Μπουκια ακατεβατη! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 57
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    150
    imagine, ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ, ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΧ ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ. ΕΛΕΟΣ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,026
    Originally posted by Angie
    Originally posted by imagine
    Παρομοίως... είχα φτάσει 39 κιλά, χάλια, δεν κατέβαινε τπτ, μπουκιά-γουλιά νερό, σαν τα μωρά...
    Τελικά υποχώρησε μαζί με όλες τις φοβίες κ τους πανικούς. Τώρα είμαι εντελώς οκ.
    IMAGINE πες μου σε παρακαλώ, πόσο καιρό είχες ταλαιπωρηθεί με αυτά τα συμπτώματα; Εγώ ταλαιπωρούμαι από το 2002 κατά διαστήματα και αυτή τη στιγμή που σου γράφω τα περνάω ξανά ενώ είμαι ήδη με φαρμακευτική αγωγή. Δεν πάει μπουκιά κάτω, τρώω επειδή πρέπει να φάω, περνάω διαταραχή πανικού και φοβία ότι τρελαίνομαι ή ότι έχω τρελαθεί. Βοήθεια παιδιά! Τι άλλο να κάνω... Πείτε μου, μήπως είμαι τρελή - σχιζοφρενής;
    Υπομονή. Το σύμπτωμα αυτό το είχα για λίγο καιρό όταν ήμουνα παιδάκι. Μου ξαναπαρουσιάστηκε γύρω στα 20-21 και κράτησε περίπου 4 χρόνια. Δεν πήρα ποτέ φαρμακευτική αγωγή συστηματικά, εκτός απο αγχολυτικά, σποραδικά. Είχα βαρβάτη διαταραχή πανικού που μετά τα 25-26 άρχισε να υποχωρεί, με διαστήματα που ήμουν εντελώς καλά και άλλα που μ έπαιρνε η κάτω βόλτα. Κάποια στιγμή σταμάτησε το πισωγύρισμα και δεν ξαναεμφάνισα δυνατούς πανικούς. έμαθα να τους ελέγχω.
    Καλή επιτυχία και σε σένα.

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,026
    Originally posted by stress
    imagine, ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ, ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΧ ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ. ΕΛΕΟΣ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
    Καμμία σχέση πανικός με σχιζοφρένεια.

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2,337
    Originally posted by imagine
    Καμμία σχέση πανικός με σχιζοφρένεια.
    Νομίζω πως οι ψυχικές αρρώστιες έχουν ένα κοινό..την κοινωνική θυματοποίηση.

  5. #20
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    44
    ......................

  6. #21
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10
    valentini μου με πας λιγο πισω με ολα αυτα που λεσ πραγματικα υπαρχει τροποσ να τα ξεπερασεισ ολα ακρυβοσ το ιδιο πραγμα ειχα πα8ει και εγω ηταν επακολου8ο κρισεων πανικου και αγοραφοβιασ το βασικοτερο ολων ειναι να πισεισ τον εαυτο σου πως εισαι απολιτοσ καλα και αυτο πρεπει να το πιστεψεις κλεισε τα ματια χαλαρωσε μετρα αναποδα απο το 10 εωσ το 1 προσπα8ισε να μη νιω8εισ το σωμα σου τοσο χαλαρη διλαδη και ευχαριστισε τον φοβο σου και πεσ του πωσ δε τον χριαζεσαι πια διοξτον ανοιξε τα ματια σου και δεσ τα ολα σαν να τα βλεπεισ για πρωτη φωρα εγω το εκανα αυτο επερνα δυναμη ελεγα ειμαι καλα ξυπναγα το πρωι και εβαζα ευχαριστουσ στοχουσ για την ημερα μου καντο 8α σου φυγουν ολα και να 8υμασε οτι δε φοβομαστε δε μασ ενοχλει
    ειναι πολυ δυσκολο να κσεπερασεισ τησ κρισεισ πανικου και τησ φοβιεσ ειναι δυσκολο μεχρι να βρεισ τον τροπο αντιμετοπησησ τουσ εγω το κσεπερασα εψαξα πολυ διαβασα πιγα σε γιατρουσ και το αποτελεσμα ηταν μονο ενα ακου λοιπον οταν ερχοταν μια κρηση πανικου ελεγα απο μεσα μου (ελα ρε ελα ρε να δω τι 8α καταλαβεισ χαζε πανικε σε νηκαω ειμαι δυνατοτερη παρτο χαμπαρι )χμμ παει αυτο ηταν οπωσ πιγενε να ερ8ει ετσι απλα εφευγε χωρισ να με αγγιξει.
    και να 8υμαστε ολοι πωσ ειμαστε αυτο που σκευτομαστε...λεμε για παραδιγμα ωχ δεν ειμαι καλα ε δε 8α ειστε για προσπα8ιστε να σκευτιτε ειμαι καλα και βγαλτε απο το μυαλο σασ τη λεκση (δεν) τοτε πραγματικα 8α ειστε καλα γιατι αυτο πραγματικα 8ελετε
    ευχομαι εστο και λιγο τα λογια μου να σασ βοη8ισουν πραγματικα αυτο ειναι που 8ελω γιατι οταν υπεφερα και εγω βρε8ικαν αν8ρωποι να με βοη8ισουν
    ευχαριστω!!!!!!!

  7. #22
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    αχ παιδιά αυτό με το φαγητό είναι μεγάλο βάσανο όταν εμφανίζεται , κι εγώ το παθαίνω....
    τα ΄χεις όλα το χεις κι αυτό.... κι εμένα ενώ μ\' άρεσει γενικά το φαγητό και τρώω πολύ , όταν αρχίζουν οι κρίσεις δεν μπορώ να καταπιώ μπουκιά... ε χάνω και κανά κιλό βέβαια που λέει και η panikoula αλλά δεν είναι τρόπος αυτός να χάνεις κιλά..
    πάντως μη το αφήνεις, προσπάθησε να τρως έστω και λίγο κάτι εύκολο έτσι για το στομάχι γιατί τί φταίει κι αυτό έτσι να το ταλαιπωρούμε... και σιγά σιγά θα περάσει

  8. #23
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    πελοποννησος
    Posts
    74
    oli

    ειναι και κατι συμπτωματα που δεν μπορεις να τους πεις \" ελα εδω ρε χαζε πανικε κλπ. \"
    ο,τι και να πεις αυτα δεν μετακινουνται.
    οπως ο πονοκεφαλος που ειναι σαν ενα τρυπανι, η μια μεγγενη, οπως ενα βαρος στο στομαχι εκει να καθεται, οσο και να του λες \" φυγε \" αυτο μενει εκει.
    και λες, Θεε μου τι να μπορουσα να κανω τωρα να \" ελευθερωθω ;
    τι ;

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    194
    Originally posted by σέϊτα
    οπως ενα βαρος στο στομαχι εκει να καθεται, οσο και να του λες \" φυγε \" αυτο μενει εκει.
    και λες, Θεε μου τι να μπορουσα να κανω τωρα να \" ελευθερωθω ;
    τι ;
    Aυτο με το βαρος στο στομαχι ειναι αυτο που με ταλαιπωρει τις 3 τελευταιες ημερες..
    Και να πεις οτι τρωω κ τιποτα ..Ολο με κανενα κρακερακι-φρυγανια και σαλατες rio mare ειμαι...
    Bεβαια αυτες τις ημερες παιρνω lamisil χαπια για μυκητες που με ταλαιπωρουν στα ποδια και μια απο τις \"πολυ συχνες\" οπως αναγραφουν παρενεργειες τους ειναι το φουσκωμα κ ο πονος στο στομαχι.

    Παρ\'ολα αυτα σκεφτομαι να επισκεφτω εναν γαστρεντερολογο (να προσθεσουμε και αυτον στην συλλογη ειδικοτητων που εχω επισκεφθει ) , αλλα το προβλημα μου ειναι αν μου προτεινει γαστροσκοπηση ..
    Μπορει καποιος να μας ενημερωσει που και πως γινεται , καθως και το ποσο \"ενοχλητικη\" ειναι?
    Εδω καλα καλα δεν μπορω να ανοιξω το στομα για να βαλουν το γνωστο \"ξυλακι\"...

  10. #25
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    44
    Παιδια μου εχει γινει ΤΕΡΑΣΤΙΟ αγχος το φαγητο και κριμα γιατι ηταν μια απο τις απολαυσεις μου..Ειχα και χοληστερινη και το ειχα περιορισει αρκετα..Τωρα εδω και εναν ολοκληρο χρονο παλευω για να φαω..Εγινε κι αυτο μια αποστολη..Φοβαμαι μην γινει χειροτερο και δεν μπορω να καταπιω τιποτα..Υπαρχει τετοια περιπτωση? Γνωριζει κανεις? Προς το παρον οταν τρωω, εκει που παω να καταπιω, κρατιεται η μπουκια μου ψηλα και βαζω δυναμη να την κατεβασω..Με εχει τσακισει αυτο το πραγμα..Ας βοηθησει καποιος αν γνωριζει παιδια ευχαριστω

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Aγαπητή Βαλεντίνι,
    χωρίς να είμαι ειδικός αλλά έχοντας περάσει απο άγχος,
    πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα που δείχνει οτι το άγχος σου σωματοποιείται, εκφράζεται δηλ με σωματικά συμπτώματα.
    Αν δεν διαχειριστείς αποτελεσματικά την πηγή του άγχους σου στο πλαίσιο ενδεχομένως μιας ψυχοθεραπείας, τα συμπτώματα σωματοποιημένα, θα σε ταλαιπωρούν.
    Παρακάτω σου παραθέτω χρήσιμες πληροφορίες.


    Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω το φόβο κατάποσης στερεάς τροφής;
    Το κύριο σημείο της θεραπείας είναι να συνειδητοποιήσετε ότι η κατάποση είναι μία μάλλον αυτόματη αντίδραση και ότι αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η μάσηση. Για να το καταλάβετε καλύτερα, βάλτε ένα σκληρό μπισκότο στο στόμα σας και αρχίστε να το μασάτε χωρίς να κάνετε καμία προσπάθεια να το καταπιείτε. Μασήστε το μέχρι να γίνει μαλακό και υγρό και θα διαπιστώσετε ότι χωρίς καμία προσπάθεια θα αρχίσετε να καταπίνετε αυτόματα το υγρό πλέον μπισκότο.
    • Φοβίες
    http://www.mpes.uoa.gr/node/252


    και

    «Τους τελευταίους δύο μήνες αντιμετωπίζω κρίσεις πανικού, τις οποίες κατάφερα να ξεπεράσω και να μη με τρομάζουν. Πάνω που άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου, εμφανίστηκε φοβία με την κατάποση. Τρώω πολύ λίγο και πολύ μαλακά φαγητά. Τις δύο τελευταίες μέρες, επίσης, έχω έντονο πόνο και βάρος στο στήθος. Πώς θα αποβάλω αυτόν το φόβο και το άγχος; Δεν είχα ποτέ τέτοια συμπτώματα. Είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας και μένω μόνη μου. Τι με έχει πειράξει; Τι θα βοηθήσει;»
    Ελένη
    Καθώς είσαι φοιτήτρια ψυχολογίας, γνωρίζεις -θεωρητικά τουλάχιστον- τα οφέλη της ψυχοθεραπείας. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Θα σε ωφελήσει πολύ τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Αν, βέβαια, τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα και επηρεάζουν βασικές σωματικές λειτουργίες, όπως, π.χ., τη λήψη τροφής, σκέψου την περίπτωση να πάρεις για μικρό χρονικό διάστημα κάποιο αγχολυτικό φάρμακο, συμβουλευόμενη πρώτα έναν ειδικό. Είναι αξιοθαύμαστο που κατάφερες να ξεπεράσεις τις κρίσεις πανικού και το φόβο που τις ακολουθεί. Απ\' ό,τι φαίνεται, όμως, το άγχος παρέμεινε και βγήκε με διαφορετική μορφή. Η δυσκολία στην κατάποση και τα συμπτώματα πόνου και βάρους στο στήθος προέρχονται από διάχυτο άγχος, το οποίο έχει σωματοποιηθεί. Χρειάζεται άμεσα να ζητήσεις βοήθεια προκειμένου να σταματήσεις να καταπονείς τόσο πολύ τον εαυτό σου.
    http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=67359
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  12. #27
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    44
    weird σε ευχαριστω..Αρχισα ψυχοθεραπεια εδω και εναν μηνα περιπου..Ελπιζω σε καποιο αποτελεσμα...Ευχομαι να μην γινει κατι χειροτερο στο μεταξυ....Να ειστε ολοι καλα...

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,014
    Δυσκολια στην καταποση νομιζω μπορει να δημιουργησουν και οι φαρμακευτικες αγωγες,το λεω με καθε επιφυλαξη γιατι νομιζω καπου το ειχα διαβασει.
    Οσο για το αν αυτος που εχει κριση πανικου σε συγκριση με εναν σχιζοφρενη δεν ειναι τρελλος,χμμμμ ας μην το αναλυσω ή μαλλον θα το αναλυσω λιγο.
    Το να σε πιανει κριση πανικου δηλαδη να φοβασαι τοσο ωστε να μη μπορεις καλα-καλα να αναπνευσεις χωρις να απειλειται η ζωη σου ή να υπαρχει καποιος κινδυνος ισως να ειναι πιο λογικο απο το να σκεφτεσαι μια θεωρια συνομωσιας?
    Τεσπα οπως τα ερμηνευει ο καθενας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,494
    Originally posted by keep_walking
    Δυσκολια στην καταποση νομιζω μπορει να δημιουργησουν και οι φαρμακευτικες αγωγες,το λεω με καθε επιφυλαξη γιατι νομιζω καπου το ειχα διαβασει.
    Οσο για το αν αυτος που εχει κριση πανικου σε συγκριση με εναν σχιζοφρενη δεν ειναι τρελλος,χμμμμ ας μην το αναλυσω ή μαλλον θα το αναλυσω λιγο.
    Το να σε πιανει κριση πανικου δηλαδη να φοβασαι τοσο ωστε να μη μπορεις καλα-καλα να αναπνευσεις χωρις να απειλειται η ζωη σου ή να υπαρχει καποιος κινδυνος ισως να ειναι πιο λογικο απο το να σκεφτεσαι μια θεωρια συνομωσιας?
    Τεσπα οπως τα ερμηνευει ο καθενας.
    Συμφωνώ απόλυτα.
    Ας μην στιγματιζόμαστε-συγκρινόμαστε ΚΑΙ μεταξύ μας, είναι κρίμα. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι

    Αν και καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η καθησυχαστική σκέψη για κάποιον που πάσχει από κρίσεις πανικού ότι δεν πρόκειται να \"τρελαθεί\" αφορά την έντονη σκέψη ότι το ίδιο το άτομο θα κάνει πράξη κάτι πραγματικά εκτός ορίων και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχιζοφρένεια ή σε κάποια άλλη ψυχική διαταραχή.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

    -H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

  15. #30
    Banned
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,515
    Το φαγητό είναι μία σου απόλαυση λες valentini και ξαφνικά εμφανίζεται ένα σύμπτωμα που σε εμποδίζει να απολαύσεις. Σκέψου, ποια άλλη σου ανάγκη ή επιθυμία σε διχάζει και δεν μπορείς να απολαύσεις? Εδώ υπάρχει μεγάλο άγχος και φόβος και ταυτόχρονα αίσθηση ανικανοποίητου. Αυτό το έχω δει να συμβαίνει σε ανθρώπους που νιώθουν εγκλωβισμένοι (αλλά ταυτόχρονα και ασφαλείς) στο οικείο τους περιβάλλον, που δεν κάνουν αλλαγές αλλά δεν είναι κι ευχαρριστημένοι με τη ζωή τους (γι\' αυτό και το ένα σύμπτωμα διαδέχεται το άλλο). Αν είναι έτσι valentini, η λύση δεν είναι ίσως εύκολο να ξεκινήσει από αλλαγές, γι\' αυτό είναι σημαντικό να νιώσεις ασφάλεια μέσα στην ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια να εμπιστευτείς τον εαυτό σου. Καλή συνέχεια εύχομαι στη θεραπεία!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •