Η ψυχολογία του πολιτικού και του ψηφοφόρου - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 106
  1. #61
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,243
    ..Κατ\'αρχάς ...έχω ξεραθεί στα γέλια!!!
    ΧΑχαχα! η ψυχολογία του Αδωνη Γεωργιάδη!
    Από τα γέλια δεν μπορώ να γράψω!!!

    Σαμπ σε φαντάζομαι λίγο πιο σοβαρό από ότι είμαι εγώ να εκπλήσσεσαι με την ψυχολογία του Αδωνη, με ...γουρλωμένα μάτια. Χαχα, ο Αδωνης στο ανάκλιντρο και ο Σαμπ να κάνει πολιτική συζήτηση με τον Νικήτα!!!

  2. #62
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Greece
    Posts
    23
    Στην επικοινωνία δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό που λέμε όσο ο τρόπος που το λέμε. Το μη λεκτικό-νοηματικό κομάτι του επικοινωνιακού μηνύματος είναι πιο σημαντικό από το λεκτικό.
    Ο συνομιλητής μας, ενδιαφέρεται κυρίως να νιώσει ότι:
    1. Tον σεβόμαστε και τον αποδεχόμαστε ως άνθρωπο ανεξάρτητα από τις απόψεις του και τις αδυναμίες του.
    2. Καταλαβαίνουμε αυτό που θέλει να πει.
    3. Συμφωνούμε μαζί του.
    Το πρώτο κομάτι που αφορά στην αποδοχή είναι το πιο σημαντικό. Διότι η ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή είναι συνυφασμένη με την αγάπη και την ασφάλεια οι οποίες είναι ανάγκες πρωτογενείς.
    Στην καθημερινή μας επικοινωνία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα λεκτικά-νοηματικά μηνύματα της επικοινωνίας και παραμελούμε τη σημασία της αποδοχής και της αγάπης. Κατά συνέπεια βιώνουμε συχνά τη σύγκρουση και την ματαίωση στις σχέσεις μας. Νομίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία η άποψη που θα εκφράσουμε. Επιδιώκουμε να πείσουμε τον άλλο ότι έχουμε δίκιο και ότι η δική μας γνώμη είναι η σωστή ενώ του συνομιλητή μας λάθος. Ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα καμιά γνώμη ή άποψη δεν είναι απόλυτα σωστή και καμιά δεν είναι απόλυτα λάθος. Όλες οι απόψεις θεμελιώνονται σε κάποια βάση. Αν η βάση αυτή δεν είναι λογική ίσως είναι συναισθηματική. Ίσως προέρχεται από συνειδητές ή υποσυνείδητες ανάγκες, ανασφάλειες, φόβους ή προσδοκίες του συνομιλητή μας. Ακόμη και η παραληρηματική έκφραση ενός σοβαρά ψυχικά ασθενή έχει το νόημα και τη σημασία της. Το παραλήρημα φαίνεται τρελό και ανόητο μόνο σε αυτόν που δεν έχει την ικανότητα να το αποκωδικοποιήσει. Για τον ειδικό ψυχικής υγείας όμως όλες οι ιδέες όσο τρελές και αν φαίνονται κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα. Με σεβασμό στο πρόσωπο του ασθενή και με πρόθεση αποδοχής και αγάπης προσπαθεί να ανακαλύψει τρόπους για να τον βοηθήσει.
    Στις καθημερινές μας σχέσεις συνήθως δεν έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενείς. Όλοι οι άνθρωποι όμως αισθάνονται την ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί και να αγαπηθούν. Ο σεβασμός και η αγάπη είναι τα κλειδιά της επικοινωνίας με τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε τον άλλο. Αυτή είναι άλλωστε και η ετυμολογική σημασία του ρήματος κατα-λαβαίνω. Σημαίνω ότι λαβαίνω τον συνομιλητή μου. Έρχομαι κοντά του, τον παίρνω μέσα μου, τον αγκαλιάζω και τον ενσαρκώνω στη ζωή μου. Αυτό είναι το κοντά και το μαζί ... η ενότητα μέσα στην αγάπη.
    Μέσα στον βιωματικό-επικοινωνιακό ορίζοντα της αγάπης ο άλλος νιώθει άνετα, αισθάνεται σαν να επέστρεψε στο σπίτι του. Αισθάνεται άνεση και ασφάλεια και τολμά να ξεκλειδώσει τα αισθήματά του, να αποκαλύψει βαθύτερες πτυχές του εαυτού του, να επεκτείνει τους προβληματισμούς του.
    Χωρίς την αγάπη η επικοινωνία εκπίπτει σε αγχώδη διαμάχη. Όταν προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε τον άλλο και να αναιρέσουμε τις απόψεις του τον σπρώχνουμε να περιχαρακωθεί και να αμυνθεί. Όταν επιδιώκουμε να αλλάξουμε με το ζόρι τον τρόπο που ερμηνεύει τον εαυτό του, τους άλλους και την πραγματικότητα διαστρέφουμε την επικοινωνία σε πόλεμο.
    Ο πόλεμος δεν είναι επικοινωνία αλλά αποξένωση. Ίσως είναι αναπόφευκτη τακτική σε ένα πρώιμο στάδιο της προσωπικής μας πορείας. Αλίμονο όμως αν με το πέρασμα των χρόνων δεν μυηθούμε στην τέχνη της αγάπης.

  3. #63
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,243
    ....Διαστρέφουμε την επικοινωνία σε πόλεμο.
    Πολύ εύστοχη παρατήρηση.
    Ομως, αγαπητέ Νικήτα, για κάποιο λόγο δεν σε αντιλαμβάνονται τα πλήθη....
    Εσύ πού το αποδίδεις?
    Γιατί τους εξοργίζεις τόσο? Με ενδιαφέρει η γνώμη σου μιας και το έχεις σπουδάσει το θέμα. (Αντίθετα δεν με ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη σου στα πολιτικά ή στα θρησκευτικά)

  4. #64
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    128
    Λοιπόν, διάβασα και τα προηγούμενα θέματα του θεματοθέτη....

    Νικήτα, συμβαίνουν τα εξής περίεργα πράγματα:

    Είσαι ο μόνος στο forum που εκφράζει τις απόψεις του επώνυμα. Υπογράφεις με το πραγματικό σου όνομα και μας παραπέμπεις συνεχώς σε κάποιο site στο οποίο υπάρχουν τηλεοπτικές - ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σου (αν είσαι αυτός που ισχυρίζεσαι τελικά) κτλ.

    Δεν κάνεις πράγματι διάλογο, γιατί σου ασκείται \"βία\" όπως ισχυρίζεσαι, αλλά εξακολουθείς να συμμετέχεις στην συζήτηση σαν να έχεις έτοιμα τα κείμενα και τα ποστάρεις -τα οποία μου φαίνονται και αξιόλογα, αν θέλεις την γνώμη μου, όπως και το site το οποίο μας παραπέμπεις.

    Αν δεν το κάνεις τελικά γιατί θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητα του site ή μήπως τσιμπήσεις κανένα πελάτη, τότε μήπως αναζητάς επικριτές για να μυηθείς στην τέχνη της αγάπης;

  5. #65
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by sabb
    για όσα μύρια κακά συμβαίνουν στη διαχείριση του τόπου, φταίνε οι πολίτες ?

    Ο θύτης γίνεται θύμα και το θύμα θύτης ?


    .................
    Οι ψηφοφόροι έχουν ευθύνη για το ποιον εκλέγουν να διαχειριστεί τις τύχες τους.
    Αν όλοι αυτοί που τους εμπιστεύεται ο λαός με την ετυμηγορία του, τελικά είναι σκάρτοι, ψεύτες, δολοπλόκοι, απατεώνες, δεν μπορεί να ευθύνεται για την παραπλάνηση του..

    Σε μια παραλάνηση, την απόλυτη ευθύνη έχει πάντα ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝ και όχι ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ..

    Μην τρελαθούμε κιόλας...
    Δεν μπορώ και δεν θα κάνω τον διαχωρισμό σε πολίτες θύματα και πολιτικούς θύτες.

    Γιατί απλούστατα, δεν είναι έτσι.

    Στα πλαίσια μιας πολιτείας, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι έχουν αμφότεροι ευθύνη για τα κακώς κείμενα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

    Φυσικά και άλλου είδους ευθύνη είναι η μία, άλλου είδους ευθύνη είναι η άλλη.

    Ευθύνη φέρει ο πολιτικός που δρα ατομικιστικά.
    Ευθύνη φέρει κι ο ψηφοφόρος που ψηφίζει με κριτήρια ατομικιστικά.

    Ευθύνη φέρει ο ψηφοφόρος για την μη συνειδητοποιημένη πολιτικά ψήφο του,
    ευθύνη και ο πολιτικός για την μη συνειδητοποίηση της ευθύνης που απορρέει από την εκλογή του.

    Αν φυσικά αναρωτηθούμε, ποιός θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή προς την βελτίωση των πραγμάτων?

    Η προσωπική μου απάντηση είναι η εξής.

    Σίγουρα, οι κατέχοντες τα ηνία της εξουσίας και οι διοικούντες, έχουν την ευχέρεια να λάβουν δραστικό ρόλο σε σχέση με την εξυγίανση.

    Ωστόσο, θα ήταν ποτέ εφικτή η απόπειρα κοινωνικοπολιτικής εξυγίανσης και εξύψωσης της πολιτείας απο μεριάς της ηγεσίας, χωρίς το κατάλληλο υπόβαθρο σε επίπεδο κοινωνίας, ανθρώπων, πολιτών?
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  6. #66
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by Νικήτας
    Νομίζω ότι σε μια κοινωνία ώριμων και καλλιεργημένων ανθρώπων οι πολιτικοί θα χρησιμοποιούσαν άλλη γλώσσα και άλλα μέσα για να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους ψηφίσουν.
    Οι τακτικές που εφαρμόζουν εξαρτώνται κάθε φορά από το target group το οποίο προσπαθούν να πείσουν.

    Έτσι προωθούνται οι ιδεολογίες, έτσι προωθούνται και τα προϊόντα. Η διαφήμιση και η προπαγάνδα ακολουθούν τους ίδιους νόμους.
    Νομίζω οτι καταλήγουμε στο προαιώνιο ερώτημα,
    ποιός έκανε πρώτος ποιόν?
    Η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα?

    Οι πολιτικοί προωθούν πολιτικές.
    Οι διαφημιστές προωθούν προιόντα.
    Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα.

    Στην πρώτη περίπτωση, οι επιλογές είναι περιορισμένες.
    Αυτά είναι τα κόμματα, διαλέξτε και λάβετε.
    Η αντιπροσωπευτικότητα δεν είναι διασφαλισμένη για μια σεβαστη μερίδα της σκεπτόμενης και προβληματιζόμενης μονάδας της κοινωνίας.

    Οπότε, φίλε Νικήτα, το να χρησιμοποιείς σαν κριτήριο/ δείκτη της ποιότητας ενός λαού, το ποιά ηγεσία επιλέγει, είναι κατά τη γνώμη μου άστοχο.

    Διότι οι επιλογές των πολιτών γίνονται στα πλαίσια ορισμένου εκλογικού συστήματος, κομματικού υποβάθρου, ιδιαίτερων ψυχολογικών φορτίσεων και παρορμήσεων καθώς και ιστορικών κινητοποιήσεων ( συναισθηματικά χρωματισμένες επιλογές).

    Δεν πρόκειται για την επιλογή ενός προιόντος ανάμεσα σε πολλά.

    Οπότε, ναι μεν, και οι πολίτες δεν είναι αμέτοχοι των ευθυνών τους για τα κοινώς κακά κείμενα της πολιτείας,
    ας μην παρουσιάζουμε όμως τους πολιτικούς σαν τα καημένα θύματα των πρώτων, διότι σίγουρα, σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης βαραίνει την δική τους πλάτη.


    Πάντως οι δύο αυτοί κύκλοι, των πολιτών και των πολιτικών, αλληλοτροφοδοτούνται.
    Διαπλέκονται και αλληλοκαθορίζονται, όσον αφορά την ποιότητά τους.

    Το θέμα είναι απο πού μπορεί να έρθει μια επιρροή που θα σπάσει τον φαύλο κύκλο ( της διαφθοράς σε πολιτικό και ατομικό επίπεδο) ?

    Ιστορικά, πιστεύω οτι έχει έρθει και εκ των άνω και εκ των πολιτών.

    Και απο την μεριά της ικανής ηγεσίας, και απο εκείνη του επαναστατημένου και επανασυνειδητοποιημένου λαού.

    Πάντως η επιρροή συνήθως προυποθέτει την αφύπνιση, την καλλιέργεια και την παιδεία, καθώς και ένα πλήθος κοινωνικοπολιτικών αλλαγών των συνθηκών που ωθεί σε νέες εξελίξεις.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  7. #67
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Σωστά όλα αυτά που λες weird, καμία αντίρρηση...
    Το θέμα ωστόσο αφορά τους πολιτικούς και τα κριτήρια με τα οποία αυτοί χρησιμοποιούν το ψέμμα και την υποκρισία στο πολιτικό τους λόγο σε σχέση με το target group (πολίτες) , ενώ κατά τον θεματοθέτη κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις τους, εξ αντικειμένου οι προθέσεις των πολιτικών είναι καλές, αγνές, ανιδιοτελείς...
    Στη παραπάνω διατύπωση διαφωνώ πλήρως...
    Εκατοντάδες παραδείγματα στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, αποδεικνύουν πως οι πολιτικοί σε βάθος χρόνου πλην των εξαιρέσεων βέβαια που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν επέλεξαν να εμπλακούν με τα κοινά από αγάπη για τον πολίτη αλλά με γνώμονα την κοινωνική καταξίωση και προβολή και φυσικά το προσωπικό όφελος σε πλούτο.
    Παλιότερα δεν ήταν απόλυτα έτσι τα πράγματα, υπήρχε περισσότερο συναίσθημα στην πολιτική και κάποιοι από εκείνους που την εφάρμοσαν, φυσικά και εξαιρούνται από το ομαδόν τσουβάλιασμα. Σήμερα και κυρίως στη τελευταία 20ετία, το κακό παράγινε με τα σκάνδαλα,την αναξιοπιστία, την υποκρισία, την εντύπωση πως δεν κυβερνούν οι άξοι για να δείξουν την αξιοσύνη τους, αλλά οι επιδέξιοι - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...

    Που σε τελική ανάλυση αν θέλεις, δεν είναι και τόσο επιδέξιοι - γιατί αν ήταν θα κλέβαν με την ησυχία τους και κανείς δεν θα τους έπαιρνε χαμπάρι...
    Σ\' αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση...
    Παρακολουθώντας τα πόθεν έσχες των πολιτικών, κάνουν εντύπωση τα περιουσιακά στοιχεία κάποιων που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και που δεν δικαιολογούνται με την βουλευτική αποζημίωση. Το σπουδαιότερο είναι πως τα περισσότερα περιουσιακά τους στοιχεία είναι στο όνομα της συζύγου. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως όλοι αυτοί οι ευπατρίδηδες απέκτησαν ό,τι απέκτησαν με μόνη τη βουλευτική αποζημίωση ή όλοι τους παντρεύτηκαν συζύγους με περιουσία. Οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες μου επιφέρουν πολλά περισσότερα απ\' όσα κερδίζει ένας βουλευτής ετησίως , και παρ\' όλα αυτά , δεδομένου πως ό,τι περισσεύει επανεπενδύεται, μετά από 25 χρόνια παρουσίας μου στην αγορά, η περιουσία μου είναι ένα σπίτι , ένα εξοχικό, ένα αυτοκίνητο και μερικά χρήματα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου. Ούτε στρέμματα, ούτε οικόπεδα, ούτε βίλες, ούτε ομόλογα , ούτε καταθέσεις σε συνάλλαγμα και φυσικά όχι σε off shore εταιρείες...
    Προφανώς δεν είμαι όσο επιδέξιος πρέπει....

    Τέλος, δεν καταλαβαίνω που εστιάζεται η διαφωνία σου weird καθώς κι εκείνη της nature, από τη στιγμή που έχω ευθύς εξ αρχής πει πως οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους, αλίμονο αν αν τους θεωρούσαμε άμοιρους ευθυνών. Στο θέμα της παραπλάνησης των πολιτών, οι επιτήδειοι πολιτικοί φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη. Οι πολίτες φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της εκ νέου κι εκ νέου παραπλάνησης τους, στο όνομα του προσωπικού τους οφέλους κι όχι βέβαια της ιδεολογικής τους ταυτότητας.
    Όσον αφορά για το επίπεδο της κοινωνίας και των πολιτών προτιμώ να μη το σχολιάσω.
    Όταν εκατομμύρια εκατομμυρίων κονδύλια από την ΕΕ, κατασπαταλήθηκαν από τους επαϊοντες αντί να γίνουν σχολεία, δρόμοι, νοσοκομεία και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις ρημάζουν άχρηστες , δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για το ΓΙΑΤΙ οι έλληνες δεν έχουν ποιότητα σαν εκλογικό σώμα - άρα και το κατάλληλο υπόβαθρο για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής...

    Εκτός κι αν μιλάμε για τη Δανία κι όχι για τη ψωροκώσταινα...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  8. #68
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2,337
    Edit: Σβήνω το μήνυμα μου καθώς το θεωρώ απαράδεκτο να μιλάμε για πολιτική σε ένα φορουμ ψυχολογίας (πόσο μάλλον να έχουμε ένα θέμα που αφορά μόνο την πολιτική).

    ΥΓ: Βάλτε και λίγο χιούμορ γιατί βάρυνε κάπως η συζήτηση..

  9. #69
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    εγω βλεπω στην ελληνικη κοινωνια μια νεα στροφη.
    Βλεπω οτι σταματησε η ανευ ορων παροχη εμπιστοσυνης στα 2 μεγαλα κομματα.
    Το κομματι που απειχε, το εκανε συνειδητα στο μεγαλυτερο του ποσοστο.
    Δεν δινει πλεον λευκη επιταγη.

    Την ολη εξελιξη την θεωρω θετικη, η τουλαχιστον καλυτερη απο οτι ισχυε μεχρι χθες.
    Το επομενο βημα ειναι οι απαγοητευμενοι πολιτες να γινουν ενεργοι πολιτες και οχι απλως απαγοητευμενοι.



    Πιστευω οτι εχουμε λογους να υπαρχει ελπιδα,
    οχι βεβαια απο τους πολιτικους και τις πολιτικες που ξερουμε.

  10. #70
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Originally posted by vince
    Edit: Σβήνω το μήνυμα μου καθώς το θεωρώ απαράδεκτο να μιλάμε για πολιτική σε ένα φορουμ ψυχολογίας (πόσο μάλλον να έχουμε ένα θέμα που αφορά μόνο την πολιτική).

    ΥΓ: Βάλτε και λίγο χιούμορ γιατί βάρυνε κάπως η συζήτηση..
    Επειδή φίλε μου vince έχει ξανάρθει στην επιφάνεια το ζήτημα της θεματολογίας, επίτρεψε μου να μη μπορώ να κατανοήσω το γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για πολιτική σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας...
    Αν το θέλεις κι έτσι, πιστεύω πως τα πάντα εξαρτώνται κι έχουν άμεση σχέση με την πολιτική.

    Αν η θεματολογία είναι συγκεκριμένη και περιστρέφεται μόνο γύρω από ψυχικές ασθένειες και προβλήματα, εγώ τουλάχιστον δεν θα ειχα κανένα απολύτως αντικείμενο ενασχόλησης , παρόλο που προσπαθώ να συμμετάσχω και σε θρέντς υποστήριξης.

    Μ\' αυτή την έννοια και παρότι διαφωνώ με τον Νικήτα, συμμετείχα με καλή διάθεση στο θέμα που άνοιξε και με καλή διάθεση θα συμμετάσχω όπου νομίζω πως κάποιο θέμα μπορεί να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  11. #71
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by vince
    Edit: Σβήνω το μήνυμα μου καθώς το θεωρώ απαράδεκτο να μιλάμε για πολιτική σε ένα φορουμ ψυχολογίας (πόσο μάλλον να έχουμε ένα θέμα που αφορά μόνο την πολιτική).

    ΥΓ: Βάλτε και λίγο χιούμορ γιατί βάρυνε κάπως η συζήτηση..

    δεν εχεις και αδικο,
    η πολιτικη ειναι ενα θεμα αψυχολογητο,
    οποτε........

  12. #72
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,243
    Originally posted by vince
    Edit: Σβήνω το μήνυμα μου καθώς το θεωρώ απαράδεκτο να μιλάμε για πολιτική σε ένα φορουμ ψυχολογίας (πόσο μάλλον να έχουμε ένα θέμα που αφορά μόνο την πολιτική).

    ΥΓ: Βάλτε και λίγο χιούμορ γιατί βάρυνε κάπως η συζήτηση..
    Vince, σε κάποιο διάλειμμά μου, πρόλαβα να διαβάσω το κειμενάκι σου. Δεν το θυμάμαι ακριβώς, θυμάμαι όμως ότι είχα σκεφτεί: χμ... εύστοχο.
    Ηθελα να σου το πω εστω και αν άλλαξες γνώμη....

    Τώρα ο λόγος για τον οποίο άλλαξες γνώμη είναι σεβαστός από μένα. Αλλωστε πρόσφατα είχα θέσει και τη σχετική μου άποψη λέγοντας χαρακτηριστικά: άλλο ιδεολογία και άλλο ψυχολογία.
    Το να μετατρέπουμε την ιδεολογία μας σε φραγμό για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, είναι κάτι που με απασχολεί γενικά. Ισως το αναλύσω αργότερα, όταν μπορέσω...
    Πάντως το χιούμορ δεν έλειψε. Οπως είδες χτες πόνεσε η κοιλιά μου από τα γέλια όταν φτάσαμε να μιλάμε για την ψυχολογία του κλέφτη :) και για τα παιδικά χρόνια του Αδωνη :)

  13. #73
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    128
    Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος
    στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο
    κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
    - \"Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον
    Παράδεισο;\" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
    - \"Δεν είμαι σίγουρη.\"
    - \"Τότε\", λέει ο Άγιος Πέτρος, \"θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην
    Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.\"
    Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει
    όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να
    ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες
    και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο
    Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα
    και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.
    Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την
    πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
    Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι
    έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι
    μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που
    ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και
    πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος
    Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη.
    Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
    - \"Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι
    φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.\"
    Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
    Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με
    αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα
    και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα
    κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και
    τον ρωτά:
    - \"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.\"
    Και ο Διάβολος της απαντά:

    Τότε φιλενάδα είχαμε προεκλογική εκστρατεία,
    σήμερα μας ψήφισες!!!

  14. #74
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Originally posted by dreamer
    Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος
    στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο
    κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
    - \"Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον
    Παράδεισο;\" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
    - \"Δεν είμαι σίγουρη.\"
    - \"Τότε\", λέει ο Άγιος Πέτρος, \"θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην
    Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.\"
    Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει
    όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να
    ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες
    και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο
    Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα
    και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.
    Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την
    πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
    Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι
    έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι
    μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που
    ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και
    πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος
    Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη.
    Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
    - \"Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι
    φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.\"
    Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
    Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με
    αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα
    και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα
    κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και
    τον ρωτά:
    - \"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.\"
    Και ο Διάβολος της απαντά:

    Τότε φιλενάδα είχαμε προεκλογική εκστρατεία,
    σήμερα μας ψήφισες!!!
    Νομίζω πως μ\' ένα ανέκδοτο, ειπώθηκε όλη η ουσία του θρέντ...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  15. #75
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    Originally posted by nature
    Το να μετατρέπουμε την ιδεολογία μας σε φραγμό για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, είναι κάτι που με απασχολεί γενικά.
    Ξερεις Nature πιστεύω πολυ πώς η διαφορετικη ιδεολογια μπορει να αποτελεσει φραγμο για περαιτερω επικοινωνια. Κ οταν η καθε ιδεολογια υποστηριζεται κ απο τον τροπο ζωης του καθενος τοτε δεν ειναι κ περιεργο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •