Results 46 to 60 of 106
-
10-06-2009, 12:23 #46
Αχ Βρε Σαμπ, διάβασε καλύτερα. Αργά και με πνεύμα κατανόησης....Λειτουργείς τόσο παρορμητικά... σαν να σε χτυπάει ελατήριο..
- 10-06-2009, 12:26 #47
..Τι να σου πω ρε nature, μπορεί να πάσχω από νοητική καθυστέρηση και να μη μπορώ να σε \"πιάσω\", βλέπεις ταυτίζομαι πιο πολύ με τους πληβείους παρά με τους \"άριστους\"..
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 12:56 #48
Originally posted by sabb
..Τι να σου πω ρε nature, μπορεί να πάσχω από νοητική καθυστέρηση και να μη μπορώ να σε \"πιάσω\", βλέπεις ταυτίζομαι πιο πολύ με τους πληβείους παρά με τους \"άριστους\"..
Το \"παρορμητικά\" που ίσως δεν εννόησες το είπα για το βιαστικό σου σχόλιο σχετικά με τη \"χαρά του ψυχολόγου\" που αναρωτήθηκα που είναι. Και το θεώρησα βιαστικό γιατί 1ον είχα κάνει σαφές στο ίδιο κείμενο ότι είτε ο Νικήτας πει ευχαριστώ είτε δεν πει η άποψή μου και η ανάλυσή μου θα ήταν ίδιες. Και 2ον γιατί πιστεύω πως αν διάβαζες πιο προσεχτικά θα το καταννοόυσες και μόνος σου χωρίς την διευκρίνισή μου.
Οσο για την άλλη σου ερώτηση τι εννοώ για αυτούς που σπέύδουν πρώτοι, ευτυχώς που δεν ζητάς διευκρίνιση για την βία στο όνομα της Δημοκρατίας. Γιατί εκεί η γνώμη μου θα πονούσε αρκετούς (παρά τη θέλησή μου φυσικά). Τέλος πάντων ευτυχώς στο θέμα αυτό δεν ζητάς διευκρίνηση. Εκεί είσαι σίγουρος ότι αυτή η βία που αναφέρω, δεν υπάρχει.... Τόσο βολικό για όλους!!! Πραγματικά ευτυχώς!
Ερχόμαστε σ\'αυτό που τελικά σε ενδιαφέρει. Τι εννοώ λέγοντας ότι αυτοί που σπεύδουν πρώτοι δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του γενικού πληθυσμού. Εννοώ αυτό που πραγματικά λένε οι λέξεις. Την απλή στατιστική. Ο Νικήτας βγάζει ένα συμπέρασμα από ένα αριθμό ατόμων που δεν είναι στατιστικά σημαντικό για να οδηγήσει σε ακριβές συμπέρασμα. Το φόρουμ έχει κάποιες χιλιάδες μέλη και δεν μπορεί να βγάζει ακριβή συμπεράσματα με τις απαντήσεις ή τις τοποθετήσεις 5-6 μελών και μάλιστα αυτών που ήταν διαθέσιμα τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα.
Επλίζω να κατατόπισα.
10-06-2009, 15:35 #49
Ψυχολογία πολιτικού- ψηφοφόρου.
Πιστεύω πως πολλοί από τους προλαλήσαντες, βιάστηκαν κάτω από το πρίσμα του κλίματος απαξίωσης που (δικαίως κατά τη γνώμη μου) υπάρχει για τους πολιτικούς στη χώρα μας, να θεωρήσουν πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι μόνο κλέφτες και πως ΟΛΟΙ οι ψηφοφόροι είναι περήφανα γηρατειά, υπεύθυνα νιάτα, αγωνιζόμενοι εργάτες, κλπ.
Επιθυμώ εδώ, να αναλύσω την βιαστική αντιμετώπιση του θέματος για το κομμάτι που αφορά τους πολιτικούς.
Οσον αφορά τους πολιτικούς, το ότι οι περισσότεροι (ή έστω όλοι αν έτσι θέλετε) αποδείχθηκαν κλέφτες, αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη σας ότι δεν έχουν άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά?
Η για να το πω αλλιώς.
Οι κλέφτες δεν πάνε ποτέ στον ψυχολόγο ή στον ψυχαναλυτή?
Οι κλέφτες δεν έχουν και αυτοί συναισθήματα ανθρώπινα όπως και οι έντιμοι?
Ποιος το είπε αυτό?
Το μίσος, η ζήλια, ο ανταγωνισμός, η αγάπη, ο φόβος, η εκδικητικότητα, ο θυμός, ο μιμητισμός, η ανάγκη για επιβολή, ανάγκη για ψευδαίσθηση, ανάγκη για ωραιοποίηση εαυτού, άρνηση αποδοχής,…κλπ, δεν είναι πανανθρώπινα συναισθήματα? Εξαιρούνται οι κλέφτες? Oι κλέφτες ακόμη δεν έχουν αδέλφια, και σχέσεις πιθανόν προβλήματικές με αυτά ανάλογα με άλλες παραμέτρους? Οι κλέφτες δεν αναπτύσσουν οιδιπόδια ή οποιαδήποτε άλλη προβληματική σχέση με τους γονείς τους? Η μήπως οι κλέφτες είναι εξωγήινοι που δεν έχουν ούτε γονείς?
Τα γραφεία των ψυχολόγων και ψυχαναλυτών έχουν σίγουρα υποχρεωτικά και αποκλειστικά μόνον έντιμους πελάτες?
Αν κάποιος έχει κλέψει, δεν δικαιούται ψυχανάλυσης?
Οποίο παράλογο συμπέρασμα!!!
Η γνώμη μου είναι πως αυτή την υπαρκτή ψυχολογία του πολιτικού ήθελε να αναλύσει ο Νικήτας και όχι το αν ο κάθε πολιτικός είναι καλός ή κακός, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Ας μας το ξεδιαλύνει καλύτερα ο ίδιος, εγώ πάντως αυτά καταλαβαίνω ακούγοντας «ψυχολογία του πολιτικού» και φυσικά δεν θυμώνω με την προσέγγιση του Νικήτα (τη γραπτή γιατί δεν μπήκα στον κόπο να ακούσω τα αποσπάσματα που δίνει σε λινκς).
Ελπίζω να σας απέδειξα πώς η προκατάληψη μπορεί να οδηγήσει σε πλάνη και παράλογα συμπεράσματα.
10-06-2009, 15:45 #50
Originally posted by nature
Το \"παρορμητικά\" που ίσως δεν εννόησες το είπα για το βιαστικό σου σχόλιο σχετικά με τη \"χαρά του ψυχολόγου\" που αναρωτήθηκα που είναι. Και το θεώρησα βιαστικό γιατί 1ον είχα κάνει σαφές στο ίδιο κείμενο ότι είτε ο Νικήτας πει ευχαριστώ είτε δεν πει η άποψή μου και η ανάλυσή μου θα ήταν ίδιες. Και 2ον γιατί πιστεύω πως αν διάβαζες πιο προσεχτικά θα το καταννοόυσες και μόνος σου χωρίς την διευκρίνισή μου.
Οσο για την άλλη σου ερώτηση τι εννοώ για αυτούς που σπέύδουν πρώτοι, ευτυχώς που δεν ζητάς διευκρίνιση για την βία στο όνομα της Δημοκρατίας. Γιατί εκεί η γνώμη μου θα πονούσε αρκετούς (παρά τη θέλησή μου φυσικά). Τέλος πάντων ευτυχώς στο θέμα αυτό δεν ζητάς διευκρίνηση. Εκεί είσαι σίγουρος ότι αυτή η βία που αναφέρω, δεν υπάρχει.... Τόσο βολικό για όλους!!! Πραγματικά ευτυχώς!
Ερχόμαστε σ\'αυτό που τελικά σε ενδιαφέρει. Τι εννοώ λέγοντας ότι αυτοί που σπεύδουν πρώτοι δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του γενικού πληθυσμού. Εννοώ αυτό που πραγματικά λένε οι λέξεις. Την απλή στατιστική. Ο Νικήτας βγάζει ένα συμπέρασμα από ένα αριθμό ατόμων που δεν είναι στατιστικά σημαντικό για να οδηγήσει σε ακριβές συμπέρασμα. Το φόρουμ έχει κάποιες χιλιάδες μέλη και δεν μπορεί να βγάζει ακριβή συμπεράσματα με τις απαντήσεις ή τις τοποθετήσεις 5-6 μελών και μάλιστα αυτών που ήταν διαθέσιμα τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα.
Επλίζω να κατατόπισα.
Αν δεν σου κάνει κόπο, θα ήμουν ευτυχής αν θα ήθελες να το αναλύσεις, όχι τόσο από περιέργεια , αλλά χάριν του διαλόγου - έστω κι αν ενδεχομένως είμαι ανάμεσα σ\' εκείνους που εσύ θεωρείς πως θα \"πονέσουν\" από την τοποθέτηση σου...
Να διευκρινήσω κάτι - αγνοώντας τα περί χαράς του ψυχολόγου που δεν μ\' ενδιαφέρει κατά πόσο κι αν χαίρεται ένας ψυχολόγος, όταν οι άλλοι του αποτίουν φόρο τιμής για μια αρλούμπα που πέταξε σαν πολιτικό όν κι όχι σαν ψυχολόγος, εφόσον εγώ τον αντιμετωπίζω σαν αντίλογο σε μια συζήτηση κι όχι με την επαγγελματική του ιδιότητα :
- Τελικά συμφωνείς με τη δική μου τοποθέτηση για τους πολιτικούς (όπως με παρέμβαση σου εξέφρασες αρχικά, διαφωνώντας για τον ρόλο των πολιτών ωστόσο) ή συμφωνείς με τον Νικήτα που αναγνωρίζει την καλή θέληση των πολιτικών να υπηρετήσουν την πατρίδα τους ?
Σ\' αυτό θα ήθελα μια σαφή διευκρίνηση, γιατί με μπέρδεψες λιγάκι..
Το ήξεις αφήξεις στους 36 βαθμούς κελσίου με αποδιοργανώνει εντελώς..
Μάλλον είναι θέμα ηλικίας - αν και αντιμετωπίζω το φαινόμενο με καλή διάθεση.
Τέλος, όσον αφορά το να εξάγουμε συμπεράσματα στο αντικείμενο προβληματισμού του Νικήτα κάνοντας exit poll σε σταθμισμένο δείγμα χιλιάδων ατόμων, γιατί όσοι απάντησαν χάνοντας το χρόνο τους είναι μειοψηφία και σταγόνα στον ωκεανό - άρα καλά θα κάνουμε να τους απαξιώσουμε για να μη στενοχωρηθεί ο Νικήτας - είναι από τ\' άγραφα !!
Επειδή είμαι σε μια ηλικία που βιολογικά χάνω μερικά εκατομμύρια εγκεφαλικών κυττάρων σε καθημερινή βάση, θα ήθελα να διορθώσεις τη τοποθέτηση σου για χάρη όλων αυτών των κυττάρων μου που πέσαν στο βωμό της διανόησης , προσπαθώντας να συμμετέχω στο αντικείμενο προβληματισμού του θεματοθέτη.
Είναι εξ αντικειμένου, απαράδεκτο να θέτει κάποιος ένα θέμα, κι όλοι οι υπόλοιποι να είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 15:52 #51
Πιστεύω πως πολλοί από τους προλαλήσαντες, βιάστηκαν κάτω από το πρίσμα του κλίματος απαξίωσης που (δικαίως κατά τη γνώμη μου) υπάρχει για τους πολιτικούς στη χώρα μας, να θεωρήσουν πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι μόνο κλέφτες και πως ΟΛΟΙ οι ψηφοφόροι είναι περήφανα γηρατειά, υπεύθυνα νιάτα, αγωνιζόμενοι εργάτες, κλπ.
Επιθυμώ εδώ, να αναλύσω την βιαστική αντιμετώπιση του θέματος για το κομμάτι που αφορά τους πολιτικούς.
Οσον αφορά τους πολιτικούς, το ότι οι περισσότεροι (ή έστω όλοι αν έτσι θέλετε) αποδείχθηκαν κλέφτες, αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη σας ότι δεν έχουν άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά?
Η για να το πω αλλιώς.
Ποιος το είπε αυτό?
Το μίσος, η ζήλια, ο ανταγωνισμός, η αγάπη, ο φόβος, η εκδικητικότητα, ο θυμός, ο μιμητισμός, η ανάγκη για επιβολή, ανάγκη για ψευδαίσθηση, ανάγκη για ωραιοποίηση εαυτού, άρνηση αποδοχής,…κλπ, δεν είναι πανανθρώπινα συναισθήματα? Εξαιρούνται οι κλέφτες? Oι κλέφτες ακόμη δεν έχουν αδέλφια, και σχέσεις πιθανόν προβλήματικές με αυτά ανάλογα με άλλες παραμέτρους? Οι κλέφτες δεν αναπτύσσουν οιδιπόδια ή οποιαδήποτε άλλη προβληματική σχέση με τους γονείς τους? Η μήπως οι κλέφτες είναι εξωγήινοι που δεν έχουν ούτε γονείς?
Τα γραφεία των ψυχολόγων και ψυχαναλυτών έχουν σίγουρα υποχρεωτικά και αποκλειστικά μόνον έντιμους πελάτες?
Η γνώμη μου είναι πως αυτή την υπαρκτή ψυχολογία του πολιτικού ήθελε να αναλύσει ο Νικήτας και όχι το αν ο κάθε πολιτικός είναι καλός ή κακός, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Ας μας το ξεδιαλύνει καλύτερα ο ίδιος, εγώ πάντως αυτά καταλαβαίνω ακούγοντας «ψυχολογία του πολιτικού» και φυσικά δεν θυμώνω με την προσέγγιση του Νικήτα (τη γραπτή γιατί δεν μπήκα στον κόπο να ακούσω τα αποσπάσματα που δίνει σε λινκς).
Ελπίζω να σας απέδειξα πώς η προκατάληψη μπορεί να οδηγήσει σε πλάνη και παράλογα συμπεράσματα.
10-06-2009, 15:55 #52
Η για να το πω αλλιώς.
Ποιος το είπε αυτό?
ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ , ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ...
Τα ψυχολογικά των κλεφτών δεν με αφορούν...
Αν ήταν πρόθεση του Νικήτα να μας κάνει ψυχογράφημα των πολιτικών, ας μην χαρακτήριζε τις προθέσεις τους (καλή διάθεση, πρόθεση, αγνά κριτήρια κ.ο.κ.) σε σχέση με τους πολίτες και το γιατί οι πολιτικοί φτάνουν στο σημείο να γίνονται ψεύτες και υποκριτές μια και το target group έχει τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που μόνο τέτοια συμπεριφορα΄τους πρέπει....
Προσωπικά θα προτιμούσα τον Παλαιοκώστα υυπουργό οικονομίας παρά τον Αλογοσκούφη και τον Παπαθανασίου...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 15:55 #53
Η για να το πω αλλιώς.
Ποιος το είπε αυτό?
υπαρχουν κλεφτες και \"κλεφτες\"
Υπαρχουν κλεφτες, που μπαινουν στο σπιτι μου και μου λενε οτι πεινανε και για αυτο να τους δωσω οτι λεφτα εχω,
και υπαρχουν και κλεφτες που μου λενε οτι θελουν το καλο μου και να με βοηθησουν.
Στην δευτερη περιπτωση μιλαμε για πολιτικους.
Δεν ξερω αν χρειαζονται ψυχαναλυση,
εκεινο που ξερω ειναι οτι και τον κλεφτη θελώ να μου φερεται τιμια: Αν θελει να με κλεψει να μου το λεει στα ισια.
Συνεπως ο κλεφτης που με κλεβει ενω μου λεει οτι θελει το καλο μου, το καλυτερο που εχουμε να κανουμε μαζι, ειναι να ειμαστε μακρια και αγαπημενοι και ας παει και σε ψυχολογο και σε οτι του κανει κεφι.
10-06-2009, 15:58 #54
Η για να το πω αλλιώς.
Ποιος το είπε αυτό?
Αν κάποιος έχει κλέψει, δεν δικαιούται ψυχανάλυσης?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-06-2009, 16:03 #55
Aν είσαι ικανός να ψυχαναλύσεις ΚΑΙ τον κλέφτη, τον αντιμετωπίζεις καλύτερα.
Ομοίως και τον ψεύτη.
Ομοίως και τον απατεώνα.
Και τον Ωραιοπαθή.
Και τον Χίτλερ.
Εκτός και αν αναλύουμε μόνον τους κατ εικόνα και ομοίωσιν μας ή ακόμα αυτούς που μοιάζουν στον εαυτό μας όπως θα θέμαμε να είμαστε. Δηλαδή, τους καλούς, εργατικούς, τίμιους και όμορφους.
10-06-2009, 16:14 #56
Έχουμε χάσει το μέτρο, δεν νομίζω πως ενδιαφέρουν κανέναν τα σώψυχα του Καραμανλή ή του Παπανδρέου ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού..
Όταν ο θεματοθέτης θεωρεί a priori πως οι πολιτικοί είναι άνθρωποι με καλές και αγνές προθέσεις, έχει ήδη κάνει τη διάγνωση του σαν ψυχολόγος και σου το πλασάρει σαν πολιτική άποψη...
Συγγνώμη , αλλά πάλι έχω την εντύπωση πως στράβωσε ο γιαλός...
(Μου συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία γμτ...)[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-06-2009, 16:24 #57
Aν είσαι ικανός να ψυχαναλύσεις ΚΑΙ τον κλέφτη, τον αντιμετωπίζεις καλύτερα.
Ομοίως και τον ψεύτη.
Ομοίως και τον απατεώνα.
Και τον Ωραιοπαθή.
Και τον Χίτλερ.
Εκτός και αν αναλύουμε μόνον τους κατ εικόνα και ομοίωσιν μας ή ακόμα αυτούς που μοιάζουν στον εαυτό μας όπως θα θέμαμε να είμαστε. Δηλαδή, τους καλούς, εργατικούς, τίμιους και όμορφους.
Κ κατι ακομα: αν εξαπατηθει καποιος, αν βιαστει, αν κακοποιηθει απο εναν ανθρωπο που εχει σοβαρα ψυχολογικα προβληματα, μειωνεται αυτοματως το μεγεθος του εγκληματος?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-06-2009, 16:57 #58
Έχουμε χάσει το μέτρο, δεν νομίζω πως ενδιαφέρουν κανέναν τα σώψυχα του Καραμανλή ή του Παπανδρέου ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού..
Όταν ο θεματοθέτης θεωρεί a priori πως οι πολιτικοί είναι άνθρωποι με καλές και αγνές προθέσεις, έχει ήδη κάνει τη διάγνωση του σαν ψυχολόγος και σου το πλασάρει σαν πολιτική άποψη...
Συγγνώμη , αλλά πάλι έχω την εντύπωση πως στράβωσε ο γιαλός...
(Μου συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία γμτ...)
Ισως όμως μόνο σε εμένα να συμβαίνει αυτό.
Η φιλομάθεια να είναι πάνω από την προκατάληψη.....
Ετσι άλλωστε καταλαβαίνω καλύτερα και τον εαυτό μου. :)
Τώρα αν ο θεματοθέτης μίλησε για αγνές προθέσεις των πολιτικών και διαφωνείς (όπως΄πιθανόν οι περισσότεροι και μεταξύ των οποίων και εγώ) δεν βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να εκνευριστούμε. Μπορούμε απλά να διαφωνίσουμε ή και να δανειστούμε για λίγο τη ματια του συνομιλητή και να σκεφτούμε? Είναι τρελλός? Ακόμα και αν είναι μπορεί κάποια αλήθεια να κρύβεται πίσω από τα λόγια του.
Να μπούμε λίγο και στην ψυχολογία του φορουμίστα? Πως αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη και εκ πρώτης όψεως αποκρουστική άποψη? Με φωνές? Απαξίωση? Προβολή των δικών μας απόψεων? Η ανάγκη να έχουμε ανοιχτά αυτιά και να μάθουμε από τους άλλους?
Η αλλιώς: είμαστε εδώ για να διαδίδουμε αυτά που ξέρουμε και που είναι αυτά με τα οποία θα πεθάνουμε, μιας και δεν επιθυμούμε να μάθουμε άλλα, ή είμαστε εδώ για να μαθαίνουμε? Η πρέπει να έχουμε μία χρυσή τομή?
10-06-2009, 17:11 #59
Originally posted by Sofia
Η για να το πω αλλιώς.
Ποιος το είπε αυτό?
Η παρατήρησή μου αφορούσε την άρνηση ορισμένων μελών να δεχτούν ότι και οι πολιτικοί έστω και κλέφτες διέπονται από κάποιοα ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Θεώρησα πολύ πτωχό και \"παρωπιδικό\" η όλη ανάλυση για τους πολιτικούς να παραμείνει μόνο στο επίθετο \"κλέφτες\" τη στιγμή που είχαμε στην παρέα έναν ψυχολόγο που ήθελε να κάνει μία πιο ψυχολογική ανάλυση. Ηθελα να ακούσω ψυχολογικό λόγο και ψυχολογικό αντίλογο.
Επίσης δεν μου αρέσει να κωφεύω προς νέες απόψεις έστω και αν αυτές αντίκεινται στην ιδεολογία μου. Το θεωρώ άσκηση προς την ελευθερία του νου! Είναι μία ελευθερία που δεν εξαρτάται από τους πολιτικούς όυτε από την ψήφο μας...
Εξαρτάται μόνο από τον εαυτό μας. Οσοι όμως έχουν ιδεολογικές προκαταλήψεις και δογματισμούς, αφαιρούν από τον εαυτούλη τους αυτήν την πολύτιμη ελευθερία....
10-06-2009, 17:29 #60
nature, η πρόθεση του Νικήτα δεν ήταν να κάνει ψυχογράφημα των πολιτικών, μάλλον παρανόησες κι ίσως θα ήταν σκόπιμο ν\' ακούσεις και το πεντάλεπτο ηχητικό μήνυμα για να διαμορφώσεις μια ολοκληρωμένη γνώμη . Εγώ εξέλαβα την άποψη του θεματοθέτη σαν πολιτική και αγνοώ την επαγγελματική του ιδιότητα, γιατί δεν μ\' ενδιαφέρει.
Να στο θέσω αλλιώς : Αν ο Νικήτας ήθελε να συζητήσει το ψυχολογικό προφίλ του έλληνα πολιτικού με την ιδιότητα του ψυχολόγου, ας τόκανε στο φόρουμ των ψυχολόγων κι όχι στο φόρουμ υποστήριξης.
Απλά στο φόρουμ υποστήριξης, πιθανόν να υπάρχουν κι εν δυνάμει πελάτες (..λέω εγώ τώρα...)
Σε φόρουμ υποστήριξης , σε γενικό θέμα και χωρίς ταμπέλα θεματοθέτη Νικήτας ο Ψυχολόγος, εγώ αντιλαμβάνομαι την άποψη του σαν πολιτική, ξεκάθαρη και πάνω σ\' αυτήν διαφωνώ ή συμφωνώ..
Θα ήμουν περισσότερο διαλλακτικός να συζητήσω με κάποιον πάνω σ\' ένα θέμα, αν μου έλεγε ευθύς εξ αρχής \"παιδιά εγώ είμαι ψυχολόγος και έχω την άποψη πως οι πολιτικοί είναι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα..\"
Να μπούμε στο κόπο να βάλουμε τους πολιτικούς στο ψυχοθεραπευτικό ανάκλιντρο και να σπάμε πλάκα ομαδικά με το τι θα βρούμε στη διαδικασία αναλύοντας π.χ. τα παιδικά χρόνια του Άδωνι Γεωργιάδη (..παιδί βιολί παρεπιπτόντως)...
Αντ\' αυτού κι ενώ μπήκα στη διαδικασία καλοπροαίρετα , βρήκα να παραπέμπομαι από ένα λίνκ στο άλλο, να παρακολουθώ τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αρθρογραφία γενική κι επειδή τυχαίνει ό,τι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον να το ψάχνω όσο μπορώ, κατέληξα στο συμπέρασμα που διατύπωσε δημόσια η Άρσι σε μορφή ερώτησης προς το θεματοθέτη, πριν από μένα ...
Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο..
Όλα τ\' άλλα περί ψυχολογικών προβλημάτων που μπορεί νάχει ο κλέφτης είτε πολιτικός είτε διαρρήκτης, ο Χίτλερ, ο ωραιοπαθής κλπ, δεν νομίζω πως αφορούν το παρόν θρέντ....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια