Results 76 to 90 of 198
Thread: ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Νο 2
-
05-06-2009, 12:33 #76
και για τη συνεχεια ισχυει το παραπανω...
τους επιτρεπεις να σε πατανε!
και νιωθεις ενοχες απο πανω!
σας εχει βαλει τα ορια της η κοπελια μια χαρα
παρακαλεστε κι αλλο....
ε ενταξει χωρισμενων γονιων αλλα ολα εχουν κι ενα οριο ε;
και για το δικο της καλο θα ειναι
αλλα μπαμπα διακοσια ευρω γυαλυα...χεζεται ο μπαμπας
χεζεσαι και συ....
ε οταν μαθετε πως μονο ο μπεμπης εχει δικαιωμα να χεζεται σ αυτο το σπιτι ισως γινει κατι...
- 05-06-2009, 12:34 #77
Εαν δηλαδη εμενα εγκυος και παντρευομουνα τωρα στα 18 δεν θα ημουν ελευθερη απο εσας;
Ναι θα ησουν ελευθερη αλλα δυστυχως τοτε θα ειχες χασει την ελευθερια που θελεις δια παντως.
Και φυσικα θα επρεπε να φροντισεις με τον αντρα σου για τα προς το ζην και οχι ο μπαμπας σου.
Απο τετοιυ ειδους λαθη θελουμε να σε προστευσουμε και μας θεωρεις εχθρους σου.
Στη μαμα μου εχω ολη την ελευθερια που θελω....
Και γιατι δεν πας στη μαμα σου....
Γιατι δεν με βολευει (εχουμε 4 χλμ αποσταση), να βλεπω τους φιλους μου.
Ο.κ εδω ειναι σπιτι σου αλλα και δικο μας, οποτε ολοι μας θα πρεπει να συμβιωσουμε αρμονικα.
Εκεινη την ωρα κοιταει το ρολοι της και σηκωνεται και φευγει για δουλεια στην καφετερια.
Το βραδυ που γυρισε........
Μελι - γαλα, αν θελω καμμια βοηθεια, να κρατησει τον μπεμπη....... να βαλει τα πιατα στο πλυντηριο, και να πει της μαμας μου οτι ειναι ελευθερη σημερα το πρωι και θα κρατησει εκεινη τον μπεμπη, να μην κουραζεται και η γιαγια!!!!!!!!!!!!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
05-06-2009, 12:35 #78
Originally posted by boubourina
Εαν δηλαδη εμενα εγκυος και παντρευομουνα τωρα στα 18 δεν θα ημουν ελευθερη απο εσας;
Ναι θα ησουν ελευθερη αλλα δυστυχως τοτε θα ειχες χασει την ελευθερια που θελεις δια παντως.
Και φυσικα θα επρεπε να φροντισεις με τον αντρα σου για τα προς το ζην και οχι ο μπαμπας σου.
Απο τετοιυ ειδους λαθη θελουμε να σε προστευσουμε και μας θεωρεις εχθρους σου.
Στη μαμα μου εχω ολη την ελευθερια που θελω....
Και γιατι δεν πας στη μαμα σου....
Γιατι δεν με βολευει (εχουμε 4 χλμ αποσταση), να βλεπω τους φιλους μου.
Ο.κ εδω ειναι σπιτι σου αλλα και δικο μας, οποτε ολοι μας θα πρεπει να συμβιωσουμε αρμονικα.
Εκεινη την ωρα κοιταει το ρολοι της και σηκωνεται και φευγει για δουλεια στην καφετερια.
Το βραδυ που γυρισε........
Μελι - γαλα, αν θελω καμμια βοηθεια, να κρατησει τον μπεμπη....... να βαλει τα πιατα στο πλυντηριο, και να πει της μαμας μου οτι ειναι ελευθερη σημερα το πρωι και θα κρατησει εκεινη τον μπεμπη, να μην κουραζεται και η γιαγια!!!!!!!!!!!!!!!
συγγνωμη αν σου μιλησα σκληρα boubourina
05-06-2009, 12:50 #79
Originally posted by krino
οσο και να αυτομαστιγωνεσαι δικτυακά, εμενα τουλαχιστον δεν με συγκινεις.
Καλα σου κανουν,
και αν ημουν στη θεση τους θα εκανα και αλλα, εφοσον ειναι σαφες οτι καποιοι εχουν βρει το κολπο για μια χαλαρη και ηρεμη ζωη.
(σε βαρος αλλων βεβαια αλλα αυτο σημερα δεν συγκινει κανενα ιδιατερα)
Να επανελθεις με νεο σου κειμενο,
οπου θα δηλωνεις οτι τους σκουπιζες τα παπουτσια καθως εμπαιναν σπιτι....
:P
λαθος απαντηση,
η σωστη ειναι η εξης:
Εχεις δικαιο αγαπη μου,
εδω λοιπον ειναι η σφουγγαριστρα, εδω ο κουβας, εδω το αζαξ.....
βαζεις δυο καπακια αζαξ, και νερο το μισο κουβα.
Μετα περνας ολο το σπιτι με την μαπα και για να μην σου κανω πατημασιες,φευγω να παω για καφεδακι με την φιλη μου και σε δυο ωρες ειμαι πισω.
Αντε φιλακια και σε ευχαριστω που βοηθας μεσα σε αυτη την κριση που υπαρχει να κανουμε οικονομια.....
Επισης μην ξεχασω,
την κυριακη πρεπει να γινουν ολα τα τζαμια γιατι ειναι χαλια....
γειααααααααααα.....
ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ.
ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗ.........
ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΣΤΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΩ...................
ΜΗΝ ΜΕ ΛΥΠΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ!!!!!!!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
05-06-2009, 12:57 #80
Originally posted by boubourina
ΜΗΝ ΜΕ ΛΥΠΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ!!!!!!!!!!
θα το κανω το απογευματακι.....
και δεν θα σε δυσαρεστησω καθολου,
αρχιζω απο τωρα,
σκλατςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!
:cool:
05-06-2009, 15:15 #81
λοιπον ελπιζω να μπορεσω να τα βαλω σε μια ταξη,
οσα εχω στο μυαλο μου αυτη την στιγμη.
Η μεχρι τωρα εντυπωση που μου δινεις,
βασει των ποστ σου που εξιστορεις τις συζητησεις που εχεις,
ειναι οτι κανεις συνεχόμενα και απανωτά λαθη.
Μπαινεις σε μια διαδικασια συζητησης με την 18 χρονη, θετη σου κορη οπου στην λογικη οτι ζείτε ολοι μαζι, εχεις παρει ρολους που δεν σου ανηκουν: Δηλαδη την κηδεμονια της μικρης οτι και να σημαινει αυτο.
Σε ολα αυτα, απορω που υπαρχει αυτος ο πατερας, τον οποιο εχεις επιμελως κρυμενο.
Αυτος δεν συζηταει? δεν συμβουλευει? δεν υπαρχει?
Ισως αν ειναι ετσι προσπαθεις να υποκαταστησεις ενα ρολο - του ανυπαρκτου κηδεμονα - μονο που κανενας δεν προκειται να δεχτει να εχεις αυτο το ρολο.
Η πιτσιρικα ορθως αντιδραει σε οσα της βαζεις και θα ελεγα οτι δειχνει να ειναι στην αμυνα για να κρατησει οτι κεκτημενο κατ αυτην μπορει να κρατησει: κυριως την αποκλειστικοτητα του πατερα της, κατι που εσυ δεν φαινεται να χειριζεσαι σωστα και δειχνεις ενα ανταγωνισμο.
Ορθως σου απανταει οτι δεν μπορειτε να μου βαλετε ορια, γιατι στην ουσια εννοει οτι ΕΣΥ δεν μπορεις να μου βαλεις οριο.
Ο ανταγωνισμος σου,
συνεχιζεται οταν προσπαθεις να την βαλεις προ των ευθυνων της, καθως συγκρινεσαι με το ποσο ετων εισαι εσυ και το ποσο ετων ειναι αυτη. Οποτε, αν εσυ ενηλικη εγω να δεις τι ειμαι....!!!
Προσπαθεις να δηλαδη να ενηλικιωθεις στα ματια της θετης σου κορης...!!!
Προσπαθεις να της βαλεις οικονομικα ζητηματα (υποχρεωσεις ενθεν και ενθεν) οταν η σχεση της μαζι σου ειναι απλα του συγκατοικου και ουτε καν....
διαπραγματευεσαι εσυ μαζι της τι σοι γυαλιά θα παρει.
Αν θες να γινω ο συνηγορος του διαβολου, μπορει να θελει ο πατερας της, η κορη της το καλοκαιρι να φοραει γκλαμουρατα γυαλια, εσυ τι θα πεις σε αυτο??
Φανταζεσαι μια σκηνη οπου εσυ θα λες να παρει ενα απλο γυαλι και να παρεμβει ο πατερας και να πει, οχι θα παρει αυτα που θελει?
Θα γινεις οχι μονο η κακια, αλλα το χειροτερο ξενο σωμα.
Η αλλιως τι θα πεις αν σου πει ο αντρας σου γιατι παρεμβηκες στο τι σοι γυαλια θα παρει η πιτσιρικα?
Πολλα μπορουν να ειπωθουν βεβαια, αλλα σωστα αλλα λαθος....
Ενα ειναι σιγουρο: καθε συζητηση με την πιτσιρικα ειναι οχι μονο ματαιη αλλα και αποπροσανατολιστική, για να μην πω εκτος αρμοδιοτητας σου.
Ειμαι ξεκαθαρος σε μια τετοια περιπτωση,
οτι την διαπαιδαγωγηση του παιδιου την εχει ο γονιος του παιδιου και οχι η νεα συζυγος.
Επιπλεον εαν η κορη του αντρα σου φερεται πχ με γαιδουρια, δεν εχεις καμια δουλεια να την νουθετησεις εσυ, παρα να το συζητησεις εσυ με τον αντρα σου και να παρεμβει αναλογα εκεινος.
Αν δεν παρεμβει οπως νομιζεις εσυ σωστα,
ειναι προσωπικη σας διαφωνια και οχι αναμεσα σε σενα και στην πιτσιρικα.
Το κεντρικο μου σημειο σκεψης ειναι οτι πρεπει να προσανατολιστεις στο να μεγαλωσει ο αντρας σου και οχι η κορη του.
Με την κορη του, εσυ δεν εχεις απολυτως καμια δουλεια.
Οπως εχεις πει, εχεις ηδη δικο σου παιδι και πιστευω οτι θα πρεπει να ασχοληθεις με αυτο.
Κατα τα αλλα,
ειναι σαφες οτι η πιτσιρικα δεν θα σε συμπαθησει τρελλα και ειναι νορμαλ να ειναι ετσι.
Συνολικα πιστευω οτι για ολα τα προβληματα τον κυριο λογο ευθυνης τον εχει ο αντρας σου (για τον οποιο θα με ενδιαφερε να κανεις ενα αναλυτικο ποστ του τι κανει και του τι δεν κανει)
και στην συνεχεια σου αντιστοιχει ενα ελαφρα μικροτερο μεριδιο, καθως ανακατευεσαι σε ζητηματα που δεν σε αφορουν.
Στο ξακαθαριζω σε ολους τους τονους οτι για οποια προβληματα ανακυπτουν στα του οικου σας ο αμεσος υπευθυνος συζητησης ειναι ο αντρας σου και κανεις αλλος.
Εαν η πιτσιρικα σου κανει την ζωη δυσκολη, πιανεις τον συζυγο σου και του λες μαζεψε την.
Εαν της παρει γυαλια 200 ευρω, εσυ στην πιτσιρικα απαγορευεται να της κανεις οποιοδηποτε σχολιο και μονο ιδιωτικη συζητηση επιτρεπεται με τον αντρα σου που θα αφορα στο πως ξοδευεται το κοινο σας ταμειο εν μεσω κρισης με τα οποια προβληματα που θα υπαρχουν.
Εαν σου λεει αν θα ειναι ελευθερη απο εσας,
της απαντας απο εμενα εισαι ελευθερη να κανεις οτι σου κανει κεφι.
Εκτος αν σε ενδιαφερει η γνωμη μου οποτε να στη πω, αλλα και παλι το πατερα σου θα πρεπει να ακουσεις.
Ελπιζω να καταλαβαινεις το πνευμα μου και που ακριβως κανεις λαθος.
Θα σου κρουσω τον κωδωνα, λεγωντας σου οτι προσεχε γιατι ειναι πολυ πιθανον απο κατηγορος να βρεθεις κατηγορουμενη και στο τελος κερδισμενος δεν θα βγει κανεις παρα μονο η γκρινια και οι καυγαδες.
αυτα και καλο μαστιγωμα.
:P
05-06-2009, 15:27 #82
@krino: Αργησες αλλααααααα............... δεν εχω παραπονο με κατατροπωσες!!!
Θα χρησιμοποιησω το Σ/Κ να εμπεδωσω τα οσα μου ειπατε και ευχομαι να ισορροπησω και να ορθοποδησω αναλογα.
Πρεπει να σκεφτω σωστα και ωριμα αλλωστε το τι θα ψηφισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:P:P:P:P:cool ::cool::cool::D:mad::o;)Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
08-06-2009, 10:19 #83
Καλημερα!!!
Καθησα την Παρασκευη και εκτυπωσα ολο το θεμα με τις απαντησεις σας να το δειξω σε μια φιλη μου που αντιμετωπιζει προβληματα καθημερινοτητας λιγο πολυ παρομοια με τα δικα μου, τα δικα σας, ολων μας!
Ξετρελαθηκε με τις απαντησεις σας και θα ηθελα να σας παραθεσω τα σημεια που μου σημειωσε με κοκκινο στυλο!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
08-06-2009, 10:20 #84
Originally posted by Θεοφανία
Μπουρμπουρίνα....έχω την αίσθηση πως το μητρικό σου ένστικτο υπερτερεί αυτού της ....\"αυτοσυντήρησης\".
Απ\' όσα έχω διαβάσει και στο προηγούμενο θέμα σου, δείχνεις ένα άγχος να τους έχεις όλους κάτω απ\' τη σκέπη σου, μεταξύ τους και τον άντρα σου. Προσπαθείς να τα κάνεις όλα σωστά και στο τέλος χάνεις την ουσία. ...Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
08-06-2009, 10:22 #85
Originally posted by weird
................................
3. Όταν αποφάσισες να ζήσεις με αυτόν τον άντρα, είχες αναλογιστεί τι ακριβώς συνεπάγεται? Η τον ερωτεύτηκες απλά σαν άντρα εργένη? Το ρωτάω αυτό διότι από τον ύφος σου, μου φαίνεται ότι και κάτι μέσα σε εσένα, ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς των παιδιών, σου φέρνει δυσφορία, στο να συγκατοικείτε όλοι μαζί.
Γράφεις «σπίτι μου παρουσία τρίτων», ενώ ήταν μάλλον το αντίστροφο.
«σπίτι τους με την παρουσία μιας τρίτης».
Είχες λοιπόν ζυγίσει την όλη κατάσταση πριν πέσεις μέσα της?
Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
08-06-2009, 10:24 #86
Originally posted by researcher
να πω και κατι αλλο;
boubourina
μηπως λεω μηπως να ακουσεις πρωτα εσυ τις δικες σου αναγκες;
γιατι αν δεν τις ακουσεις και τις καταλαβεις και τις δεχτεις κατα βαση εσυ...πως θα τις δεχτουν ολοι οι αλλλοι;
λοιποοον
εγω προτεινω να τις ακουσεις
και αν αυτο σε βοηθα σου λεω τι ακουω εγω (μερικα ψυγματα των δικων σου αναγκων )απο σενα μεσα απο τα μυνηματα σου και απο αυτο που μου βγαζεις αναμεσα απο τις γραμμες ως αναγκες σου....
μπορει βεβαια να πεφτω εξω αλλα ας κανω μια προσπαθεια...
bobourina λεει (σε πρωτο προσωπο)
εχω αναγκη να εχω λιγο χρονο για μενα
εχω αναγκη να εχω λιγο χρονο με τον αντρα μου
εχω αναγκη να φροντισω το παιδακι μου το μικρουλι οπως θελω και λιγο περισσοτερο χρονο να του δινω
εχω αναγκη την συμπαρασταση και αγκαλια του αντρα μου σε ολα αυτα που ετσι κι αλλιως προκυπτουν τα πιεστικα
εχω αναγκη οταν φροντιζω τους αλλους αυτο να αναγνωριζεται εστω και λιγο
εχω αναγκη να αναλαβω λιγοτερες ευθυνες να μη τρεχω σα το βεγγο κουραστηκα
εχω αναγκη να μη μου τη λενε κι απο πανω που ειμαι εξουθενωμενη απο ολα αυτα
εχω αναγκη να επικοινωνησουμε τα θελω μας μεσα σε αυτο το σπιτι
εχω αναγκη να μη με στριμωχνουν συνεχεια κανοντας με να νιωθω ενοχη η λιγη... συνεχως
εχω αναγκη να αναγνωρισθει οτι αγαπω τα παιδια του αντρα μου κι ας μην ειναι δικα μου
εχω αναγκη να βαλω ορια χωρις αυτο να σημαινει πως δεν αγαπω
εχω αναγκη να ξεκουραζομαι και αυτο θα γινει εαν αναλαβουν και αλλοι καποιες ευθυνες απο αυτες που τους αναλογουν.
εχω αναγκη να παψω να αισθανομαι πως αγωνιζομαι να σταθω μονη μου ως μανα και ως συντροφος.
ναι θελω κι εγω να ειμαι και ερωτικη συντροφος και μανα και εργαζομενη και φροντιστικη αλλα αυτο θελει βοηθεια απο ολους...
οχι μονο ενας...
ας τα επικοινωνησουμε ολα αυτα
θελω να αγκαλιαστουμε
για να ειμαστε ολοι πιο χαρουμενοι
και πιο δικαιοι με ολους....Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
08-06-2009, 10:31 #87
χμμμ αντε λοιπον να πω και εγω κατιτις.........
Αρχιζω με το εξης,
ολοι οι ανθρωποι εκ γεννησεως αυτο που αποζητουν ειναι δικαιοσυνη,
κρατα το αυτο γιατι θα μας χρειαστει μετα.
1. Εκανες μια σχεση και στην συνεχεια ενα γαμο με δυο παιδια στο ιδιο σπιτι και στην συνεχεια ενα ακομα συν το τελευταιο παιδι, τον αντρα σου.
Εχετε βρει ενα συστημα οπου σε αυτο το σπιτι αρκετοι εχουν δικαιωματα αλλα στις υποχρεωσεις δεν την παλευουν.
Κατι που απο εσενα εχει γινει αποδεκτο εκτος αν παιρνεις την ικανοποιηση που ζητας σαν ανταλαγμα για αυτες τις υποχρεωσεις των αλλων που εσυ διεκπεραιώνεις.
Καταρχην ολα αυτα ωφειλες να τα γνωριζεις πριν τα ζησεις.
Εστω σημερα ολα αυτα εχουν προχωρησει και εσυ ετοιμαζεσαι η θες να κανεις την μικρη επανασταση σου.
Δεκτον και θα ελεγα σωστο.
Το θεμα ομως ειναι ο τροπος που επιλεγεις.
Την μια χωνεσαι με τα μουτρα την αλλη αποχωρείς, εκτος του οτι αργησες παρα πολυ αλλα αυτο ειναι αλλη παραμετρος.
Σε ολα τα θεματα που σε απασχολουν εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος απο την πρωτη στιγμη: Δεν εκανες σωστες συμφωνιες / ξεκαθαρισματα με τον αντρα σου και επιπλεον τον αφηνες να ειναι παρον - απων σε συζητηματα πολυ σοβαρα που η γνωμη του πρεπει να υπαρχει ετσι ωστε να λειτουργει η εννοια του αναλαμβανω την ευθυνη πχ στο θεμα μεγαλωνω τα παιδια μου.
Στις συζητησεις που κανεις με τον αντρα σου, δειχνεις την δυσαρεσκεια σου, ενω για μενα αυτο ειναι λαθος.
Θα επρεπε να τονισεις την δικη του απουσια ευθυνης και οτι αυτο εχει δημιουργησει σειρα θεματων καταρχην στην σχεση σας, και στην συνεχεια στα παιδια.
2. Θεωρω κλειδι στα προβληματα που εχεις,
την εσκεμενη μη επικοινωνια που υπαρχει απο τον αντρα σου με την εννοια οτι στην ουσια ηθελε να ξαναφτιαξει την ζωη του, στηνοντας ενα πακετο οπως θα τον βολευε η εστω με διαφορες στα σημεια αν τιθονταν ζητηματα. Τετοια ομως ετσι ωστε να μην αναιρουν το προγραμμα που εχει φτιαξει στη μυαλο του.
Εχω την γνωμη οτι αυτο το \"σχεδιο\" ηταν 100% στο δικο του μυαλο και οχι εξισου μοιρασμενο μαζι σου.
Επισης θεωρω οτι οι αντρες ειναι κατα βαση γουρουνια - βολεψακηδες, ετσι λοιπον προσπαθουν να στρωσουν οσο μπορουν ενα τετοιο σχεδιο ζωης.
Δεν βλεπω αναγκαστικα κατι κακο σε ολο αυτο, κακο γινεται απο την στιγμη που γινεται αποδεκτο κατι που δεν ειναι συναφη με την δικη σου ιδιοσυγκρασια.
3. Ειμαι κατα της επιθετικης στασης αναμεσα σε ενα ζευγαρι.
Θεωρητικα θα πρεπει να υπερισχυει ο διαλογος και η ταση προς συμβιβασμους ενθεν και ενθεν.
Ο συζυγος σου ειναι σαφες οτι εχει κατοχυρωσει το πως ονειρευεται την ζωη του κοντα στο 100%.
Το ζητουμενο ειναι εσυ αν εχεις καταθεσει στο τραπεζι τα ονειρα σου και τις αναγκες σου.
Για λογους που εσυ γνωριζεις καλυτερα απο ολους (φανταζομαι κατι ενοχικο επι αυτου) τις εχεις μετριασει πανω απο το μεσο ανεκτο οριο σου.
Μην ψαχνεις για ενοχους, περα απο εσενα την ιδια.ΕΣΥ εισαι αυτη που υποχωρησε (για να στηθει το σπιτικο....),
ΕΣΥ εισαι αυτη που δεν βαζει μπροστα τις αναγκες της αλλα εχει γινει δεκαθλητρια....
4. Στο ζητημα των παιδιων, εχεις εμπλακει παραπανω απο το επιτρεπτο και πιστευω οτι βοηθας στο να μπερδευονται τα πραγματα.
Πραγματι κανεις την μαμα, ενω δεν στο ζητησε κανεις.
Θα πρεπει να λαβεις υποψη σου, οτι με την κοπελα πιθανον να γινεται φιλες, αλλα μαμα - κορη δεν παιζει.
Κακως την μπερδεψες οτι εισαι και αυτη μια πιθανη μαμα της.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ασχολεισαι μαζι της, αλλα με αλλο ρολο.
Το οτι την πηγες στο γυναικολογο, δεν φανερωνει απαραιτητα καλη μαμα, αλλα ισως και μια πολυ καλη φιλη.
Η θετη σου κορη, περναει μια δυσκολη ηλικια και πιστευω οτι θα μπορουσες να την βοηθουσες περισσοτερο εαν της εδειχνες οτι μπορει να εισαι μια καλη φιλη που μπορει να την εμπιστευτει / συμβουλεψει κλπ....
5. Τωρα για το πως λειτουργείται στο σπιτι,
πιστευω οτι θα επρεπε να κανετε μια ξεκαθαρη κουβεντα εφ ολης της υλης καταρχην με το συζυγο σου, στο τι κανετε εσεις οι δυο και τι ρολο βαρανε τα παιδια σας.
Δεν ειναι δυνατο μια κοπελα 18 χρονων να μην μπορει να σιδερωσει το βρακι της - και αν εχει μαθει ετσι κακως εμαθε, και αυτο που θα γινει ειναι μια αχρηστη γυναικα στο μελλον.
Υπευθυνος ανθρωπος ειναι αυτος που καταρχην μπορει να αυτοσυντηρηται και οχι αυτος που δεχεται να τον ξεβρωμιζουν.
Βεβαιως ειαι διαφορετικο ολο αυτο οταν δεν γινεται σε μια μονιμη βαση, και υπαρχει ενα πνευμα βοηθαω εγω εκει και βοηθας εσυ αλλου.
Οταν ομως μιλαμε για θεσμοθετημενους ρολους, εκει πια υπαρχει προβλημα.
Τελειωνοντας,
δεν ξερω αν καλυψα ολο το φασμα των προβληματων που εχεις, γιατι βλεπεις εχεις ανοιξει πολλα μετωπα ταυτοχρονα.
Θα σου προτεινα πολυ απλα να κανεις αυτο που δεν εκανες μεχρι χτες: Να μιλας με το συντροφο σου για οτιδηποτε σε απασχολει, μεχρι να βρείτε μια λυση που να ικανοποιει και τους δυο σας.
Αν χρειαστει θα επανελθω.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
08-06-2009, 10:37 #88
λοιπον ελπιζω να μπορεσω να τα βαλω σε μια ταξη,
οσα εχω στο μυαλο μου αυτη την στιγμη.
Η μεχρι τωρα εντυπωση που μου δινεις,
βασει των ποστ σου που εξιστορεις τις συζητησεις που εχεις,
ειναι οτι κανεις συνεχόμενα και απανωτά λαθη.
Το κεντρικο μου σημειο σκεψης ειναι οτι πρεπει να προσανατολιστεις στο να μεγαλωσει ο αντρας σου και οχι η κορη του.
Με την κορη του, εσυ δεν εχεις απολυτως καμια δουλεια.
Οπως εχεις πει, εχεις ηδη δικο σου παιδι και πιστευω οτι θα πρεπει να ασχοληθεις με αυτο.
Κατα τα αλλα,
ειναι σαφες οτι η πιτσιρικα δεν θα σε συμπαθησει τρελλα και ειναι νορμαλ να ειναι ετσι.
Συνολικα πιστευω οτι για ολα τα προβληματα τον κυριο λογο ευθυνης τον εχει ο αντρας σου (για τον οποιο θα με ενδιαφερε να κανεις ενα αναλυτικο ποστ του τι κανει και του τι δεν κανει)
και στην συνεχεια σου αντιστοιχει ενα ελαφρα μικροτερο μεριδιο, καθως ανακατευεσαι σε ζητηματα που δεν σε αφορουν.
Στο ξακαθαριζω σε ολους τους τονους οτι για οποια προβληματα ανακυπτουν στα του οικου σας ο αμεσος υπευθυνος συζητησης ειναι ο αντρας σου και κανεις αλλος.
Εαν η πιτσιρικα σου κανει την ζωη δυσκολη, πιανεις τον συζυγο σου και του λες μαζεψε την.
Εαν της παρει γυαλια 200 ευρω, εσυ στην πιτσιρικα απαγορευεται να της κανεις οποιοδηποτε σχολιο και μονο ιδιωτικη συζητηση επιτρεπεται με τον αντρα σου που θα αφορα στο πως ξοδευεται το κοινο σας ταμειο εν μεσω κρισης με τα οποια προβληματα που θα υπαρχουν.
Εαν σου λεει αν θα ειναι ελευθερη απο εσας,
της απαντας απο εμενα εισαι ελευθερη να κανεις οτι σου κανει κεφι.
Εκτος αν σε ενδιαφερει η γνωμη μου οποτε να στη πω, αλλα και παλι το πατερα σου θα πρεπει να ακουσεις.
Ελπιζω να καταλαβαινεις το πνευμα μου και που ακριβως κανεις λαθος.
Θα σου κρουσω τον κωδωνα, λεγωντας σου οτι προσεχε γιατι ειναι πολυ πιθανον απο κατηγορος να βρεθεις κατηγορουμενη και στο τελος κερδισμενος δεν θα βγει κανεις παρα μονο η γκρινια και οι καυγαδες.
αυτα και καλο μαστιγωμα.
:PΜα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
09-06-2009, 09:36 #89
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ,, ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ, ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ!!!!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΤΕ ΤΙΝΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ................
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;;;;;Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
09-06-2009, 09:48 #90
boubourinoula!
καλημερα!
αχ ναι! τι δυσκολο ειναι βρε παιδι μου!
καλα τα λεμε στη θεωρια αλλα παντα σε ολες τις περιπτωσεις η πρακτικη εφαρμογη ειναι ενα πολυ πιο δυσκολο κομματι...
οπως και στις δουλειες
ολοι ξερουνε τι πρεπει να γινει αλλα κανεις δεν παει να το κανει
θυμασαι το παραμυθι που κατι ποντικακια ηθελαν να κρεμασουν το κουδουνι στο γατο;
οποτε θελει και δυο τρια πρακτικα πραγματακια ως ιδεες να πουμε...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια