Πως τα πάτε με την ανάρρωση σας;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

Πως τα πάτε με την ανάρρωση σας;;

Είπα να κάνω ένα θέμα σχετικό με την ανάρρωση.Να γράψουμε τις εμπειρίες μας,τα θετικά και αρνητικά που βιώνουμε,τους στόχους μας.Eίπα να το οργανώσω κάπως και να βάλω κάποιους κανόνες.Έτσι όποιος θέλει να γράψει παρακαλώ να αναφέρει τα παρακάτω:
    *Χρόνος ανάρρωσης (αν υποτροπίασε μετράει από τη στιγμή της νέας θεραπείας)
    *Φάρμακα (ποια παίρνουμε,αν μας πιάνουν πολύ-λίγο-καθόλου)
    *Συμπτώματα (αν έχουμε)
    *Αρνητικά-Θετικά της τωρινής μας κατάστασης
    *Στόχοι

Έτσι ξεκινάω με μένα:
    Είμαι 28 χρονών και υποτροπίασα πριν 2,5 χρόνια.
    Αυτή τη στιγμή παίρνω από φάρμακα 6mg Invega και 400 mg generics/ amisulpride (γεννόσημο του solian).Η δόση είναι η μισή της αρχικής και στα 2 φάρμακα οπτ νομίζω μιλάμε για δόση συντήρησης.
    Είμαι αρκετά ως πολύ ικανοποιημένος στην δραστικότητα των φαρμάκων κ μπορώ να πω πως με έπιασαν πολύ.
    Από συμπτώματα από τα θετικά δεν μου έχει μείνει κάποιο και δεν παρατηρώ πλέον να γίνομαι παράλογος.
    Από αρνητικά ίσως έχει μείνει η έλλειψη ενέργειας αλλά δεν παρατηρώ αβουλισία,κοινωνική απόσυρση,αλογία που είχα στις αρχές.
    Από γνωστικά σίγουρα το μυαλό μου δεν δουλεύει 100% αλλά μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω,δεν έχω τρομερά προβλήματα μνήμης και μπορώ να πω πως μαθαίνω καινούρια πράγματα με λίγη προσπάθεια.
    Σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε όλους τους τομείς.
    Ξεκινάω με τα θετικά της τωρινής μου κατάστασης:
    1)Στήριξη από το οικογενειακό μου περιβάλλον
    2)Στήριξη από τους φίλους μου που έμειναν δίπλα μου
    3)Θα έλεγα πως έτυχα καλό γιατρό και είμαι ικανοποιημένος με τη σχέση μου μαζί του και πως τον εμπιστεύομαι
    4)Τα οικονομικά μας δεν είναι καλά αλλά παρόλα αυτά μου δίνουν μια ασφάλεια προς το παρόν
    Τα αρνητικά:
    1)Παράτησα την σχολή μου
    2)Δεν έχω δουλέψει στην ζωή μου πέρα από την δουλειά των γονιών μου που και εκεί δεν κάνω κάτι το εξειδικευμένο
    3)Μειωμένη αυτοπεποίθηση
    4)Εξάρτηση οικονομική με ότι αυτό συνεπάγεται
    Στόχοι:Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και για αυτό θέλω φέτος να διαβάσω 12 βιβλία μέχρι το τέλος της χρονιάς,να εντάξω την γυμναστική στο πρόγραμμά μου,να πάρω το δίπλωμα οδήγησης,να κάνω 3 courses στο www.coursera.org,να συνεχίσω να ασχολούμαι μόνος μου με τα ισπανικά που η αλήθεια είναι πως θέλουν πρόγραμμα κάτι που μου λείπει.:p
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    @σειριε ωραιο θεματακι! θα σου απαντησω αυριο :)

Senior Member
    _Risperdal 6mg, Akineton 2mg.
    _Θετικα συμπτωματα : κανενα σχεδον.
    _Αρνητικα : λιγο εσωστρεφεια και οχι πολυ κοινωνικοτητα αλλα απο κινητρο, στοχους και αποδοτικοτητα παω καλα.
    _Παρενεργειες : μονιμη ζαλαδα, κοπωση, ανησυχια, αγχος, μυϊκη δυσκαμψια, διψα, ευερεθιστικοτητα.
    _Χρονος αναρρωσης : συνηθως μετα απο κανενα 20-30 μερες ειμαι καλα σε πρωτη φαση, αλλα αργει για να γινω λειτουργικος.

Παντως φιλε Σειριε καλα τα γραφεις ετσι δομημενα βεβαια εχω διαβασει οτι το να δημιουργεις πολλα check points και todo-lists κλπ. ειναι ενδειξη οτι εχεις υψηλη ντοπαμινη.

Οσο μπορουμε να ειμαστε λιγοτερο διεγερμενοι και βλεπω οτι η πολυ δραστηριοτητα εμενα δε μου κανει καλο.

Οπως και το computer αυξανει την ντοπαμινη και ολες οι οθονες γενικα για αυτο θελει πολυ μετρο η χρηση τους.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    λοιπον χιαρ γιου γκοου

ηλικια: 24
    φαρμακα: λεπονεξ 600 λαμικταλ 300 λοπρεσορ 100(?) νεξιουμ 40 ακινετον 2 ταβορ 1
    θετικα συμπτωματα: φωνες οπτικα διαταραξη σκεψης
    αρνητικα: αβουλια, ελλειψη κινητρων μαγκωματα, εσωστρεφεια
    παρενεργειες : χαμηλη πιεση κοπωση υπνηλια τη μερα αυπνια τη νυχτα χαμηλο αιματοκριτη ζαλαδα ταχυκαρδια ημικρανειες σιελορροια το βραδυ
    χρονος αναρρωσης: δεν ξερω ακριβως το γεναρη βγηκα απο ψυχ

τωρα του ντου λιστ να ζωγραφιζω να γραφω να μαγειρευω
    τι κανω και δεν πρεπει: πινω καφεδες μπαινω στο πισι δεν πολυτρωω και δεν κοιμαμαι νωρις και καπνιζω
    Last edited by εσωτερική_σήψη; 23-06-2015 at 23:17. Reason: ξεχασα κατι

Senior Member
    εγω το μονο που θα σ προτεινα επειδη ξερω οτι λεσ την αληθεια ειναι να κοιμασαι νωρισ
    γτ μαλλον δεν κοιμασαι καλα και πιστεψε με αυτο κανει μεγαλη διαφορα τουλαχιστον σε μενα
    εγω προσωπικα δε κοιμαμαι καθολου καλα αλλα τισ μερεσ που θα κοιμηθω το πρωι ξυπναω κι ειμαι αιδονι πολυ σπανια γινεται
    αυτο
    φιλικα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Γεια σου serios ,
    1) 53
    2) τους τελευταιους 12 μηνες , οχι υποτροπες
    3) ζαναξ , seroxat και το αλλαζω με οτι νομιζω , δλδ a la carte ! τοχω ριξει τελευταια στα εναλλακτικα .
    4) ανηδονια - δυσθυμια - αισθημα κουρασης - δυσκολια συγκεντρωσης
    5) θετικα ? αισιοδοξος / θετικος / χιουμοριστικη αντιμετωπιση της καταστασης ( οσο μπορω ) /καλος υπνος / καλα οικονομικα / γυμναστικη / αυτοπεποιθηση / υπαρξη κολλητου / πολλα χομπυ ( σε αδρανεια )
    αρνητικα ? κοινωνικη αποσυρση , οχι και πολυ λειτουργικος , οχι στηριξη απο οικογενειακο περιβαλλον , ελλειψη απασχολησης , αδυνατω να πιασω το τζοκερ .
    6) στοχοι ? ευρεση συντροφου και ολα θα στρωσουν , αλλα ειμαι απαιτητικος και δυσκολευομαι να βρω αυτην που θελω .

Ενα θετικο της κτθλψης ειναι οτι με τα δυσκολα ωριμαζεις , και αποκτας αντοχες στα ζορια , συν οτι φιλοσοφεις την ζωη .

Senior Member
    @μαγκ ωραια που εισαι καλυτερα αλλα τα θετικα συμπτωματα εννοει το ψυχωσικα πχ φωνες και τετοια οχι θετικα συμβαντα στη ζωη μας :)

Senior Member
    @εσωτερική είπα να γράψουμε και τα θετικά-αρνητικά της ζωής μας στην παρούσα φάση.Φυσικά το θέμα το έκανα στις ψυχώσεις αλλά δεν πειράζει που έγραψε κ ο Macgyver.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Mε συγχωρεις , serios , νομιζα οτι ισχυε και για κτθλψη . Δεν εχω ψυχωση .

Senior Member
    @σειριε δν ειπα να μην γραψει ο μαγκ απλα νομιζα οτι εννοεις τα θετικα και αρνητικα της ψυχωσης!

@μαγκ καλα εκανες και απαντησες εγω το εμρηνευσα λαθος αποτι μου φαινεται...

Senior Member
    Aυτά είναι στα συμπτώματα :P Ελπίζω να γράψουν και άλλοι γιατί το θέμα συμπυκνώνει το θέμα της ανάρρωσης και πιστεύω θα ήταν σημαντικό για να βγουν κάποια συμπεράσματα και να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ μας στο θέμα βελτίωσης.
    @εσωτερική με τον ύπνο καλό θα ήταν να κάνεις κάτι και με τους καφέδες θα σου πρότεινα να πίνεις όχι παραπάνω απο 1-2 ελληνικούς.Tώρα το καλοκαίρι προτίμησε τον espresso fredo.Kαι εγώ το έχω σαν συνήθεια το απόγευμα να πίνω έναν διπλό ελληνικό αλλά δεν πίνω παραπάνω.Το πολύ 2 καφέδες πίνω.Μπορούν να διαταράξουν κ το βιολογικό σου ρολοι στον ύπνο.Ίσως να είναι και η αιτία που δεν κοιμάσαι νωρίς ,αν κ πολλές φορές ευθύνονται κ τα φάρμακα.

Senior Member
    Χρόνος ανάρρωσης να πω πως εννοώ όχι τον χρόνο μέχρι να γίνουμε καλά,δηλαδή να φύγουν τα συμπτώματα αλλά όσο χρόνο παίρνουμε αγωγή.
    Απλά αν κάποιος υποτροπίασε δεν θα γράψει τον συνολικό χρόνο που παίρνει ψυχοφάρμακα αλλά τον χρόνο από την τελευταία νοσηλεία του και αγωγή.πχ εγώ ψυχοφάρμακα παίρνω από το 2007 αλλά το 2012 ξεκίνησα νέα αγωγή δηλ 2,5 χρόνια μέχρι σήμερα.
    @maus πόσα χρόνια είσαι σε αυτήν την αγωγή..νομίζω είχες υποτροπιάσει πριν.

Banned
    Να κάνω δύο επισημάνσεις; Πρώτον, από ότι ξέρω πολλοί παρερμηνεύουνε τα λεγόμενα κάποιου, το 'χω δει σε δικούς μου ανθρώπους, γνωστούς, άγνωστους, οι οποίοι δεν έχουν κάποια ψύχωση, απλά υπάρχουν δύο έννοιες σε κάτι που είπε κάποιος, και πιάνουν τη μία, ενώ αυτός που το είπε εννοούσε την άλλη.
    Δεύτερον, σήψη, όσον αφορά τον ύπνο, είχα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα με τον ύπνο, κοιμόμουν στις 5 και ξύπναγα στις 5 το απόγευμα, ο γιατρός μου είπε ότι ήταν επειδή ξύπναγα αργά την άλλη μέρα, και έτσι χαλάει το βιολογικό ρολόι, δεν φταίνε ούτε οι καφέδες αν είναι ντεκαφεινέ, (μόνο ίσως σε ένα μικρό βαθμό) ούτε είναι σύμπτωμα.
    Για όλους το λέω αυτό, παιδιά μην τα ρίχνουμε όλα στην ψύχωση, πολλά πράγματα είναι κοινά σε όλους, για σας το λέω.

Senior Member
    Στο θετικο της καταθλιψης που αναφερεσαι, συμφωνω απολυτα!
    Δεν ειδα κανενα αλλον να το αναφερει.

Page 1 of 2 12 LastLast