Results 16 to 22 of 22
Thread: Πόνος στήθος
-
31-10-2021, 05:59 #16
- 31-10-2021, 07:01 #17
Δεν είναι για αλλά θέματα. Είναι η πιο ζωτική εξέταση καρδιάς για αναφερόμενο πονο. Ένας υπέρηχος δεν δείχνει φραγμένες αρτηρίες. Σε κάθε περίπτωση, αν υποστηρίζει ότι έχει καρδιολογικο πόνο, αυτή είναι η εξέταση που πρέπει να κάνει.
Προσωπικά δεν θα μπω στο τριπακι της καθησυχασης αφού μόνος του αρχίζει και δικαιολογεί ότι δεν ειναι καρδιά μόλις κάποιος γράψει ότι μπορεί να είναι. Αν όντως θεωρεί ότι έχει κάτι σοβαρό, ας κάνει τα σωστά βήματα τουλάχιστον.
31-10-2021, 08:48 #18
Δηλαδή εμείς που έχουμε πάει σε καρδιολόγο και μας βεβαιώνει μέσω του υπερήχου ότι δεν τίθεται θέμα εμφράγματος διότι δεν υπάρχουν βουλωμενες αρτηρίες είναι κομπογιαννίτης; Έχω πάει στο νοσοκομείο και σε καρδιολόγους εκατό φορές από φόβο εφραγματος λόγω πόνου και κανείς δεν ειχε μιλήσει για τεστ κοπώσεως. Πιο πολύ κοίταζαν αν υπάρχει υγρό στην καρδιά μέσω υπερήχου, θώρακος εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Εάν αυτά είναι εντάξει δεν προχωράνε άλλο. Εκτός κι αν θες να το τερματίσεις και θες να κάνεις απ' όλα χωρίς να χρειάζεται κανείς δεν σου λέει όχι εγώ προτιμώ να ακούσει τους έξι γιατρούς του παρά να τρέχει να ζητάει κ τεστ κοπώσεως.
Last edited by Άγνωστη; 31-10-2021 at 09:09.
31-10-2021, 16:08 #19
Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν δεν κάνετε τις σωστές ερωτήσεις στους γιατρούς. Τι σχέση έχει το υγρό, δηλαδή η περικαρδιτιδα, με τις βουλωμενες αρτηρίες; κι εγω έχω πάει σε άπειρους καρδιολόγους και άπειρες φορές στα επείγοντα. Το οτι δεν προτείνουν σε κάτω των 35 το τεστ κοπώσεως δεν σημαίνει ότι δεν ειναι η πιο αξιόπιστη εξέταση για τις βουλωμενες αρτηρίες. Και ούτε αυτή είναι η καταλυτικη εξέταση. Απλώς ένα θετικό τεστ κοπώσεως θα οδηγήσει τον γιατρό στο να σου γράψει αξονικη καρδιάς, δηλαδή την εξέταση που δείχνει τις αρτηρίες.
Και οι εξετάσεις αίματος δείχνουν αλλά οι πιο πολλοί καρδιολόγοι γράφουν μόνο τα βασικά. Εγώ έπρεπε να κάνω μόνος μου εξέταση ομοκυστεΐνης και αφού βρέθηκε όντως υψηλή και ρώτησα τον καρδιολόγο άρχισε να μου εξηγεί.
01-11-2021, 11:12 #20
Φίλε τι έχεις πάθει και έχεις τόσα νεύρα ? Μιλάμε ήρεμα μεταξύ μας σε παρακαλώ άλλαξε τον τόνο της φωνής σου!! Φυσικά και ο υπέρηχος δείχνει άμα έχει θέμα η καρδιά από το κλάσμα εξωθησεως άμα.ειναι φραγμένες αρτηρίες δεν στέλνει επαρκεί αίμα η καρδιά ούτε λαμβανει. Άκουσα την άποψη σου και λες γιατί.ρωταω φυσικά και ρωτάω γιατί δέχομαι όλες τις απόψεις . Καλημέρα καλό μήνα
01-11-2021, 19:32 #21
Ότι εσύ από γραπτό λόγο καταλαβαίνεις και τον τόνο της φωνής μου και μου λες και να τον αλλάξω. Αστειότητες.
Το κλάσμα εξώθησης σχετίζεται κατά βάση με καρδιακή ανεπάρκεια και ναι, εννοείται πως δείχνει γενικά την λειτουργικότητα της καρδιάς, αλλά αλλάζει πολύ εύκολα, εγώ έχω διαφορετικές μετρήσεις σε διάστημα ενός μήνα. Σε κάθε περίπτωση, η μοναδική εξέταση που απεικονίζει τις αρτηρίες και δείχνει αν έχουν πλάκες είναι η αξονική καρδιάς που συνήθως την κάνουν μετά από θετικό τεστ κοπώσεως ή άλλες ενδείξεις. Μου φαίνεται ωστοσο αδιανότητο να αρνείται κάποιος γιατρός να κάνει τεστ κοπώσεως, ενδείκνυται και σε νεαρά άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και γενικά σε όλα τα άτομα άνω των 35. Εγώ είμαι 32, έκανα το πρώτο τεστ κοπώσεως στα 28 και επειδή στο μεταξύ αρρώστησα από ορθοστατική ταχυκαρδία, μου έχει προσφέρει χρήσιμες συγκρίσεις το τότε τεστ κοπώσεως με τα πιο πρόσφατα.
Ο λόγος που τα αναφέρω αυτά είναι γιατί λές ότι έκανες έξι υπερήχους. Εγώ σε διάστημα ενός χρόνου είχα κάνει κάποτε πάνω από 20. Το θέμα είναι να κάνεις τις σωστές εξετάσεις, αν πράγματι θεωρείς ότι υποκρύπτεται κάτι παθολογικό. Αν καταβάθος πιστεύεις ότι όλα είναι εντάξει, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.
Η δική μου άποψη είναι ότι το άγχος δεν προκαλεί πόνο. Απλώς εμείς οι αγχώδεις παίρνουμε τα σωματικά συμπτώματα και τα μεγενθύνουμε στο κεφάλι μας. Πέρασε πολύς καιρός για να καταλάβω πώς δουλεύει το σώμα μου. Όταν για παράδειγμα έμαθα ότι οι ζαλάδες οφείλονται κατά βάση σε υπογλυκαιμίες ή υπόταση, αντιμετωπίσα αυτό που τις προκαλεί και σταμάτησαν. Έχει τύχει να πάθω κρίση πανικού λόγω υπογλυκαιμίας και να θεωρήσω ότι ήταν ψυχολογικό, ενώ δεν ήταν.
Ο πόνος που περιγράφεις, όπως ήδη ανέφερα, μοιάζει περισσότερο με μυοσκελετικός. Που ούτε αυτό πρέπει να το αφήσεις. Εγώ για πολύ καιρό άφηνα μυοσκελετικούς πόνους αφότου καθησυχαζόμουν ότι δεν είναι καρδιά, μέχρι που άρχισαν να με ταλαιπωρούν σοβαρά. Αν παρόλα αυτά θέλεις να εξαντλήσεις το θέμα, η καλύτερη εξεταση είναι το τεστ κοπώσεως.
02-11-2021, 17:30 #22
Ωραία ευχαριστώ για την απάντηση. Να είσαι καλά