Results 166 to 180 of 211
Thread: Η διπλανή μου στο γραφείο
-
17-09-2021, 16:04 #166MarilouGuest
Ε καλά τώρα πάγια τακτική πολλών ανθρώπων πλέον κρύβοντας έτσι δυστηχως τα θεματακια τους κάτω από το χαλακι αλλά έλα όμως που κάποια στιγμή θα τα βρουν μπροστά τους και οι μόνοι χαμένοι θα είναι αυτοί !!!
Ή καλύτερα οι μόνοι χαμένει θα ειναι η νιότης τους που όταν αποφασίσουν επιτέλους να βρουν αυτό που πραγματικά θέλουν στην ζωή τους δεν θα τους ακολουθεί μετά αυτή για να κάνουνε πράξη το όνειρο τους να πηγαίνουν με μικρουλες ������
Ο χρόνος δεν κιλά πάντα υπέρ μας οπότε όποιος καθυστερεί στο να βρει την χαρά του ή αυτό που ποθεί ,αυτόματα χάνει πολλά συζητώντας τις μεγάλες φιλοσοφίες του ...
Πόσο θα ζήσουμε καιρός όσο μας απομένει να παίρναμε όσο μπορούμε εμείς καλύτερα !
- 17-09-2021, 16:05 #167
Το δικό σου το αφήγημα θα έπρεπε να χαλάει.... γιατί αυτό σημαίνει ότι αν εσύ είσαι άντρας και θες να ξενογαμησεις τότε και η γυναικα σου ως πανγαμικος άνθρωπος θα θέλει να ξενογαμηθει και μπορεί να το έχει κάνει ήδη.
Πώς νιώθεις στην ιδέα ότι η σύντροφός σου μπορεί να σε έχει κερατωσει ή να θέλει να το κάνει στο μελλον;
Ή μάλλον όχι, όλα τα όντα είναι πανγαμικα εκτός από τη γυναίκα σου που μόνο της μέλημα είναι το σπίτι της και είναι αφοσιωμένη σε σένα.σωστα
17-09-2021, 16:09 #168
17-09-2021, 16:23 #169
λοιπόν, αγαπητή:
α) αν η γυναίκα μου είναι πανγαμική, ας μου το έλεγε εξαρχής όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε, ότι θα έχουμε ελεύθερη σχέση και δεν θα θεωρεί ο ένας τον άλλο κτήμα του. θα το σεβόμουν και θα το εκτιμούσα. Ας σεβόταν κι εκείνη αυτό που της δήλωσα ρητά, ότι δεν ενδιαφέρομαι για γάμο και οικογένεια κι ας έψαχνε να βγει κα'ναν παραδοσιακό άντρα που να είχε σκοπό ζωής να γίνει οικογενειάρχης. Αφού είχε την απαίτηση να γίνω ο "σύζυγος", αυτομάτως αναλαμβάνει την υποχρέωση να είναι κι αυτή "η σύζυγος".
β) και μια φράση που διάβασα σ' ένα ωραιότατο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Όταν ρώτησαν κάποιον παντρεμένο - και μάλιστα με γυναίκα που τραβούσε τα βλέμματα - γιατί ξενοκοιτάει, αυτός απάντησε:
What can I say? Home cooking is fine, but every once n a while a man likes to eat out.
Σεξιστικό, ε;
17-09-2021, 16:35 #170
Εγώ αυτό που βλέπω είναι αστήριχτα συμπεράσματα.
Όταν ακούμε κάποιες απόψεις ακόμα κι αν μας φαίνονται ακραίες. συνήθως, ο σωστός δρόμος για να βγάλουμε ρεαλιστικά συμπεράσματα για το πραγματικό ή βαθύτερο νόημα των λεγομένων του άλλου, είναι να τον ρωτήσουμε μία απλή ερώτηση: "τι εννοείς;". Αν προχωρήσουμε σε συμπεράσματα πριν κάνουμε αυτή την ερώτηση τότε αυτό ονομάζεται εικασίες.
17-09-2021, 17:24 #171
17-09-2021, 17:38 #172
Ευτυχώς κατανοώ την ελληνική γλώσσα, δεν έχω πρόβλημα όσον αφορά την κειμενική κατανόηση. Δεν πρόκειται για ουδεμία εικασία! Αν ήταν εικασίες, θα σχολίαζα κάτι τυπου : "εδώ ο χρήστης θα μπορούσε να εννοει....", πράγμα που δεν το έκανα και ούτε θα κάθομαι να ρωτάω σαν την ηλίθια τι εννοείς, γιατί ολοφάνερα ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι εννοεί. Εσύ τώρα μου λες να αγνοήσω το προφανές! Αν δεν κατανοούσα κάτι απ' τα λεγόμενα του πίστεψε με δεν θα απαντούσα ούτε με τόση σιγουριά, ούτε με λεπτομερείς αποδείξεις, επιχειρήματα και αιτιολογίες όσον αφορά την επιλογή μου να αποδώσω τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς στο εν λόγω πρόσωπο. Σου απάντησα με αποδείξεις και διευκρινίσεις όπως ζήτησες, παραθέτοντας συγκεκριμένα χωρία που εκφράζουν αυτά που σχολίασα αρνητικά στο προηγούμενο μου μήνυμα. Αν εσύ τώρα παριστάνεις τον δικηγόρο του greek mistis και θες να συνεχίσεις αυτή τη λογομαχία, κανένα πρόβλημα δεν έχω από μεριάς μου. Επιχειρηματολόγησε ομως ΓΙΑΤΙ κρίνεις τα συμπεράσματα μου αστήριχτα, εφόσον τα στηρίζω με αποδείξεις.
17-09-2021, 18:00 #173
Πω-πω, ζαλίστηκα με τόσα πολλά που γράφτηκαν ως εδώ. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα με μερικές ... καινούργιες ιδέες :D γύρω από το πρόβλημά σου:
https://www.youtube.com/watch?v=cokngZwEwrw
17-09-2021, 18:03 #174
Και έχε τα μάτια σου ανοιχτά για καταστάσεις όπως αυτή:
https://www.youtube.com/watch?v=lxd2IZabG0U
(για να θυμούνται οι πιο παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι)
17-09-2021, 18:18 #175
Αφού ρωτάς συγκεκριμένα ας σου πω εγώ, αν και δε νομίζω ότι αυτό θα σε βοηθήσει.
Το γεγονός ότι μιλάμε για συνάδελφο, για μένα ισοδυναμεί καταρχήν με ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Δεν έχω νιώσει το παραμικρό για οποιαδήποτε συνάδελφο. Ο εργασιακός χώρος για μένα είναι μείζων παράγοντας καταστολής. Χώρια τον κίνδυνο να δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις και να χάσεις μέχρι και τη δουλειά σου. Επομένως αυτό είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω.
Ας πούμε λοιπόν ότι δεν είναι συνάδελφος και ας υποθέσουμε ότι νιώθω έλξη σε σημείο που αποφασίζω να ενεργήσω. Τότε λοιπόν θα μιλούσα στη σύντροφό μου, κι ας γινόταν ό,τι ήταν να γίνει. Δεν μπορώ να κάνω κρυφά κάτι τέτοιο.
17-09-2021, 18:26 #176
Το θέμα που θίγεις είναι γνωστό και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ερευνητών. Στη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφεται με τον όρο "mate poaching" (λαθροθηρία συντρόφου):
Who’s chasing whom? The impact of gender and relationship status on mate poaching
(Journal of Experimental Social Psychology, Volume 45, Issue 4, July 2009, Pages 1016-1019)
Είναι μακρύς ο κατάλογος των πιθανών ερμηνειών. Αυτό το άρθρο κάνει μια αρκετά περιεκτική ανασκόπηση.
17-09-2021, 18:27 #177
17-09-2021, 18:32 #178
Αυτή μπορεί να ήθελε να σε παντρευτεί.
Αφού εσύ ΔΕΝ ήθελες να παντρευτείς ρε φίλε , γιατί παντρεύτηκες;;;; σε εκβίαζε; σε απειλούσε ότι θα σε σκοτώσει...;
Και το κοπανας συνέχεια λες και σε εξαναγκασε...
Κοίτα, σε βοήθησα αλλά τόση ανωριμότητα δεν τη μπορώ αλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα σου , δεν είσαι άντρας ώριμος να παίρνεις ευθύνες και να πληρώνεις το τίμημα των πράξεων σου , ζεις τη ζωή και φορτώνεις στους άλλους τις δικές σου επιλογές.
Όταν με το καλό ωριμάσεις ψυχικά και γίνεις υπεύθυνος άνθρωπος που θα αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του, τότε αυτόματα θα λυθεί και το θέμα περι ξενογαμηματος που έχεις.
Για το ότι εσύ παντρεύτηκες φταίει η γυναικα σου .
Για το ότι θες να ξενοπηδηξεις φταίει πάλι η γυναικα σου.
Για όλες τις αποφάσεις της ζωής ΣΟΥ ευθύνεται κάποιος άλλος.
Με βάση τα παραπάνω, αν δεν δεχεσαι οτι είσαι ψυχικά ανωριμος , τότε είσαι είτε άβουλος είτε καθυστερημένος.
Διάλεξε και πάρε.
17-09-2021, 19:05 #179
μην επιμενεις σε τετοιες ερωτησεις black opium,
γιατι θα επαναλαβει το ανεκδοτο με τον βατραχο και θα ξερασω βατραχια....
17-09-2021, 19:41 #180