Results 31 to 45 of 106
-
09-06-2009, 22:58 #31
Ωραία όλα αυτά Νικήτα.
Αλλά γιατί πρέπει να φτάσεις στο άκρο να καθαγιάζεις τους πολιτικούς; Κανένας τους δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Νομίζω ότι αν όλοι μα όλοι ψηφίζαμε όπως θα \"έπρεπε\", δηλαδή όχι με ιδιοτελή κριτήρια, όχι για να βολευτούμε εμείς αντί του άλλου που μπορεί αξιοκρατικά να είναι καλύτερος, αλλά με γνώμονα το κοινό καλό, αν ψηφίζαμε αυτόν που είναι άμεμπτος, αγωνιστής, αυτόν που δε διατίθεται να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα ισχυρά για να κρατηθεί στην καρέκλα του, αν τα πρόσωπα των πολιτικών που υπάρχουν σήμερα εξακολουθούσαν τα ίδια, πάλι στην ίδια κατάσταση θα οδηγούμασταν (με λίγες εξαιρέσεις ίσως που θα \"συνετίζονταν\" από φόβο μη εκλογής και όχι από ευσυνειδησία).
Επομένως, τα πρόσωπα είναι αυτά που πρέπει να φύγουν και εμείς που πρέπει να ψηφίζουμε με άλλα κριτήρια.
Λυπάμαι αλλά βλέπω να συνεχίζεις να μην απαντάς στο διάλογο και να λες μόνο τις απόψεις σου...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 09-06-2009, 23:18 #32
Η βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός.Τι έκανε το κράτος για το θέμα αυτό;Γιατί να έλθουν στην Ελλάδα αφού πιο φτηνά θα κάνουν διακοπές στην Ιμπιζα;Ποιά η διαφήμιση της χώρας μας;Μόνο σκάνδαλα.Το ψηφοδέλτιο με τον Κατμαν το είδατε;
10-06-2009, 00:20 #33
- Οι πολιτικοί δεν επιδιώκουν την εξυπηρέτηση ατομικών, οικονομικών συμφερόντων. Υπηρετούν την ανάγκη τους για διάκριση και καταξίωση. Για να κατορθώσουν την ανάβαση στην εξουσία εντάσσονται, υπηρετούν και διακηρύσσουν μια συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία. Διαμορφώνουν και εμπιστεύονται ένα συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα πεποιθήσεων και ένα πρόγραμμα δράσης. Στηρίζονται σε βεβαιότητές τους και τις υπηρετούν με πάθος. Ερμηνεύουν τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα μέσα από το πρίσμα της ιδεολογίας της ομάδας στην οποία ανήκουν. Δεν επιδιώκουν την επιβεβαίωση των πεποιθήσεών τους με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα ούτε και αντέχουν την διάψευση της ιδεολογίας τους με βάση τις αντικειμενικές ενδείξεις.
Οι πολιτικοί αναζητούν κύρος και δύναμη μέσα από τις ψήφους των πολιτών. Ο απώτερος στόχος τους είναι η εξασφάλιση της εξουσίας. Το βαθύτερο κίνητρό τους είναι η υπέρβαση της υπαρξιακής τους ανασφάλειας. Μόνο που τα βαθύτερα κίνητρα παραμένουν υποσυνείδητα. Οι πολιτικοί παραμυθιάζουν τον εαυτό τους και μετά προπαγανδίζουν το παραμύθι τους ως αλήθεια για να πείσουν το λαό να τους υποστηρίξει. Η πολιτική είναι ένα αδιάγνωστο τέχνασμα αυτοεξαπάτησης. Κατά συνέπεια εξαπατάται και ο λαός. Όχι επειδή δεν υποψιάζεται την απάτη. Αλλά επειδή την χρειάζεται. Ο λαός αποζητά το παραμύθι. Οι πολιτικοί του πουλάνε το παραμύθι που χρειάζεται. Στο τέλος οι πολιτικοί αποκαλύπτονται ψεύτες και ο λαός ανακαλύπτει πως εξαπατήθηκε. Για να αναζητήσει και πάλι ένα νέο παραμύθι. Είναι μια σχέση εξάρτησης.
- Στις καθημερινές μας σχέσεις ιδιαίτερες στις ερωτικές αλλά και στις επαγγελματικές αναζητάμε την υπέρβαση της ανασφάλειας. στηριζόμαστε στις πεποιθήσεις μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να νιώσουμε ασφαλείς ακόμη και όταν χρειάζεται να παραμυθιάσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Δεν επιδιώκουμε την πολιτική εξουσία αλλά θέλουμε να έχουμε την εξουσία στη σχέση. Θέλουμε να έχουμε το πάνω χέρι ώστε να παίρνουμε από τους άλλους όσο μπορούμε περισσότερα. Ο εαυτός μας είναι και πάλι πάνω από όλους και όλα. Θέλουμε οι άλλοι να υπηρετήσουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας ώστε να νιώσουμε ασφαλείς και δυνατοί. Αυτά που λέμε και κάνουμε δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε βοηθούν τους άλλους. Εξυπηρετούν ανεπίγνωστα, ιδιοτελή, ατομικά συμφέροντα. Η αλήθεια γίνεται θύμα της ανάγκης.
Ανεχόμαστε την προπαγάνδα των πολιτικών επειδή και εμείς προπαγανδίζουμε τις δικές μας ιδέες, και πεποιθήσεις. Απλά εμείς το κάνουμε πρόχειρα και ερασιτεχνικά ενώ οι πολιτικοί το κάνουν περίτεχνα και επαγγελματικά. Στην καθημερινότητά μας είμαστε το ίδιο απατεώνες με αυτούς. Εφόσον με ανάλογο τρόπο εξαπατούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας για να υπηρετήσουμε τους στόχους, τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας.
- Πίσω από την προπαγάνδα και τα ψέματα των πολιτικών διαβλέπω τις ψυχολογικές μανούβρες του επιχειρηματία, του εργάτη, του αγρότη και του συνταξιούχου. Ο ίδιος κακόμοιρος άνθρωπος στην πολιτική προσπαθεί να ανέβει ψηλά και θολώνει με το καυσαέριο του εγωισμού του όσους τον ακολουθούν. Ο ίδιος κακόμοιρος άνθρωπος στην καθημερινότητα προσπαθεί να ανέβει πάνω από τους άλλους για να νιώσει δυνατός, ασφαλής και να περάσει καλά. Ο ίδιος ανόητος εγωκεντρισμός χαρακτηρίζει τον έσχατο όπως και τον πρώτο. Πίσω από την πολιτική ιδεολογία και πίσω από τις άκαμπτες πεποιθήσεις του «μέσου ανθρώπου» κρύβεται ο ίδιος φοβισμένος εαυτουλισμός. Η ίδια ανάγκη για επικράτηση, για κυριαρχία και για εξασφάλιση. Η ίδια βίωση της ανασφάλειας και της αποτυχίας.
Πηγή
http://www.psyche.gr/eaytoylismos.htm
10-06-2009, 00:36 #34
Νικήτα, πρώτ\' απ\' όλα θα σε παρακαλούσα να μην παραπέμπεις συνέχεια τον κόσμο στο site σου, θα ήταν αρκετά πιο κομψό - αν θέλεις τη γνώμη μου - τα κείμενα σου να τα κάνεις copy/paste..
Μετά απ\' όσα γράφτηκαν σ\' αυτό το θρέντ, σχετικά με την τακτική σου να προσανατολίζεις τους αναγνώστες στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θεωρώ πως μια τέτοια στροφή θα απάλυνε τις εντυπώσεις που δημιουργεί αυτή σου η εμμονή - τουλάχιστον όσον αφορά τα προσχήματα...Εκτός κι αν δεν σ\' ενδιαφέρει...
Η αυτοπροβολή είναι κακό κουσούρι...
Εμένα τουλάχιστον με ξεκουράζει πολύ περισσότερο το λευκό φόντο του e-psy από το μουντό καφεμπεζοκρέμ του δικού σου site , συν το ότι η περιέργεια μου με οδηγεί και σε λίνκς εξοργιστικά περί θεολογίας και ψυχολογίας και ταράζομαι εν μέσω θερινής νυκτός - πράγμα που πρέπει να αποφεύγω στην ηλικία μου γιατί τα εγκεφαλικά θερίζουν και δεν είναι να παίζουμε με την υγεία μας για χάρη της αντεπιχειρηματολογίας...
Που παρεπιπτόντως, δεν την είδα πουθενά στη νέα σου τοποθέτηση...
Επί της ουσίας δεν λες τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο, οπότε ό,τι είχα να πω ήδη το έχω αποτυπώσει σε προηγούμενα πόστ...
Θα ήθελα απλά να επισημάνω πως με βάση το θρέντ που άνοιξες και στη λογική του οποίου προσπαθείς να συμπαρασύρεις και τους αναγνώστες, αρκετά μέλη ενώ διαφωνούν κατ\' ουσία μαζί σου, στη προσπάθεια τους να αποκωδικοποιήσουν το τι θέλεις να πεις, πέφτουν στη παγίδα να αναρωτηθούν μήπως τελικά οι πολίτες είναι πράγματι εκείνοι που φταίνε για την αλλαζονεία και τον υποκριτικό λόγο των πολιτικών...
Δηλαδή αν η κότα έκανε τ\' αβγό ή τ\' αυγό την κότα...
Το οποίο βέβαια δεν είναι το ζητούμενο...
Για το ΠΟΙΟΣ μας κυβερνά, ναι, αποκλειστικά υπεύθυνος και καθόλου άμοιρος ευθυνών για τις επιλογές του είναι ο πολίτης.
Για το ΤΙ τελικά αποδεικνύεται πως είναι αυτός που μας κυβερνά, πράγμα που σημαίνει πως ο ψηφοφόρος μπορεί να έχει παραπλανηθεί για την επιλογή του, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο πολιτικός και κανείς άλλος...
Που διαπλέκεται με τα ΜΜΕ και διαμορφώνει συνειδήσεις...
Που η επικοινωνιακή του πολιτική έχει σαν στόχο την ψηφοθηρία κι όχι την εμπιστοσύνη του πολίτη..
Που το πολιτικό σύστημα επιτρέπει με τη σταυροδοσία την δημιουργία πελατειακής σχέσης μεταξύ πολιτικού και ψηφοφόρου...
Που στα πλαίσια μιας τυχοδιωκτικής και υποκριτικής πολιτικής κατεύθυνσης , ο λαός έχει μάθει να βολοδέρνει όπου οι πολιτικοί, τού υποσχεθούν το βόλεμα...
Σ\' ένα κράτος χωρίς καθαρές και ανιδιοτελείς πολιτικές, ο πολίτης μαθαίνει να λαδώνει, να αποζητά το ρουσφέτι, προσπαθεί να επιβιώσει πατώντας στα πτώματα των άλλων, γίνεται ένα πειθήνιο όργανο στις ορέξεις των λαοπλάνων πολιτικών.
Ποιος όμως φταίει γι\' αυτό ?
Αν πάμε στην απαρχή της σύγχρονης πολιτικής ζωής, από την εποχή του Όθωνα ακόμη, δεν θέλει και μεγάλη ιστορική γνώση για να καταλάβουμε πως το σαθρό πολιτικό σύστημα άρχισε να οικοδομείται από τη στιγμή που οι Βαυαροί αυλικοί , χρησιμοποιούσαν την εξουσία που τους παρείχε η νεοσύστατη πολιτεία για ίδιο όφελος και σε βάρος του ελληνικού λαού. Η παράδοση δεν άλλαξε ούτε κάν στα χρόνια του Βενιζέλου με τις αγγλογαλλογερμανικές επηρροές και τους Βαλκανικούς πολέμους και αποκορύφωμα την Μικρασιατική καταστροφή, όπου ένας ολόκληρος λαός πλήρωσε την ματαιοδοξία των πολιτειακών του ηγετών και τις μικροπολιτικές φιλοδοξίες τους...
Αν λοιπόν φίλε μου Νικήτα, το θέμα σου είναι αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα, η απάντηση είναι πως τα πολιτικά τζάκια για να μπορούν να μένουν πάντα αναμμένα , χρησιμοποιούν εδώ και δυο αιώνες περίπου , τους έλληνες πολίτες σαν καυσόξυλα....
Δεν έχω ξαναματαδεί καυσόξυλα που είναι υπεύθυνα τα ίδια που καίγονται αλλά το χέρι που τα ρίχνει στη φωτιά....
Θα χαρώ να δω ποια θα είναι η επόμενη παραπομπή σου στο site σου ...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 09:49 #35
Originally posted by giota
Ολοι πρέπει να ψηφίζουν και να στέλνουν τους ανίκανους στο σπίτι τους.
Αν πηγαιναν και ψηφιζαν κοσμο ο οποιος δεν εχει αναμιχθει στο παρελθον με υπουργοποιησεις ισως βλεπαμε ενα αλλο σκηνικο.
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω,
πως καποιος εμπιστευεται ξανα και ξανα, καποιον ο οποιος παιζει να εχει εμπλακει σε σκανδαλα.
Το ευχολογιο, στειλτους σπιτι τους, δεν εχει ισχυσει ποτε μεχρι σημερα.
Δεν εχω ελπιδες για το αυριο....
10-06-2009, 09:51 #36
Originally posted by sabb
Νικήτα, πρώτ\' απ\' όλα θα σε παρακαλούσα να μην παραπέμπεις συνέχεια τον κόσμο στο site σου,
για ηθικους λογους,
δεν ακολουθω ποτε εξωτερικα λινκ.
10-06-2009, 11:22 #37
Δίνω τα links για να αυξήσω την επισκεψιμότητα του site και να βγάλω κάνα φράγκο αν μου τύχει κάνα ραντεβού:)
Λοιπόν ... Έβαλα τις παραθέσεις για να εξηγήσω καλύτερα την άποψή μου μήπως και γίνω κατανοητός. Δεν αισθάνθηκα ότι κάποιος με κατάλαβε. Αντίθετα ένιωσα ότι μου επιτίθενται και με κρίνουν χωρίς να με καταλαβαίνουν.
Για ποιο λόγο να εμπλακώ σε διάλογο όταν οι συνομιλητές δεν σέβονται τις απόψεις μου? Δεν με ενοχλεί η διαφωνία, με ενοχλεί η βία και η \"χυδαιότητα\". Και δυστυχώς φαίνεται πως έχω ευαισθησία σε αυτό το ζήτημα. Μακάρι να ήμουν πιο ανεκτικός και ανθεκτικός.
Συγχωρέστε με!
10-06-2009, 11:30 #38
Νικήτα, συμφωνώ ότι σου ασκείται \"βία\" στο όνομα της Δημοκρατίας.
Τόσο οξύμορο και όμως αληθινό!!
Μη βιάζεσαι όμως. Θυμίσου και την προηγούμενη φορά, που σου το είχε πει η Σοφια και βγηκε αληθινή. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που σπεύδουν να απαντήσουν πρώτοι κατέχουν και το ...πλειοψηφικό πακέτο του φόρουμ, όυτε αντιπροσωπεύουν το μέσο όρο του γενικού πληθυσμού.
10-06-2009, 11:50 #39
Originally posted by Νικήτας
Δίνω τα links για να αυξήσω την επισκεψιμότητα του site και να βγάλω κάνα φράγκο αν μου τύχει κάνα ραντεβού:)
ναι αλλα αν θες να μπαινουμε,
να αφηνεις και κατι τις στο μαγαζι.
Ποσα δινεις να το συζητησουμε.....
:cool:
10-06-2009, 12:08 #40
Δεν είδα να ασκείται από πουθενά \"βία\", εκτός αν βία είναι η αντίθετη άποψη...
Σε όποιον εκτίθεται δημόσια φίλε μου Νικήτα - και σου αρέσει να εκθέτεις τον εαυτό σου - σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, γραπτό τύπο κλπ, πρέπει να αντέχει και σε οποιαδήποτε κριτική..
Ακόμη και για την εμφάνιση του αν θέλεις...
Εγώ αυτό που εισέπραξα είναι , πως σε 4 μακροσκελή δικά μου πόστ με τη δική μου ταπεινή επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα του προβληματισμού σου, δεν είδα κανένα αντεπιχείρημα που να προάγει το διάλογο και τη συζήτηση.
Εκείνο που είδα είναι πως εμμένεις σε παραπομπές στο site σου, είτε αφορά ηχητικά πεντάλεπτα είτε κείμενα, που όμως δεν επιχειρηματολογούν, αλλά παρουσιάζουν τις απόψεις σου...
Η απαξίωση του αντίλογου - είτε συνειδητά είτε από ένδεια αντεπιχειρημάτων - είναι η \"βία\" που ασκείται σ\' ένα δημόσιο διάλογο κι όχι η αίσθηση που αποκομίζεις εσύ από την κριτική των άλλων , που τυχαίνει να διαφωνούν μαζί σου.
Διαφωνούν και το λένε !
Εφ\' όσον αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, όπως βλέπεις υπάρχουν κι άλλοι που θα υποστήριζαν πως οι πολιτικοί διέπονται από καλοσύνη, αγνές προθέσεις και ανιδιοτελή κριτήρια για να ασκήσουν πολιτική και πως εμείς οι απλοί πολίτες, είμαστε εκείνοι που με τη στάση μας και την πολιτική μας ανωριμότητα όπως λες, ωθούμε τους πολιτικούς να μεταχειρίζονται το ψέμα και την υποκρισία για να αποσπάσουν τη ψήφο μας ...
Όλα επομένως καλά , όλα ανθηρά....
Κάποτε ο κόσμος θα φτάσει στο επίπεδο των \"αρίστων\", αφού τους πληβείους, αμόρφωτους, αγράμματους και ανώριμους πολιτικά θα τους εκτελούμε με συνοπτικές διαδικασίες, για να μπορούν οι πολιτικοί να ασκούν την καλοπροαίρετη πολιτική τους στο όνομα της Ισονομίας και της Δημοκρατίας...
Με τις υγείες μας...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 12:11 #41
.............................
. Δεν αισθάνθηκα ότι κάποιος με κατάλαβε. Αντίθετα ένιωσα ότι μου επιτίθενται και με κρίνουν χωρίς να με καταλαβαίνουν.
.........................
Για ποιο λόγο να εμπλακώ σε διάλογο όταν οι συνομιλητές δεν σέβονται τις απόψεις μου? Δεν με ενοχλεί η διαφωνία, με ενοχλεί η βία και η \"χυδαιότητα\". !
Οπως και στο προηγούμενο θέμα σου. Δεν άκουσα από σένα ούτε ένα μικρό ευχαριστώ. Θα μου πεις , θα άλλαζε κάτι? Σίγουρα οχι. Τα ίδια θα πίστευα είτε έλεγες το ευχαριστώ είτε όχι. Αλλά, επειδή τώρα το επανέλαβες με τον dreamer, είπα να σου θέσω το θέμα, να δώ πως θα απαντήσεις. Εσύ μπορεί α ενδιαφέρεσαι για την ψυχολογία του ψηφοφόρου αλλά μου δημιούργησες την απορία τι συμβαίνει με την ...χαρά του ψυχολόγου!
10-06-2009, 12:15 #42
Originally posted by nature
Νικήτα, συμφωνώ ότι σου ασκείται \"βία\" στο όνομα της Δημοκρατίας.
Τόσο οξύμορο και όμως αληθινό!!
Μη βιάζεσαι όμως. Θυμίσου και την προηγούμενη φορά, που σου το είχε πει η Σοφια και βγηκε αληθινή. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που σπεύδουν να απαντήσουν πρώτοι κατέχουν και το ...πλειοψηφικό πακέτο του φόρουμ, όυτε αντιπροσωπεύουν το μέσο όρο του γενικού πληθυσμού.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι υπονοείς ακριβώς ?
Θα σου ήμουν υπόχρεος....
Τώρα τελευταία άλλα διαβάζω κι ακούω κι άλλα καταλαβαίνω, οπότε αν δεν είμαι σε πρώιμο στάδιο altzheimer , θα ήθελα να κάνεις κάπως πιο σαφή τη παρέμβαση σου...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 12:19 #43
Τι θέλεις να εξηγήσω?
Την βία στο όνομα της Δημοκρατίας ή αυτούς που σπέύδουν πρώτοι?
10-06-2009, 12:19 #44
.............................
. Δεν αισθάνθηκα ότι κάποιος με κατάλαβε. Αντίθετα ένιωσα ότι μου επιτίθενται και με κρίνουν χωρίς να με καταλαβαίνουν.
.........................
Για ποιο λόγο να εμπλακώ σε διάλογο όταν οι συνομιλητές δεν σέβονται τις απόψεις μου? Δεν με ενοχλεί η διαφωνία, με ενοχλεί η βία και η \"χυδαιότητα\". !
Οπως και στο προηγούμενο θέμα σου. Δεν άκουσα από σένα ούτε ένα μικρό ευχαριστώ. Θα μου πεις , θα άλλαζε κάτι? Σίγουρα οχι. Τα ίδια θα πίστευα είτε έλεγες το ευχαριστώ είτε όχι. Αλλά, επειδή τώρα το επανέλαβες με τον dreamer, είπα να σου θέσω το θέμα, να δώ πως θα απαντήσεις. Εσύ μπορεί α ενδιαφέρεσαι για την ψυχολογία του ψηφοφόρου αλλά μου δημιούργησες την απορία τι συμβαίνει με την ...χαρά του ψυχολόγου!
:o[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 12:21 #45
Τι θέλεις να εξηγήσω?
Την βία στο όνομα της Δημοκρατίας ή αυτούς που σπέύδουν πρώτοι?
Για το δεύτερο πες μου , που τυχαινει και να με αφορά..
Αν θέλεις βέβαια...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία