Νιωθω οτι βρίσκομαι σε αδιέξοδο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Junior Member

Νιωθω οτι βρίσκομαι σε αδιέξοδο

Καλησπέρα σε ολους,
    Χρειάζομαι τη γνώμη σας για να καταλαβω εαν ειμαι παρανοϊκή ή οχι. Ειμαι παντρεμένη εδω και 10 χρονια και εχουμε 1 παιδακι. Ο ανδρας μου εχει δικη του τουριστικη επιχειρηση. Και εδω αρχίζουν τα προβληματα. Καθε καλοκαιρι δουλευει απο τις 9.30 μεχρι τις 1 το πρωί. Το μεσημερι που θα κανει διαλειμμα θα κατσει να φαει στης μαμας του το σπιτι που ειναι κοντα στο μαγαζι, θα κοιμηθει εκει, θα ξυπνησει να ξαναπαει στη δουλεια και θα ερθει στο σπιτι μας οταν κλεισει το μαγαζι κατα τις 1 το πρωι. Καθε καλοκαιρι κανω παραπονα να ερχεται σπιτι μας να τρωει και να κοιμαται αλλα βρισκει δικαιολογια οτι κατι συμβαινει στο μαγαζι (ενας υπαλληλος λειπει λογω οικογενειακης υποχρεωσης) ή οτι οταν ερχεται σπιτι μας δε ξεκουραζεται γιατί ο γιος μας θα του ζητησει να παιξουν μαζι μετα το φαγητο... το θεμα ειναι οτι και σε ψυχολογο που ειχαμε παει, η οποία μεσες ακρες εδωσε δικιο σε μενα και του ειπε πως δε γινεται να δουλευει σχεδον 12 ωρες την ημερα και πως θα επρεπε να παρει εξτρα υπαλληλο για να ξεκουράζεται ο ίδιος αλλα εκεινος δε συμφωνούσε ποτε σε ό,τι ελεγε ο ψυχολογος... καθε καλοκαιρι εγω μενω με το παιδι μονη μου, εκείνος δουλεύει και μεταξυ μας δεν υπαρχει σχεση.... ουτε για ενα ποτο δεν εχουμε παει ή για ενα καφε στις 21.00 το βραδυ ειναι αδυνατον για εκεινον...ομως εγω εχω κουραστει απο την ολη κατασταση και σκέφτομαι να ζητησω διαζυγιο αλλα σκεφτομαι και το παιδι... ειμαι υπερβολική;

Senior Member
    ναι, ειστε υπερβολικη.
    δοκιμαστε να πηγαινεται μαζι στην δουλεια καθε καλοκαιρι
    ετσι δεν θα λειπει σε εσας κι επιπλεον αυτος θα κουραζετε πιο λιγο

Senior Member
    Προσφατα εμαθα οτι οι γυναικεσ λεει οτι ουτε λεφτα θελουν ουτε να δουλευεισ πεθανα στο γελιο και δεν ξαναπηρα στα σοβαρα καμια γυναικα ειμαι υπερβολικοσ ?

Junior Member
    1ον εγω δουλευω ολο το χειμωνα απο Σεπτέμβρη μεχρι Ιουνιο.... 2ον να παω στο μαγαζι να κανω τι; να τον βλέπω να δουλευει; δεν ειπα να μην δουλεψει αλλα 12 ωρες την ημερα 7 μερες τη βδομαδα ειναι πολλες δε νομιζετε;

Senior Member
    Αν αυτό που περιγράφεις γινόταν ολόκληρο το χρόνο, θα σου έδινα όλα τα δίκια του κόσμου. Ωστόσο, αφού συμβαίνει μονάχα το καλοκαίρι, ίσως χρειάζεται περισσότερη υπομονή εκ μέρους σου προς το πρόσωπο του. Δε σου λέω ότι είναι ό,τι πιο φυσιολογικό κάποιος να εργάζεται 12 ώρες την ημέρα, αλλά από την άλλη πως θα τα βγάλετε πέρα;

Junior Member
    Δεν καταλαβαίνω το ειρωνικο σας υφάκι... δεν ανέφερα τπτ για τα λεφτα... αναφερω πως απο Μάιο μεχρι και Νοέμβριο εχω εναν ανρα να επιστρέφει σπιτι του στις 1 τα ξημερωματα μονο για να κοιμηθεί και να φύγει στις 9 το πρωι... εσεις πως θα νιώθατε σε μια τετοια σχεση;

Senior Member
    ο αντρας σας εχει αυτη την δουλεια μονο για το καλοκαιρι. δεν μπορει να κλεισει το μαγαζι και να διωξει τους πελατες. συχνα οι αυτοαπασχολουμενοι εργαζονται ετσι πολυ σκληρα. λετε και να παρει αλλον υπαλληλο για αυτο δεν μπορψ να σχολιασω ισως δεν θελει γιατι δεν θα κανει καλα τις δουλειες οπως αυτος κτλ

Junior Member
    Δε γινεται ολο το χρονο αλλα γίνεται τους 7 απο τους 12 μηνες... κανω υπομονή αρκετα χρονια... και στη τελική του ζητησα να ερθει φαει σπιτι μας και να ξεκουραστει αντι να πηγαίνει στης μανας του... ειναι υπερβολή και αυτο;

Senior Member
    Ελπίζω να μην φάνηκα και εγώ ειρωνικός...Τώρα που είπες ότι μιλάμε για διάστημα μισού χρόνου, συμφωνώ μαζί σου 100%. Δεν υπάρχει σχέση υπό αυτές τις συνθήκες κακά τα ψέματα. Όση ανάγκη για βιοπορισμό και αν έχει κάποιος, θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο στην οικογένεια του. Το θέμα είναι κατά πόσο ένα διαζύγιο είναι σωστό σαν απόφαση. Όταν το συζητάτε αυτό το ζήτημα, τι λέει ο σύζυγος;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Scarlett30 View Post
    Δε γινεται ολο το χρονο αλλα γίνεται τους 7 απο τους 12 μηνες... κανω υπομονή αρκετα χρονια... και στη τελική του ζητησα να ερθει φαει σπιτι μας και να ξεκουραστει αντι να πηγαίνει στης μανας του... ειναι υπερβολή και αυτο;
    αυτο σιγουρα δεν ειναι!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    ο αντρας σας εχει αυτη την δουλεια μονο για το καλοκαιρι. δεν μπορει να κλεισει το μαγαζι και να διωξει τους πελατες. συχνα οι αυτοαπασχολουμενοι εργαζονται ετσι πολυ σκληρα. λετε και να παρει αλλον υπαλληλο για αυτο δεν μπορψ να σχολιασω ισως δεν θελει γιατι δεν θα κανει καλα τις δουλειες οπως αυτος κτλ
    Ενω ειναι φυσιολογικο να δουλευει μονος του σε σημείο να λιποθυμαει απο την κουραση; γιατι εχει συμβει και αυτο... εχει φτάσει σε σημείο υπερκοπωσης να φτασει νοσοκομειο

Junior Member
    Quote Originally Posted by erimitis44 View Post
    Ελπίζω να μην φάνηκα και εγώ ειρωνικός...Τώρα που είπες ότι μιλάμε για διάστημα μισού χρόνου, συμφωνώ μαζί σου 100%. Δεν υπάρχει σχέση υπό αυτές τις συνθήκες κακά τα ψέματα. Όση ανάγκη για βιοπορισμό και αν έχει κάποιος, θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο στην οικογένεια του. Το θέμα είναι κατά πόσο ένα διαζύγιο είναι σωστό σαν απόφαση. Όταν το συζητάτε αυτό το ζήτημα, τι λέει ο σύζυγος;
    Το σχολιο με την ειρωνεια πηγαινε στον elis αλλα δεν πατησα reply with quote....
    Οταν το συζηταω μαζι του με λεει υπερβολική, πως κοιμαται στης μανας του γιατι στο δικο μας σπιτι δεν ξεκουραζεται λογω οτι ο μικρος του ζηταει να παίξουν και να κανω υπομονή...

Senior Member
    Δεν είσαι υπερβολική όταν το πρόγραμμα της δουλειάς του 7 μήνες το χρονο δεν του επιτρέπει να περνάει καθόλου κοινό χρόνο ούτε με τη σύντροφό του ούτε με το παιδί του. Ίσα ίσα είναι αρκετά ανησυχητικό για μένα, όπως επίσης το γεγονός ότι στο διάλειμμα του δεν προτιμάει να περνάει χρόνο με την οικογενειά του.
    Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στην ουσία είναι απών. Νομίζω πως αν δεν υπάρχουν πολύ σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες (οικονομικές πχ) που να αιτιολογεί το τόσο σκληρο πρόγραμμα εργασίας του, τότε είναι θέμα βούλησης.
    γιατί έχει την επιλογή να προσλάβει έναν υπάλληλο. Εκτός αν το ζήτημα είναι πιο ψυχολογικό και είναι ακραία "τσιγγούνης".
    Αν του εκφράσεις πως εσύ αισθάνεσαι σε ένα πολύ συζητισιμό πλαίσιο πχ ότι αισθάνεσαι μεγάλη μοναξιά γιατί είναι τελείως απών 7 μήνες, ότι αισθάνεσαι απόγνωση, ότι αναρωτιέσαι τι νόημα έχει πια, ότι είναι απών κλπ, και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση τότε να σε θορυβήσει.
    Θεωρώ πως ένα ζευγάρι είναι σημαντικό να λαμβάνει ο ένας τις ανάγκες του άλλου στα σοβαρά και να υπάρχουν και κάποιες υποχωρήσεις. Εαν δεν συμβαίνει αυτό τότε δεν υπάρχει ζευγάρι.

Senior Member
    Τον χειμώνα πως είστε;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Scarlett30 View Post
    ...να παω στο μαγαζι να κανω τι; να τον βλέπω να δουλευει;
    Να πας για να τον βοηθησεις - ξεκουρασεις ισως, να δουλεψεις δηλαδη κι εσυ μαζι του? Ή να κρατησεις το τουριστικο και μονη σου. Να παει κι αυτος στο σπιτι λιγο να παιξει με το παιδι του, να φαει , να ξαπλωσει ... Εγω ετσι ξερω πως κανουν τα ζευγαρια.
    Για το ποτο το βραδυ, μια ταβερνα εχεις δικιο αλλα δεν μπορει να κανει αλλιως, εποχιακη δουλεια ειναι. Οταν τον γνωρισες εκανε κατι αλλο?
    Παντως μη χαλασεις το γαμο σου αν κατα τ αλλα ειναι ενταξει, δηλ. αν ηταν ναυτικος τι θα εκανες?