...
    Γιατι της λεω του στοιχιζω εγω και πεινατε; Με δουλευεις; ακομα και την γεννα μονη μου την πληρωσα και τον γαμο και ολα, με δουλευεις;
    Απαντηση: για να κανεις παιδι δεν το συμφωνησαμε ποτε!!!!
    Κοριτσι μου, στο αν θα εκανα εγω παιδι ή οχι δεν σου πεφτει λογος για να σε ρωτησω........
    Οπως και εσυ δεν θα με ρωτησεις εαν θα κανεις παιδι ή οχι.

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast