Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ...ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 86
    Originally posted by nina202
    Συγνώμη κιολας αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει λέξη απ\'ότι εχω γράψει, γιατί εγω δεν έχω καταλάβει λέξη απ\'οτι γράφεις εσυ, για ποιές ταμπέλες μιλας και ποιούς γιατρούς, ποια θέληση που δεν έχω?Και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν φίλοι μου και να κάνουμε παρεα. Θα το ξαναπώ είχα δυσθυμία και την ξεπέρασα εντάξει με αυτό? το ξεκαθαρίσαμε?Ωραία πάμε παρακάτω, αυτή η ταμπέλα ποια ήτανε εγω μίλησα για ταμπέλες, που το διάβασες αυτό?Και κάτι τελευταίο να με ταρακουνήσεις απο τι,ειπα εγω οτι θελω να ξαναγυρισω στην μητρα της μανας μου, ημαρτον κυριε.Οχι μόνο δεν θα με ταρακουνήσεις αλλά θα με στείλεις στο Δαφνι με αυτά που γράφεις, συγνώμη και πάλι, αλλά εξήγησε μου για να καταλάβω.
    η λεξη δυσθυμια ειναι μια ταμπελα νινα !
    το αν δεν καταλαβαινεις κατι δεν ειναι αναγκη να θυμωνεις ....
    ρωτα και θα παρεις απαντηση διευκρινιστικη...
    αυτο που ειχες και που το λες δυσθυμια και τοξεπερασες ειναι λοιπον μια ταμπελα που εσυ και οι γαιτροι σου ξερετε γιατι μπηκε , αν επρεπε να μπει και αν τελικα την ξεπερασες και τι ακριβως ξεπερασες
    Εμεις εδω διαβαζουμε μονο οτι γραφεις και εθελοντικα σου λεμε την γνωμη μας ....
    Τωρα το αν σε στειλω στο δαφνι , ειναι δυστυχως μεσα στα προβλεπομενα βηματα , αν εννοιεις οτι ισως να χρειαζεται να σε δει καποιος ειδικος γιατι βγαζεις επιθετικοτητα και ανεφερες οτι η ζωη σου εχει σταματησει απο τοτε που εχασες τον πατερα σου , κλειδωμενη \"σε ενα γυαλινο πυργο\"...
    Δεν ειναι ουτε ντροπη , ουτε κακο να πας να σε δει και αλλος γιατρος εκτος απο αυτον που σου κολησε την ταμπελα της δυσθυμιας !
    Την εχεις σιγουρα ...
    Αλλα μπορει να ειναι πιο σημαντικο να δεις που οφειλεται και να μην σταθεις μονο στο οτι την αντιμετωπισες με ενα κυκλο φαρμακων η θεραπειας
    πολλα συμπτωματα χανονται και επανερχονται , αν δεν χτυπηθει τοπροβλημα στην ριζα του
    ποια ειναι αυτη ?
    \"Ο γυαλινος πυργος \"!

\"Ετσι μεσα στο μυαλό μου έφτιαξα ενα κλουβί, γυάλινο και κλείστηκα εκεί μεσα για να μπορώ να είμαι μόνη μου και το κυριότερο να χτίσω ενα τοιχο τόσο συμπαγη και απορθυτο για να μη μπορεί κανείς να με πλησιάσει.\'
    αυτο ειναι η αιτια της αρρωστειας σου νινα !
    η δυσθυμια ειναι απλα η βοηθεια η οποια ζηταει η ψυχη σου για να σε ακουσουν οσοι προσπερνουν εξω απο την γυαλα!

Member
    Απο την δική σου οπτική γωνία μπορεί η διάγνωση να είναι μια ταμπέλα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ότι πας σε ενα γιατρό και του έχεις εμπιστοσύνη και του λες τα πάντα, δεν περιμενεις να σου βάλει ταμπέλα αλλά να σε καθοδηγήσει σωστά αφού το θες και εσυ πραγματικά, για να να βγείς απο αυτη την δυσάρεστη κατάσταση. Και δεν είχα πάει σε ενα γιατρό μόνο και το έχω ξαναπει αυτό και δεν είχα πάρει φαρμακα. Υπαρχουν γιατροί που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους σίγουρα, κάνουν λάθος διαγνώσεις, δεν είναι κοντά στον ασθενή όταν τους χρειάζεται αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Εγω δεν μίλησα για γυάλινο πύργο μίλησα για κλουβί, στο οποίο δεν ήμουνα συνέχεια κλεισμένη εκεί μεσα παρα μόνο οταν χρειαζόμουν το παρελθόν για να αντιμετωπίσω καταστάσεις που δεν ήξερα πως να τις αντιμετωπίσω διαφορετικά,φτάνοντας στο σημείο να κάνω κατάχρηση.Και μη κάνεις διαγνωσεις, ούτε ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ακούγοντας 2 κουβέντες. Σε ρώτησα κάτι αν θέλεις απαντάς, τι είχαν διαγνώσει οι γιατροί για σενα?

Απο την δική σου οπτική γωνία μπορεί η διάγνωση να είναι μια ταμπέλα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ότι πας σε ενα γιατρό και του έχεις εμπιστοσύνη και του λες τα πάντα, δεν περιμενεις να σου βάλει ταμπέλα αλλά να σε καθοδηγήσει σωστά αφού το θες και εσυ πραγματικά, για να να βγείς απο αυτη την δυσάρεστη κατάσταση. Και δεν είχα πάει σε ενα γιατρό μόνο και το έχω ξαναπει αυτό και δεν είχα πάρει φαρμακα. Υπαρχουν γιατροί που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους σίγουρα, κάνουν λάθος διαγνώσεις, δεν είναι κοντά στον ασθενή όταν τους χρειάζεται αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Εγω δεν μίλησα για γυάλινο πύργο μίλησα για κλουβί, στο οποίο δεν ήμουνα συνέχεια κλεισμένη εκεί μεσα παρα μόνο οταν χρειαζόμουν το παρελθόν για να αντιμετωπίσω καταστάσεις που δεν ήξερα πως να τις αντιμετωπίσω διαφορετικά,φτάνοντας στο σημείο να κάνω κατάχρηση.Και μη κάνεις διαγνωσεις, ούτε ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ακούγοντας 2 κουβέντες. Σε ρώτησα κάτι αν θέλεις απαντάς, τι είχαν διαγνώσει οι γιατροί για σενα?
    οτι αν δεν αγαπουσα παραπανω απο οτι πρεπει τις γυναικες
    θα γινομουνα πολυ καλος γιατρος !
    ομως σημερα 35 ολοκληρα χρονια μετα χαιρομαι που εγινα ψυχολογος ! ασχετο αν μεχρι σημερα δεν ασκησα το επαγγελμα παρα μονο 10 χρονια !
    να ξαναγυρισουμε ομως σε αυτα που γραφεις
    λες ...

\"μίλησα για κλουβί, στο οποίο δεν ήμουνα συνέχεια κλεισμένη εκεί μεσα παρα μόνο οταν χρειαζόμουν το παρελθόν για να αντιμετωπίσω καταστάσεις που δεν ήξερα πως να τις αντιμετωπίσω διαφορετικά,φτάνοντας στο σημείο να κάνω κατάχρηση.\"
    η λεξη \"κλουβι\" σαν εννοια σημαινει στερητικο της ελευθεριας ετσι? στην ψυχολογια εχει αλλη ονομασια και λεγεται υπερ-εγω!
    ειναι το κοματι της ψυχης ενος ανθρωπου οπου συσωρευονται ολα τα στερεοτυπα .... γραφεις καπου πιο πανω η ζωη μου δεν ηθελα να αλλαξει ....τι σημαινει αυτο? οτι καθε φορα που αντιμετωπιζεις μια νεα κατασταση γυρνωντας στο \"κλουβι\" ασυνειδητα αρνησαι την απαραιτητη προασρμοστικη διαδικασια σε αυτη! εμμεσα δηλαδη , δηλωνει
    συναισθηματικη ανωριμοτητα ...
    Τι σε εμποδιζει να την αποβαλλεις ?
    Μια φοβια για το αγνωστο , μια εξαρτηση που παιρνει παθολογικες διαστασεις , οχι γιατι δεν την συνειδητοπεις [αφου λες μονη σου οτι εκανα καταχρηση] , αλλα γιατι δεν μπορεις να αποκτησεις τον αυτοελεγχο στα συναισθηματα σου!
    καθε μερα δεχεσαι οπως ο καθε ενας , χιλιαδες νεα συναισθηματα τα οποια φυσιολογικα απαιτουν τις αντιστοιχες αντιδρασεις ....
    Αν γυρνας με καποια αυτοματοποιημενη και ασυνειδητη διαδικασια \"στο κλουβι\" για να βρεις την αντιδραση , υποχρεωνεις ταυτοχρονα στο εγω σου να προβαλει την δυσθυμια , σαν εκληση μιας συναισθηματικης διαταραχης που δεν μπορει να ελεγξει ....
    Αυτο σε κανει απροσιτη , επιθετικη και το χειροτερο , σου στερει την αναγκαια προσαρμοστικοτητα στην κοινωνικη σου συμπεριφορα με τους αλλους ...

να γιατι δεν εχεις δυναμεις για τιποτα !παλευεις μεσα σου για να βρεις την καταλληλη αντιδραση με ενα νοσηρο τροπο...
    τωρα θα μου πεις μου βγαζεις διαγνωση?
    οχι ! γιατι η διαγνωση συνοδευεται παντα απο την καταλληλη θεραπεια !
    απλα σου λεω οτι ισως καλο θα ηταν να τα συζητησεις ολα αυτα με τον γιατρο σου ,
    μια που η δυσθυμια ειναι το αποτελεσμα και οχι το αιτιο ,
    για το οτι νοιωθεις αδυναμια να ανταπεξελθεις τα καθημερινα ισως ερεθισματα
    που ο καθε ενας μας, δεχεται στο περιβαλλον του...

Member
    Τελοσπάντων,
    Δεν έχεις άδικο που λές οτι η δυσθυμία είναι το αποτέλεσμα, σίγουρα κάτι το είχε προκαλέσει όλο αυτό, το οποίο το βρήκαμε με την γιατρό μου και κάταφερα να μην εξαρτώμαι ποια απο αυτο.Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούσαν και που με νοιάζοταν και στάθηκαν δίπλα μου και το κλουβί μου ήταν πια άχρηστο. Βρήκα τον τρόπο να εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου και να κοιτάω τους άλλους στα μάτια χωρίς να με φοβίζει οποιαδήποτε κριτική, ανθρώπους που με ξέρουν και με είχαν ζήσει. Για όλα τα υπολοιπα μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι δεν έχω πια δυσθυμία ή δεν θες να το καταλάβεις. Ποιος σου είπε οτι δεν εχω δυνάμεις για τίποτα?Ποιος σου είπε οτι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθημερινα μου ερεθίσματα.Δεν εχεις ιδέα ποια είμαι και έχεις βγάλει ενα σωρο λάθος συμπεράσματα.Εξακουλουθεί� � να μην απαντάς στην ερώτηση μου.

Τελοσπάντων,
    Δεν έχεις άδικο που λές οτι η δυσθυμία είναι το αποτέλεσμα, σίγουρα κάτι το είχε προκαλέσει όλο αυτό, το οποίο το βρήκαμε με την γιατρό μου και κάταφερα να μην εξαρτώμαι ποια απο αυτο.Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούσαν και που με νοιάζοταν και στάθηκαν δίπλα μου και το κλουβί μου ήταν πια άχρηστο. Βρήκα τον τρόπο να εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου και να κοιτάω τους άλλους στα μάτια χωρίς να με φοβίζει οποιαδήποτε κριτική, ανθρώπους που με ξέρουν και με είχαν ζήσει. Για όλα τα υπολοιπα μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι δεν έχω πια δυσθυμία ή δεν θες να το καταλάβεις. Ποιος σου είπε οτι δεν εχω δυνάμεις για τίποτα?Ποιος σου είπε οτι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθημερινα μου ερεθίσματα.Δεν εχεις ιδέα ποια είμαι και έχεις βγάλει ενα σωρο λάθος συμπεράσματα.Εξακουλουθεί� � να μην απαντάς στην ερώτηση μου.
    μα μονη σου το λες οχι εγω !
    εχεις ξαναδιαβασει ποτε το ποστ που μονη σου ανοιξες ?
    να σου θυμησω τον τιτλο μοναχα για να καταλαβεις οτι πρεπει να συνεχισεις να ψαχνεις να βρεις τροπο να αντιμετωπισης ριζικα τα αιτια της δυσθιμιας και οχι μονο συμπτωματικα ?
    παρτον !

Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ...ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!

εΚΤΟς ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙς ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΕΓΩ!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Member
    Δεν το άνοιξα εγω καλέεεεεεεε, η xika το άνοιξε τόση ώρα λέμε τα ίδια πράγματα, ε μα δεν είναι δύνατον, μα ήθελα να στο πω απο την αρχή μήπως διαβάζεις λάθος post, κοντεψες να με τρελάνεις χριστιανε μου, τώρα βρήκαμε μια άκρη επιτέλους.Διαβαζε πιο προσεκτικά, καλεεεεεεε,

μηπως θα πρεπει αν οντως καποιοι ανοιξαν καποια θεματα εδω μεσα και με την θεραπεια τους εχουν αντιμετωπισθει να κλεινουν? ειτε επειδη θα το κανουν μονοι τους ειτε επειδη θα το κανει η διαχειρηση ειδαλως μοιαζουν τα θεματα σαν εξετασεις για σχολη ψυχολογιας !

Δεν το άνοιξα εγω καλέεεεεεεε, η xika το άνοιξε τόση ώρα λέμε τα ίδια πράγματα, ε μα δεν είναι δύνατον, μα ήθελα να στο πω απο την αρχή μήπως διαβάζεις λάθος post, κοντεψες να με τρελάνεις χριστιανε μου, τώρα βρήκαμε μια άκρη επιτέλους.Διαβαζε πιο προσεκτικά, καλεεεεεεε,
    \"Έζησα μια πολύ όμορφη παιδική ηλικία, η οικογένεια μου δεν ήταν ευκατάσταση αλλά οι γονείς μου εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μας λειψει ποτέ τίποτα.Θυμάμαι τα γέλια μας, τις γιορτές , τις χαρές,τα ταξίδια δεν θυμάμαι κακές στιγμές ειλικρινά.Όταν πεθανε ο πατέρας μου,εκτός απο το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του πέθανε και η όμορφή ζωή που ζούσα μέχρι τότε, όλα είχαν αλλάξει και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν ήθελα η ζωή μου να αλλάξει, δεν ήθελα να αναλάβω όλες αυτές τις ευθυνες, όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Το παρελθόν έγινε παρόν και το μέλλον με άφηνε παγερά αδιάφορη με αποτέλεσμα να μην ζω το παρόν και να αδιαφορω για το μέλλον παραμελώντας τον ευατό μου και υιοθετώντας μια συμπεριφορά βίαιη και αλλοπρόσαλη.Ειχα την εντύπωση ότι όλοι γύρω μου ήθελαν να μου κάνουν κακό, να με μειώσουν, να με εξευτελίσουν που ήμουν σε αυτή την κατάσταση. Μια φωνή μέσα μου έλεγε πως δεν έπρεπε να τους μιλήσω, να ανοιχτώ. Ο χρόνος περνούσε και εγω γινόμουν χειρότερα, δεν μπορούσα να χαμογέλασω, να περάσω όμορφα να αισθανθώ οποιοδήποτε συναίσθημα ήμουν ενα άδειο σακί.Ειχα τέτοια εμμονή με το παρελθόν που δεν ήθελα σε καμια περίπτωση να αντικρύσω τον πραγματικο κόσμο, όμως δυστυχως αυτά τα δυο δεν μπορουν να συμβαδίσουν.Ετσι μεσα στο μυαλό μου έφτιαξα ενα κλουβί, γυάλινο και κλείστηκα εκεί μεσα για να μπορώ να είμαι μόνη μου και το κυριότερο να χτίσω ενα τοιχο τόσο συμπαγη και απορθυτο για να μη μπορεί κανείς να με πλησιάσει.\"
    διαβαζεις εσυ καπου σε αυτο το κειμενο οτι μιλας σε αοριστο χρονο η για το σημερα ?

εχεις ακουσει ποτε για το τι λεει ο Φρουντ ,
    για τις παραδρομες της γλωσσας ?
    πιο προσεχτικος απο ενα ψυχολογο μονο ενας ψυχικα ασθενης μπορει να ειναι !

Member
    Είχα έμμονη με το παρελθόν δεν είπα εχω, αναδρομή έκανα, είπα για την παιδική ηλικία, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είπα ότι ήμουν ενα άδεια σακί δεν είπα οτι είμαι, γιατί δεν παραδέχεσαι ότι έχεις κάνει λάθος.

Member

Για εξήγησε μου.

Για εξήγησε μου.
    ειχε πει απλα οτι η γλωσσα , καμμια φορα εκ παραδρομης
    αφηνει να μιλαει το υποσυνειδητο!

Είχα έμμονη με το παρελθόν δεν είπα εχω, αναδρομή έκανα, είπα για την παιδική ηλικία, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είπα ότι ήμουν ενα άδεια σακί δεν είπα οτι είμαι, γιατί δεν παραδέχεσαι ότι έχεις κάνει λάθος.
    η προσοχη μου στο δικο σου ποστ πραγματι με εκανε να ξεχασω οτι τοαρχικο ποστ ηταν της χικας !
    η προσοχη λειτουργει σαν το μικροσκοπιο...
    δεν βλεπεις τα ιδια πραγματα με γυμνο ματι και τα ιδια με τον μεγενθυτικο φακο...

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast