το παιδι μου ειναι ομοφυλοφιλος - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 67
    Member
    Η δική μου άποψη είναι ότι ένα παιδί 17 ετών συνήθως δεν είναι κατασταλαγμένο. Άσε που μπορεί να είναι συναισθηματικά μικρότερο από την ηλικία του. Δεν μεγαλώνουμε όλοι με τον ίδιο ρυθμό. Έτσι, υπάρχουν παιδιά που ξεκινούν κανονικά τη σεξουαλική τους ζωή από τα 15, ενώ άλλα νιώθουν έτοιμα πολύ αργότερα. Συχνά, τα \"προχωρημένα\"κομπάζουν για τις επιδόσεις τους, κάνοντας τα \"μη προχωρημένα\" να νιώθουν μειονεκτικά και ν\' αναρωτιούνται: \"μήπως εγώ είμαι διαφορετικός/ή;\". Οι ομοφιλοφυλικές τάσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στους εφήβους. Δεν καθορίζει όμως τη μετέπειτα πορεία τους. Αυτή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες (π.χ. την ποιότητα της σχέσης των γονιών) και διαμορφώνεται σιγά σιγά.
    Γι\' αυτό, Mano, θα σου έλεγα μην το δένεις και κόμπο αυτό που σου είπε ο γιος σου. Πιθανότατα δεν ξέρει ούτε ο ίδιος ακόμα. Θα διαλέξει μόνος του όταν έρθει η ώρα. Αν όμως εσύ ήδη τον θεωρείς ομοφιλόφυλο, τότε κατά κάποιον τρόπο τον βάζεις σε καλούπι.

Banned
    Originally posted by Nat

Θα διαλέξει μόνος του όταν έρθει η ώρα.

μα ηδη διαλεξε μονος του,
    για να κανει τετοιες ανακοινωσεις.

Δεν νομιζω οτι θα εβαζε τους γονεις του σε μια διαδικασια ετσι ασκοπα.

Και ποτε θα ερθει η ωρα δηλαδη???
    οταν παει φανταρος?
    οταν θα πιασει δουλεια?
    η οταν θα παρει συνταξη?

Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by Nat

Θα διαλέξει μόνος του όταν έρθει η ώρα.

μα ηδη διαλεξε μονος του,
    για να κανει τετοιες ανακοινωσεις.

Δεν νομιζω οτι θα εβαζε τους γονεις του σε μια διαδικασια ετσι ασκοπα.

Και ποτε θα ερθει η ωρα δηλαδη???
    οταν παει φανταρος?
    οταν θα πιασει δουλεια?
    η οταν θα παρει συνταξη?
    Όταν θα αρχίσει να έχει σχέσεις, όταν θα αναζητήσει κάποιο σύντροφο που θα τον καλύπτει και συναισθηματικά.

Banned
    Originally posted by Nat

Όταν θα αρχίσει να έχει σχέσεις, όταν θα αναζητήσει κάποιο σύντροφο που θα τον καλύπτει και συναισθηματικά.

αυτο ειναι κατι που δεν το γνωριζουμε και ισως να μην το γνωριζει και ο ιδιος ο θεματοθετης.

Εκτιμω παντως οτι για να πει κατι τοσο σοβαρο,
    σιγουρα δεν το εχει πει ουτε ελαφρα την καρδια,
    ουτε μελετωντας καποια βιβλια.
    Ο καθενας μας, ακομα και πριν φτασει σε αυτη την ηλικια ειχε εκδηλωσει τι ακριβως ενδιαφεροντα ειχε.
    Φαντασου λοιπον τον εαυτο σου Νατ,
    τι εκανες στα 16-17 σου και με τι φυλο ησουν μπλεγμενη.
    Θα μπορουσε κανεις να ισχυριστει, οτι δεν εχεις ξεκαθαρισει το τι θες σεξουαλικα και οτι θα πρεπει να το σκεφτεις καμποσο ακομα?

