Results 16 to 30 of 40
Thread: 2012 φοβία!
-
07-06-2009, 13:12 #16
Συμφωνω απολυτα με την anwnimi...ποιο πιθανο ειναι να καταστραφει ο πλανητης απο τα τοξικα αποβλητα που καποιοι εξυπνοι πετανε οπου βρουν,παρα το 2012...Παιδια ας σκεφτομαστε και λιγακι...Κανονικα με οσα λενε στην τηλεοραση θα επρεπε να εχουμε ψοφησει εδω και 10 χρονια...Καποιοι εξυπνοι οπως ο κυριος Χαρδαβελας λενε τετοιες λαλακιες για να κανουν τηλεθεαση..Εδω ελεγε πως στον Ολυμπο κατεβαινουν τα ufo...Εγω παντως που πηγα 5 φορες μεχρι τωρα λογο σπουδων(αρχαιολογος) δεν ειδα κανενα....Στηριζετε σε πραγματα που τρομαζουν τον κοσμο για να κανει τηλεθεαση....Μην πω για τις χαζομαρες που ελεγε για τον Μ.Αλεξανδρο(ειμαι και απο Μακεδονια)...Μην πιστευετε σε οτι ακουτε......Αυτοι για να κανουν τηλεθεαση θα ελεγαν πως ειδαν και τον Ναπολεοντα να πινει καφε με τον Χιτλερ...ελεος δλδ....
- 07-06-2009, 14:32 #17
Originally posted by sabb
Θεωρείς τον εαυτό σου και σκεπτόμενο άνθρωπο και ορθολογιστή...
Το σκεπτόμενος είναι σχετικό...Αν σκέπτεσαι ένα sex symbol γυμνή/γυμνό, λυπάμαι αλλά η ποιότητα της σκέψης σου δεν σε κάνει σκεπτόμενο άνθρωπο .. Το ίδιο , δεν σε αυτοπροσδιορίζει για σκεπτόμενο και ορθολογιστή μια φοβία που είναι αναπαραγωγή ενός ηλιθίου που σου την μεταδίδει κι εσύ ουσιαστικά- εφόσον την κάνεις θρέντ σ\' ένα δημόσιο φόρουμ - την αποδέχεσαι..
Ο σκεπτόμενος και ορθολογιστής, ψάχνει..διυλίζει την γνώση...αναλύει...αποκηρύσει τα φαντάσματα και τις δυσιδαιμονίες...όπλο του είναι η επιστημονική προσέγγιση κι όχι η υπερβατικότητα, η μεταφυσική κι η υπεραπλούστευση της α-νόησης...
Συγγνώμη, αλλά δεν τα είδα πουθενά απ\'όλα αυτά σε σένα..
Πριν τοποθετήσεις τον εαυτό σου σε μια κατηγορία που ούτε κάν ξέρεις πως σκέφτεται κι ενεργεί, μην πλασάρεις την σκέψη σου σαν παράπλευρη διέξοδο στις φοβίες σου...
07-06-2009, 14:37 #18
Originally posted by Giorgos4
Με θεωρω σκεπτομενο ανθρωπο και ορθολογιστη. παρολα αυτα ολο αυτο με τρομαζει. προφανως εχει να κανει με το παθολογικο μου αγχος που ψαχνει διεξοδο , τι να πω
Πιστεύω πώς αν δεν υπήρχε ολη αυτη η ιστορια για το 2014 ή οποιο έτος, θα εβρισκες κατι αλλο για να διοχετευσεις το αγχος σου....Οποτε ισως μια βοηθητικη σκεψη ειναι να δεις με τί στρεσσάρεσαι πισω απο ολα αυτα, τί δικο σου, κοντινο σου πας να αποφυγεις σκεπτομενος πιο μακρυνα απο σενα θεματα...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-06-2009, 14:56 #19
Αφου το ξεκαθαρισε ο ανθρωπος ειναι μια φοβια του!και κατα την γνωμη μου οι φοβιες δεν εχουν να κανουν με το ποσο ορθολογιστες ειμαστε γιατι απο πισω κρυβοντε αλλα που δεν εχουν καμια σχεση με την φοβια αυτη καθε αυτη.Αρα εσυ φιλε μου που εμπλεξες σεξισμους και αλλα τετοια στο ολο θεμα εισαι ατοπος.Εκτος κι αν εσυ δεν εχεις καμια φοβια σαν ορθολογιστης που εισαι...
07-06-2009, 15:03 #20
Αληθεια δηλαδη τον Τεσλα δεν τον θεωρεις επιστημονα επειδη ηταν ψυχαναγκαστικος?επισης φοβοταν τις γυναικες που φοραγαν κολλιε...
07-06-2009, 15:47 #21
Θεωρείς τον εαυτό σου και σκεπτόμενο άνθρωπο και ορθολογιστή...
Το σκεπτόμενος είναι σχετικό...Αν σκέπτεσαι ένα sex symbol γυμνή/γυμνό, λυπάμαι αλλά η ποιότητα της σκέψης σου δεν σε κάνει σκεπτόμενο άνθρωπο .. Το ίδιο , δεν σε αυτοπροσδιορίζει για σκεπτόμενο και ορθολογιστή μια φοβία που είναι αναπαραγωγή ενός ηλιθίου που σου την μεταδίδει κι εσύ ουσιαστικά- εφόσον την κάνεις θρέντ σ\' ένα δημόσιο φόρουμ - την αποδέχεσαι..
Ο σκεπτόμενος και ορθολογιστής, ψάχνει..διυλίζει την γνώση...αναλύει...αποκηρύσει τα φαντάσματα και τις δυσιδαιμονίες...όπλο του είναι η επιστημονική προσέγγιση κι όχι η υπερβατικότητα, η μεταφυσική κι η υπεραπλούστευση της α-νόησης...
Συγγνώμη, αλλά δεν τα είδα πουθενά απ\'όλα αυτά σε σένα..
Πριν τοποθετήσεις τον εαυτό σου σε μια κατηγορία που ούτε κάν ξέρεις πως σκέφτεται κι ενεργεί, μην πλασάρεις την σκέψη σου σαν παράπλευρη διέξοδο στις φοβίες σου...
Παραδέχομαι εν τούτοις, πως εφόσον αποδέχεσαι την ανοησία της εσχατολογίας του 2012 σαν αυτό που είναι δηλαδή ανοησία, ότι προσέγγισα το θέμα σου επιπόλαια από τη στιγμή που συνδέεις την μπαρούφα με τη φοβία σου σαν αποτέλεσμα ψυχικού ιδεαναγκασμού, και ή θα έπρεπε να μη μιλήσω καθόλου - μια και δεν είμαι ειδικός - ή να φροντίσω να σε βοηθήσω με υποστηρικτό τρόπο...
Κάτω απ\' αυτό το πρίσμα που δημοσιεύθηκε η άποψη μου, ήταν λάθος και σου ζητώ συγγνώμη δημόσια..
Ελπίζω πως τη φοβία αυτή που σου μεταδόθηκε με όποιον τρόπο σου μεταδόθηκε, να την αντιμετωπίσεις με τις δικές σου δυνάμεις και να την αποβάλεις μια και καλή με λίγη παραπάνω ορθολογική σκέψη..
Νάσαι καλά[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
07-06-2009, 15:49 #22
Originally posted by vincent
Αφου το ξεκαθαρισε ο ανθρωπος ειναι μια φοβια του!και κατα την γνωμη μου οι φοβιες δεν εχουν να κανουν με το ποσο ορθολογιστες ειμαστε γιατι απο πισω κρυβοντε αλλα που δεν εχουν καμια σχεση με την φοβια αυτη καθε αυτη.Αρα εσυ φιλε μου που εμπλεξες σεξισμους και αλλα τετοια στο ολο θεμα εισαι ατοπος.Εκτος κι αν εσυ δεν εχεις καμια φοβια σαν ορθολογιστης που εισαι...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
07-06-2009, 16:39 #23
Προφανώς παρεξήγησες την έννοια του \"σκεπτόμενος\" όταν αυτή προσδιορίζεται από ανούσιες σκέψεις και όχι ορθολογικές. Δεν σε γνωρίζω για να επικαλεσθώ πως σκέπτεσαι συνέχεια sex symbols (... αλίμονο !!), απλά θεώρησα πως ο όρος \"σκεπτόμενος\" μπορεί να καταντήσει ασαφής και σε τελική ανάλυση υποκειμενικός όταν αναφερόμαστε εμείς οι ίδιοι στον όρο με την έννοια που θα θέλαμε να μας καθορίζει.
Παραδέχομαι εν τούτοις, πως εφόσον αποδέχεσαι την ανοησία της εσχατολογίας του 2012 σαν αυτό που είναι δηλαδή ανοησία, ότι προσέγγισα το θέμα σου επιπόλαια από τη στιγμή που συνδέεις την μπαρούφα με τη φοβία σου σαν αποτέλεσμα ψυχικού ιδεαναγκασμού, και ή θα έπρεπε να μη μιλήσω καθόλου - μια και δεν είμαι ειδικός - ή να φροντίσω να σε βοηθήσω με υποστηρικτό τρόπο...
Κάτω απ\' αυτό το πρίσμα που δημοσιεύθηκε η άποψη μου, ήταν λάθος και σου ζητώ συγγνώμη δημόσια..
Ελπίζω πως τη φοβία αυτή που σου μεταδόθηκε με όποιον τρόπο σου μεταδόθηκε, να την αντιμετωπίσεις με τις δικές σου δυνάμεις και να την αποβάλεις μια και καλή με λίγη παραπάνω ορθολογική σκέψη..
Νάσαι καλά
Συγγνώμη δεκτή, ελπίζω όλοι μας να ξεπεράσουμε συντομα κάθε φοβία..
14-06-2009, 02:37 #24
αλλα και αλλοι προφητες/συστηματα θελουν αυτη την ημερομηνια να τελειωνει ο κοσμος. αστρονομικα επισης, λεγεται οτι θα γινει μια ευθυγραμμιση των πλανητων
Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά........
ναι!!
θα γίνει ευθυγράμμιση των πλανητών το 2012!!!
Αυτό όμως που δεν λένε είναι ότι ευθυγράμμιση των πλανητών γίνεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ..
Οπότε μπορείς να κοιμηθείς ήσυχα.
Ούτε το 2012 θα αφανιστούμε από τον γαλαξία ούτε ένας τεράστιος πλανήτης-κομήτης-whatever θα πέσει πάνω μας να μας κάνει μαρμελάδα.
Θα σε συμβούλευα να φοράς κράνος στο μηχανάκι και ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο.
Ξέρουμε όλοι αρκετές ιστορίες ατόμων από τροχαία, αλλά κανείς μας δεν ξέρει ιστορία ατόμων που χτυπήθηκαν από μετεωρίτες..
22-06-2009, 23:52 #25
Πρόσφατα διάβασα για ένα παιδί που χτυπήθηκε απο μετεωρίτη αλλά σώθηκε
...ο καθένας έχει τις φοβίες του,απλά επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα ότι μπορεί να συμβεί δεν μπαίνει σε όλων το μυαλό.Πάντως τα περί τέλους του κόσμου το 2000 αν δεν κάνω λάθος ήταν απο τον Νοστράδαμο,τον οποίο δεν έχω και σε μεγάλη εκτίμιση σε αντίθεση με τους Μάγια,οι οποίοι μοιάζουν να \"ξέρουν\" κάτι περισσότερο,μιλούν επίσης για έξαρση των άτια η οποία θα ξεκινήσει το 1991 και θα ολοκληρωθεί με τελική επαφή το 2012 (στο Μεξικό γίνεται χαμός,ο καθένας φωτογραφίζει περίεργες οντότητες σαν γιγαντιαία σκουλίκια που μεταφέρουν μεταλλικές μπάλες,ονομάζονται έμπανι)...ότι και να γίνει ελπίζω να μην πλήξουμε
23-06-2009, 00:37 #26
απλα με τρομαζει γιατι φαινεται πολλες πηγες να \"επαληθευουν\" αυτη την προβλεψη/προφητεια, οπως θελετε πειτε το. με πρωτους και καλυτερους τους μαγια οπου το \"αλαθητο\" ημερολογιο τους τελειωνει στις 21/12/2012. αλλα και αλλοι προφητες/συστηματα θελουν αυτη την ημερομηνια να τελειωνει ο κοσμος. αστρονομικα επισης, λεγεται οτι θα γινει μια ευθυγραμμιση των πλανητων που ως αποτελεσμα θα εχει τη μετατωπιση του αξονα της γης, με καταστροφικες φυσικα συνεπειες. ηδη γινεται λογος (και με φωτογραφικο υλικο) για σωσιβιες συγχρονες κιβωτους, που θα σωσουν εναν αριθμο ανθρωπων κλπ κλπ κλπ.
Με θεωρω σκεπτομενο ανθρωπο και ορθολογιστη. παρολα αυτα ολο αυτο με τρομαζει. προφανως εχει να κανει με το παθολογικο μου αγχος που ψαχνει διεξοδο , τι να πω
23-06-2009, 00:54 #27
την ειχα και εγω αυτη τηυν φοβια οτι θα σταματησει ο χρονος γιατι αγαπιομαστε πολυ με τον φιλομου και λεγαμε τι θα κανουμε σε αυτην την περιπτωση!
23-06-2009, 11:12 #28
Εγώ όταν βλέπω Χαρδαβέλα αλλάζω κανάλι.Αν θες να τρελλαθείς δες όλες του τις εκπομπές.Επειδή επηρεαζόμουν και εγώ αποφεύγω να ακούω τέτοιου είδους εκπομπές.Το θέμα είναι να γίνουμε καλά και να ξεπεράσουμε αυτά που μας κάνουν και υποφέρουμε.Και εγώ φοβάμαι τους σεισμούς σε σημείο που νόμιζα ότι κάθε λίγο έτρεμε το σπίτι,λεωφορείο περνούσε και ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι μου.Μετά απο αυτά που έπαθα κατάλαβα πόσο αστεία είναι να αφήνουμε τα χρόνια να περνάνε με το να μας κυβερνούν οι φοβιες μας.Εγώ σαν μαμά του φόρουμ σας προτείνω να κάνετε ότι μπορείτε ψυχοθεραπεία ψυχίατρο αγψγή εαν χρειάζεται προκειμένου να αποκτήσετε ποιότητα ζωής.Το πότε θα καταστραφεί και αν ο κόσμος δεν το ξέρει κανείς,περισσότερο κινδυνεύουμε απο την μόλυνση του περιβάλλοντος και απο τις όποιες φοβίες μας.
23-06-2009, 21:48 #29
Για τους Κινέζους ο αριθμός 4 είναι γρουσούζικος. Έτσι λοιπόν κάπου είχα ακούσει πως στην μακρινή Κίνα οι περισσότεροι θάνατοι σχετίζονται με τον αριθμό 4 (δηλαδή στις 4 του μηνός, στις 4 η ώρα κτλ.). Αυτό που ισχύει στην Κίνα όμως δεν ισχύει και σε άλλες χώρες (δεν επηρεάζονται από τον συγκεκριμένο αριθμό δηλαδή τόσο έντονα οι Ευρωπαίοι για λόγου χάρη..).
Για τον Έλληνα θα μπορούσε να πει κανείς πως ο αριθμός 13 δεν είναι και ο πλέον τυχερός...ότι τον αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι (sorry λιβάνι) ..έτσι δεν είναι? Ακόμα και στο google, το πρώτο link για τον αριθμό (αν δηλαδή πατήσεις στο search το 2013) είναι μια σελίδα στην Βικιπαιδια χωρίς καμία ουσιαστική αναφορά για το έτος και τον προγραμματισμό του (πχ. μεσογειακοί αγώνες) http://el.wikipedia.org/wiki/2013
Η θεωρία την \"αυτοεκπληρούμενης\" προφητείας εξηγεί πως στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι να πιστεύουμε σε κάτι τόσο πολύ ώστε αυτό να πραγματοποιείται και να εκτελείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εγκεφάλου. Όπως και με τους Κινέζους φαίνεται να παίζει ρόλο όχι το αναπόφευκτο και η κατάληξη του κάθε ανθρώπου αλλά η εκπλήρωση ενός σκοπού. Να βρεθεί το νόημα της \"μάταιας\" ανθρώπινης ύπαρξης με την υπόδειξη κάποιας αλήθειας.
Σε κάποιες χώρες σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή υπάρχουν πόλεμοι, βασανιστήρια, θάνατοι. Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας οι πόλεμοι υπήρξαν πάντα σε κάποιο σημείο στον χάρτη. Εδώ και άγιους σφάξαν αλλά καμία συντέλεια του κόσμου δεν ήρθε.
Και όμως μέσα σε όλα αυτά η ζωή συνεχίζεται. Tomorrow never dies που λέει και το τραγούδι.. (και today never lives θα έλεγα εγώ..)
23-06-2009, 22:03 #30
Και προτού σκεφτείτε ότι (13) 1+3=4 χαλαρώστε λιγάκι και απολαύστε τους θετικούς συνειρμούς της ημέρας..
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....