Junior Member
    nat θα εμπαινες ποτε στην διαδικασια στα 17 σου να ελεγες στους γονεις σου οτι εισαι ομοφυλοφιλος οτι αισθανεσαι ετσι απο 10 ετων οτι εχεις βρεθει σεξουαλικα με γυναικα διοτι πηγαν και η φιλοι σου(οικο ανοχης) και οτι δεν σου αρεσε. Οτι το εχει ψαξη και ειναι θεμα γονιδιων.Θα ελεγες ποτε στον πατερα σου οτι
    \" Μπαμπα ο τροπος που αισθανεσαι εσυ βλεπωντας μια ωραια γυναικα δεν ειναι αυτο που αισθανομαι εγω δηλαδη αδιαφορια\"¨και αν ειναι nat να μπαινουν σε καλουπια τα παιδια ας των αντιμετωπιζω σαν αυτοκρατορα ναπολεοντα και μπορει να αποκτηση δικη του χωρα!!! Οχι η αρνηση θα φερει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα. Ημουν υποχρεωμενος να των ρωτησω αν πιστευει οτι βρισκετε σε καποια σεξουαλικη συγχυση και μου ειπε \"ΟΧΙ \"μετα των ρωτησα αν θελει να ειναι ομοφυλοφιλος και αν θελει να ζηση την ζωη του σαν ομοφυλοφιλος και μου ειπε \"ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ? \". Εγω προσωπικα στα 17 ειχα ερωτευτη στο σχολειο ειχα απογοητευτη ειχα καρδιοχτυπησει αρκετες φορες για μια κοπελα ειχα αυνανιστη πολλες φορες κρυβωντας τσοντοπεριοδικα με γυναικες κατω απο το κρεβατι μου. Αλλα παντα το θεμα συζητησης ηταν η κοπελες με τους φιλους και η σεξουαλικη αναζητηση μου ηταν για το αντιθετο φυλο. ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΣΤΑ 17 ΑΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.Krino εισαι αρκετα πιο κοντα στο να καταλαβεις πως αισθανομαι και ποσο προβληματισμενος ειμαι αλλα και ποσο πολυ πρεπει να μετραω και να ζυγιζω τις αποψης και συμβουλες των αλλων ετσι ουτως ωστε να μην κανω κανενα λαθος στον τροπο αντιμετωπισης του γιου μου.

Senior Member
    Originally posted by nature
    Δεν μου αρέσει όπως εξελίσσεται η συζήτηση.
    Αν της έδινα ένα τίτλο, θα διάλεγα:
    Ο ρατσισμός του αντι-ρατσιστή....
    Θα επανέλθω για να εξηγήσω αν δεν έγινα αντιληπτή.
    Εκτός αν με καταλάβατε.
    οχι δεν ετυχες κατανοησης,
    να επανελθεις.
    Παλιότερα σ’ένα παρόμοιο θέμα είχε ενοχλήσει η γνώμη μου, αλλά παρόλα αυτά θα την επαναλάβω μιας και είναι δημόσιο φόρουμ και είναι χρήσιμες πιστεύω όλες οι απόψεις ώστε στο τέλος να βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
    Κατ’αρχάς συμφωνώ με τους περισσότερους προλαλήσαντες ότι ο manous είναι εξαιρετικός ως πατέρας και αντιδρά με ευρύνοια στο θέμα που προέκυψε. Σκέφτεται με γνώμονα την αγάπη και τη συμπαράσταση στο γιο του και όχι τον εαυτό του και φυσικά του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
    Η παρατήρησή μου έχει 2 σκέλη σχετικά με την αντίδραση της κοινωνίας και της επιστήμης σε παρόμοια θέματα.

1) Κοινωνία. Επειδή τείνει να γίνει μόδα η ομοφυλοφιλία, από φόβο μη γίνουμε ρατσιστές, πιστεύω πως φτάνουμε στο αντίθετο άκρο. Μεταξύ ρατσισμού και κοινωνίας-φυτωρίου ομοφυλοφίλων υπάρχει και μέση οδός. Η, για να το πω καλύτερα θα μου άρεσε να μην υπήρχε καθόλου ρατσισμός φυσικά για τους ομοφυλόφιλους αλλά να μην χάνουμε την συνείδηση ότι είναι μία παρέκκλιση αν το δούμε κάτω από το πρίσμα της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου, θεωρία που ισχύει μέχρι σήμερα σε όλο το ζωικό βασίλειο. Είναι επίσης παρέκκλιση σύμφωνα με τα δεδομένα της κοινωνίας μας.
    Η ένστασή μου λοιπόν είναι στην –από καλή πρόθεση είμαι σίγουρη- αντίδραση της «ανοιχτόμυαλης» μερίδας του κόσμου που παρουσιάζουν την ομοφυλοφιλία σαν απλή σεξουαλική προτίμηση και μόνο, δίνοντας έτσι το μήνυμα στους νεότερους ότι είναι περίπου το πιθανότερο 1 στα 2 αγοράκια να είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πιστεύω τόσο εξελικτικά, όσο και ιατρικά αλλά και ψυχολογικά είναι λάθος.
    Στο προηγούμενο παρόμοιο θέμα είχα αναλύσει λίγο περισσότερο το θέμα σύμφωνα με την προσέγγιση διαφόρων επιστημών και δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια.

2) Κοινωνία και επιστήμη. Εδώ είναι το ερώτημα-παγίδα. Το ερώτημα γεννιέται κανείς ή γίνεται ομοφυλόφιλος? Έχω διαβάσει σε αρκετά επιστημονικά ψυχολογικά βιβλία –αν και δεν είμαι ψυχολόγος- πως κάθε συμπεριφορά μας (άρα συμπεριλαμβάνεται και η ομοφυλοφιλία) είναι συνάρτηση τόσο του γονιδιώματος όσο και της επίδρασης του περιβάλλοντος. Ας με διορθώσουν οι ψυχολόγοι του φόρουμ αν κάνω λάθος.

Ο γεωμετρικά αυξανόμενος αριθμός των ομοφυλοφίλων με κάνει να πιστεύω ότι δεν άλλαξε ξαφνικά το γονιδίωμα των ανθρώπων, κάτι αντίθετο με τη θεωρία της εξέλιξης, αλλά ότι άλλαξε το περιβάλλον….
    Σαμπ, το λινκ που παρέθεσες, είναι πράγματι ενδιαφέρον και σχετικό με το θέμα, όμως είναι ένα άρθρο από εφημερίδα της Αγγλίας που αναφέρεται στην ανοσολογική «υπόθεση», υπόθεση που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ούτε γενετικά, ούτε μοριακά. Ούτε έχουν γίνει εργασίες με επαρκή αριθμό δείγματος. Σύμφωνα με αυτή την υπόθεση ο οργανισμός της μητέρας αναπτύσσει αντισώματα έναντι του άρρενος και έτσι ένα μελλοντικό άρρεν, το βλέπει σαν «ξένο σώμα» αναγκάζοντας το να «θηλυκοποιηθεί». Σύμφωνα πάντα με αυτή την υπόθεση τα 2ότοκα ή τα 3ότοκα άρρενα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ομοφυλόφιλοι, κάτι που ξαναλέω δεν έχει επιβεβαιωθεί. Τέλος το άρθρο δεν υπογράφεται από σχετικούς επιστήμονες αλλά από δημοσιογράφους.
    Επειδή έχω διαβάσει αρκετά άρθρα της επιστημονικής βιβλιογραφίας –αλλά σίγουρα όχι όλα- παρακαλώ όποιον γνωρίζει μία επίσημη δημοσιευμένη σε αναγνωρισμένο διεθνές περιοδικό εργασία σχετικά με το αν ΟΛΟΙ οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται έτσι, να μου την υποδείξει.
    Υπόσχομαι ότι θα την διαβάσω με ενδιαφέρον! Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που γεννιούνται αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο που διαμορφώνεται έτσι με την επίδραση του περιβάλλοντος. Επίδραση του περιβάλλοντος μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Από αυταρχικός πατέρας, σεξουαλική κακοποίηση σε παιδική ηλικία μέχρι υπερβάλλων ζήλος στην έκφραση του αντι-ρατσισμού μας ή ακόμα επίδραση από τα μίντια και μόδα.

Κοντολογίς πιστεύω ότι θα έπρεπε μεν να υπάρχει ζήλος απέναντι στον ρατσισμό, αλλά ο υπερβάλλων ζήλος ως προς την παρουσίαση της ομοφυλοφιλίας σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό είναι κατά τη γνώμη μου και επιστημονικά ατεκμηρίωτος και επικίνδυνος για τα νέα παιδιά που ξεκινούν τα βήματά τους στον γεμάτο πρόχειρες πληροφορίες κόσμο μας.

Τέλος ας μην βιαζόμαστε να αποκαλούμε ομόφωνα ρατσιστή κάποιον με διαφορετική άποψη, γιατί αυτό κινδυνεύει να κάνει εμάς ρατσιστές…

Υ.Γ. Ως προς το θέμα συμφωνώ με όλους για τις συμβουλές προς τον manous αν και αγαπητέ manous και με αυτά που κατάλαβα, εγώ δεν θα έβαζα σφραγίδα από τώρα ότι ο γιος σου έκανε την τελική του επιλογή.

Junior Member
    Υ.Γ. Ως προς το θέμα συμφωνώ με όλους για τις συμβουλές προς τον manous αν και αγαπητέ manous και με αυτά που κατάλαβα, εγώ δεν θα έβαζα σφραγίδα από τώρα ότι ο γιος σου έκανε την τελική του επιλογή. [/quote]

nature Σιγουρα δεν βαζω καμια τελικη σφραγιδα οτι ο γιος μου εκανε την τελικη επιλογη του οπως δεν μπορω να βαλω καμια σφραγιδα σε κανενα απο μας ακομα και στον εαυτο μου η σε σενα μπορει καποια μερα να ξυπνησουμε ομοφυλοφιλοι η ετεροφυλοφιλοι η τρασνσεξουαλ η οτιδηποτε αλλο.

Senior Member
    Originally posted by manous73
    Υ.Γ. Ως προς το θέμα συμφωνώ με όλους για τις συμβουλές προς τον manous αν και αγαπητέ manous και με αυτά που κατάλαβα, εγώ δεν θα έβαζα σφραγίδα από τώρα ότι ο γιος σου έκανε την τελική του επιλογή.
    nature Σιγουρα δεν βαζω καμια τελικη σφραγιδα οτι ο γιος μου εκανε την τελικη επιλογη του οπως δεν μπορω να βαλω καμια σφραγιδα σε κανενα απο μας ακομα και στον εαυτο μου η σε σενα μπορει καποια μερα να ξυπνησουμε ομοφυλοφιλοι η ετεροφυλοφιλοι η τρασνσεξουαλ η οτιδηποτε αλλο. [/quote]

Συμφωνώ απόλυτα. Ενας γνωστός μου, αφού παντρεύτηκε, απεκτησε παιδί, χώρισε και έκανε 5-6 δεσμούςμε κοπέλες, στα 45 του μας το ξεφούρνισε!

Senior Member
    Νature εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα παρέθεσες

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο όμως να πειστώ, πως κάποιος άντρας κάνει σεξ με άντρα, ή γυναίκα με γυναίκα επειδή πιθανώς είναι της μόδας.

Σαφώς και στην εφηβεία, επηρεάζεσαι και απο το περιβάλλον, κοινωνικό κυρίως και μπαίνεις σε τέτοια ερωτικούς διαδρόμους αλλά τελικά όταν καταλήγεις να επιλέξεις να είσαι ομοφυλόφιλος το κάνεις καθαρά επειδή σου αρέσει.

Πιστεύεις ότι πιθανώς να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς πραγματικά να το θέλει?

Η ομοφυλοφιλία προϋπήρχε σχεδόν από την αρχή της γέννεσης του ανθρώπου (διορθώστε με αν κάνω λάθος), σε διάφορες μορφές και επηρεάστηκε από όλα τα ταμπού, ήθη και έθιμα του πλανήτη.

Manous, χαίρομαι ειλικρινά που αντιμετωπίζεις το θέμα του γιου σου με διάθεση θετική και ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την ευτυχία του γιου σου.;)

Banned
    Originally posted by manous73

Krino εισαι αρκετα πιο κοντα στο να καταλαβεις πως αισθανομαι και ποσο προβληματισμενος ειμαι αλλα και ποσο πολυ πρεπει να μετραω και να ζυγιζω τις αποψης και συμβουλες των αλλων ετσι ουτως ωστε να μην κανω κανενα λαθος στον τροπο αντιμετωπισης του γιου μου.

ωραια,
    ας προσθεσω και κατι ακομα σαν κερασακι.

Εμεις εδω τα λεμε πολυ ωραια η και πολυ ασχημα.
    Εν ολιγεις λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του.
    Κρατας βεβαιως οτι σου καθεται καλυτερα.

Περα απο αυτο ομως,
    αν νιωθεις ακομα αβολα, θα σου προτεινα να κανετε μια επαφη με καποιον ειδικο (οικογενοιακο συμβουλο η ψυχολογο) μαζι με την γυναικα σου, ετσι ωστε να παρετε πιο σαφης οδηγιες η συμβουλες σε συγκεκριμενες αποριες η συμπεριφορες.
    Φανταζομαι οτι κατι τετοιο θα ηταν πιο αναγκαιο για την γυναικα σου η οποια φενεται πιο ανησυχη.
    Στο ζητημα που συζηταμε εχει μεγαλο νοημα να εχετε ενιαία σταση.
    Αλλιως κινδυνευεται να υπαρχει διαχωρισμος, ο πατερας μου που με καταλαβαινει και η μητερα μου που ειναι η κακια, η ταδε και η δεινα.

Τελος, καταλαβαινω πληρως το αγχος σου, την πικρα σου ισως και ολα τα συναισθηματα που νιωθεις.
    Ειναι απολυτως νορμαλ.....
    Ετσι μας μαθανε - ετσι κανουμε.
    Θα σου εξομολογηθω μαλιστα οτι στην θεση σου ισως να ειχα και εγω καποιους ενδοιασμους γιατι πανω κατω ειμαστε στην ιδια γενια, μεγαλωσαμε στην ιδια κοινωνια με τα ιδια προτυπα.
    Εμεις το εχουμε χασει το παιχνιδι, ευχησου τα παιδια σου να κανουν δικα τους παιδια που αυτοι θα εχουν λιγοτερα παρομοια αγχη απο οτι η δικη μας γενια.

Banned
    Δεν μου αρέσει όπως εξελίσσεται η συζήτηση.
    Αν της έδινα ένα τίτλο, θα διάλεγα:
    Ο ρατσισμός του αντι-ρατσιστή....
    Θα επανέλθω για να εξηγήσω αν δεν έγινα αντιληπτή.
    Εκτός αν με καταλάβατε.
    οχι δεν ετυχες κατανοησης,
    να επανελθεις.
    Παλιότερα σ’ένα παρόμοιο θέμα είχε ενοχλήσει η γνώμη μου, αλλά παρόλα αυτά θα την επαναλάβω μιας και είναι δημόσιο φόρουμ και είναι χρήσιμες πιστεύω όλες οι απόψεις ώστε στο τέλος να βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
    Κατ’αρχάς συμφωνώ με τους περισσότερους προλαλήσαντες ότι ο manous είναι εξαιρετικός ως πατέρας και αντιδρά με ευρύνοια στο θέμα που προέκυψε. Σκέφτεται με γνώμονα την αγάπη και τη συμπαράσταση στο γιο του και όχι τον εαυτό του και φυσικά του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
    Η παρατήρησή μου έχει 2 σκέλη σχετικά με την αντίδραση της κοινωνίας και της επιστήμης σε παρόμοια θέματα.

1) Κοινωνία. Επειδή τείνει να γίνει μόδα η ομοφυλοφιλία, από φόβο μη γίνουμε ρατσιστές, πιστεύω πως φτάνουμε στο αντίθετο άκρο. Μεταξύ ρατσισμού και κοινωνίας-φυτωρίου ομοφυλοφίλων υπάρχει και μέση οδός. Η, για να το πω καλύτερα θα μου άρεσε να μην υπήρχε καθόλου ρατσισμός φυσικά για τους ομοφυλόφιλους αλλά να μην χάνουμε την συνείδηση ότι είναι μία παρέκκλιση αν το δούμε κάτω από το πρίσμα της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου, θεωρία που ισχύει μέχρι σήμερα σε όλο το ζωικό βασίλειο. Είναι επίσης παρέκκλιση σύμφωνα με τα δεδομένα της κοινωνίας μας.
    Η ένστασή μου λοιπόν είναι στην –από καλή πρόθεση είμαι σίγουρη- αντίδραση της «ανοιχτόμυαλης» μερίδας του κόσμου που παρουσιάζουν την ομοφυλοφιλία σαν απλή σεξουαλική προτίμηση και μόνο, δίνοντας έτσι το μήνυμα στους νεότερους ότι είναι περίπου το πιθανότερο 1 στα 2 αγοράκια να είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πιστεύω τόσο εξελικτικά, όσο και ιατρικά αλλά και ψυχολογικά είναι λάθος.
    Στο προηγούμενο παρόμοιο θέμα είχα αναλύσει λίγο περισσότερο το θέμα σύμφωνα με την προσέγγιση διαφόρων επιστημών και δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια.

2) Κοινωνία και επιστήμη. Εδώ είναι το ερώτημα-παγίδα. Το ερώτημα γεννιέται κανείς ή γίνεται ομοφυλόφιλος? Έχω διαβάσει σε αρκετά επιστημονικά ψυχολογικά βιβλία –αν και δεν είμαι ψυχολόγος- πως κάθε συμπεριφορά μας (άρα συμπεριλαμβάνεται και η ομοφυλοφιλία) είναι συνάρτηση τόσο του γονιδιώματος όσο και της επίδρασης του περιβάλλοντος. Ας με διορθώσουν οι ψυχολόγοι του φόρουμ αν κάνω λάθος.

Ο γεωμετρικά αυξανόμενος αριθμός των ομοφυλοφίλων με κάνει να πιστεύω ότι δεν άλλαξε ξαφνικά το γονιδίωμα των ανθρώπων, κάτι αντίθετο με τη θεωρία της εξέλιξης, αλλά ότι άλλαξε το περιβάλλον….
    Σαμπ, το λινκ που παρέθεσες, είναι πράγματι ενδιαφέρον και σχετικό με το θέμα, όμως είναι ένα άρθρο από εφημερίδα της Αγγλίας που αναφέρεται στην ανοσολογική «υπόθεση», υπόθεση που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ούτε γενετικά, ούτε μοριακά. Ούτε έχουν γίνει εργασίες με επαρκή αριθμό δείγματος. Σύμφωνα με αυτή την υπόθεση ο οργανισμός της μητέρας αναπτύσσει αντισώματα έναντι του άρρενος και έτσι ένα μελλοντικό άρρεν, το βλέπει σαν «ξένο σώμα» αναγκάζοντας το να «θηλυκοποιηθεί». Σύμφωνα πάντα με αυτή την υπόθεση τα 2ότοκα ή τα 3ότοκα άρρενα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ομοφυλόφιλοι, κάτι που ξαναλέω δεν έχει επιβεβαιωθεί. Τέλος το άρθρο δεν υπογράφεται από σχετικούς επιστήμονες αλλά από δημοσιογράφους.
    Επειδή έχω διαβάσει αρκετά άρθρα της επιστημονικής βιβλιογραφίας –αλλά σίγουρα όχι όλα- παρακαλώ όποιον γνωρίζει μία επίσημη δημοσιευμένη σε αναγνωρισμένο διεθνές περιοδικό εργασία σχετικά με το αν ΟΛΟΙ οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται έτσι, να μου την υποδείξει.
    Υπόσχομαι ότι θα την διαβάσω με ενδιαφέρον! Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που γεννιούνται αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο που διαμορφώνεται έτσι με την επίδραση του περιβάλλοντος. Επίδραση του περιβάλλοντος μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Από αυταρχικός πατέρας, σεξουαλική κακοποίηση σε παιδική ηλικία μέχρι υπερβάλλων ζήλος στην έκφραση του αντι-ρατσισμού μας ή ακόμα επίδραση από τα μίντια και μόδα.

Κοντολογίς πιστεύω ότι θα έπρεπε μεν να υπάρχει ζήλος απέναντι στον ρατσισμό, αλλά ο υπερβάλλων ζήλος ως προς την παρουσίαση της ομοφυλοφιλίας σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό είναι κατά τη γνώμη μου και επιστημονικά ατεκμηρίωτος και επικίνδυνος για τα νέα παιδιά που ξεκινούν τα βήματά τους στον γεμάτο πρόχειρες πληροφορίες κόσμο μας.

Τέλος ας μην βιαζόμαστε να αποκαλούμε ομόφωνα ρατσιστή κάποιον με διαφορετική άποψη, γιατί αυτό κινδυνεύει να κάνει εμάς ρατσιστές…

Σημεια του κειμενου σου (ιδιως το νο 1) τα βρισκω εντελως απαραδεκτα και ανευ καμιας βασης.

Ομως θα σου απαντησω αλλιως γιατι η υποθεση κατανταει φαιδρη πλεον.

Αυτο ειναι το τριτο θρεντ με παρομοιο θεμα που ασχολουμε.
    Ηδη εδω μεσα υπαρχουν αλλα δυο στα οποια εχω γραψει και εκει δεκαπλασια μυνηματα και εχω απαντησει σε παρομοια μυνηματα σε αυτα τα θρεντ.

Λινκ εδω,
    1. http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=3670&page=1
    2. http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=1504

επισης ενα ελαφρως ασχετο θεμα - αλλα αναφερθηκε ομως - ειναι εδω,
    http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=3539

τουτεστιν νατουρ,
    το βρισκω λιγο ανευ ουσιας αν υποθεσω οτι καθε χρονο θα προκυπτει ενα θεμα ομοφυλοφιλιας στο φορουμ, να γραφω ξανα και ξανα την ιδια επιχειρηματολογια, να εχουμε τις ιδιες ακριβως ερωτησεις που λαβαινουν τις ιδιες ακριβως απαντησεις.

Ως εκ τουτου,
    τα ερωτηματα σου,
    απο μεριας μου εχουν καλυφθει ηδη και με το παραπανω σε αυτα τα θρεντ και δεν σκοπευω να ξαναματαγραφω τα ιδια για τριτη ισως φορα.

Senior Member
    Nature, το λίνκ που παρέθεσα ήταν μια \"ενδιαφέρουσα προσέγγιση\" στο θέμα και μ\' αυτά τα λόγια ακριβώς τη δημοσιοποίησα. Σε διαφορετική περίπτωση θα φώναζα αλαλάζοντας ΕΥΡΗΚΑ και θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της αιτίασης της ομοφυλοφιλίας μια και καλή...
    Η παράθεση μου αυτή, είχε σαν γνώμονα τον αντίλογο στην άποψη (την οποία ασπάζεσαι κι εσύ όπως είδα από το πόστ σου ) , πως η ομοφυλοφιλία αποτελεί μια παρεκλίνουσα από το φυσιολογικό , σεξουαλική τάση.

Μιλάς για την εξέλιξη των ειδών και τον Δαρβίνο...
    Μα η ομοφυλοφιλία δεν έλειψε ποτέ από την απαρχή της ανάπτυξης της ζωής στον πλανήτη μας και δεν είναι φαινόμενο των καιρών. Είναι μια ακόμη απόδειξη πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποτέλεσμα ούτε life style επιλογής αλλά ούτε και σύγχρονο φαινόμενο. Ειδάλλως δεν θάπρεπε να υπάρχει καθόλου ομοφυλοφιλία ούτε στην αρχαιότητα αλλά φυσικά ούτε και στο ζωικό βασίλειο. Δεδομένου πως μόνον ο άνθρωπος και τα δελφίνια θεωρείται πως συνευρίσκονται σεξουαλικά εκτός από αναπαραγωγική ανάγκη ταυτόχρονα και από ευχαρίστηση, θα ήταν ανόητο να αποδεχθούμε πως όλα τα ανώτερα και κατώτερα θηλαστικά συνουσιάζονται με ομόφυλους τους, γιατί θέλουν να γίνουν θέμα και πρωτοσέλιδο στο Cosmopolitan !!!
    Στη θεώρηση σου πως η ομοφυλοφιλία έχει γίνει πλέον μόδα, έχω να σου αντιπαραθέσω πως πολύ απλά σήμερα, όλο και περισσότεροι ομοφυλόφιλοι ενθαρρύνονται να εκδηλώνουν ελεύθερα την προτίμηση τους, ως συνέπεια της σύγχρονης κοινωνικής ανάγκης, να σταματήσει πλέον η περιθωριοποίηση του 2 % περίπου των ανθρώπων και να ενταχθεί αυτή η μειονότητα σαν ισότιμη κοινωνική ομάδα.Μέχρι πριν λίγα χρόνια - και σε πολλές χώρες ακόμη και σήμερα - ο ομοφυλόφιλος δεν μπορούσε να έχει την ίδια κοινωνική και επαγγελματική ανέλιξη και καταπίεζε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις , με το φόβο της αποβολής του από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Το ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε τους ομοφυλόφιλους ως ισότιμους σε όλα, είναι ανάγκη που προκρίνει την υγιή αντίληψη των ανθρώπων σαν είδος εν εξελίξει και προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη. Αν δεν το κάνουμε, αναπαράγουμε ρατσιστικές συμπεριφορές έναντι μιας ομάδας συνανθρώπων μας, που ούτε νοσεί ούτε λέπρα έχει...

Εν τέλει, αρνούμαι να αποδεχθώ πως οι ομοφυλόφιλοι ξύπνησαν μια ωραία μέρα και ανακάλυψαν ξαφνικά πως είναι γκέι σαν απόρροια του κοινωνικού τους προσανατολισμού..Η ανάγκη διαφοροποίησης δεν εκδηλώνεται στην ηλικία των 40 και των 50 αλλά από την παιδική ηλικία ακόμη, γεγονός που αποκλείει την ανάγκη των ομοφυλοφίλων να ακολουθήσουν μια κοινωνική τάση...
    Αν το καλοσκεφτούμε , για ποιο λόγο θα κανε κάποιος κάτι τέτοιο, αν δεν προυπήρχε η γονιδιακή διαφοροποίηση ή η \"θηλυκοποίηση\" (αντίστοιχα \"ανδροποίηση\" στις λεσβίες) του τρόπου σκέψης του εγκεφάλου κατά την κύηση, όπως πραγματεύεται η έρευνα των Glen Wilson & Qazi Rahman στο λίνκ που παρέθεσα και φρόντισες να απαξιώσεις ? Θα υιοθετούσε μια διαφορετική προτίμηση από την πλειοψηφία για να περάσει μια ζωή στην καταπίεση του συναισθηματικού του κόσμου ? Μου φαίνεται εντελώς φαιδρή ακόμη και σαν σκέψη αυτή η προοπτική....
    Εκτός κι αν πιστεύουμε πως όλοι όσοι είναι ομοφυλόφιλοι, ανήκουν στη jet set.....

Είναι πεποίθηση μου, πως είτε γονιδιακοί λόγοι, είτε χημική δυσαρμονία κατά τη κύηση είτε ορμονικοί παράγοντες, είτε συνδυασμός όλων αυτών, προ-επηρρεάζει την διαφοροποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού στον άνθρωπο κι εκδηλώνεται σαν τάση, όταν το άτομο διαμορφώνει την σεξουαλική του ανάπτυξη...

Κατά τ\' άλλα η συζήτηση εδώ που έχει φτάσει, δεν ξέρω αν βοηθά τελικά τον manous στο θέμα που τον απασχολεί...
    Ίσως οι πολλές παρεμβάσεις να επιδρούν αποπροσανατολιστικά, σ\' ένα θέμα που όλοι θα πρέπει να παραδεχθούμε πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ούτε σαν ασθένεια αλλά ούτε και σαν μόδα.
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    εμενα με απασχολει κατι αλλο,

η ολη γκρινια που συναντω σε τετοια θεματα, ειναι οταν μιλαμε για την αντρικη ομοφυλοφιλια.
    Οι αντρες που κουνιουνται και φωναζουν χριστινααααααα, οι αντρες οι ετσι και οι αλλιως.

Κανεις δεν ασχολιεται με μια γυναικα, που ειναι butch και περπαταει με κοντο μαλλι με μια ακομα διπλα της.

Αν μιλησουμε για γυναικα ομοφυλοφιλη, αλλαζει εντελως το πνευμα της συζητησης.
    Κανενα κραξιμο, και βλεπεις να υπαρχει ομαλη ροη κουβεντας.

Και κοινωνικα αμα το δεις,
    ενα ζευγαρι αντρων ομοφυλοφιλων αντιμετωπιζεται τελειως διαφορετικα απο ενα γυναικων αντιστοιχα.
    Οι αντιδρασεις αλλαζουν σε ενα φιλι μεταξυ αντρων σε σχεση με ενα γυναικων.

Ακομα και στην πορνο βιομηχανια,
    οι αντρες ομοφυλοφιλοι δεν ειναι δεκτοι παρα μονο στο δικο τους κοινο, ενω οι γυναικιες ομοφυλοφιλικες ταινιες ειναι αποδεκτες σχεδον απο ολους.

Προς τι ο καυγας λοιπον?
    προς τι αυτη η υποκρισια και τοση ασκοπη κουβεντα?
    Αφου ομοφυλοφιλοι ειναι ολοι, γιατι υπαρχει αυτη η διαφορετικη σταση?

γιατι πολυ απλα,
    ο αντρας ΠΡΕΠΕΙ να ειναι επιβητορας και να επιβεβαιωνει το γενετησιο ενστικτο και τελος.

Αυτη ειναι λοιπον η ουσια και τα υπολοιπα περι δαρβινου τα θεωρω ντοματακια με ψιλιες ελιες.
    Ο καθενας προσπαθει να ντυσει με επιστημονικοφανη τροπο την επιχειρηματολογια του οταν ολη η ουσια ειναι ακριβως στο παραπανω σκαλοπατι.

Επιπλεον εκεινο που μου κανει εντυπωση,
    ειναι οτι ενοχλουνται γυναικες περισσοτερο απο αντρες.
    Βλεπεις αναποδογυριζεται ο κοσμος τους οταν αλλοιωνεται το παραμυθι του πριγκηπα πανω στο αλογο.
    Ο πριγκηπας ηρθε αλλα δυστυχως στο αλογο εχει ενα ακομα καβαλαρη πισω του και η θεση ειναι πιασμενη.....

Καλο το παραμυθι θα μου πεις,
    αν ειχε και δρακο.....

Καλο ΣΚ,
    σε ολους.

Senior Member
    εμενα με απασχολει κατι αλλο,

η ολη γκρινια που συναντω σε τετοια θεματα, ειναι οταν μιλαμε για την αντρικη ομοφυλοφιλια.

Κανεις δεν ασχολιεται με μια γυναικα, που ειναι butch και περπαταει με κοντο μαλλι με μια ακομα διπλα της.

Αν μιλησουμε για γυναικα ομοφυλοφιλη, αλλαζει εντελως το πνευμα της συζητησης.
    ..........................

Κατά την άποψή μου, ισχύουν ακριβώς τα ίδια τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.

Senior Member
    ...
    Εγώ θα έλεγα ότι η άποψή σου είναι επικίνδυνη για τα νέα ομοφυλόφιλα παιδιά που ξεκινούν τα βήματά τους στον γεμάτο πρόχειρες πληροφορίες κόσμο μας.

Περιμένω πως και πως την επιστημονική τεκμηρίωση ότι είμαι απόλυτα φυσιολογικός, γιατί όπως καταλαβαίνεις ως \"μη απόλυτα φυσιολογικός\" ως τώρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχω τα όποια ψυχολογικά προβλήματα έχω και να είμαι μέλος αυτού του φόρουμ.

Δεν με πείραξε ιδιαίτερα το ποστ σου, απλά το βρήκα ασυνάρτητο σε κάποια μέρη και ήθελα να απαντήσω.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast